Πώς να πάτε από το Γιβραλτάρ στη Μάλαγα με λεωφορείο, τρένο, αυτοκίνητο

Επισκεφθείτε τη βρετανική αποικία από την Costa del Sol

Το Γιβραλτάρ φημίζεται για την ύπαρξη της τελευταίας αποικίας στην ηπειρωτική Ευρώπη. Δόθηκε στο Ηνωμένο Βασίλειο στη Συνθήκη της Ουτρέχτης του 1713, ήταν μια σημαντική στρατιωτική βάση για πολλά χρόνια. Σήμερα είναι σε μεγάλο βαθμό μια απογοήτευση για όλους τους εμπλεκόμενους: η Ισπανία θέλει να είναι ισπανικά, οι Γιβραλτάρτες θέλουν να παραμείνουν Βρετανοί και το Ηνωμένο Βασίλειο κουραστεί να υπερασπιστεί έναν τόπο που δεν θα μπορούσε να ενδιαφερθεί λιγότερο. Για τους υπόλοιπους από εμάς, είναι το σπίτι σε ένα μεγάλο μεγάλο βράχο και μερικούς χαριτωμένους πιθήκους (καθώς και κάποια φθηνά ψώνια).

Ο έλεγχος των συνόρων του Γιβραλτάρ-Ισπανίας: Χρειάζομαι ένα διαβατήριο;

Λόγω της πολιτικής κατάστασης του Γιβραλτάρ, οι συνοριακοί έλεγχοι είναι αυστηροί (μερικοί λένε καταστροφικοί) και επιπόλαια μακρύς. Η οδήγηση από την Ισπανία στο Γιβραλτάρ δεν συνιστάται και κανένα λεωφορείο δεν θα σας οδηγήσει πέρα ​​από τα σύνορα. (Όλα σταματούν στη La Linea de la Concepción, την πόλη στην ισπανική πλευρά των συνόρων.) Για την πιο απρόσκοπτη επίσκεψη στο Γιβραλτάρ, κάντε μια περιήγηση με ξεναγό.

Θυμηθείτε ότι η Βρετανία (και έτσι το Γιβραλτάρ) δεν βρίσκεται στη ζώνη Σένγκεν, τη ζώνη χωρίς σύνορα της Ευρώπης. Θα χρειαστείτε το διαβατήριό σας για να εισέλθετε στο Γιβραλτάρ και, σε ορισμένες περιπτώσεις, μια βίζα.

Ξεναγήσεις του Γιβραλτάρ από τη Μάλαγα

Υπάρχουν δύο ξεναγήσεις από τη Μάλαγα στο Γιβραλτάρ. Και οι δύο περιλαμβάνουν τη μεταφορά με λεωφορεία στα σύνορα, όπου θα σας απομακρυνθούν (με τον οδηγό σας) και θα συνοδεύονται στο Γιβραλτάρ. Στο τέλος της ημέρας, ο οδηγός σας θα σας περιμένει. Αυτό είναι απείρως πιο βολικό από το να χρειάζεται να κάνετε κράτηση λεωφορείου από την ισπανική πλευρά, καθώς δεν μπορείτε ποτέ να μάθετε πόσο χρόνο θα πάρει η διέλευση των συνόρων.

Μια ξενάγηση είναι χρεωμένη ως «περιοδεία αγορών», αλλά είναι βασικά μια υπηρεσία μεταφοράς χωρίς παρορμήσεις για να σας μεταφέρει από και προς το The Rock (το οποίο αξίζει τον κόπο για τον λόγο που εξηγείται παραπάνω). Υπάρχει επίσης μια περιήγηση στα αξιοθέατα, η οποία περιλαμβάνει μια περιήγηση στο βράχο και μια επίσκεψη στους πιθήκους.

Πώς να φτάσετε από το Γιβραλτάρ στη Μάλαγα με λεωφορείο και τρένο

Περπατήστε στα σύνορα από το Γιβραλτάρ στην ισπανική πόλη La Linea de la Concepcion για να πάρετε το λεωφορείο προς Μάλαγα. Όπως εξηγείται παραπάνω, ο συντονισμός του λεωφορείου σας με τους χρονοβόρους ελέγχους στα σύνορα είναι δυσχερής για την υλικοτεχνική υποδομή.

Το λεωφορείο διευθύνεται από το Portillo και διαρκεί περίπου τρεις ώρες (πολύ αργή σε σύγκριση με ένα λεωφορείο με ξεναγό).

Πώς να φτάσετε από το Γιβραλτάρ στη Μάλαγα με το αυτοκίνητο

Η διαδρομή 130χλμ. Από το Γιβραλτάρ προς τη Μάλαγα διαρκεί μιάμιση ώρα, ταξιδεύοντας κυρίως στο AP-7. Σημειώστε ότι το AP-7 είναι ένας δρόμος με διόδια.

Η Costa del Sol χωρίζει το Γιβραλτάρ από τη Μάλαγα, σημαίνει ότι οι μοναδικές στάσεις κατά μήκος του δρόμου είναι οι παραλιακές πόλεις.

Η μόνη αξιόλογη προσθήκη στο δρομολόγιο σας κατά μήκος αυτής της διαδρομής θα ήταν να πάρετε μια παράκαμψη μέσω της Ronda. Ωστόσο, αυτό προσθέτει πολύ χρόνο στο ταξίδι σας και θα απαιτούσε διανυκτέρευση είτε στη Ronda είτε στο Γιβραλτάρ.