Βασικός οδηγός για τον σιδηροδρομικό σταθμό Guangzhou East

Ο σιδηροδρομικός σταθμός Guangzhou East είναι ένας από τους διεθνείς σιδηροδρομικούς σταθμούς της πόλης. Παράλληλα με τις επαρχιακές αμαξοστοιχίες προς Shenzhen , Dongguan και άλλους προορισμούς Guangdong, ο σταθμός είναι το κύριο τερματικό σταθμό για την τακτική γραμμή Guangzhou προς Χονγκ Κονγκ. Βρίσκεται ακριβώς στα περίχωρα του κέντρου της πόλης, ο σταθμός συνδέεται καλά με το μετρό και μόνο δέκα λεπτά με το τρένο για την έκθεση Canton.

Πού να μείνετε στο Guangzhou;

Εδώ θα βρείτε τις καλύτερες προσφορές από τα καλύτερα ξενοδοχεία στο Guangzhou για μέχρι και $ 100 .

Τρένα στο σιδηροδρομικό σταθμό Guangzhou East

Ο ανατολικός σιδηροδρομικός σταθμός είναι η πύλη του Guangzhou στο Χονγκ Κονγκ και το Σενζέν. Αυτός είναι επίσης ο σωστός σταθμός για τρένα στη Σαγκάη, αλλά όχι στο Πεκίνο. Το τρένο υψηλής ταχύτητας μεταξύ Πεκίνου και Guangzhou φτάνει στο σταθμό Guangzhou South Station. Άλλα τρένα τρένων σε πόλεις της Κίνας ενδέχεται να αναχωρούν από αυτούς τους σταθμούς ή από το Guangzhou North.

Πώς θα φτάσετε στο σιδηροδρομικό σταθμό Guangzhou East

Ακριβώς έξω από το κεντρικό κέντρο της πόλης, ο σιδηροδρομικός σταθμός είναι εύκολα προσβάσιμος με το μετρό - τόσο το μετρό 1 και 3 εξυπηρετούν το σταθμό. Το μετρό Guangzhou είναι εύκολο να πλοηγηθεί και να υποδεικνύεται καλά στα αγγλικά. Υπάρχει επίσης ένας τεράστιος αριθμός λεωφορείων έξω από το σταθμό, αλλά σχεδόν όλες οι πληροφορίες είναι γραμμένες στα κινέζικα και μπορεί να είναι δύσκολο να δούμε πού πηγαίνετε.

Αν φτάνετε στο σταθμό και θέλετε να πάρετε ταξί, αγνοήστε τα ταξί στο εσωτερικό του σταθμού.

Ακριβώς έξω από το κτίριο είναι μια πραγματική τάξη ταξί ή καμπίνα περίπτερο επανδρωμένα από φρουρούς, όπου μπορείτε να πάρετε μια τίμια ναύλο. Θα είναι χρήσιμο να έχετε καταγράψει τον προορισμό σας σε κινεζικούς χαρακτήρες - οι περισσότεροι οδηγοί ταξί δεν θα μιλούν αγγλικά πέρα ​​από μια χούφτα από τα μεγάλα ξενοδοχεία.

Πώς θα φτάσετε στο σιδηροδρομικό σταθμό Guangzhou East από το αεροδρόμιο Baiyun;

Μπορείτε να πάρετε τη γραμμή 3 του μετρό για να συνδεθείτε με το αεροδρόμιο Baiyun.

Guangzhou προς Χονγκ Κονγκ εισιτήρια

Τα εισιτήρια για τα τραίνα Guangzhou προς Χονγκ Κονγκ μπορούν να αγοραστούν στον σταθμό στον πρώτο όροφο ή από τα καταστήματα της China Travel Service. Τα εισιτήρια μπορούν να αγοραστούν την ημέρα του ταξιδιού. Μπορείτε να μάθετε περισσότερα στο Χονγκ Κονγκ για το Guangzhou με το τρένο άρθρο.

Το Χονγκ Κονγκ και η Κίνα έχουν πλήρη διεθνή σύνορα και μια χούφτα χώρες θα χρειαστούν βίζα για το Χονγκ Κονγκ . Η κινεζική σας θεώρηση δεν ισχύει για την είσοδο στο Χονγκ Κονγκ. Αξίζει επίσης να θυμηθείτε ότι θα φύγετε από την Κίνα και θα χρειαστείτε θεώρηση πολλαπλών εισόδων ή νέα θεώρηση για να εισέλθετε ξανά.

Εγκαταστάσεις στο σιδηροδρομικό σταθμό Guangzhou East

Ο σταθμός είναι μοντέρνος και καλά συντηρημένος. Οι περισσότερες πληροφορίες, ειδικά αυτές που σχετίζονται με τη διαδρομή του Χονγκ Κονγκ, δημοσιεύονται στην αγγλική γλώσσα και κάποιο προσωπικό θα μιλήσει αγγλικά. Υπάρχουν επίσης πολλοί διεθνείς ταξιδιώτες, συμπεριλαμβανομένων πολλών Χονγκ Κονγκ, οι οποίοι θα είναι σε θέση να σας κατευθύνουν προς τη σωστή κατεύθυνση. Υπάρχει αφθονία καθισμάτων στο εσωτερικό του σταθμού εάν πρέπει να περιμένετε το τρένο σας. Δεν υπάρχει πραγματικό τουριστικό γραφείο και οι περισσότεροι από τους ανθρώπους που προσφέρουν πληροφορίες είναι είτε οδηγοί ταξί ή πωλητές ξενοδοχείων - και οι δύο είναι καλύτερα να αποφεύγονται.

Θα βρείτε ΑΤΜ και γραφεία συναλλάγματος και υπάρχουν επίσης αποσκευές. Υπάρχει επίσης μια καλή επιλογή καταστημάτων και καφετεριών για να γεμίσουν πριν ταξιδέψετε.

Ο σταθμός είναι ασφαλής αν και πρέπει να γνωρίζετε ότι όπως πολλοί διεθνείς σιδηροδρομικοί σταθμοί τσέπης κάνουν τα πάντα.