Πού είναι η Κουάλα Λουμπούρ;

Η τοποθεσία της Κουάλα Λουμπούρ και βασικές πληροφορίες ταξιδιού

Πού βρίσκεται η Κουάλα Λουμπούρ;

Πολλοί άνθρωποι γνωρίζουν ότι η Κουάλα Λουμπούρ είναι η πρωτεύουσα της Μαλαισίας, αλλά πού βρίσκεται σε σχέση με τη Μπανγκόκ, τη Σιγκαπούρη και άλλα διάσημα μέρη στη Νοτιοανατολική Ασία;

Η Κουάλα Λουμπούρ , συχνά συντομευμένη με αγάπη από τους ταξιδιώτες και τους ντόπιους ως "KL", είναι η χτύπημα συγκεκριμένης καρδιάς της Μαλαισίας. Η Κουάλα Λουμπούρ είναι η πρωτεύουσα και η πολυπληθέστερη πόλη της Μαλαισίας. είναι μια οικονομική και πολιτιστική δύναμη στη Νοτιοανατολική Ασία.

Είδατε μια φωτογραφία των εικονικών πύργων Petronas; Αυτοί οι δίδυμοι, αφρώδεις ουρανοξύστες - τα ψηλότερα κτίρια στον κόσμο μέχρι το 2004 - βρίσκονται στην Κουάλα Λουμπούρ.

Πού βρίσκεται η Κουάλα Λουμπούρ;

Η Κουάλα Λουμπούρ βρίσκεται στην επαρχία Selangor της Μαλαισίας, στην ογκώδη κοιλάδα Klang, κοντά στο κέντρο (κατά μήκος) της χερσονήσου της Μαλαισίας, που επίσης αναφέρεται ως δυτική Μαλαισία.

Παρόλο που η Κουάλα Λουμπούρ πλησιάζει τη δυτική ακτή (που βρίσκεται μπροστά στη Σουμάτρα της Ινδονησίας) της χερσονήσου της Μαλαισίας, δεν βρίσκεται απευθείας στο στενό της Μαλάκας και δεν έχει προκυμαία. Η πόλη είναι χτισμένη στη συμβολή του ποταμού Klang και του ποταμού Gombak. Στην πραγματικότητα, το όνομα "Κουάλα Λουμπούρ" στην πραγματικότητα σημαίνει "λασπώδης συμβολή".

Μέσα στην χερσόνησο της Μαλαισίας, η Κουάλα Λουμπούρ απέχει 91 μίλια βόρεια από τη δημοφιλή τουριστική στάση Malacca και 125 μίλια νότια της Ipoh, την τέταρτη μεγαλύτερη πόλη της Μαλαισίας. Η Κουάλα Λουμπούρ βρίσκεται ανατολικά του μεγάλου νησιού της Σουμάτρα στην Ινδονησία .

Η Κουάλα Λουμπούρ βρίσκεται στη χερσόνησο περίπου στα μισά του δρόμου μεταξύ του νησιού Penang της Μαλαισίας (κατοικία στην πόλη Georgetown, μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO) και της Σιγκαπούρης .

Περισσότερα για την τοποθεσία της Κουάλα Λουμπούρ

Ο πληθυσμός της Κουάλα Λουμπούρ

Η απογραφή της κυβέρνησης του 2015 υπολόγισε ότι ο πληθυσμός της Κουάλα Λουμπούρ είναι περίπου 1,7 εκατομμύρια άνθρωποι μέσα στην πόλη. Η μεγαλύτερη μητροπολιτική περιοχή της Κουάλα Λουμπούρ, η οποία περιλαμβάνει την κοιλάδα Klang, είχε εκτιμώμενο πληθυσμό 7,2 εκατομμυρίων κατοίκων το 2012.

Η Κουάλα Λουμπούρ είναι μια πολύ διαφορετική πόλη με τρεις μεγάλες εθνοτικές ομάδες: Μαλαισίας, Κινέζων και Ινδών. Ημέρα της Μαλαισίας (που δεν πρέπει να συγχέεται με την Ημέρα της Ανεξαρτησίας της Μαλαισίας ) επικεντρώνεται συχνά στη δημιουργία μιας καλύτερης αίσθησης πατριωτικής ενότητας μεταξύ των τριών πρωταρχικών ομάδων.

