Οδηγός για το Φεστιβάλ Αναγέννησης του Τέξας

Για δύο μήνες κάθε πτώση, το Χιούστον παίρνει μια γεύση του μεσαιωνικού όταν το Τέξας Αναγέννηση Φεστιβάλ μετατρέπει αρκετά στρέμματα της γης έξω από την πόλη σε ένα χωριό του 16ου αιώνα.

Τέξας "είναι το μεγαλύτερο - και αναμφισβήτητα το καλύτερο - του είδους του στις Ηνωμένες Πολιτείες. Χιλιάδες άνθρωποι συρρέουν κάθε χρόνο στο πάρκο, όπου οι ηθοποιοί παίρνουν τους ρόλους των βασιλιάδων και των ιπποτών, ενώ οι επισκέπτες φορούν κοστούμια και βυθίζονται στη φαντασία.

Με τόσα πολλά να κάνουμε και τόσες πολλές δραστηριότητες για να διαλέξετε, μπορεί να είναι λίγο τρομακτικό. Ακολουθούν μερικές συμβουλές που σας βοηθούν να αξιοποιήσετε στο έπακρο το ταξίδι σας.

Πότε να πάτε

Το φεστιβάλ λαμβάνει χώρα τα Σαββατοκύριακα από τον Οκτώβριο μέσω Σαββατοκύριακου των Ευχαριστιών, συμπεριλαμβανομένης της Παρασκευής μετά την Ημέρα των Ευχαριστιών. Οι πύλες ανοίγουν στις 9 π.μ. και είναι καλή ιδέα να είναι εκεί όταν το κάνουν. Όσο αργότερα φθάνετε, τόσο πιο μακριά θα πρέπει να σταθμεύσετε και όσο μεγαλύτερα θα είναι τα πλήθη. Μία προηγούμενη ώρα έναρξης σημαίνει επίσης ότι μπορείτε να ρυθμίσετε τον εαυτό σας και να πάρετε ό, τι θέλετε πριν από την εμφάνιση πυροτεχνημάτων βράδυ.

Εάν είστε κορόιδο για ένα καλό θέμα, υπάρχουν πολλά ξεχωριστά Σαββατοκύριακα καθ 'όλη τη διάρκεια της σεζόν. Το Oktoberfest, για παράδειγμα, συμβαίνει στα τέλη Σεπτεμβρίου / αρχές Οκτωβρίου και είναι μια γιορτή της γερμανικής ζωής όπου η bratwurst και οι μπύρες παίρνουν το επίκεντρο. Το αποκριές Σαββατοκύριακο περιλαμβάνει διαγωνισμούς κοστουμιών και κόλπα-ή-θεραπεία, και το Celtic Christmas Weekend - πάντα το τελευταίο Σαββατοκύριακο της σεζόν - αποδίδει τις διακοπές με τα ξωτικά και τις χριστουγεννιάτικες διακοσμήσεις.

Για όσους αγαπούν την περιπέτεια, βεβαιωθείτε ότι θα έρθετε κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου της Βαρβαρικής εισβολής, όταν μπορείτε να ανταγωνιστείτε σε μαθήματα εμπόρων και δυνατά επιτεύγματα, ή την πειρατική περιπέτεια όπου κυνηγούν θησαυροφυλάκια την ημέρα.

Pro-tip: Τα εισιτήρια που αγοράζονται εκ των προτέρων για το Σαββατοκύριακο έναρξης προσφέρονται με έκπτωση. Επισκεφθείτε τον ιστότοπο του φεστιβάλ για να τα αγοράσετε ηλεκτρονικά προτού να πάτε ως εισιτήρια που αγοράσατε στην πόρτα το Σαββατοκύριακο θα εξακολουθεί να είναι πλήρες κόστος.

Που να φάω

Τόσο πολλά νόστιμα πράγματα υπάρχουν στο φεστιβάλ που μπορεί να είναι δύσκολο να επιλέξουν. Το πάρκο εκτίθεται ως μια σειρά από χωριά όπου τα καταστήματα και τα εστιατόρια εστιάζουν σε ένα δεδομένο θέμα, όπως το ιταλικό χωριό ή το ισπανικό φαγητό La Fiesta. Οπουδήποτε κι αν πάτε, ωστόσο, θα μπορείτε να βρείτε αγαπημένα συρραπτικά Ren Fest όπως πόδια γαλοπούλας και παγωτό.

Τα πόδια της Τουρκίας, ιδιαίτερα, είναι ένα από τα αγαπημένα των επισκεπτών του φεστιβάλ. Είναι γέμιση και αλμυρό, και όταν δαγκώνετε σε αυτά αισθάνεστε λίγο πρωταρχικό. Συνδέστε ένα πόδι με ένα ανεμοστρόβιλο - μια πατάτα με σπιράλ σε ένα ραβδί που έχει τηγανιστεί και καλύπτεται με ωριμασμένο αλάτι - και λεμονάδα ή αλάτι.

Για την πλήρη εμπειρία, κρατήστε ένα σημείο στη γιορτή του βασιλιά. Το εισιτήριο είναι περίπου 120 δολάρια και σας εισάγει στο πάρκο. ένα γεύμα έξι πιάτων γεμάτο με κρασί, μελιού και μπλε. και μια επίδειξη δύο ωρών γεμάτη με διασκέδαση και επιδεξιότητα.

