Ποια έγγραφα χρειάζομαι για το ταξίδι στο Μεξικό;

Μάθετε ποια τεκμηρίωση απαιτείται και πώς μπορείτε να το πάρετε

Το Μεξικό είναι μία από τις αγαπημένες μου χώρες στον κόσμο και σας συνιστώ να ξοδέψετε λίγο χρόνο εκεί.

Εάν είστε πολίτης των ΗΠΑ που σχεδιάζει διακοπές στο Μεξικό, θα χαρούμε να ακούσουμε ότι δεν χρειάζεστε πολλά για την τεκμηρίωση για να επισκεφθείτε αυτή την όμορφη χώρα! Διαβάστε παρακάτω για να ανακαλύψετε ακριβώς τι χρειάζεστε για να βεβαιωθείτε ότι έχετε μαζί σας για να διασχίσετε τα σύνορα νότια.

Κάρτα διαβατηρίου ή PASS;

Για να επιστρέψετε στις Η.Π.Α. από το Μεξικό από ξηρά, θάλασσα ή αέρα, πρέπει να παρουσιάσετε ένα διαβατήριο ή μια κάρτα PASS (διαθέσιμη σε οποιονδήποτε) ή μια ενισχυμένη άδεια οδήγησης (οι κάτοικοι ορισμένων αμερικανικών κρατών μπορούν να τα λάβουν) στα σύνορα.

Λάβετε υπόψη ότι δεν μπορείτε πλέον να χρησιμοποιήσετε την απόδειξη της ιθαγένειας των ΗΠΑ, όπως ένα ανάγλυφο πιστοποιητικό γέννησης, με κρατικό πιστοποιητικό ταυτότητας (για τα παρακάτω) για να μπείτε ή να βγείτε από τη χώρα. Ανεξάρτητα από την επιλογή ταυτότητάς σας, θα χρειαστείτε επίσης μια τουριστική κάρτα του Μεξικού, την οποία θα σας δοθεί για να συμπληρώσετε το αεροπλάνο ή στα σύνορα εάν ταξιδεύετε χερσαία.

Σχετικά: Μάθετε για την τεκμηρίωση που θα χρειαστεί να οδηγήσετε στο Μεξικό σε ένα αυτοκίνητο

Αναγνώριση αποδεκτή για τη διέλευση συνόρων μεταξύ ΗΠΑ και Μεξικού

Στην πραγματικότητα, εδώ και δεκαετίες, οι Αμερικανοί πολίτες μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν ένα συνδυασμό απόδειξη της αμερικανικής ιθαγένειας, όπως ένα πιστοποιητικό γέννησης και μια άδεια οδήγησης ή άλλο κρατικό πιστοποιητικό ταυτότητας, να επιστρέψουν από το Μεξικό στις ΗΠΑ. στην περίπτωση που τα διαβατήρια δεν ήταν απαραίτητα για να επιστρέψουν από το Μεξικό από το έδαφος, ακόμη και μετά την ανάγκη να χρησιμοποιηθεί ένα διαβατήριο για να επιστρέψουν στις ΗΠΑ αεροπορικώς.

Όλα αυτά άλλαξαν το 2009 και τώρα πρέπει να έχετε ένα διαβατήριο, μια κάρτα PASS, μια άδεια ενισχυμένου οδηγού ή άλλο αποδεκτό αναγνωριστικό. Μια πλήρης λίστα των αναγνωριστικών που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε είναι παρακάτω:

Σχετικά: Πώς να πάρετε ένα αμερικανικό διαβατήριο

Συμβουλή: είναι πολύ φθηνότερο να αποκτήσετε ένα διαβατήριο στον ελεύθερο χρόνο σας παρά να χυθείτε ένα διαβατήριο λίγο πριν το χρειάζεστε. Εάν πρέπει να βιαστούμε μια αίτηση διαβατηρίου, όμως, το κάνουμε μόνοι σας - δεν υπάρχει λόγος να πληρώσετε ακόμη περισσότερα σε ένα δρομολόγιο που επιταχύνει την υπηρεσία.

Σχετικά: Μάθετε πώς μπορείτε να επιταχύνετε μια εφαρμογή διαβατηρίου

Πώς να πάρετε μια τουριστική κάρτα του Μεξικού

Μια τουριστική κάρτα του Μεξικού , που ονομάζεται επίσης FMT, είναι μια κυβερνητική φόρμα που δηλώνει ότι δηλώσατε τον σκοπό της επίσκεψής σας στο Μεξικό για τον τουρισμό και πρέπει να μεταφερθείτε μαζί σας ενώ επισκέπτεστε το Μεξικό. Αν και υπάρχουν περισσότερα από ένα είδη βίζας του Μεξικού, αυτή είναι μια απλή δήλωση της πρόθεσης σας για διακοπές στο Μεξικό για όχι περισσότερο από 180 ημέρες. Πρόκειται ουσιαστικά για μια τυπική κάρτα αφίξεων που πρέπει να συμπληρώσετε όταν εισέρχεστε στις περισσότερες χώρες. Κατά τη μετανάστευση, θα επισυνάψουν μια κάρτα αναχώρησης στο διαβατήριό σας για να επιστρέψετε όταν φύγετε από τη χώρα. Φροντίστε να το συμπληρώσετε πριν από την επιστροφή σας στο αεροδρόμιο για να εξοικονομήσετε χρόνο κατά τη διάρκεια της μετανάστευσης.

