Ταξίδι στο Κουάλα Λουμπούρ

Ένας οδηγός ταξιδιού για τους πρώτους επισκέπτες στην Κουάλα Λουμπούρ της Μαλαισίας

Η Κουάλα Λουμπούρ, αγαπημένα γνωστή απλά ως KL στους ταξιδιώτες, είναι πρωτεύουσα της Μαλαισίας και υπερσύγχρονο μητροπολιτικό κέντρο. Το ταξίδι στην Κουάλα Λουμπούρ ανταμείβεται με ένα μοναδικό μείγμα που δεν βρέθηκε σε πολλές πόλεις της Νοτιοανατολικής Ασίας. Οι κάτοικοι της Κίνας, της Ινδίας και των Μαλαιδιών παραδίδουν το καλύτερο που έχουν οι πολιτισμοί τους, όλα σε μια συναρπαστική αστική εξάπλωση.

Κουάλα Λουμπούρ Ταξίδια Hotspots

Η Κουάλα Λουμπούρ αποτελείται ουσιαστικά από πολλές μοναδικές περιοχές και συνοικίες, όλες εύκολα περιστρέφονται ή συνδέονται μέσω των άριστων σιδηροδρομικών συστημάτων.

Chinatown KL

Η πολυσύχναστη Chinatown της Κουάλα Λουμπούρ είναι το κέντρο για πολλούς ταξιδιώτες που αναζητούν φθηνό φαγητό και διαμονή. Σε κεντρική τοποθεσία, το Chinatown KL βρίσκεται σε κοντινή απόσταση με τα πόδια από την αποικιακή περιοχή, την κεντρική αγορά και τους κήπους λίμνης Perdana. Η κοντινή απόσταση από το πρόσφατα ανακαινισμένο σταθμό λεωφορείων Puduraya - που ονομάζεται τώρα Pudu Sentral - επιτρέπει γρήγορη πρόσβαση στα λεωφορεία μακρινών αποστάσεων που θα προσεγγίζουν σχεδόν όλα τα σημεία της Μαλαισίας .

Η πολυσύχναστη οδός Petaling Street είναι γεμάτη με μια νυχτερινή αγορά, πάγκους για φαγητό και ζευγάρια που πίνουν μπύρα στα τραπέζια του δρόμου.

Bukit Bintang

Το Bukit Bintang, το οποίο δεν είναι τόσο τραχύ όσο και το τσιπ, είναι το "κύριο οπισθέλκυσμα" της Kuala Lumpur για περίπατο με υπερσύγχρονα εμπορικά κέντρα, πλατείες τεχνολογίας, ευρωπαϊκά σαλόνια και νόστιμα νυχτερινά κέντρα διασκέδασης. Τα ξενοδοχεία στο Bukit Bintang είναι ελαφρώς υψηλότερα, λόγω εν μέρει της ευκολίας όλων. Το Jalan Alor, παράλληλα με το Bukit Bintang, είναι το one-stop μέρος για να πάτε για όλους τους τύπους τροφών για δρόμους στην Κουάλα Λουμπούρ.

Το Bukit Bintang είναι προσβάσιμο σε 20 λεπτά με τα πόδια από την Chinatown ή μέσω του συστήματος σιδηροδρομικής διέλευσης.

Κέντρο πόλης Κουάλα Λουμπούρ

Το KLCC, κοντό για το κέντρο της πόλης Κουάλα Λουμπούρ, κυριαρχείται από τους δίδυμους πύργους Petronas - μόλις τα ψηλότερα κτίρια στον κόσμο μέχρι το Ταϊπέι 101 τους χτύπησε το 2004. Οι λαμπεροί πύργοι είναι ένας εντυπωσιακός τόπος και έχουν συμβάλει βαθιά στην πρόοδο και τα επιτεύγματα της Μαλαισίας .

Οι επισκέπτες μπορούν να επισκεφθούν τη γέφυρα του ουρανού που συνδέει τον 41ο και τον 42ο όροφο με θέα στην πόλη. Τα εισιτήρια που έρχονται πρώτη φορά είναι δωρεάν, ωστόσο, εκδίδονται μόνο 1.300 κάθε μέρα. Οι άνθρωποι πρέπει συνήθως να περιμένουν από το πρωί για οποιαδήποτε ελπίδα να διασχίσουν τη γέφυρα του ουρανού. Τα εισιτήρια έχουν τον χρόνο επιστροφής σε αυτά, τόσοι πολλοί άνθρωποι επιλέγουν να σκοτώσουν χρόνο αναμονής περιπλάνοντας το τεράστιο, πολυτελές εμπορικό κέντρο στο κάτω μέρος των πύργων.

