Ταξίδι λεωφορείου στο Μεξικό

Γύρω από το Μεξικό με λεωφορείο

Το ταξίδι με λεωφορείο στο Μεξικό είναι γενικά αποδοτικό, οικονομικό και άνετο. Το κύριο μέλημα όταν σκέπτεστε να περάσετε με το λεωφορείο είναι οι μεγάλες αποστάσεις. Εάν σχεδιάζετε να καλύψετε πολλά εδάφη, μπορεί να είστε καλύτερο να ταξιδεύετε αεροπορικώς . Το Μεξικό είναι μια μεγάλη χώρα και δεν θα θέλατε να περάσετε ένα μεγάλο μέρος του ταξιδιού σας κάθεται σε ένα λεωφορείο - αν και τα τοπία είναι όμορφα! Οδήγηση του εαυτού σας θα σας δώσει μεγαλύτερη ευελιξία, αλλά μπορεί επίσης να συνεπάγεται κάποιους κινδύνους. που είναι περισσότερα για την οδήγηση στο Μεξικό .

Εδώ πρέπει να έχετε κατά νου εάν προγραμματίζετε να ταξιδέψετε με λεωφορείο στο Μεξικό:

Τάξεις υπηρεσιών

Υπάρχουν διάφορες διαφορετικές κατηγορίες λεωφορείων που τρέχουν από πολυτελή λεωφορεία με καθίσματα με κλίση, κλιματισμό και οθόνες βίντεο με τα "λεωφορεία κοτόπουλου" που είναι συχνά συνταξιούχοι Bluebird σχολικά λεωφορεία ζωγραφισμένα με χαρούμενα χρώματα.

Πολυτελές ξενοδοχείο "De Lujo" ή "Ejecutivo"
Αυτό είναι το υψηλότερο επίπεδο εξυπηρέτησης, προσφέροντας όλες τις ανέσεις πρώτης κατηγορίας, καθώς και μερικές πρόσθετες ανέσεις. Σε ορισμένες περιπτώσεις τα καθίσματα καθίστανται πλήρως και υπάρχουν μόνο τρία καθίσματα αντί για τα συνηθισμένα τέσσερα. Αναψυκτικά μπορούν να εξυπηρετηθούν. Συχνά θα έχετε την επιλογή να ακούτε το βίντεο μέσω των ακουστικών αντί να αναγκάζεστε να το ακούσετε όπως στα περισσότερα λεωφορεία πρώτης κατηγορίας.

Πρώτη κατηγορία "Primera Clase"
Τα λεωφορεία αυτά διαθέτουν κλιματισμό και καθίσματα με κλίση. Πολλά βίντεο παρουσιάζουν και έχουν μια τουαλέτα στο πίσω μέρος του λεωφορείου. Αυτά γενικά παρέχουν μη σταματήσει την εξυπηρέτηση σε ομοσπονδιακές οδούς διοδίων όπου είναι διαθέσιμες.

Προσφέρουν μεταφορά σε δημοφιλείς προορισμούς και πόλεις, αλλά γενικά δεν προσφέρουν υπηρεσίες σε μικρές πόλεις.

Δεύτερης κατηγορίας "Segunda Clase"
Σε ορισμένες περιπτώσεις, τα λεωφορεία δεύτερης κατηγορίας αναχωρούν από διαφορετικό σταθμό λεωφορείων από τα λεωφορεία πρώτης κατηγορίας. Ορισμένοι προσφέρουν άμεση ή γρήγορη εξυπηρέτηση, αλλά γενικά σταματούν για να σηκώσουν και να αποβάλουν επιβάτες κατά μήκος της διαδρομής.

Σε γενικές γραμμές δεν υπάρχουν καθίσματα και όταν το λεωφορείο είναι γεμάτο μερικοί επιβάτες μπορούν να οδηγήσουν να σηκωθούν.

Η υπηρεσία λεωφορείων δεύτερης κατηγορίας προσφέρει μεταφορά σε χωριά και προορισμούς που τα λεωφορεία πρώτης κατηγορίας δεν καλύπτουν και μπορεί να είναι μια καλή επιλογή για σύντομα ταξίδια. Τα λεωφορεία δεύτερης κατηγορίας είναι πολύ πιο χρωματιστά, οι οδηγοί συχνά διακοσμούν το μπροστινό μέρος των λεωφορείων τους και οι πωλητές μπορούν να μπουν και να σβήσουν. Η οδήγηση σε λεωφορεία δεύτερης κατηγορίας μπορεί να σας δώσει μια ματιά στη ζωή των φτωχότερων Μεξικανών και ναι, είναι πιθανό ο κάτοχός σας να μπορεί να μεταφέρει κοτόπουλο.

Μεξικάνικες γραμμές λεωφορείων

Διαφορετικές γραμμές λεωφορείων εξυπηρετούν διαφορετικές γεωγραφικές περιοχές και προσφέρουν διαφορετικά επίπεδα εξυπηρέτησης.

Η ETN (Enlaces Terrestres Nacionales)
Άνετα λεωφορεία κατηγορίας "ejecutivo" που εξυπηρετούν το κεντρικό / βόρειο Μεξικό.
Ιστοσελίδα: ΕΤΝ

Estrella de Oro
Συνδέει την πόλη του Μεξικού με την ακτή του Ειρηνικού (Ixtapa, Acapulco), καθώς επίσης εξυπηρετεί Cuernavaca και Taxco.
Ιστοσελίδα: Estrella de Oro

Omnibuses de Μεξικό
Εξυπηρετεί το βόρειο και το κεντρικό Μεξικό .
Ιστοσελίδα: Omnibuses de Mexico

ΦΑΣΑΡΙΑ
Σερβίρουμε το κεντρικό και το νότιο Μεξικό , ο όμιλος ADOO προσφέρει μερικές διαφορετικές κατηγορίες υπηρεσιών, από την Primera Clase, GL (Gran Lujo) έως την UNO, την πιο πολυτελή επιλογή. Ελέγξτε το πρόγραμμα και τους ναύλους μέσω της ιστοσελίδας του Ticketbus.

Συμβουλές για ταξίδια λεωφορείων στο Μεξικό

Τα Σαββατοκύριακα και τις αργίες μπορεί να χρειαστεί να αγοράσετε το εισιτήριό σας μερικές ημέρες νωρίτερα (συνήθως επαρκείς 48 ώρες).

Όταν αγοράζετε το εισιτήριό σας θα σας ζητηθεί συχνά το όνομά σας - αν το όνομά σας δεν είναι ισπανόφωνος, ίσως είναι χρήσιμο να το έχετε καταγράψει ώστε να μπορείτε να το δείξετε στον πωλητή εισιτηρίων. Μπορεί να εμφανιστεί ένα γράφημα του λεωφορείου και να επιλέξετε τη θέση σας.

Ο κλιματισμός είναι μερικές φορές υπερβολικά κρύος, γι 'αυτό πάρτε ένα πουλόβερ. Περιστασιακά, ο κλιματισμός διαρρηγνύει, επομένως τα στρώματα φθοράς που μπορείτε να αφαιρέσετε.

Για μακρινά ταξίδια πάρτε μαζί σας φαγητό και νερό. Οι στάσεις είναι σύντομες και λίγες και πολύ κοντά.

Τα βίντεο που εμφανίζονται σε λεωφορεία μεγάλων αποστάσεων στο παρελθόν ήταν απίστευτα κακές και βίαιες β-ταινίες από τις ΗΠΑ. Αυτό φαίνεται να αλλάζει λίγο και τώρα υπάρχει μια μεγαλύτερη σειρά ταινιών που εμφανίζονται.

Οι περισσότερες πόλεις έχουν ένα κύριο τερματικό σταθμό λεωφορείου, αλλά μερικοί μπορεί να έχουν διαφορετικά τερματικά για λεωφορεία δεύτερης και πρώτης κατηγορίας. Ωστόσο, η Πόλη του Μεξικού διαθέτει τέσσερα διαφορετικά τερματικά λεωφορείων που εξυπηρετούν διάφορους προορισμούς σε ολόκληρη τη χώρα. Ελέγξτε τον οδηγό μας προς τους σταθμούς λεωφορείων του Μεξικού

Μάθετε περισσότερα σχετικά με τα μέσα μεταφοράς στο Μεξικό .

Χαρουμενα ΤΑΞΙΔΙΑ!