Πώς να επιλέξετε μια παραλία του Πουέρτο Ρίκο

Με περισσότερα από 270 μίλια ακτογραμμής, το Πουέρτο Ρίκο διαθέτει αφθονία παραλιών και, φυσικά, δραστηριότητες νερού. Αλλά ποια παραλία έχει την καλύτερη ψαροντούφεκο; Πού πρέπει να πάτε εάν θέλετε να σερφάρετε; Ποια είναι τα καθαρότερα; Ακολουθούν οι απαντήσεις σε όλες τις υδάτινες ερωτήσεις σας.

Καλύτερη παραλία του Πουέρτο Ρίκο για να απομακρυνθείτε από αυτό

Υπάρχουν πολλές απομονωμένες παραλίες στο Πουέρτο Ρίκο και τουλάχιστον μία που μπορεί να διαδραματίσει αποκλειστικό οικοδεσπότη σε εσάς και το πάρτυ σας.

Στο νησί Culebra, η παραλία Resaca είναι μια δύσκολη διαδρομή και συχνά εγκαταλείπεται. Δυτικά του San Juan, στο Manati, θα βρείτε το Mar Chiquita, το οποίο σημαίνει "Μικρή Θάλασσα". Πρόκειται για ένα γραφικό ημισέληνο του νερού που προστατεύεται από τη μανία των ανέμων και των ωκεανών ρεύματα περικυκλώνοντας τα χέρια του βράχου. Το ξηρό δάσος της Guánica στεγάζει επίσης τον κόλπο Ballenas, ένα τμήμα μήκους δύο μιλίων που είναι γνωστό περισσότερο από χελώνες από τους ανθρώπους. Δεν απέχει πολύ η Caña Gorda, ένα απομονωμένο στολίδι. Και αν αποπλεύσετε από το Fajardo, κατευθυνθείτε προς τον Icacos, μια ειδυλλιακή σούβλα άμμου που αποτελεί μέρος μιας αλυσίδας νησιών. Στην πραγματικότητα, ο κατάλογος αυτός μόνο γρατζουνίζει την επιφάνεια των πολλών ανεξερεύνητων ή λιγότερο επισκέψιμων παραλιών στο νησί.

Καλές παραλίες για σέρφινγκ

Στο Σαν Χουάν, υπάρχει ένα σαφές αγαπημένο: Punta Las Marías στο Ocean Park . Στο κοντινό Manatí, το Los Tubos είναι δημοφιλές, όπως και το La Pared, ή το "The Wall," στο Luquillo. Ωστόσο, το Porta del Sol είναι ο πρώτος προορισμός για τους surfers και η πρωτεύουσά του είναι η Rincón.

Εδώ, το surf κέντρο είναι η παραλία της Μαρίας, αλλά Punta Higuero, Puntas και ισπανικές παραλίες τοίχου είναι επίσης δημοφιλείς. Στο υπόλοιπο Porta del Sol, οι surfers έρχονται σε:

Καταδύσεις με ψαροντούφεκο

Και πάλι, υπάρχουν πολλοί υποψήφιοι. Το Vieques διαθέτει εξαιρετική ψαροντούφεκο από πολλές από τις παραλίες του, με την Blue Beach και την Playa Esperanza να βρίσκονται στην κορυφή της λίστας.

Στο νησί Culebra , ο Carlos Rosario βασιλεύει υπέρτατος. στο Culebrita, το West Beach έχει άφθονη θαλάσσια ζωή και στη νότια πλευρά του νησιού είναι ο υφάλων Culebrita . Το Playa Shacks έχει το περίφημο σημείο του για καταδύσεις "Blue Hole". Και το δυστυχώς ονομαζόμενο νησί Gilligan's, ένα μίλι από την ακτή Guánica, είναι ένας θησαυρός για τους snorkelers.

Καθαρές παραλίες

Για να απαντήσουμε σε αυτό, στρέφομαστε στο Πρόγραμμα Γαλάζιων Σημαιών, ένα διεθνές εθελοντικό πρόγραμμα που υπογραμμίζει την ποιότητα του νερού και την περιβαλλοντική διαχείριση, μεταξύ άλλων κριτηρίων. Στο Πουέρτο Ρίκο, πέντε παραλίες έχουν κερδίσει το πολυπόθητο καθεστώς γαλάζιας σημαίας:

Καλύτερες παραλίες για να "βλέπεις και να βλέπεις"

Αυτό δεν είναι διαγωνισμός: για εκείνους που τους αρέσει το φως του προβολέα, δεν μπορείτε να νικήσετε τις παραλίες στο Isla Verde και το Condado, κατά μήκος της τετριμμένης λωρίδα θέρετρο. Το Sun Bay in Vieques είναι γεμάτο με λάτρεις της παραλίας και η παραλία Flamenco είναι ο κύριος λόγος για τον οποίο οι άνθρωποι συνεχίζουν να έρχονται στο Culebra. Στο Rincón, η παραλία Sandy είναι πάντα ενεργή. Ένα σύντομο ιστιοφόρο από το Fajardo βρίσκεται στα γραφικά νησιά Palominos, η αποκλειστική επαρχία των επισκεπτών του El Conquistador Resort και του Golden Door Spa, και ο Palomonitos, μια μικρή σούβλα ενός νησιού τόσο διάσημου που είναι κάτι σαν κινηματογραφικό αστέρι. σε πολυάσχολα Σαββατοκύριακα, γιοτ και βάρκες μπορεί να δει κανείς γύρω από αυτό.

(Κατά ειρωνικό τρόπο, τις καθημερινές, ο Παλαμόνιτος είναι ο ορισμός του "να ξεφύγει από όλα").

Απομεινάρια

Ορισμένες παραλίες στο Πουέρτο Ρίκο είναι γνωστές για συγκεκριμένα πράγματα: