Αναθεώρηση Gear: goTenna σας κρατά σε επαφή μόνο για οπουδήποτε

Μία από τις μεγαλύτερες προκλήσεις που αντιμετωπίζουν συχνά οι ταξιδιώτες είναι πώς να μένουν σε επαφή μεταξύ τους ενώ επισκέπτονται ξένες χώρες και απομακρυσμένους προορισμούς. Αγοράζοντας κάρτες SIM ή σχέδια κινητού τηλεφώνου μπορεί να προκαλέσει σύγχυση και ακρίβεια σε πολλούς ανθρώπους και η κάλυψη μπορεί να είναι σπάνια κατά καιρούς. Αλλά ένα νέο προϊόν που ονομάζεται goTenna θέλει να αλλάξει όλα αυτά, δημιουργώντας ένα δίκτυο προσωπικών κυττάρων που επιτρέπει στους χρήστες να στέλνουν μηνύματα απευθείας μεταξύ τους χωρίς να χρειάζεται να αγοράζουν υπηρεσίες κινητής τηλεφωνίας ή ακόμη και αν ταξιδεύουν εντελώς από το δίκτυο.

Και ενώ το προϊόν έχει τους περιορισμούς του, στην πραγματικότητα προσφέρει την υπόσχεση της διευκόλυνσης της επικοινωνίας σχεδόν οπουδήποτε.

Όπως υποδηλώνει το όνομα, το goTenna είναι στην πραγματικότητα μια ισχυρή, φορητή κεραία που μπορείτε να μεταφέρετε μαζί σας όπου κι αν πάτε. Η συσκευή μπορεί να κρεμαστεί από σακίδιο ή ζώνη και όταν ενεργοποιηθεί, δημιουργεί ένα δίκτυο κυττάρων με άλλες συσκευές goTenna που βρίσκονται εντός εμβέλειας. Στη συνέχεια, επιτρέπει στους χρήστες να στέλνουν μηνύματα κειμένου μεταξύ τους χρησιμοποιώντας μια εφαρμογή για κινητά λειτουργικά συστήματα iOS ή Android. Το GoTenna πωλείται σε ζεύγη έτσι ώστε εσείς και ένας σύντροφος να έχετε πάντα ένα, καθώς ένας από τους περιορισμούς που περιγράφηκαν παραπάνω περιλαμβάνει μόνο τη δυνατότητα αποστολής μηνυμάτων σε άλλους που χρησιμοποιούν το goTenna επίσης.

Η εγκατάσταση του goTenna δεν θα μπορούσε να είναι απλούστερη. Πριν ξεκινήσετε ένα ταξίδι, πρέπει πρώτα να συνδέσετε το iPhone ή τη συσκευή Android στην κεραία χρησιμοποιώντας την ασύρματη τεχνολογία Bluetooth. Η διαδικασία είναι απίστευτα εύκολη, διαρκεί μόνο μερικά δευτερόλεπτα και επιτρέπει αμέσως στην εφαρμογή goTenna να ξεκινήσει την αποστολή ιδιωτικών, πλήρως κρυπτογραφημένων μηνυμάτων σε άλλους χρήστες στη λίστα των φίλων σας.

Επίσης, σας δίνει τη δυνατότητα να μεταδώσετε ένα μήνυμα σε όλες τις άλλες συσκευές goTenna που βρίσκονται εντός εμβέλειας, κάτι που μπορεί να αποδειχθεί πολύ βολικό σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης.

Η αποστολή μηνυμάτων κειμένου δεν είναι το μόνο τέχνασμα που έχει το goTenna στο μανίκι του. Η συσκευή μπορεί επίσης να μοιράζεται την τοποθεσία σας με άλλους και να επικαλύπτει αυτό το σημείο σε χάρτες που μπορούν να φορτωθούν, οι οποίοι μπορούν να χρησιμοποιηθούν ακόμη και όταν είναι εκτός σύνδεσης.

