Ναι, μπορείτε να πάτε στο Βόρειο Πόλο

Τι είναι ένας ατρόμητος περιπλανώμενος ταξιδιώτης που πρέπει να κάνει όταν έχει ήδη επισκεφθεί και τις επτά ηπείρους, ανέβηκε στο Κιλιμάντζαρο, ανέβηκε στο μονοπάτι της Ίνκας και κατέπλευσε τα νησιά Γκαλαπάγκος; Γιατί, επισκεφτείτε το βόρειο πόλο φυσικά!

Πολλοί άνθρωποι δεν συνειδητοποιούν ότι είναι πραγματικά δυνατό να κάνουν το ταξίδι στην κορυφή του κόσμου, αλλά για όσους είναι αρκετά περιπετειώδεις και έχουν πολλά μετρητά, είναι μια μοναδική ευκαιρία να επισκεφτούν έναν τόπο που λίγοι άλλοι οι άνθρωποι βλέπουν πάντα.

Δεν είναι εύκολο φυσικά, αλλά το τελικό αποτέλεσμα είναι μια συναρπαστική περιπέτεια σε ένα από τα πιο απομακρυσμένα μέρη του πλανήτη. Ένας τόπος που αλλάζει γρήγορα χάρη στην αλλαγή του κλίματος.

Πως ακριβώς φτάνει κάποιος στο Βόρειο Πόλο; Μερικοί άνθρωποι θα ταξιδέψουν εκεί πάνω στα πλοία ειδικά σχεδιασμένα για να περνούν από τον πάγο που συνθλίβει στον Αρκτικό Ωκεανό. Άλλοι θα περάσουν από ένα μέρος που ονομάζεται Barneo Ice Camp, το οποίο είναι μια προσωρινή βάση που χτίστηκε από μια ομάδα ρωσικών μηχανικών κάθε άνοιξη μόνο ένα βαθμό γεωγραφικού πλάτους από τον Πόλο. Το στρατόπεδο αυτό περιλαμβάνει μια λωρίδα προσγείωσης για αεροσκάφη και έναν μικρό οικισμό με σκηνές όπου οι επισκέπτες παραμένουν ενώ κάνουν το δρόμο τους προς και από το Πόλο με ελικόπτερο. Και οι δύο διαδρομές προσφέρουν πρόσβαση σε 90ºN, με διάφορους τουριστικούς πράκτορες και υπηρεσίες καθοδήγησης λαμβάνοντας πελάτες σε επικές περιπέτειες σε ένα μέρος που επισκέπτεται σπάνια ο άνθρωπος.

Ενδιαφέρεστε να κάνετε το ταξίδι σας; Ακολουθούν μερικά παραδείγματα ταξιδιών που μπορούν να σας μεταφέρουν εκεί.

Barneo Ice Camp Express - Εκδρομές Quark (3 ημέρες)

Θέλετε να επισκεφθείτε την κορυφή του κόσμου σε όσο το δυνατόν λιγότερο χρόνο; Τότε αυτό είναι το ταξίδι για σας. Φιλοξενείται από την Quark Expeditions, μια εταιρεία που ειδικεύεται στην πολική διαδρομή, αυτό το τριήμερο ταξίδι αναχωρεί από Longyearbyen, Svalbard στη Νορβηγία με μια πτήση κατευθείαν στο Camping Ice Barneo.

Οι ταξιδιώτες περνούν εκείνο το βράδυ στη βάση τους στους 89ºN πριν πετάξουν με ελικόπτερο στο Πόλο την επόμενη μέρα. Θα επιστρέψουν αργότερα στο Barneo και θα ξεκινήσουν το ταξίδι στο σπίτι την επόμενη μέρα. Τιμή:

Βόρειο Πόλο - Ταξίδι στον Παγκόσμιο Ιππόδρομο - Poseidon Expeditions (14 ημέρες)

Η εταιρεία ταξιδιού περιπέτειας της Αρκτικής Poseidon Expeditions φιλοξενεί διάφορες κρουαζιέρες στο Βόρειο Πόλο κάθε χρόνο που αρχίζουν στο Ελσίνκι της Φινλανδίας με πτήση προς το ρωσικό λιμάνι του Murmansk. Από εκεί, οι ταξιδιώτες έκαναν πλεύση στα 50 χρόνια της νίκης , το μεγαλύτερο και πιο εξελιγμένο εμπορικό παγοθραυστικό που κατασκευάστηκε ποτέ. Με δύο πυρηνικούς αντιδραστήρες, είναι σε θέση να τεμαχιστεί μέσω πάγου πάχους 3 μέτρων, ενώ παράλληλα μεταφέρει 128 επιβάτες με ασφάλεια στον κατεψυγμένο Αρκτικό Ωκεανό. Θα ταξιδέψουν κατά μήκος της θάλασσας του Μπρεντς, σταματώντας ακριβώς δίπλα στον τελικό στόχο του Βόρειου Πόλου, όπου οι επιβάτες αποβιβάζονται και κάνουν το υπόλοιπο της διαδρομής με τα πόδια. Στο ταξίδι επιστροφής, το πλοίο σταματά ακόμη και στην απομακρυσμένη και πανέμορφη γη της Ρωσίας, πριν επιστρέψει στο Μουρμάνσκ.

Σκι τελευταίο βαθμό στο Βόρειο Πόλο - Σύμβουλοι Περιπέτειας (15-19 ημέρες)

Θέλετε να δοκιμάσετε κάτι πραγματικά περιπετειώδες; Γιατί να μην ταξιδέψετε στο βόρειο πόλο με τα πόδια; Αυτό το ταξίδι, με επικεφαλής τους Adventure Consultants, παίρνει μια ομάδα σκιέρ σε όλη την παγωμένη έκταση του Αρκτικού Ωκεανού, καλύπτοντας περίπου 60 μίλια (96 χλμ.) Σε περίοδο δύο εβδομάδων ξεκινώντας από 89ºN και τελειώνοντας στο ίδιο το Βόρειο Πόλο.

Αυτό είναι ένα δύσκολο, απαιτητικό ταξίδι, αλλά και απίστευτα ανταμείβοντας επίσης. Εκείνοι που ξεκινούν αυτή την αποστολή δεν επισκέπτονται μόνο την Αρκτική, στην πραγματικότητα ζουν σε αυτήν στο δρόμο τους προς την κορυφή του κόσμου.

Αυτοί είναι οι πιο συνηθισμένοι τρόποι να ταξιδέψετε στο Βόρειο Πόλο. Υπάρχουν άλλες ταξιδιωτικές εταιρείες που μπορούν να διευκολύνουν παρόμοιες εμπειρίες, αλλά αυτές οι εκδρομές θα σας δώσουν μια γεύση από αυτό που είναι διαθέσιμο υπό την προϋπόθεση ότι έχετε ένα πνεύμα περιπέτειας και ένα βαθύ πορτοφόλι.