Κλειδί αεροδρομίων KLIA2 στην Κουάλα Λουμπούρ

Βασικές πληροφορίες ταξιδιού για την KLIA2 στην Κουάλα Λουμπούρ

Ο τερματικός σταθμός KLIA2 στην Κούλα Λουμπούρ εγκαινιάστηκε επίσημα στις 2 Μαΐου 2014, για να αντικαταστήσει τον γηράσκοντα LCCT (Low Cost Carrier Terminal) ως τον κόμβο της Air Asia και άλλων αεροπορικών εταιρειών χαμηλού κόστους στην Ασία.

Κατασκευασμένο με κόστος άνω των 1,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων ΗΠΑ, η προσθήκη του τερματικού είναι σύγχρονη, αποδοτική και μπορεί να χειριστεί 45 εκατομμύρια επιβάτες ετησίως με χώρο να αναπτυχθεί όταν χρειαστεί. Το KLIA2 είναι ο μεγαλύτερος τερματικός σταθμός του είδους του στον κόσμο, αφιερωμένος ως κόμβος για αεροπορικές εταιρείες με "προϋπολογισμό".

Οι 68 πύλες αναχώρησης χειρίζονται εσωτερικές και διεθνείς πτήσεις που συνδέουν καλύτερα την Ασία και τον κόσμο.

Παρόλο που το KLIA2 είναι πρακτικά ένα αυτόνομο αεροδρόμιο - και το εμπορικό κέντρο - από μόνη της, θεωρείται τερματικό προσθήκη στο Διεθνές Αεροδρόμιο της Κουάλα Λουμπούρ, το οποίο βρίσκεται μόλις λίγα χιλιόμετρα μακριά.

Σχετικά με το τερματικό KLIA2

Είναι αυτό εμπορικό κέντρο ή αεροδρόμιο; Χωρίς περιστασιακές ενδείξεις, όπως σημάδια "Αναχωρήσεις", και επιχειρηματίες που σπρώχνουν προς αυτές, ίσως δύσκολα να διακρίνετε μια διαφορά. Όπως το αεροδρόμιο Singapore Changi, η KLIA2 θολώνει με επιτυχία τη γραμμή μεταξύ εμπορικού κέντρου και κόμβου μεταφοράς με το Gateway @ KLIA2 - 350.000 τετραγωνικά πόδια σε τέσσερις ορόφους αγορών και εστιατορίων. Υπάρχουν πολλές επιλογές που σας κρατούν απασχολημένους μεταξύ των πτήσεων.

Αντί να τα προσθέσετε αργότερα ως μια δεύτερη σκέψη, ο τερματικός σταθμός KLIA2 διαθέτει περισσότερες διευκολύνσεις για να διευκολύνουν τα ταξίδια των επιβατών. Έξι ενημερωτικά γραφεία και ένας γενναιόδωρος αριθμός διαδραστικών περιπτέρων παρέχουν πληροφορίες.

Το τερματικό είναι ως επί το πλείστον διαισθητικό να πλοηγηθείτε με ευανάγνωστες πινακίδες και δείκτες χρόνου βηματισμού για να σας βοηθήσουμε να μάθετε αν πρέπει να αρχίσετε να τρέχετε ή όχι!

Τα ΑΤΜ και οι μετρητές ανταλλαγής νομισμάτων διατίθενται σε όλο το τερματικό σταθμό. Τα καταστήματα κινητής τηλεφωνίας που πωλούν τοπικές κάρτες SIM σάς βοηθούν να ρυθμίσετε το smartphone σας για την Ασία .

Οι αφίξεις έρχονται στο Επίπεδο 2. οι αναχωρήσεις - τόσο εγχώριες όσο και διεθνείς - αφήνουν από το Επίπεδο 3. Οι κυλιόμενες σκάλες με κλίση προσαρμόζουν τα καροτσάκια αποσκευών. υπάρχουν ανελκυστήρες. Κάθε τμήμα του τερματικού είναι προσβάσιμο από αναπηρικό καροτσάκι.

Συμβουλή: Οι περιοχές πύλης και διέλευσης είναι πολύ μικρότερες και έχουν πολύ λιγότερες επιλογές μόλις περάσουν οι μετρητές ελέγχου εισιτηρίων. Αν έχετε αρκετό χρόνο να σκοτώσετε μεταξύ πτήσεων, κάντε το στο Gateway (δημόσιο εμπορικό κέντρο) μέρος του αεροδρομίου. Εάν έχετε μια πολύ μακρά διαμονή πριν από τη μετάβαση αλλού, προχωρήστε και περάστε μέσω της μετανάστευσης, ώστε να μπορείτε να επωφεληθείτε από το υπόλοιπο του αεροδρομίου.

Πού είναι η KLIA2;

Το τερματικό KLIA2 απέχει 1,2 μίλια από το διεθνές αεροδρόμιο Kuala Lumpur, περίπου 10 μίλια από το παλιό LCCT που αντικατέστησε.

Το KLIA2 είναι προσβάσιμο από οποιαδήποτε από τις διαθέσιμες επιλογές μαζικής μεταφοράς για να φτάσετε στην κύρια μονάδα KLIA: λεωφορείο, τρένο (Express Rail Link) και ταξί. Ένα ταξί από την πόλη διαρκεί περίπου 45 λεπτά, ανάλογα με την κυκλοφορία.