Αν οδηγείτε στο Μεξικό, μπορείτε να πάρετε μια τουριστική κάρτα στα σύνορα ή κοντά στα σύνορα. Αν πετάτε στο Μεξικό, θα πάρετε μια τουριστική κάρτα στο αεροπλάνο.

Πού θα χρειαστεί να παρουσιάσω τα έγγραφά μου στο Μεξικό;

Κάθε φορά που διασχίζετε τα σύνορα με το Μεξικό, θα πρέπει να εμφανίσετε τα ταξιδιωτικά σας έγγραφα.

Εάν πετάτε στο Μεξικό, θα πρέπει να αποδείξετε τα ταξιδιωτικά σας έγγραφα στους τελωνειακούς πράκτορες του Μεξικού πριν φύγετε από το αεροδρόμιο. Μπορεί να χρειαστεί να δείτε τα ταξιδιωτικά σας έγγραφα ξανά πριν πάρετε τις αποσκευές σας. Όταν φεύγετε από το Μεξικό με αεροπλάνο, θα πρέπει να εμφανίσετε τα ταξιδιωτικά σας έγγραφα προτού περάσετε από την ασφάλεια και προτού επιβιβαστείτε στο αεροπλάνο. Θα πρέπει να παραδώσετε την κάρτα αναχώρησης καθώς περνάτε και από τη μετανάστευση, οπότε φροντίστε να μην το χάσετε όσο βρίσκεστε στη χώρα.

Εάν οδηγείτε στο Μεξικό , θα πρέπει να δείξετε την ταυτότητά σας προτού περάσετε τα σύνορα.

Θα πάρετε μια τουριστική κάρτα στο ή πολύ κοντά στα σύνορα και θα πρέπει να το μεταφέρετε μαζί σας ανά πάσα στιγμή ενώ βρίσκεστε στη χώρα. Αν οδηγείτε από το Μεξικό, θα πρέπει να εμφανίσετε όλα τα ταξιδιωτικά έγγραφα για να μπορέσετε να επιστρέψετε στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Θυμηθείτε να παρακολουθείτε την ταυτότητα και την τουριστική σας κάρτα

Θα χρειαστεί να μετατρέψετε την τουριστική σας κάρτα όταν φεύγετε από το Μεξικό και ίσως χρειαστείτε ταυτότητα σε διάφορα σημεία κατά τη διάρκεια της επίσκεψής σας στο Μεξικό, αν και μετά από επτά μήνες που περάσατε σε όλη τη χώρα, δεν μου ζητήθηκε ποτέ δική μου.

Παρόλο που είναι σπάνιο να χρειάζεται να παράγετε τα δικά σας, είναι καλύτερο να κρατάτε τα πάντα στο πρόσωπό σας ανά πάσα στιγμή, μόνο σε περίπτωση που σας ζητηθεί. Το τελευταίο πράγμα που θέλετε είναι να μεταφερθείτε στον αστυνομικό σταθμό, επειδή δεν μπορείτε να δημιουργήσετε την ταυτότητά σας.

Συμβουλή: Μην ξεχάσετε την ασφάλιση ταξιδιού

Η ταξιδιωτική ασφάλιση είναι ένα ταξίδι ουσιώδες, οπότε αν πρόκειται να πάτε στο Μεξικό και είστε αρκετά οργανωμένοι για να ερευνήσετε ποια έγγραφα χρειάζεστε, δεν υπάρχουν δικαιολογίες για να μην γίνετε ασφαλισμένοι. Υπάρχει αφθονία που μπορεί να πάει στραβά σε διακοπές στο Μεξικό: το λεωφορείο διάρκειας μιας νύχτας μπορεί να είναι σε συντριβή. μπορείτε να πάρετε pickpocketed ενώ περπατάτε γύρω από μια αγορά? θα μπορούσε να συμβεί πυρετός δάγκειο? θα μπορούσατε να πέσετε από το μπαλκόνι του ξενοδοχείου σας (συνέβη.)

Αν συμβεί κάτι σοβαρό ενώ βρίσκεστε στο Μεξικό, χρειάζεστε ταξιδιωτική ασφάλιση. Το κόστος της ιατρικής περίθαλψης μπορεί συχνά να φτάσει πολύ περισσότερο από ό, τι θα δαπανούσατε για ασφάλιση και αν είναι τόσο κακό που πρέπει να επαναπατριστείτε στις Ηνωμένες Πολιτείες, θα μπορούσατε να βρεθείτε σε χρέη επτά αριθμών. Δεν αξίζει να αναλάβετε τον κίνδυνο: να έχετε ταξιδιωτική ασφάλιση.

Αυτό το άρθρο έχει επεξεργαστεί και ενημερωθεί από την Lauren Juliff.