Ταξιδιωτικός Οδηγός για Κουάλα Λουμπούρ, Μαλαισία

Τι να περιμένετε όταν εισέρχεστε στην πύλη προς τη Μαλαισία

Η πρωτεύουσα της Μαλαισίας της Κουάλα Λουμπούρ ("KL") ενσαρκώνει τις έντονες φιλοδοξίες της χώρας αυτής της Νοτιοανατολικής Ασίας. Λίγο μετά τη γένεσή της ως λασπώδη ορυχείο στρατοπέδευσης στη συμβολή των ποταμών Klang και Gombak, η Κουάλα Λουμπούρ γρήγορα εξελίχθηκε σε μια σύγχρονη πόλη - καθώς η Μαλαισία μετατόπισε την οικονομία της από την εξόρυξη κασσίτερου σε πετρέλαιο, οικονομικά και φοινικέλαιο, οι campongs και οι shophouses δρόμο προς ουρανοξύστες και εμπορικά κέντρα.

Ωστόσο, η KLCC, η Bukit Bintang και η KL Sentral ενδέχεται να έχουν αλλάξει τον ορίζοντα με το εμπορικό σήμα να προχωρά σε νέες εξελίξεις, αλλά οι γειτονιές όπως η Chinatown και η Brickfields έχουν διατηρήσει ως επί το πλείστον τη γοητεία του παλιού κόσμου.

Παρελθόν και παρόν του Κουάλα Λουμπούρ

Τόσο νέοι όσο και παλιοί κάτοικοι KL δίπλα-δίπλα σε μια μάλλον ανήσυχη σχέση. Ένα διόραμα στην Πινακοθήκη της πόλης Κουάλα Λουμπούρ κοντά στο Ντατάραν Μερντέκα δείχνει την κλίμακα ανάπτυξης που συμβαίνει σε όλη την κοιλάδα Klang, με τους Petronas Towers και τον KL Tower να οδηγούν το χρέος και ένα σύμπλεγμα μελλοντικών υψηλών αυξήσεων μετά από αυτό.

Και όμως το παλιό KL ζει, τουλάχιστον σε συντηρημένα showpieces όπως το προαναφερθέν Dataran Merdeka και σε πιο οργανικά, μπερδεμένα μέρη όπως το Chinatown και το Brickfields.

Το KL του παρελθόντος συνένωσε τα βρετανικά κυβερνητικά κτίρια τύπου Μουγκαλ με πιο απλές στεφάνες των στενών. παραδοσιακούς τόπους λατρείας για τους μουσουλμάνους, ταοϊστικούς, χριστιανούς και ινδουιστές κατοίκους του KL. και το περιστασιακό, γεμάτο κόσμο campong (πόλη σε αγροτικό στυλ).

Οι shophouses και οι τόποι λατρείας εξακολουθούν να υπάρχουν και εξακολουθούν να έχουν πολλή κίνηση πεζών. οι shophouses κινδυνεύουν να παραβιαστούν από εταιρείες ακινήτων που αναζητούν άλλη τοποθεσία για την επόμενη προγραμματισμένη αύξηση.

Οι γειτονιές των επισκεπτών του Κουάλα Λουμπούρ

Θα χρειαστεί να πάτε σε περισσότερες από μία γειτονιές για να καταλάβετε πλήρως το χαρακτήρα του KL. Ενώ η πολιτική ιστορία της KL μπορεί να βρεθεί καλύτερα από μια επίσκεψη στην Πλατεία Ελευθερίας του Dataran Merdeka και τα αποικιακά κτίρια που την περιβάλλουν, η αίσθηση του παλιού KL βγαίνει καλύτερα στη γειτονική Chinatown , όπου φτηνά τρόφιμα ( Street Petaling ) βρίθω.

Η περιοχή "Little India" του Brickfields , δίπλα στο KL Sentral, σερβίρει την ινδική κοινότητα των Ταμίλ, με τα καταστήματα και τα εστιατόρια να ταιριάζουν στις επιθυμίες και τις ανάγκες τους.

Τέλος, το Χρυσό Τρίγωνο περιλαμβάνει την κεντρική επιχειρηματική περιοχή του KL και τα πιο εικονικά σύγχρονα κτίριά του (οι πύργοι Petronas πλέον χρησιμεύουν ως οπτική στενογραφία για το KL, όπως έκανε και ο Πύργος KL πριν από αυτό). Η σκηνή αγορών στο Bukit Bintang σας φέρνει μερικές από τις πιο πολυτελείς μάρκες του κόσμου σε μερικά από τα πιο φανταστικά εμπορικά κέντρα της περιοχής.

Μεταφορά προς και γύρω από την Κουάλα Λουμπούρ

Το KL είναι η κύρια αεροπορική πύλη της χερσονήσου της Μαλαισίας. οι ταξιδιώτες πετούν στο Διεθνές Αεροδρόμιο της Κουάλα Λουμπούρ, ή KLIA , περίπου 40 μίλια από το κέντρο της πόλης. Εναλλακτικά, οι ταξιδιώτες μπορούν να πάρουν το λεωφορείο από τη Σιγκαπούρη ή το τρένο από την Μπανγκόκ προς KL.

(Διαβάστε για τα τρένα της Κουάλα Λουμπούρ .)

Μόλις φτάσουν στο εσωτερικό, οι ταξιδιώτες μπορούν να μετακινηθούν χρησιμοποιώντας το ευρύχωρο αλλά ελαφρώς αναποτελεσματικό σύστημα δημόσιων συγκοινωνιών της Κουάλα Λουμπούρ. Οι περισσότεροι από τους κύριους τουριστικούς προορισμούς της πρωτεύουσας είναι προσβάσιμοι με λεωφορείο και τρένο αυτά που δεν είναι εύκολα προσβάσιμα με ταξί.

Πού να μείνετε στην Κουάλα Λουμπούρ

Τα ξενοδοχεία σε Κουάλα Λουμπούρ καλύπτουν όλους τους προϋπολογισμούς και τις ανάγκες. Δεν υπάρχει έλλειψη καταλυμάτων 5 αστέρων στο KL, τα περισσότερα από τα πολυτελή ξενοδοχεία μπορούν να βρεθούν στο Bukit Bintang και στο KLCC

Για backpackers, τα περισσότερα από τα φθηνά ξενοδοχεία βρίσκονται στην Chinatown . Το Bukit Bintang και το Chow Kit διαθέτουν επίσης ένα σωστό συνδυασμό τοπικών ξενώνων.

Για τους ταξιδιώτες που επιθυμούν να παραμείνουν κοντά στο αεροδρόμιο ή στην πίστα αγώνων, συμβουλευτείτε αυτές τις λίστες των ξενοδοχείων και των ξενοδοχείων στο αεροδρόμιο της Κουάλα Λουμπούρ, κοντά στη Μαλαισία .