Παράξενα και θαυμαστά στοιχειωμένα αρχοντικά αρχοντικά, μυστικά και ιστορία

Το Stretching Room και άλλα δροσερά πράγματα για την Classic Ride της Disney

Καλώς ήρθατε στους ανόητους θνητούς. Ένα από τα πιο αγαπημένα και δημοφιλή αξιοθέατα στα πάρκα Disney είναι το Haunted Mansion . Ο ανταποκριτής σας στο χώρο των πάρκων (που μεταμφιέζεται προσωρινά ως επίσημος οικοδεσπότης φάντασμα) έχει αποκαλύψει μερικά συναρπαστικά γεγονότα και σπινθηροβόλα μυστικά για τη θρυλική διαδρομή . Έχω επίσης συντάξει μερικά ιστορικά tidbits.

Μετακινήστε μαζί, αναλαμβάνοντας όλο το νεκρό διάστημα καθώς εξερευνούμε την κλασική έλξη.

Παράξενα στοιχειωμένα γεγονότα αρχοντικών

Shh! Scintillating μυστικά για το στοιχειωμένο αρχοντικό

Προειδοποίηση Spoiler : Δεν πρόκειται να δώσω τα πάντα εδώ, αλλά αν νομίζετε ότι αποκαλύπτοντας τον «άνθρωπο πίσω από την κουρτίνα» θα μείωναν με κάθε τρόπο τη μελλοντική σας απόλαυση του Haunted Mansion, με όλα τα μέσα κάντε κλικ σε κάτι άλλο.

Πολλά από τα καλύτερα χαρακτηριστικά του αξιοθέατου βασίζονται σε παλιές μαγεμένες ψευδαισθήσεις. Λέει ότι ένας μάγος ποτέ δεν αποκαλύπτει τα μυστικά του, αλλά το 2003 η Disney δημοσίευσε το "Το στοιχειωμένο αρχοντικό: Από το μαγικό βασίλειο στις Ταινίες", μέχρι τότε το Imagineer Jason Surrell (που αργότερα μετανάστευσε στο Universal Creative για να σχεδιάσει τα αξιοθέατα των πάρκων του). Οι αποκαλύψεις πίσω από τις φωνές που ακολουθούν βασίζονται σε μεγάλο βαθμό σε πληροφορίες από το βιβλίο. Εάν ενδιαφέρεστε να μάθετε επιπλέον μυστικά καθώς και μια λεπτομερή ιστορία και επισκόπηση της κλασικής βόλτας, θα συνιστούσα ανεπιφύλακτα το υπέροχο βιβλίο.

Ερευνώντας την πράξη του στοιχειωμένου αρχοντικού

Πίσω όταν η Anaheim ήταν μια κοιμισμένη πόλη γεμάτη με πορτοκαλεώνες, ο Walt οραματίστηκε ένα στοιχειωμένο αρχοντικό για το πάρκο "Mickey Mouse Park" που σχεδίαζε να χτίσει κοντά στο studio του στην Καλιφόρνια. Όταν το μικρό πάρκο μεταμορφώθηκε στην ευρύτερη περιοχή της Disneyland στα μέσα της δεκαετίας του 1950, μια φιλοσοφία με στοιχειωμένο σπίτι παρέμεινε μέρος των σχεδίων, αλλά ποτέ δεν το έκανε να περνάει από τα τραπέζια.

Σύμφωνα με τον Marty Sklar, πρώην αντιπρόεδρο και κύριο δημιουργικό στέλεχος στο Walt Disney Imagineering, το Haunted Mansion δημιούργησε πολλές ιδέες και πέρασε μια σειρά αναθεωρήσεων κατά τη διάρκεια της μεγάλης περιόδου κύησης. Όπως και οι Πειρατές της Καραϊβικής, η δημιουργική ομάδα της Disney σχεδίασε αρχικά την έλξη ως εμπειρία πεζοπορίας . Τα σχέδια περιελάμβαναν ένα παραθαλάσσιο αρχοντικό παλαιού θαλάσσιου καπετάνιου και μια πιο ανησυχητική ιδέα "Bloodmere Manor" με κάποιες αιματηρές σκηνές. Ο Ακαθάριστος Ιππέας χτύπησε ακόμη και το δρόμο του σε μία από τις οριζόντιες γραμμές.

Οι θεραπείες συσσωρεύτηκαν, και μια σειρά από Imagineers ανέπτυξαν μια γκάμα από ψευδαισθήσεις και εφέ μέσα από τα χρόνια. Όταν το έργο τελικά πήρε το πράσινο φως στα τέλη της δεκαετίας του 1960 (άνοιξε το 1969), ο Sklar είπε ότι η ιστορία κινδυνεύει να χαθεί εν μέσω των αποτελεσμάτων. Δεδομένου ότι ο κανόνας Imagineering νούμερο ένα είναι ότι η αφήγηση είναι πρωταρχικής σημασίας, εναπόκειται στον Imagineer X. Atencio να χαράξει μια συνεκτική ιστορία.

Ακόμη και με την εστίαση του Atencio, ο Sklar λέει ότι υπήρχαν πολλές διαφορετικές ιδέες για το τι πρέπει να είναι το Haunted Mansion. Το αξιοθέατο ήταν το πρώτο μεγάλο έργο του θεματικού πάρκου που αναπτύχθηκε μετά τον θάνατο του Walt, και χωρίς τον τελευταίο λόγο του, πολλοί από τους Imagineers συγκρούστηκαν στην κατεύθυνση του.

"Ο Marc Davis και ο Claude Coats έχουν πολωμένη στάση" εξηγεί ο Sklar. Ο Ντέιβις, ένας από τους "Εννέα παλαιούς άνδρες" της Disney, ήθελε έναν ελαφρύτερο τόνο, ενώ ο καλλιτέχνης του Coats πίεσε για μια πιο τρομακτική έλξη. "Στο τέλος, η στάση του Marc για γελοιογραφία έφερε την ημέρα", λέει ο Sklar. "Και κατά πάσα πιθανότητα το έσπρωξε προς τη σωστή κατεύθυνση."

Ακόμα, μερικά από τα σουρεαλιστικά, στρογγυλά υπόβαθρα του Coats παραμένουν εμφανή στις πρώτες σκηνές της διαδρομής. Μερικοί από τους άλλους Imagineers που έδωσαν τις ιδέες τους στο έργο Haunted Mansion μέσα από τα χρόνια και των οποίων η αφή μπορεί να δει στην τελική έκδοση περιλαμβάνουν: