Το Bacardi Distillery Tour στο Πουέρτο Ρίκο

Εδώ είναι το πράγμα: δεν χρειάζεται να είστε οπαδός του ρούμι για να απολαύσετε περιοδεία Casa Bacardi, το μεγαλύτερο αποστακτήριο ρούμι στον κόσμο. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι η οικογένεια Bacardi έκανε την ελεύθερη περιοδεία τους αρκετά ενδιαφέρουσα για να απολαύσει κάθε επισκέπτης. Και δεν είναι μόνο τα δύο δωρεάν δείγματα ενός κοκτέιλ Bacardi στο τέλος. Η περιοδεία θα σας οδηγήσει στην καρδιά μιας αυτοκρατορίας και θα αναδείξει μια ιστορία μιας οικογένειας και ενός πνεύματος, που έχουν αφήσει ένα ανεξίτηλο αποτύπωμα στην Καραϊβική.

Έχουν πραγματοποιήσει εκδρομές από το 1962, σχεδόν 50 χρόνια παράδοσης του επισκέπτη στο σπίτι τους. Αυτό είναι αρκετά εντυπωσιακό.

Το Σημείο Μάχης

Τι συμβαίνει με το ρόπαλο, το εικονικό λογότυπο του Bacardi; Η απάντηση προέρχεται από την πρώιμη ιστορία του Bacardi. Ενώ το πνεύμα καλεί σήμερα το Πουέρτο Ρίκο (καταχώρησαν το εμπορικό τους σήμα στο Πουέρτο Ρίκο το 1909), η ιστορία Bacardi ξεκίνησε στις 4 Φεβρουαρίου 1862 στην Κούβα. Το πρώτο του αποστακτήριο ήταν μια απλή δομή, τα στέγαστρα του στο σπίτι για φρούτα νυχτερίδες. Ήταν από αυτούς το λογότυπο του παπαγάλου Bacardi.

Οι Άντρες

Ο ιδρυτής του Bacardi ήταν ο Don Facundo Bacardi Massó, ένας Ισπανός που μετανάστευσε στην Κούβα το 1830. Αυτός και ο αδελφός José έμαθαν να φιλτράρουν το ρούμι μέσω ξυλάνθρακα για να αφαιρέσουν τις ακαθαρσίες και να γίνουν παλιές σε δρύινα βαρέλια για να του δώσουν την ομαλότητα του.

Ο γιος του Facundo, Emilio, ήταν πολιτικός, συγγραφέας και τελικά δήμαρχος του Σαντιάγκο ντε Κούβα. Αλλά ήταν ο γαμπρός του Enrique Schueg, ο οποίος ήταν ο αρχιτέκτονας της διεθνούς ανάπτυξης του Bacardi.

Ο Schueg ξεκίνησε την παραγωγή ρούμι στο Πουέρτο Ρίκο τη δεκαετία του 1930.

Σήμερα, ο Bacardi συνεχίζει να είναι οικογενειακή επιχείρηση, τώρα στην πέμπτη γενιά του. Συνεχίζουν να είναι, όπως ο Enrique χαρακτήρισε το πνεύμα, "Οι βασιλιάδες του Ρούμι".

Ο εκθεσιακός χώρος και τα μυστικά

Ίσως το πιο διασκεδαστικό μέρος της μονοήμερης εκδρομής είναι η διαδραστική αίθουσα εκθέσεων όπου θα βρείτε μια αναψυχή για τα πρώτα αποστακτήρια, τα κειμήλια και τις φωτογραφίες από το παρελθόν και τις ρούμι που σας επιτρέπουν να ρουφιάζεστε με διαφορετικές ποικιλίες και μείγματα το πνεύμα.

Θα μάθετε επίσης μερικά από τα βήματα που γίνονται για να φτιάξετε το ρούμι : τους δύο τύπους ζύμωσης, τους καλύτερους τύπους ρούμι για να πιπιλίζουν εναντίον ανάμειξης, ακόμα και αυτό που κάνει η Bacardi με τα υποπροϊόντα της παραγωγής ρούμι. Αυτό που δεν θα μάθετε είναι η ιδιόκτητη διαδικασία ζύμωσης, απόσταξης, γήρανσης και ανάμειξης.

Τα πρωτότυπα Bacardi

Είχαμε τον Tomas Beltrán, έναν μπάρμαν για 22 χρόνια, να μας δείξει πώς να φτιάξουμε τρία διάσημα ποτά, όλα τα πρωτότυπα Bacardi: το Cuba Libre (ή, όπως είναι πιο γνωστό, το Rum και Coke), το daiquiri και το mojito. Ακολουθούν μερικά γεγονότα για κάθε ένα από αυτά:

Ένα γλυκό τέλος

Μια περιήγηση στο ρούμι που τελειώνει με δωρεάν δείγματα ρούμις πρέπει να προσελκύσει τους προστάτες της, σωστά; Μετά την περιήγησή σας, μπορείτε να καλέσετε πίσω στο περίπτερο για να παραγγείλετε το αγαπημένο σας ποτό Bacardi ή να δοκιμάσετε κάτι καινούργιο (υπαινιγμός: πηγαίνετε για το Morí Soñando ή "έφυγα ονειρεύομαι", ένας συνδυασμός Bacardi Orange, κρέμα καρύδας, ανανά, και χυμό πορτοκαλιού.)

Μπορείτε επίσης να δείτε το κατάστημα δώρων, όπου θα βρείτε τα εκλεκτά προϊόντα της Bacardi, συμπεριλαμβανομένου ενός ειδικού "Reserva Limitada", ενός ρουμιού ηλικίας 12 ετών αποκλειστικού στο κατάστημα.

Συνολικά, μια μέρα στο "Καθεδρικό του Ρούμι" είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να περάσετε το χρόνο σας στο Πουέρτο Ρίκο .

Πώς να έρθετε εδώ

Υπάρχουν πολυάριθμες εκδρομικές εταιρείες που εκτελούν εκδρομές στην Casa Bacardi, αλλά σας κοστίζουν πολύ περισσότερα από τα 50 λεπτά που θα πληρώσετε για να πάρετε ένα πλοίο από την προβλήτα 2 του Old San Juan στο Cataño. Από εδώ είναι περίπου 3 ταξί με ταξί στο αποστακτήριο.

Αν θέλετε να φτάσετε εδώ σε ένα λεωφορείο, οι εκδρομές Viator και Puerto Rico είναι από τις εταιρείες που συνδυάζουν μια επίσκεψη στο αποστακτήριο με μια περιοδεία στο Old San Juan .

Με αυτοκίνητο, ακολουθήστε τη διαδρομή 18 από το San Juan στον αυτοκινητόδρομο 22 West. Πάρτε την έξοδο για το Cataño / Road 165. Ακολουθήστε τις πινακίδες Bacardi στο αποστακτήριο.