Πού να δείτε θαλάσσιες χελώνες στην Καραϊβική

Οι θαλάσσιες χελώνες είναι από τους πιο εντυπωσιακούς κατοίκους της Καραϊβικής, αλλά είναι επίσης μεταξύ των πιο απειλούμενων. Η υπεραλίευση, η ρύπανση και η υποβάθμιση των περιοχών φωλιάσματος έχουν καταστήσει τη ζωή πιο δύσκολη στις θαλάσσιες χελώνες της πράσινης, της καραβίδας, της δεξαμενής και της χελώνα. Από τη φωτεινή πλευρά, υπάρχουν πολλές σημαντικές πρωτοβουλίες που έχουν δρομολογηθεί για τη διατήρηση και προστασία των θαλάσσιων χελωνών και πολλά θέρετρα της Καραϊβικής περιλαμβάνουν τώρα δραστηριότητες με θαλάσσια χελώνα και εκπαίδευση μεταξύ των προσφερόμενων προσφορών - ιδιαίτερα το καλοκαίρι και το φθινόπωρο, το οποίο είναι θαλάσσια χελώνα στη φωλιά της Καραϊβικής.

Το Bequia , ένα γοητευτικό νησί στις Γρεναδίνες , φιλοξενεί ένα σημαντικό πρόγραμμα διάσωσης και εκτροφής θαλάσσιων χελωνών, το ιερό του χελώνα Old Hegg. Η άνοδος του Αγίου Χριστόφορου επίσης χτίζει ένα ερμηνευτικό κέντρο θαλάσσιας χελώνας στο Key Beach. η εγκατάσταση θα χρησιμεύσει ως κόμβος για εκδρομές και εκπαιδευτικές δραστηριότητες από το δίκτυο παρακολούθησης θαλάσσιων χελωνών του St. Kitts.

Ορισμένα θέρετρα, όπως το Wyndham Grand Rio Mar Beach Resort και Spa στο Πουέρτο Ρίκο , απλά φροντίζουν τους επισκέπτες να παρακολουθήσουν θαλάσσιες χελώνες που έρχονται στην ξηρά για να βρουν τα αυγά τους στις κοντινές παραλίες ή για να δουν τη συναρπαστική στιγμή όταν τα νεοσσοί χελώνας εγκαταλείπουν τις φωλιές τους πίσω στη θάλασσα, όπου μόνο ένας στους 1.000 θα επιβιώσει μέχρι την ενηλικίωση. (Οι συνεργάτες του Wyndham με το Τμήμα Φυσικών Πόρων του Πουέρτο Ρίκο για να εξασφαλίσουν την ασφάλεια τόσο των επισκεπτών όσο και των χελωνών.)

Ελέγξτε τις τιμές και κριτικές του Wyndham στο TripAdvisor

Στο The Club Resort στο Μπαρμπάντος , μια φθηνή και γρήγορη εκδρομή λίγο κάτω από τη δυτική ακτή του νησιού δίνει στους επισκέπτες την ευκαιρία να κολυμπήσουν με χελώνες δερματοφυλάκων στο φυσικό τους περιβάλλον, δελεασμένο από ψωμί και ψάρια που πέταξαν στο νερό.

Το Bolongo Bay Beach Resort στο Στ. Τόμας εκτελεί ένα παρόμοιο ταξίδι στην καταρράκτη Heavenly Days to Turtle Cove στο νησί Buck.

Ελέγξτε τιμές και κριτικές στο Bolongo στο TripAdvisor

Το GoldenEye Hotel and Resort στην Τζαμάικα εγγυάται στους επισκέπτες που διαμένουν για πέντε ή περισσότερες νύχτες το μήνα Σεπτέμβριο την ευκαιρία να δουν τις χελώνες στην παραλία Golden Beach, όπου από την Μάη έως τον Σεπτέμβριο κάθε χρόνο ξεπροβάλλουν περισσότερες από 10.000 χελώνες.

Για $ 10 ανά άτομο, οι επισκέπτες του ξενοδοχείου οδηγούνται σε εκδρομή εκκόλαψης από τοπικό εμπειρογνώμονα θαλάσσιας χελώνας.

Δείτε τιμές και κριτικές στο Goldeneye στο TripAdvisor

Άλλοι, όπως το St. Regis Bahia Beach Resort στο Πουέρτο Ρίκο, δίνουν στους επισκέπτες τη δυνατότητα να λάβουν μέρος σε προσπάθειες διατήρησης. Το πρόγραμμα χελωνών του resortback του θέρετρου διευθύνεται από έναν επί τόπου θαλάσσιο βιολόγο, βοηθώντας το ακίνητο να γίνει το πρώτο θέρετρο του Audubon International Gold Signature Sanctuary της Καραϊβικής.

Ελέγξτε τιμές και κριτικές στο St. Regis στο TripAdvisor

Ακόμη και ορισμένες από τις πιο πολυσύχναστες παραλίες στην Αρούμπα έχουν πληθυσμούς θαλάσσιων χελωνών που φωλιάζουν. ευτυχώς, το νησί φιλοξενεί επίσης ένα από τα πιο φιλικά προς το περιβάλλον ξενοδοχεία στην Καραϊβική, το Bucuti & Tara Beach Resorts . Το θέρετρο υποστηρίζει το τοπικό θεμέλιο θαλάσσιων χελωνών, Turtugaruba, και διοργανώνει δύο εκπαιδευτικά σεμινάρια κάθε χρόνο για τη διατήρηση της θαλάσσιας χελώνας - μία στην Ημέρα της Γης και η άλλη στην πρώτη μέρα της ωοτοκίας.

Ελέγξτε τιμές και κριτικές του Bucuti and Tara στο TripAdvisor

Το Rosalie Bay Resort της Δομίνικα είναι αρκετά τυχερός που έχει πληθυσμούς τριών τύπων θαλάσσιων χελωνών (πράσινο, αλεπού και δέρμα). το θέρετρο ίδρυσε το πρόγραμμα διατήρησης της θαλάσσιας χελώνας του νησιού και εξαναγκάζει τους επισκέπτες να περιπολούν τις παραλίες για να προστατεύσουν τις χελώνες φωλιάσματος, να βοηθήσουν τους ερευνητές να συλλέξουν στοιχεία ή να βοηθήσουν στη μετεγκατάσταση των φωλιών που είναι πολύ κοντά στον ωκεανό από την ακτογραμμή έως το εκκολαπτήριο της χελώνας του θέρετρου.

Ελέγξτε τιμές και κριτικές στο Rosalie Bay στο TripAdvisor

Ένα από τα πιο ολοκληρωμένα προγράμματα θαλάσσιων χελωνών στην Καραϊβική είναι το Four Seasons Resort Nevis , του οποίου η παραλία του Pinney είναι ένα σημαντικό μέρος φωλεοποίησης για την κρίσιμα απειλούμενη χελώνα χελώνα και άλλα είδη. Το θέρετρο έχει μια μακροχρόνια συνεργασία με το Nevis Turtle Group και την Conservancy Sea Turtle για την προστασία αυτών των χελωνών και τη συμμετοχή των επισκεπτών σε διάφορες σχετικές πρωτοβουλίες, όπως:

Check Four Seasons Nevis Τιμές και κριτικές στο TripAdvisor

Στο Riviera Maya του Μεξικού, το οικολογικό πάρκο Xcaret διαθέτει επίσης ένα ιερό της χελώνας, το οποίο εκπέμπει περιοδικά τα νεοσσοί πίσω στη θάλασσα και προσκαλεί τους επισκέπτες να απολαύσουν το θέαμα. Το κοντινό Barcelo Maya Beach Resort προστατεύει επίσης τις θαλάσσιες χελώνες που κατοικούν και καλεί τους επισκέπτες να τα παρατηρούν κάθε χρόνο.

Θέλετε να κάνετε περισσότερα για να βοηθήσετε θαλάσσιες χελώνες στην Καραϊβική και σε όλο τον κόσμο; Δώστε τη συντήρηση της θαλάσσιας χελώνας, το πρόγραμμα αποκατάστασης της θαλάσσιας χελώνας ή την καμπάνια των χελωνών για χιλιάδες χιλιάδες χελώνες.