Το KLCC περιλαμβάνει επίσης το συνεδριακό κέντρο, ένα δημόσιο πάρκο και το Aquaria KLCC - ένα ενυδρείο 60.000 τετραγωνικών ποδιών που μπορεί να φιλοξενήσει πάνω από 20.000 γης και υδρόβια ζώα.

Μικρή Ινδία

Επίσης γνωστή ως Brickyards, η Μικρή Ινδία βρίσκεται νότια του κέντρου της πόλης. Η φωνητική μουσική Bollywood χύνεται από τα ηχεία που βλέπουν στο δρόμο, καθώς οι γλυκές μυρωδιές πικάντικης κάρυς και καυσαερίων γεμίζουν τον αέρα. Ο κεντρικός δρόμος μέσω της Μικρής Ινδίας, Jalan Tun Sambanthan, κάνει μια ενδιαφέρουσα βόλτα. καταστήματα, πωλητές και εστιατόρια ανταγωνίζονται για την επιχείρησή σας και την προσοχή σας.

Δοκιμάστε να χαλαρώσετε σε μια υπαίθρια καφετέρια με παραδοσιακά ποτά το ποτό tarik .

Το Χρυσό Τρίγωνο

Το Χρυσό Τρίγωνο είναι το ανεπίσημο όνομα που δόθηκε στην περιοχή της Κουάλα Λουμπούρ που περιείχε το KLCC, τους Πύργους Δίδυμων Πετρώνων, τον Πύργο Menara KL, το δάσος Bukit Nanas και τον Bukit Bintang.

Menara KL

Το Menara KL, ή KL Tower, αυξάνεται εμφανώς στα 1.381 πόδια και είναι ο τέταρτος ψηλότερος πύργος τηλεπικοινωνιών στον κόσμο. Οι επισκέπτες στο κατάστρωμα παρατήρησης στα 905 πόδια έχουν μια ακόμη καλύτερη θέα στην Κουάλα Λουμπούρ από αυτή που προσφέρεται από τη γέφυρα του ουρανού Petronas Towers. ένα εισιτήριο κοστίζει τα 13 δολάρια ΗΠΑ.

Εναλλακτικά, οι επισκέπτες μπορούν να φάνε στο περιστρεφόμενο εστιατόριο που βρίσκεται ένας όροφος πάνω από το κατάστρωμα παρατήρησης, ή να επισκεφτούν τη χαμηλότερη πλατφόρμα όπου μια χούφτα καταστήματα και καφέ βρίσκονται δωρεάν.

Δάσος Bukit Nanas

Ο πύργος Menara KL βρίσκεται στην πραγματικότητα σε ένα περιφραγμένο δάσος, γνωστό ως Bukit Nanas. Το πράσινο οικόπεδο είναι ήσυχο, ελεύθερο για επίσκεψη, και ένας γρήγορος τρόπος για να ξεφύγετε από το τσιμέντο και την συμφόρηση ακριβώς έξω από τον πύργο. Το Bukit Nanas διαθέτει χώρους με πικ-νικ, λίγους κατοίκους πίθηκους και καλοσχεδιασμένο περίπατο με ετικέτα χλωρίδα.

Για να μπείτε στο δάσος, πηγαίνετε αριστερά στην κάτω είσοδο του πύργου Menara KL. Το Bukit Nanas έχει επίσης σκάλες που οδηγούν κάτω από το λόφο στους δρόμους κάτω, καθιστώντας δυνατή την έξοδο από την περιοχή του πύργου χωρίς ανατροπή.

Κήποι Λίμνης Περδανά

Οι Κήποι Λίμνης Perdana είναι μια πράσινη, καλοδιατηρημένη διαφυγή από τα πλήθη, την εξάτμιση και την ξέφρενη δραστηριότητα τόσο τυπική για τις πρωτεύουσες της Ασίας. Ένα πλανητάριο, πάρκο ελαφιών, πάρκο πουλιών, πάρκο πεταλούδων και διάφοροι κήποι προσφέρουν ευχάριστες και χαλαρές εμπειρίες τόσο για παιδιά όσο και για ενήλικες.