Μια δημοκρατική απογραφή που λήφθηκε το 2010 αποκάλυψε αυτά τα δημογραφικά στοιχεία:

Πολλοί ξένοι εργάτες καλούν την Κουάλα Λουμπούρ σπίτι. Οι ταξιδιώτες στην Κουάλα Λουμπούρ αντιμετωπίζονται με ένα πολύ διαφορετικό συνδυασμό φυλών, θρησκειών και πολιτισμών. Περσικά, Αραβικά, Νεπάλ, Βιρμανικά - μπορείτε να μάθετε πολλά για πολλούς διαφορετικούς πολιτισμούς κατά τη διάρκεια μιας επίσκεψης στην Κουάλα Λουμπούρ!

Να φτάσετε στην Κουάλα Λουμπούρ

Η Κουάλα Λουμπούρ είναι ένας κορυφαίος προορισμός στη Νοτιοανατολική Ασία και ο κορυφαίος προορισμός στη Μαλαισία . Η πόλη έχει μια σταθερή θέση με backpackers που ταξιδεύουν κατά μήκος του διαβόητου Μπανάνα Pancake Trail μέσω της Ασίας .

Η Κουάλα Λουμπούρ συνδέεται καλά με τον υπόλοιπο κόσμο μέσω του Kuala Lumpur International Airport (κωδικός αεροδρομίου: KUL). Ο τερματικός σταθμός KLIA2, που απέχει περίπου δύο χιλιόμετρα από την ΚΛΙΑ, φιλοξενεί τον πιο δημοφιλή αερομεταφορέα της Ασίας: AirAsia.

Για τις χερσαίες επιλογές, η Κουάλα Λουμπούρ συνδέεται με τη Σιγκαπούρη και την Hat Yai στη Νότια Ταϋλάνδη με σιδηρόδρομο. Τα λεωφορεία μακράς διαδρομής τρέχουν από την πόλη σε όλη τη Μαλαισία και την υπόλοιπη Νοτιοανατολική Ασία. Τα δρομολόγια (εποχιακά) δρομολογούνται μεταξύ της Σουμάτρα και του Port Klang, ενός θαλάσσιου λιμένα περίπου 40χλμ. Δυτικά της Κουάλα Λουμπούρ.

Η καλύτερη στιγμή για να επισκεφθείτε την Κουάλα Λουμπούρ

Η Κουάλα Λουμπούρ είναι ζεστή και υγρή - συχνά πολύ ζεστή - σχεδόν καθ 'όλη τη διάρκεια του έτους, ωστόσο, οι βραδινές θερμοκρασίες στην άνω δεκαετία της δεκαετίας του '60 μπορούν να αισθάνονται δροσερές μετά από τα απογευματινά απογεύματα.

Οι θερμοκρασίες είναι αρκετά σταθερές καθ 'όλη τη διάρκεια του έτους , αλλά το Μάρτιο, τον Απρίλιο και το Μάιο είναι ελαφρώς θερμότερες. Οι καλοκαιρινοί μήνες του Ιουνίου, Ιουλίου και Αυγούστου είναι συνήθως οι πιο ξηροί και ιδανικοί για την επίσκεψη στην Κουάλα Λουμπούρ.

Οι πιο βροχεροί μήνες στην Κουάλα Λουμπούρ είναι συχνά τον Απρίλιο, τον Οκτώβριο και τον Νοέμβριο. Αλλά μην αφήνετε τη βροχή να αποτρέψει τα σχέδιά σας! Ταξιδεύοντας κατά τη διάρκεια της μουσώνης σεζόν στη Νοτιοανατολική Ασία μπορεί να είναι ακόμα ευχάριστη και έχει μερικά πλεονεκτήματα. Λιγότεροι τουρίστες και καθαρότερος αέρας, για ένα.

Ο μουσουλμανικός ιερός μήνας του Ραμαζανιού είναι ένα μεγάλο ετήσιο γεγονός στην Κουάλα Λουμπούρ. Οι ημερομηνίες διαφέρουν από έτος σε έτος. Μην ανησυχείτε, δεν θα πεινάτε κατά τη διάρκεια του Ραμαζανιού - πολλά εστιατόρια θα παραμείνουν ανοιχτά πριν την δύση του ηλίου!