Αυτό είναι βολικό όταν εσείς και ένας φίλος προσπαθείτε να βρείτε ο ένας τον άλλο ενώ εξερευνούμε μια νέα πόλη, και για άλλη μια φορά θα μπορούσαμε να είμαστε εξαιρετικά χρήσιμοι σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης.

Το goTenna τροφοδοτείται από τη δική του εσωτερική, επαναφορτιζόμενη μπαταρία, η οποία είναι καλή για περίπου 20 ώρες χρόνου stand-by. Αυτό ορίζεται ως όταν η συσκευή ακούει εισερχόμενα μηνύματα, αλλά δεν στέλνει κανένα. Αυτή η διάρκεια ζωής της μπαταρίας μειώνεται ανάλογα αν χρησιμοποιείτε το goTenna για τη συχνότερη μετάδοση μηνυμάτων. Τούτου λεχθέντος, διαπίστωσα ότι είχε ακόμα αρκετό χυμό για να κρατήσει μια τυπική ημέρα χρήσης, αν και πιθανότατα θα χρειαστεί να το επαναφορτίσετε ξανά τη νύχτα.

Ο άλλος περιοριστικός παράγοντας για το goTenna είναι η εμβέλειά του. Στην πόλη, όπου μπορεί να υπάρξουν πολλές παρεμβολές στα ραδιοφωνικά κανάλια, θα είστε σε θέση να επικοινωνείτε με άλλους που βρίσκονται μέχρι ένα μίλι μακριά. Αυτό δεν είναι ιδιαίτερα σημαντικό, αλλά εξακολουθεί να είναι πολύ χρήσιμο. Σε πιο απομακρυσμένες περιοχές, η γκάμα του goTenna εκτείνεται σε τέσσερα μίλια χάρη στην έλλειψη παρεμβολών. Αυτό επιτρέπει στους χρήστες να απομακρύνονται λίγο πιο μακριά ο ένας από τον άλλο χωρίς να χάσουν επαφή.

Κατά τη δοκιμή του goTenna διαπίστωσα ότι δούλεψε ακριβώς όπως διαφημίζεται. Ήμουν σε θέση να στέλνω απλά μηνύματα μεταξύ των δύο συσκευών χωρίς εμπόδιο, ακόμα και σε μεγαλύτερες αποστάσεις από ό, τι θα έδειχνε το εκτιμώμενο εύρος.

Τα χιλιόμετρα σας θα διαφέρουν σε αυτό το σημείο, φυσικά, αλλά χάρη σε έναν εύχρηστο δείκτη ειδοποίησης στην οθόνη, μπορείτε εύκολα να διαπιστώσετε εάν ο παραλήπτης που σας έχει παραλάβει πραγματικά το κείμενο ή όχι.

Ελαφρύ - αν και ανθεκτικό - το goTenna αισθάνεται σαν ένα στερεό προϊόν στο χέρι σας. Οι σχεδιαστές ήξεραν ότι θα χρησιμοποιούταν σε απομακρυσμένους χώρους ή κατά τη διάρκεια ταξιδιού, έτσι ώστε να το χτίζουν για να διαρκέσουν. Όπως κάθε άλλη ηλεκτρονική συσκευή, μπορεί να είναι επιρρεπής σε βλάβη αν δεν αντιμετωπιστεί σωστά φυσικά, αλλά θα ήμουν σίγουρος ότι θα την έβαζα μαζί μου οπουδήποτε θα πήγαινα.

Όπως αναφέρθηκε, το goTenna πωλείται σε ζεύγη για $ 199. Διατίθεται σε ποικίλα χρώματα και υπάρχει ακόμη και ένα οικογενειακό πακέτο που περιλαμβάνει τέσσερις κεραίες για $ 389. Και τώρα, goTenna προσφέρει προσδοκώμενο στο twitter.com μια έκπτωση $ 15 αν χρησιμοποιούν τον κωδικό προώθησης ABOUTGOTENNA στο ταμείο.

Μάθετε περισσότερα στο goTenna.com.