Περιοχή Temple Bar του Δουβλίνου

Το Temple Bar φημολογείται ως "μποέμικη συνοικία του Δουβλίνου". Είναι σίγουρα γεμάτη ψυχαγωγία, τέχνη και μαγειρική δράση. Θεωρείται γενικά ότι βρίσκεται στον κατάλογο κορυφαίων αξιοθέατων του Δουβλίνου και επισκέφθηκε ο καθένας και η γιαγιά τους για το ceol agus craic .

Προκαλεί μικτά συναισθήματα. Μερικοί άνθρωποι θα μπορούσαν να περάσουν ευχάριστα το υπόλοιπο της ζωής τους στο Temple Bar (ή τουλάχιστον έως ότου η ΑΤΜ δεν παρέχει πλέον μετρητά).

Άλλοι έχουν μια ματιά, ίσως μια γρήγορη πίντα (αν είναι καθόλου, οι τιμές είναι υψηλές) και στη συνέχεια να το καλέσετε μια μέρα.

Η περιοχή ήταν άθλια και έπεσε κάτω, προοριζόμενο για σιδηροδρομικό σταθμό που ποτέ δεν χτίστηκε. Στη συνέχεια, το συμβούλιο αποφάσισε να καταργήσει τα σχέδια και να τα αντικαταστήσει με μια ελεύθερη ροή των φθηνών ενοικίων, επιχειρηματικά κίνητρα, λιθόστρωτα δρομάκια και "πολιτισμό νεολαίας". Από τους (παράνομους) οίκους ανοχής μέχρι το μπιστρό, ο Temple Bar γεννήθηκε και από τότε δεν έχει κοιτάξει πίσω.

Αυτό που θα βρείτε σήμερα είναι τα πολυάριθμα εστιατόρια, καφετέριες, παμπ, ξενώνες και ξενοδοχεία, καθώς και μικρά καταστήματα που πωλούν τα πάντα, από το ψάρεμα μέχρι τα ναρκωτικά με τα γεμιστά leprechauns και τα τατουάζ στο μεταξύ. Επίσης στο Temple Bar βρίσκονται το Ιρλανδικό Ινστιτούτο Κινηματογράφου, το Κέντρο Τεχνών του Έργου και το DESIGNyard. Όλοι αξίζουν μια επίσκεψη. Οι περισσότεροι επισκέπτες, ωστόσο, έρχονται για την μπύρα.

Αυτό μετατρέπει το Temple Bar κατά τη διάρκεια της ημέρας: τα πρωινά είναι βαρετά, τα απογεύματα αρχίζουν αργά, το βράδυ έχει η περιοχή γεμίζοντας με το φαγητό πλήθος και τους τουρίστες.

Όσο αργότερα γίνεται, ειδικά τα Σαββατοκύριακα, το λιγότερο επιθυμητό Temple Bar μπορεί να γίνει. Οι ενοχλητικοί μεθυσμένοι, μη αναγνωρίσιμοι συγκεντρώσεις ημι-υγρής σύστασης, πορτοφολάδες και πολύ επιθετική συμπεριφορά μπορούν να συναντηθούν. Και φτηνό δεν είναι. Το Temple Bar τείνει να είναι υπερτιμημένο, overhyped, και υπερπλήρεις.

Επομένως, η σύστασή μας είναι να ρίξετε μια ματιά στο Temple Bar πριν από τις 11 μ.μ., εκτός εάν είστε προετοιμασμένοι για κάποιες επιζήμιες συναντήσεις. Και πάντα να θυμάστε: αυτό που μπορεί να είναι το "ζωντανό βράδυ" ενός ατόμου είναι το πανδαιμόνιο του άλλου! Υπάρχουν πολλές περισσότερες παμπ στο Δουβλίνο που είναι πολύ λιγότερο γεμάτοι και πολύ φθηνότερες.

Τα πλεονεκτήματα του Temple Bar

Τα μειονεκτήματα του Temple Bar

Έτσι, θέλετε να δοκιμάσετε το Temple Bar μετά από όλα;

Λαμβάνοντας υπόψη ότι είναι σίγουρα ένας μεγάλος τουριστικός μαγνήτης και ενώ πολλοί από αυτούς αργότερα αισθάνονται ότι είναι υπερβολικά υπερεκτιμημένοι, περίπου το 99% όλων των τουριστών στο Δουβλίνο καταλήγουν τελικά στο Temple Bar. Γεια σου, είναι κεντρικό, και ο οδηγός είπε ότι πρέπει να φύγεις. Για να είμαι ειλικρινής, κάθε φορά που έχουμε επισκέπτες που θέλουν την "πραγματική ιρλανδική παμπ εμπειρία" (ανεξάρτητα από την ιδέα τους ότι μπορεί να είναι), προτιμούμε να μείνουν μακριά από το Temple Bar μαζί τους. Πολύ γεμάτο κόσμο, όχι η πιο φιλική προς τον προϋπολογισμό περιοχή, και κάνοντας την παλιά ανακατασκευή πίτσας-πίτσας όταν ωριμάσει η νύχτα, όλα αυτά είναι πράγματα που έχουμε την τάση να αποφεύγουμε.

Υπάρχουν καλύτερες ευκαιρίες για να επισκεφτείτε μια παμπ στο Δουβλίνο .

Αλλά βλέποντας το Δουβλίνο, τελικά, δεν θα ήταν πλήρης χωρίς μια ματιά στο Temple Bar, οπότε όλοι φεύγουν εκεί: κάποιοι για ένα γρήγορο shufti, άλλοι για μερικές αξέχαστες (ή "χαμένες") μέρες.

Θα μπορούσατε να κάνετε καλά να τηρείτε αυτούς τους "χρυσούς κανόνες" κατά την εξερεύνηση του Temple Bar: