Πώς να φτάσετε στο Πουέρτο Ρίκο

Υπάρχουν πολλές επιλογές για να φτάσετε στο Πουέρτο Ρίκο. Πολλές πτήσεις συνδέουν διάφορα αεροδρόμια γύρω από το νησί, όπως το Culebra και το Vieques. Υπάρχει ακτοπλοϊκή υπηρεσία από το Σαν Χουάν σε διάφορους κοντινούς προορισμούς και από το Fajardo έως το Vieques και το Culebra. Πέτα με το τρένο, τα λεωφορεία, τα ταξί και τα públicos, και δεν θα έχετε κανένα πρόβλημα να φτάσετε στον προορισμό σας ή απλά να βγείτε έξω και να εξερευνήσετε τι προσφέρει το Πουέρτο Ρίκο.

Με ταξί

Από το αεροδρόμιο, αναζητήστε το Taxi Turístico, το οποίο φέρει την ετικέτα signature garita ( κιβωτιοκιβώτιο ) ως λογότυπο. Μπορείτε να τα βρείτε και σε καθορισμένες στάσεις ταξί σε διάφορα σημεία του San Juan (συμπεριλαμβανομένης της πλατείας Plaza de Armas και λίγα βήματα μακριά από την Plaza Colón). Τα ταξί μπορεί να είναι ακριβό, με τιμές από το αεροδρόμιο προς Condado, Old San Juan και Isla Verde ξεκινώντας από $ 15.

Από το Público

Ένα público είναι μια ιδιωτική υπηρεσία μεταφοράς που μεταφέρει τους ανθρώπους σε όλο το νησί. Αυτή είναι μια εξαιρετική επιλογή αν έχετε χρόνο στα χέρια σας (μια διασταυρωμένη διαδρομή με νησιά μπορεί εύκολα να διαρκέσει μερικές ώρες με πολλαπλές στάσεις), θέλετε να δείτε μικρές, τοπικές πόλεις κατά μήκος του δρόμου και απολαύστε την ανάμειξη με τους ντόπιους .

Με λεωφορείο

Τα δημόσια λεωφορεία του Πουέρτο Ρίκο αναφέρονται ως guaguas . Οι τουρίστες στο Σαν Χουάν θα ενδιαφέρονται περισσότερο για δύο γραμμές: το Α5, το οποίο ταξιδεύει από το Παλιό Σαν Χουάν στο Isla Verde και το B21, το οποίο τρέχει μεταξύ του Old San Juan, του Condado και του Plaza Las Américas Mall στο Hato Rey .

Το Τμήμα Μεταφορών διαθέτει επίσης ένα αποτελεσματικό Metrobus, το οποίο διαθέτει το πιο εκτεταμένο δίκτυο της πόλης. Υπάρχει ένας διαδραστικός χάρτης στην ιστοσελίδα τους που θα σας βοηθήσει να σχεδιάσετε το δρόμο σας γύρω από το San Juan. Το Πουέρτο Ρίκο έχει επίσης μια πράσινη πρωτοβουλία σε εξέλιξη για να κάνει τα λεωφορεία τους πιο φιλικά προς το περιβάλλον ...

πάντα ένα σημείο συν.

Με Ενοικίαση αυτοκινήτου

Όπως θα περιμένατε, ουσιαστικά κάθε εταιρεία ενοικίασης αυτοκινήτων έχει παρουσία στο Πουέρτο Ρίκο, μαζί με αρκετές τοπικές εταιρείες. Μια μερική λίστα περιλαμβάνει:

Στο Vieques:

Στο Culebra:

Με το τρένο

Το ταξίδι με το τρένο μεταξύ των πόλεων δεν υπάρχει, αλλά μπορείτε να πάρετε τον μητροπολίτη San Juan μέσω του Tren Urbano (αστικό τρένο), το οποίο είναι κυρίως ένα τρένο που συνδέει οικιστικά και εμπορικά σημεία στην πρωτεύουσα. Ως εκ τούτου, το Tren Urbano δεν φτάνει στο Old San Juan.

Με το πλοίο

Το Πουέρτο Ρίκο έχει μια αξιοπρεπή και πολύ φθηνή υπηρεσία πορθμείων. Από το Παλιό Σαν Χουάν , μπορείτε να πάρετε ένα πλοίο για το Cataño (που είναι ο φθηνότερος τρόπος για να φτάσετε στο αποστακτήριο Bacardi ) ή για το Hato Rey (την περιοχή τραπεζών και την πλατεία Plaza Las Américas.

Οι περισσότεροι ντόπιοι που θέλουν να φτάσουν στο Vieques και το Culebra πάρουν το πλοίο από το Fajardo. Χρειάζεται μόνο 2 δολάρια ανά άτομο, διαρκεί περίπου δύο ώρες και θα σας φτάσει με ασφάλεια. Ωστόσο, είναι γεμάτη με μεγάλα Σαββατοκύριακα και δημοφιλείς αργίες, και η εξυπηρέτηση μπορεί να είναι πεντανόστιμη. Μπορείτε επίσης να πάρετε ένα αυτοκίνητο στο πλοίο, αλλά η υπηρεσία φεριμπότ για τα αυτοκίνητα είναι πολύ πιο σπάνια και λιγότερο αξιόπιστη.

Με αεροπλάνο

Ο πιο γρήγορος και αποτελεσματικός τρόπος να ταξιδέψετε σε ολόκληρο το νησί ή στο Vieques και το Culebra είναι μέσω μικρού αεροπλάνου. Αρκετές υπηρεσίες ναύλωσης και τοπικές αεροπορικές εταιρείες λειτουργούν από το διεθνές αεροδρόμιο Luis Muñoz Marín του San Juan στο Isla Verde ή το μικρότερο τοπικό αεροδρόμιο Isla Grande στο Miramar. Μεταξύ των αεροπορικών εταιρειών που θα βρείτε εδώ είναι: