Ο ιρλανδικός αντίκτυπος στον κόσμο - η επική Ιρλανδία

Η Ιρλανδία και ο Λόγος - Εξερεύνησαν και εξήγησαν με έναν σύγχρονο τρόπο

Η Epic Ireland είναι ένα από τα νεότερα μουσεία του Δουβλίνου και μια εντυπωσιακή, συναρπαστική προσθήκη στην ιστορία του ιρλανδικού αντίκτυπου στον ευρύτερο κόσμο - κεντρικά τοποθετημένο δίπλα στον ποταμό Liffey στα σεβάσμια κελάρια του κτιρίου chq. Στη γειτονιά των διεθνών επιχειρήσεων, αλλά και λίγα μόνο βήματα μακριά από το λιμάνι λιμού Jeanie Johnston και το μνημείο λιμού.

Αλλά τι θα σας περιμένει όταν κατεβείτε στα σπλάχνα της μεταποιημένης αποθήκης;

Σίγουρα δεν είναι ένα σκονισμένο μουσείο, αλλά μια πολύ εντυπωσιακή εμπειρία. Αυτό μας οδήγησε στην έκπληξη. Με πολύ θετικό τρόπο.

Epic Ireland - Εικονικό Μουσείο

Εδώ είναι η κρίση - Epic Ιρλανδία είναι ένα από τα νέα φυλή του αξιοθέατα επισκεπτών, το οποίο θα ονομάζαμε ένα "εικονικό μουσείο". Παίρνοντας μερικά στοιχεία από το υπέροχο Τιτανικό Μπέλφαστ και παρέχοντας μια παρόμοια συναρπαστική χρήση της σύγχρονης τεχνολογίας για να μιλήσετε σε μια ιστορία. Ναι, βασικά η όλη έλξη αφορά την αφήγηση, στην προκειμένη περίπτωση κυρίως την ιστορία της ιρλανδικής μετανάστευσης και ποια είναι η επίδραση των Ιρλανδών μεταναστών (και των Ιρλανδών γενικά) σε άλλες χώρες. Για να επιτευχθεί αυτό, δεν θα αντιμετωπίζετε αντικείμενα (στην πραγματικότητα, δεν υπάρχουν σχεδόν καθόλου, αλλά η πολύχρωμη ομοιόμορφη φυλακισμένη είναι μια πυροτεχνία).

Αντιθέτως, η ιστορία λέγεται, μερικές φορές κυριολεκτικά, μέσα από τα μάτια εκείνων που έζησαν μέσω αυτής, μέσω των παρατηρήσεων των άλλων, και μερικές φορές με εξαιρετικά διαδραστικές οθόνες.

Οθόνες που έχουν τόσο λαμπρή ιδέα και ποιότητα που θα σας κάνουν να ξεχνάτε ότι βασικά παίζετε με υπολογιστές σε ελάχιστο χρόνο. Εν ολίγοις: ενώ το μεγαλύτερο μέρος της ολόκληρης έκθεσης θα μπορούσε να πωληθεί ως ένα βολικό DVD, σίγουρα θα σας κάνει να παραμείνετε, να συμμετέχετε, να ενεργοποιείτε. Ναι, ακόμη κι εγώ πήγα από τον υποψήφιο στον υποψήφιο στη γκαλερί απατεώνων των διαβόητων Ιρλανδών μεταναστών (συμπεριλαμβανομένων τόσο διαφορετικών χαρακτήρων όπως ο Τυφώδης Μαίρη, ο Νεν Κέλι και το ατρόμητο δίδυμο του Burke και του Hare).

Καλύτερες στιγμές?

Λοιπόν, εκτός από ολόκληρη την κατάταξη της εμπειρίας, ως ένα νέο επίκεντρο των αξιοθέατων του επισκέπτη στο Δουβλίνο ... Είμαι σκληρά πιεσμένος να ξεχωρίσω συγκεκριμένα εκθέματα (τα οποία ομαδοποιούνται θεματικά σε ξεχωριστούς χώρους, τον υπόγειο λαβύρινθο του οποίου θα περάσετε). Η εκπληκτική εμφάνιση των τρόπων μεταφοράς ακριβώς στην αρχή της έκθεσης ήταν μεγάλη, αν και μπορεί να μην είναι το φλιτζάνι τσαγιού του καθενός (μου άρεσαν τα μοντέλα ανοξείδωτου χάλυβα που αντιπροσωπεύουν τα πάντα, από το σκάφος του Αγίου Μπρένταν μέχρι τα σύγχρονα αεροπλάνα με το τιτανικό μεταξύ ). Τότε ήταν εκείνοι οι μετανάστες που μιλάνε τις ιστορίες τους, η οθόνη σχεδόν τρισδιάστατη, αλλά χωρίς ειδικά εφέ.

Ορισμένες από τις έξυπνες χρήσεις της σύγχρονης τεχνολογίας της πληροφορίας ήταν αξιοσημείωτες, όπως τα αθλητικά σύμβολα που τοποθετήσατε σε κενή οθόνη και στη συνέχεια χρησιμοποιήσατε για να "καλέσετε" περισσότερες πληροφορίες.

Ως άπληστος αναγνώστης επίσης αισθάνθηκα πραγματικά στο σπίτι στο τμήμα της λογοτεχνίας ... οίκτο τα βιβλία που τείνουν οι τοίχοι ήταν απομιμήσεις, αλλά τραβώντας το περίεργο έξω και στη συνέχεια να αντιμετωπίζονται σε μια ανάγνωση από το έργο πραγματικά χτύπησε την φαντασία μου. Εδώ επισπεύδει να προσθέσω ότι επισκεφθήκαμε σε μια αργή μέρα και δεν υπήρξε ανταγωνισμός ή προκύπτουσα κακοφωνία των αναγνώσεις - ίσως η επιλογή μιας πρώτης ώρας σε μια εργάσιμη ημέρα είναι η καλύτερη ιδέα.

Και πρέπει πραγματικά να συστήσω το γιγαντιαίο βιβλίο που έδειξε τα σημαντικότερα στοιχεία της ιρλανδικής λογοτεχνίας, όπως τα «Χρονικά της Νάρνια». Η προβολή ήταν τόσο καλή και το αποτέλεσμα της στροφής σελίδων με το χτύπημα του χεριού σας τόσο καλά εκτελέστηκε, ότι θα αγαπούσα ένα στο σπίτι ...

Η γοητευτική μου στιγμή ήρθε στη γκαλερί αφιερωμένη στην Ιρλανδία και στους Ιρλανδούς στον κόσμο ... Ο Peter O'Toole σε πλήρη κιθάρα του Lawrence μαζί με μια χαλαρή καμήλα ήταν καλός, ο Bram Stoker κρατούσε ένα σταυρό και λίγο σκόρδο ήταν καλύτερο, το δυσαρεστημένο Roy Keane που τσακίζει το Tayto είναι το καλύτερο (αν και όχι το καλύτερο). Όλα αυτά με τους γλυκούς τόνους της Dana να τραγουδούν για το "All Kinds Of Everything" στο παρασκήνιο, εναλλάσσοντας με τα συνθήματα των gay υπερηφάνειας ... class! Ούτε το "Moysha Machree the Irisher, Yiddisher Boy" που εμφανίζεται αλλού θα μπορούσε να το ξεπεράσει

Είναι η επική Ιρλανδία αξίζει μια επίσκεψη;

Εξαρτάται από το πού βρίσκονται τα προσωπικά σας συμφέροντα - υποθέτω - αν θέλετε να μάθετε για την ιστορία της Ιρλανδίας και να δείτε πολλά τεχνουργήματα, ίσως να είστε καλύτερα στα Εθνικά Μουσεία.

Είναι ελεύθερα, είναι γεμισμένα γεμάτα στο χείλος, συμβατικά. Και αν ψάχνετε για κάποια ελαφριά ψυχαγωγία, η Epic Ireland μπορεί να είναι και πάλι πολύ εγκεφαλική κατά καιρούς, μια υπερφόρτωση πληροφοριών παρά τους έξυπους τρόπους που χρησιμοποιούνται για να κάνουν αυτές τις πληροφορίες εύγευστες, ελκυστικές και εύπεπτες.

Ο τελευταίος θα ήταν και ο μικρός μου χασμουρητός ως ιστορικός ... Ο Δρ Τσε Γκεβάρα Λίντς, για παράδειγμα, έρχεται υπερβολικά απολυμασμένος, πάρα πολύ «δεν είναι σπουδαίος ο Ιρλανδός;», υπήρχε ο γιατρός Ernesto Guevara, Ο Che Guevara, ο επαναστάτης, και οι δύο (νομίζω) ποτέ δεν χρησιμοποίησαν το πατρικό όνομα Lynch της μητέρας. Και δεν αναφέρθηκε πραγματικά το σκάνδαλο για τα ανθρώπινα δικαιώματά του ... αλλά, όπως σας λέω, θα μπορούσε να είναι μια δευτερεύουσα μάλαξη.

Συνολικά, απολάβαμε την επίσκεψη. Ή, για να είμαστε ακριβείς, απλώς αποπνέσαμε όλη την εμπειρία. Φτάνοντας με την ιδέα μιας γρήγορης διάβασης για σκοπούς αξιολόγησης, περάσαμε μια ευχάριστη δυόμιση ώρες περίπου στα θησαυροφυλάκια. Ποιος ήταν πραγματικά ο χρόνος που δαπανάται καλά, καθώς η επίσκεψη είναι τόσο ψυχαγωγική όσο και εκπαιδευτική.

Και πρέπει να προσθέσω - η ιστορία της μετανάστευσης δεν συναντάται ποτέ σαν mawkish, προσπαθώντας να ψαρεύω για συμπάθεια. Τα γεγονότα παρουσιάζονται με ουδέτερο τρόπο (όπου χρειάζεται, ακόμη και με διασκέδαση), δεν θα σας ζητηθεί να ρίξετε δάκρυα. Η μετανάστευση παρουσιάζεται ως αυτό που ήταν, ή είναι - μερικές φορές μια επιλογή, μερικές φορές μια αναγκαιότητα, σε παλιές εποχές συχνά μια τιμωρία. Όμως, η έμφαση δίνεται στην επίδραση που είχε αυτή η μετανάστευση, τι έκαναν οι Ιρλανδοί από αυτήν. Έτσι λοιπόν, είναι αρκετά μια αισιόδοξη ιστορία που λέει η Epic Ireland.

Βασικές πληροφορίες για την Επική Ιρλανδία

Όπως συνηθίζεται στην ταξιδιωτική βιομηχανία, ο συγγραφέας έλαβε δωρεάν είσοδο για λόγους αναθεώρησης. Ενώ δεν έχει επηρεάσει αυτή την αναθεώρηση, το About.com πιστεύει στην πλήρη αποκάλυψη όλων των πιθανών συγκρούσεων συμφερόντων. Για περισσότερες πληροφορίες, ανατρέξτε στην Πολιτική Ηθικής.