Συμβουλή: Τα φτηνότερα λεωφορεία προς την KLIA2 πωλούνται από ένα περίπτερο πεζοδρομίου στο Jalan Tun Perak, ακριβώς πίσω από το hyperdart Mydin (απέναντι από την ανταλλαγή από το παλιό σταθμό λεωφορείων Puduraya) έξω από την Chinatown . Τα λεωφορεία αναχωρούν και από εκεί. Θα πρέπει να είστε νωρίς. τα λεωφορεία μερικές φορές φεύγουν νωρίς!

Η επίσημη διεύθυνση για την KLIA2:

Τερματικό KLIA2
KL Διεθνές Αεροδρόμιο
Jalan KLIA 2/1, 64000 KLIA
Sepang, Selangor, Μαλαισία

Ελέγξτε το εισιτήριό σας!

Με την προσθήκη του τερματικού KLIA2, θα χρειαστεί να ελέγξετε προσεκτικά το εισιτήριό σας για να διασφαλίσετε ότι θα μεταβείτε στο σωστό τερματικό για αναχωρήσεις. Εάν δεν είστε σίγουροι, αφήστε 30 λεπτά επιπλέον για να φτάσετε από το ένα τερματικό στο άλλο.

Αναζητήστε τους κατάλληλους κωδικούς στο εισιτήριό σας:

Μεταφορά μεταξύ του KLIA2 και του κεντρικού σταθμού KLIA

Δωρεάν δρομολόγια λεωφορείων τρέχουν μεταξύ KLIA και KLIA2 κάθε 10 λεπτά, όλο το εικοσιτετράωρο. Το ταξίδι μπορεί να διαρκέσει 25 λεπτά, ανάλογα με την κατεύθυνση του λεωφορείου που πιάσατε.

Εάν τελειώσετε σε λάθος τερματικό για την πτήση σας, το τρένο είναι η ταχύτερη επιλογή για να φτάσετε μεταξύ KLIA2 και το κύριο αεροδρόμιο σε ένα τσίμπημα. Τόσο το τρένο KLIA Transit (κάθε 20 λεπτά) όσο και το τρένο KLIA Ekspres διαρκούν μόλις τρία λεπτά μια φορά.

Τα εισιτήρια είναι διαθέσιμα για το RM2 στο Μεταφορικό Κέντρο στο Επίπεδο 2 στην περιοχή Gateway.

Να βγούμε από την KLIA2 στην Κουάλα Λουμπούρ

Οι μετρητές έκδοσης εισιτηρίων λεωφορείων και ταξί βρίσκονται στο εσωτερικό του Κέντρου Μεταφορών στο Επίπεδο 1. Προσέξτε για τυχόν «αδίστακτους» οδηγούς ταξί που δεν έχουν άδεια οδήγησης που παραμένουν στις έξοδοι για να τραβήξουν τους τουρίστες. Υπάρχουν αρκετές επιλογές για να φτάσετε από την KLIA2 στην Κουάλα Λουμπούρ, ώστε να μην χρειάζεται να τις αντιμετωπίζετε.

Δωρεάν Wi-Fi στο KLIA2

Σε όλους τους χώρους του KLIA2 μπορείτε να απολαύσετε δωρεάν Wi-Fi, τόσο στο κεντρικό αεροδρόμιο όσο και στις πύλες αναχώρησης. Οι ταχύτητες ποικίλλουν από απογοητευτικό σε χρησιμοποιήσιμο. Το επίσημο SSID για το αεροδρόμιο είναι "gateway @ klia2".

Η ελεύθερη πρόσβαση περιορίζεται σε μία ώρα κάθε φορά και η ροή βίντεο στροβιλίζεται / απαγορεύεται. Προσέχετε τα σημεία πρόσβασης αδίστακτων που μπορεί να προσπαθήσουν να παρεμποδίσουν προσωπικές πληροφορίες .

Χώρος καπνιστών στο KLIA2

Δεν υπάρχουν χώροι καπνίσματος στο εσωτερικό του τμήματος Gateway του αεροδρομίου, ωστόσο, υπάρχουν αρκετές καθορισμένες περιοχές λίγο έξω. Τα δωμάτια καπνιστών είναι διαθέσιμα στις πλαγιές επιβίβασης (J, K, P, και Q).

Εστιατόρια στην KLIA2

Θα βρείτε McDonald's, KFC, Burger King, Subway και όλες τις συνήθεις επιλογές γρήγορου φαγητού στο αεροδρόμιο. Ναι, υπάρχει ένα Starbucks. Για μια φτηνότερη, λίγο πιο τοπική εμπειρία, ελέγξτε το τεράστιο Quizinn από το δικαστήριο τροφίμων RASA στο Επίπεδο 2. Εκεί θα βρείτε μια μεγάλη ποικιλία από τρόφιμα από τη Μαλαισία, την Κίνα, την Ινδονησία, την Κορέα και το Kopitiam, με τιμές που ξεκινούν από US $ 1!

Το Be Lohas Organic Cafe στο επίπεδο 2 είναι μια ιδανική επιλογή για υγιεινή διατροφή και επιλογές για χορτοφάγους.

Άλλες χρήσιμες εγκαταστάσεις