Κινέζικο νέο έτος στο Δουβλίνο

Το κινεζικό νέο έτος 2016 πρόκειται να γιορτάσει ξανά στο Δουβλίνο. Και όλοι πρέπει να απολαύσουμε! Όταν η κατσίκα (ή τα πρόβατα) τελικά εγκαταλείψουν τη σκηνή ... και ο πίθηκος θα εισέλθει. Ναι, είναι σύντομα το Έτος του Μαϊμού. Στην ένατη θέση στον παραδοσιακό κινεζικό Ζωδιακό, ο πίθηκος λέγεται ότι εμπνέει περιέργεια, κακοποιότητα, έξυπνη συμπεριφορά - και είναι ένα αμήχανο χέρι στο να παίζει πρακτικά αστεία. Ακόμη και όταν οι προθέσεις του είναι καλές (όπως είναι γενικά), η πλευρά του παπουτσιού μπορεί να περάσει στην κορυφή κατά καιρούς.

Οι πίθηκοι είναι μια σύγχυση και σύγχυση.

Ακριβώς για να το αναφέρω ... το νέο έτος θα ξεκινήσει στις 8 Φεβρουαρίου του 2016 και θα είναι το Έτος του Πυροσβέστη, του πιο ενεργού και επιθετικού από όλους. Σκεφτείτε Sun Wukong, ο βασιλιάς μαϊμού από το "Journey to the West".

Δείπνο Κινέζικου Νέου Έτους

Μετά την επιτυχία του Φεστιβάλ Κινέζικου Νέου Έτους του Δουβλίνου τα τελευταία οκτώ χρόνια, το 9ο Φεστιβάλ θα χτυπήσει στο Έτος των Μαϊμού - από τις 6 έως τις 21 του 2016. Η διασκέδαση για όλους γιορτάζει τις σινο-ιρλανδικές σχέσεις και προβάλλοντας ταυτόχρονα τον κινεζικό πολιτισμό και προωθώντας την ολοκλήρωση. Ποια είναι μια ψηλή τάξη. Ακόμη και σε μια πολυπολιτισμική πόλη όπως το Δουβλίνο.

Από την πλευρά των καλών ειδήσεων - το κύριο γεγονός για το κοινό έχει αλλάξει θέση (και πάλι). Μετακόμισαν την ελεύθερη για όλους έκθεση εαρινής φεστιβάλ από την περιορισμένη πλατεία Συνεδριακού Κέντρου, μέρος της συνοικίας Temple Bar , στο κτίριο chq, μέρος του Docklands του Δουβλίνου.

Ήμουν βαθιά απογοητευμένος από τα γεγονότα στην πλατεία Συνεδριάσεων, κυρίως επειδή δεν μπορούσα να κινηθώ. Ελπίζοντας να έχουμε καλύτερες απόψεις και καλύτερη στιγμή στα Docklands ...

Λοιπόν, ποια είναι τα σημαντικότερα σημεία του Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Δουβλίνου το 2016; Εδώ είναι η λίστα των συνιστώμενων στοιχείων μου (θα βρείτε το πλήρες πρόγραμμα στο www.cny.ie):

6 και 7 Φεβρουαρίου
Εαρινό Φεστιβάλ Φεστιβάλ - Εκκλησία chq, Δουκλάνδη Δουβλίνο
Την ίδια διαδικασία με κάθε χρόνο: "αυθεντικές" κινεζικές παραστάσεις με χορούς δράκων και λιονταριών, επιδείξεις tai chi και πολεμικών τεχνών, παραδοσιακές μουσικές και χορευτικές, ζωγραφικές και βιοτεχνικές εκδηλώσεις. Αξίζει να πάτε; Μέσα από τα χρόνια, η "αυθεντικότητα" υπέστη λίγο (εξ ου και τα εισαγωγικά), κατά τη γνώμη μου ... λόγω των κύριων επιδόσεων που συχνά παρέχονται από μη Κινέζους. Η πλειοψηφία των επισκεπτών είναι ο ίδιος ο ίδιος, ούτως ή άλλως. Αλλά ναι, γενικά είναι μια καλή εποχή για όλους.

13 Φεβρουαρίου
Συναυλία Wu Wei - Chapel Royal, Κάστρο του Δουβλίνου
Ένας από τους σημαντικότερους μουσικούς, ο Wu Wei συνεργάζεται με την Andreja Malir, κύριο αρπίστα με την Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα RTÉ. Αναμείνετε ένα απροσδόκητο μίγμα μουσικών στυλ.

16 Φεβρουαρίου
Επαναστάσεις στο Θέατρο Lecture Air - Joly, κτίριο Hamilton, Trinity College Dublin
Η κινεζική επανάσταση του 1911, ανατροπής της δυναστείας του Qing, αναλύεται στο πλαίσιο της αύξησης του Πάσχα του 1916. Αυτό σίγουρα θα προκαλέσει σκέψη. Παρόλο που οποιεσδήποτε "συνδέσεις" μπορεί να είναι κάπως υπερβολικές.

18 Φεβρουαρίου
Εαρινό Φεστιβάλ Gala - Συνεδριακό Κέντρο Δουβλίνου
Το UCD Confucius Institute για την Ιρλανδία, σε συνεργασία με την κινεζική πρεσβεία στην Ιρλανδία, παρουσιάζει το 10ο ανοιξιάτικο φεστιβάλ.

Ειδικές εμφανίσεις από την Εθνική Λυρική Σκηνή της Όπερας της Κίνας και το Όπερα Δράμας Χορού είναι το επίκεντρο.

21 Φεβρουαρίου
Συναυλία Fifi Rong - Λέσχη Ζάχαρης
Αρχικά από το Πεκίνο, η Fifi Rong εδρεύει στο Λονδίνο ... και χαρακτηρίζεται ως "εκκεντρική, βαθιά και ειλικρινής". Συναισθηματική οικειότητα σε συνδυασμό με μια μαγευτική φωνή, όλα αναμιγνύονται σε ένα μουσικό υβρίδιο. Ο Fifi Rong έχει διοριστεί ως ο καλύτερος Καλλιτέχνης Ηλεκτρονικής Μουσικής και ψηφίστηκε στους Top 10 από τους πιο δημοφιλείς νέους καλλιτέχνες της Κίνας το 2014.

Παρεμπιπτόντως, μπορείτε να δείτε κάποιες εικόνες από το Φεστιβάλ Κινέζικου Νέου Έτους του Δουβλίνου του 2009 εδώ ... αν και αυτές έγιναν στην πλατεία Wolfe Tone, θα σας δώσουν ακόμα μια καλή εντύπωση για την ευρεία ποικιλία των πραγμάτων που προσφέρονται.