Επισκεφθείτε το εθνικό δάσος του El Yunque

Το El Yunque είναι ένα υποτροπικό τροπικό δάσος στο βορειοανατολικό Πουέρτο Ρίκο . Το μοναδικό τροπικό δάσος κάτω από την αμερικανική σημαία, το El Yunque είναι μόλις 28.000 στρέμματα (μικρό από τα εθνικά πρότυπα των δασών), αλλά είναι γεμάτο με νησιωτικές παραδόσεις, φυσική ποικιλομορφία και τροπική μεγαλοπρέπεια.

Ο El Yunque σημαίνει "το άκμονα", και ονομάζεται έτσι η ξεχωριστή επίπεδη κορυφή του. Το δάσος είναι μέρος της Πουέρτο Ρίκο μυθολογίας: Οι Ινδιάνοι Taíno πίστευαν ότι το τροπικό δάσος ήταν κατ 'οίκον σε έναν καλοπροαίρετο θεό που ονομάστηκε Yuquiyú.

Τι κάνει το El Yunque Special:

Εκτός από το γεγονός ότι είναι μοναδικό για την Υπηρεσία Δασών των ΗΠΑ, το El Yunque διαθέτει μια καταπληκτική ποικιλία χλωρίδας , συμπεριλαμβανομένων των 150 ιθαγενών ειδών φτέρη και 240 είδη δένδρων (23 από τα οποία απαντώνται μόνο στο δάσος) ευδοκιμούν στο El Yunque χάρη στο τέλειο κλίμα και συνεπή βροχόπτωση. Επιπλέον, το δάσος είναι το σπίτι πολλών μικρών ζώων που δεν βρίσκονται πουθενά αλλού στη Γη. Ο βατραχοπόδαρος δέντρο, ο Πουέρτο Ρίκο παπαγάλος και ο άγιος άγιος είναι μεταξύ των σπάνιων και αποκλειστικών κατοίκων του.

Πώς να πάτε εκεί:

Αν οδηγείτε από το Σαν Χουάν, ακολουθήστε την διαδρομή 3 έξω από την πόλη και ταξιδέψτε περίπου μια ώρα στη Διαδρομή 191, η οποία θα σας οδηγήσει στο τροπικό δάσος.

Ένας άλλος τρόπος για να πάτε είναι να κάνετε μια ξενάγηση, πολλά από τα οποία μπορούν να οργανωθούν από το ξενοδοχείο σας. Οι εταιρείες που προσφέρουν εκδρομές στο τροπικό δάσος περιλαμβάνουν:

Τι να κάνετε εκεί:

Οι περισσότεροι τουρίστες συρρέουν στο τροπικό δάσος για να απολαύσουν τα μονοπάτια πεζοπορίας, τα οποία κυμαίνονται από εύκολους έως εξειδικευμένους.

Αυτός ο διαδραστικός χάρτης παρέχει μια επισκόπηση των κύριων μονοπατιών του δάσους. Το πιο επισκέψιμο είναι το La Mina Trail γιατί οδηγεί στο La Mina Falls. Αυτός είναι ο μόνος καταρράκτης στο τροπικό δάσος που είναι ανοικτό στο κοινό για κολύμπι. Σε μια ζεστή μέρα, μετά από μια ώρα πεζοπορίας, δεν υπάρχει τίποτα όπως η απογύμνωση μέχρι το μαγιό σας και η κατάδυση κάτω από μια πτώση.

Το μόνο μειονέκτημα στη La Mina είναι ότι συνήθως είναι γεμάτο. Επίσης, δεν υπάρχουν αποδυτήρια, γι 'αυτό φορέστε το κοστούμι σας ή χρησιμοποιήστε το φύλλωμα προς όφελός σας!

Πότε να πάτε εκεί:

Το δάσος είναι ανοιχτό καθημερινά από τις 7:30 π.μ. έως τις 6 μ.μ. Δεδομένου ότι η θερμοκρασία μεταβάλλεται ελάχιστα, είναι ένας προορισμός όλο το χρόνο.

El Yunque για τα αδρεναλίνη Junkies:

Εάν επιθυμείτε κάτι λίγο πιο τολμηρό από την πεζοπορία, καλέστε το Aventuras Tierra Adentro. Το Aventuras Tierra Adentro θα σας οδηγήσει σε μια περιήγηση στο φαράγγι του τροπικού δάσους που θα σας φέρει φερμουάρ, ραπτική, αναρρίχηση και άλμα μέσα από τον αέρα.