Οι κήποι λίμνης Perdana βρίσκονται στην αποικιακή περιοχή, κοντά στην Chinatown. Διαβάστε περισσότερα για την επίσκεψη στο Gardens της λίμνης Perdana .

Οι σπηλιές Batu

Αν και τεχνικά οκτώ μίλια βόρεια της Κουάλα Λουμπούρ, περίπου 5.000 επισκέπτες την ημέρα κάνουν το ταξίδι για να δείτε αυτό το ιερό και αρχαίο Hindu site . Ένα μεγάλο στρατό μαϊμού μαϊμού θα σας κρατήσει διασκεδαστικό, καθώς σέρνετε τα 272 σκαλοπάτια που οδηγούν στα σπήλαια.

Τροφίμων στην Κουάλα Λουμπούρ

Με μια τόσο σύνθετη κινεζική, ινδική και μαλαισιανή κουλτούρα, δεν αποτελεί έκπληξη ότι θα σκεφτείτε το φαγητό στην Κουάλα Λουμπούρ πολύ καιρό αφού φύγετε! Από τα καροτσάκια στο δρόμο έως τα τεράστια γήπεδα τροφίμων και το καλό φαγητό, το φαγητό στην Κουάλα Λουμπούρ είναι φτηνό και ευχάριστο.

Κουάλα Λουμπούρ Ταξιδιωτική νυχτερινή ζωή

Το πάρτι δεν είναι ιδιαίτερα φτηνό στην Κουάλα Λουμπούρ. τα κλαμπ και τα σαλόνια μπορούν να ταιριάξουν ή να υπερβούν τις ευρωπαϊκές τιμές. Παρόλο που θα βρείτε πολλές τρύπες ποτίσματος διάσπαρτες γύρω από την Chinatown και την υπόλοιπη πόλη, η καρδιά της σκηνής νυχτερινής ζωής της Κουάλα Λουμπούρ βρίσκεται μέσα στο Χρυσό Τρίγωνο.

Ο Jalan P Ramlee είναι ο πιο περίφημος από τους δρόμους των πάρτι και είναι τόσο ηδονιστικός όσο η KL παίρνει με τα κλαμπ να χάνουν μια μεγάλη ποικιλία μουσικής. Το Beach Club είναι ίσως το πιο δημοφιλές σημείο τουριστικού κόμματος, παρόλο που η πορνεία είναι συχνά πρόβλημα αργότερα τη νύχτα.

Οι Backpackers και οι ταξιδιώτες με προϋπολογισμό τείνουν να συχνάζουν στο Reggae Bar στο Jalan Tun HS Lee στην Chinatown. Εξωτερικά καθίσματα, σωλήνες νερού, πάτωμα χορού και τηλεοράσεις για σπορ καθιστούν το μέρος εξαιρετικά δημοφιλές τα σαββατοκύριακα.

Γύρω από την Κουάλα Λουμπούρ

Ενώ δεν θα βρείτε έλλειψη ταξί στην πόλη, τα περισσότερα σημεία γύρω από την Κουάλα Λουμπούρ μπορούν να προσεγγιστούν με τα πόδια ή χρησιμοποιώντας τα τρία συστήματα σιδηροδρομικής διαμετακόμισης.

Ταξιδιωτικός καιρός της Κουάλα Λουμπούρ

Η Κουάλα Λουμπούρ παραμένει σχετικά ζεστή, υγρή και υγρή καθ 'όλη τη διάρκεια του έτους. Τον Ιούνιο, τον Ιούλιο και τον Αύγουστο είναι οι ξηροί μήνες και η περίοδος αιχμής, ενώ οι βροχοπτώσεις μπορεί να είναι βαρύ τον Μάρτιο, τον Απρίλιο και τους μήνες πτώσης .

Δυστυχώς, οι μπλε ουρανοί είναι σπάνια στην Κουάλα Λουμπούρ. η ομίχλη από τις πυρκαγιές στη Σουμάτρα καθώς και η ρύπανση των πόλεων συχνά κρατούν τον ουρανό λευκασμένο.