Τι να κάνω

Μεταξύ των δαγκωμάτων της γαλοπούλας και των γουρουνιών του μελιού, λάβετε μέρος σε κάθε είδους διασκέδαση ή παρουσιάσεις. Σταματήστε και ακούστε τους μουσικούς να παίζουν, να παίρνουν μια πράξη κωμωδίας ή να παρακολουθούν ερμηνευτές να κάνουν κόλπα με μαχαίρια ή μαστίγια. Οι αναγνώστες των φοινίκων εγκαθίστανται σε διάφορα σημεία σε όλη τη γη για να σας πουν το μέλλον σας - έναντι αμοιβής φυσικά - και μην ξεχάσετε να κάνετε δρόμο για τον βασιλιά και τη βασίλισσα, καθώς περνούν μέσα από τα πλήθη ως μέρος της καθημερινής παρέλασης.

Τα παιδιά θα αγαπήσουν επίσης τα μεσαιωνικά παιχνίδια καρναβαλιού και τις βόλτες με πόνυ. Αφήστε τους να είναι μέρος της περιπέτειας συμμετέχοντας σε μια μάχη ξίφος ή να ζωγραφίσει το πρόσωπό τους.

Που να μείνω

Το πάρκο έδαφος είναι περίπου μια ώρα βορειοδυτικά του Χιούστον κοντά στην πόλη της Plantersville. Παρόλο που δεν υπάρχει διαθέσιμη διαμονή επί τόπου, οι μη τοπικοί επισκέπτες έχουν μερικές επιλογές από τις οποίες μπορείτε να επιλέξετε.

Το επίσημο ξενοδοχείο του φεστιβάλ είναι το La Torretta Lake Resort & Spa, που βρίσκεται ακριβώς έξω από τη γραφική λίμνη Conroe περίπου 15 μίλια από το πάρκο. Εκτός από τον κατάλογο πλυντηρίων, το θέρετρο προσφέρει μειωμένες τιμές και υπηρεσία μεταφοράς με λεωφορείο για όσους συμμετέχουν στο φεστιβάλ.

Τα πεδία του New Market Campground έχουν θέσεις για σκηνές και RV διαθέσιμες με βάση την αρχή της πρώτης επίσκεψης, για πρώτη φορά για μόλις $ 25. Οι κηλίδες είναι αρκετά πρωτόγονες - δεν υπάρχουν ηλεκτρικοί σύνδεσμοι ή σύνδεσμοι νερού - αλλά αν δεν σας ενοχλούν λίγο, είναι η πιο κοντινή επιλογή σε απόσταση περίπου δύο μιλίων από την είσοδο του πάρκου.

Αν προτιμάτε να έχετε περισσότερες από τις ανέσεις του δημιουργού αλλά εξακολουθείτε να έχετε έναν προϋπολογισμό, πολλά ξενοδοχεία είναι διαθέσιμα στην κοντινή πόλη Magnolia για λιγότερο από $ 100 / νύχτα.

Τι να φέρω

Αν και δεν είναι απαραίτητο, τα κοστούμια είναι απολύτως ενθαρρυντικά. Παρά την εστίαση στην Αγγλία του 16ου αιώνα, θα δείτε τα getups από περιόδους σε όλη την ιστορία - τόσο φανταστικά όσο και μη. Δεν είναι ασυνήθιστο για τον Doctor Who ή για το Batman να κάνει μια εμφάνιση, κάνοντας συχνά να μοιάζει σαν να μπήκατε στο Comic-Con με λίγο περισσότερο medad.

Ανεξάρτητα από το αν επιλέγετε να κάνετε κορσέδες ή χάρες, σχεδιάστε να είστε άνετοι. Το πάρκο είναι σχεδόν αποκλειστικά υπαίθριο με ελάχιστη κάλυψη. Φροντίστε να φέρετε καπέλα για ηλιόλουστες μέρες και ομπρέλες όταν μοιάζει με βροχή. Τα παπούτσια πρέπει να είναι άνετα και ανθεκτικά - τα τακούνια δεν δουλεύουν καλά στη λάσπη - και είναι Texas, y'all, οπότε μην ξεχνάτε το αντηλιακό.

Εξωτερικά φαγητά και ποτά δεν επιτρέπονται μέσα στο πάρκο εκτός αν είναι για ένα μωρό ή μικρό παιδί, οπότε θα θέλετε να αγοράσετε τρόφιμα ή να προγραμματίσετε να βγείτε από το πάρκο για να φάτε στο αυτοκίνητό σας και να εισέλθετε ξανά. Σιντριβάνια νερού είναι διαθέσιμα κοντά στις τουαλέτες, αλλά πρέπει να περιμένετε να πληρώσετε για οποιεσδήποτε άλλες παροχές. Ενώ οι πιστωτικές κάρτες γίνονται αποδεκτές σε πολλούς από τους πωλητές, είναι ακόμα καλή ιδέα να φέρετε χρήματα μαζί. Αλλά αν ξεχάσετε, μην ανησυχείτε. Τα ΑΤΜ βρίσκονται σε όλο το πάρκο.

Εάν σχεδιάζετε να φέρνετε τα παιδιά μαζί, είναι επίσης χρήσιμο να έχετε ένα καροτσάκι - ή ακόμα καλύτερα ένα βαγόνι - μαζί με σας, καθώς το πάρκο είναι τεράστιο.