Πώς να φτάσετε από τη Μαδρίτη στην Σεγκόβια της Ισπανίας

Οι επιλογές διαμετακόμισης περιλαμβάνουν τρένα, λεωφορεία, αυτοκίνητα και μπαλόνια θερμού αέρα.

Όταν ταξιδεύετε στην Ισπανία στις ευρωπαϊκές σας διακοπές, υπάρχουν πολλές επιλογές, όπως υπηρεσία με τρένο, λεωφορείο και ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο για να φτάσετε ανάμεσα σε προορισμούς, ειδικά όταν προσπαθείτε να φτάσετε από την πρωτεύουσα της Μαδρίτης σε άλλες μικρότερες πόλεις, πόλη της Σεγκόβια.

Μόλις 90 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της Μαδρίτης, το Segovia είναι ένας δημοφιλής τουριστικός προορισμός από την πρωτεύουσα, πλούσιο σε πολιτιστική κληρονομιά, αξιοθέατα και εκδηλώσεις.

Ο ταχύτερος και πιο δημοφιλής τρόπος πρόσβασης σε αυτή την πόλη είναι μέσω του φτηνού και αποτελεσματικού τρένου υψηλής ταχύτητας AVE, αλλά μπορείτε επίσης να νοικιάσετε αυτοκίνητο, να πάρετε λεωφορείο ή να κλείσετε ξεναγήσεις για να φτάσετε στον προορισμό σας.

Το ταξίδι με το τρένο AVE διαρκεί περίπου 30 λεπτά για να καλύψει τα 90 χιλιόμετρα μεταξύ της Μαδρίτης και της Σεγκόβια, ενώ η οδήγηση μπορεί να πάρει οπουδήποτε μεταξύ μιας και δύο ωρών για να ολοκληρωθεί - και ακόμη περισσότερο εάν πάρετε λεωφορείο. Ακόμα, κάθε ένας από αυτούς τους τύπους δημόσιας διαμετακόμισης προσφέρει το δικό του σύνολο παροχών και μειονεκτημάτων, οπότε βεβαιωθείτε ότι επιλέγετε τη σωστή υπηρεσία που ταιριάζει στις ανάγκες σας πριν κλείσετε το ταξίδι σας.

Να φτάσετε στην Σεγκόβια με τρένο

Υπάρχει ένα τρένο υψηλής ταχύτητας AVE από τη Μαδρίτη στην Σεγκόβια, το οποίο διαρκεί περίπου μισή ώρα και κοστίζει περίπου 12 ευρώ, αν και μερικά εισιτήρια κοστίζουν περισσότερο χωρίς προφανή λόγο παρά το ταξίδι που παίρνει περίπου το ίδιο χρονικό διάστημα.

Τα τρένα από τη Μαδρίτη στην Σεγκόβια αναχωρούν από το σιδηροδρομικό σταθμό Chamartin τουλάχιστον μία φορά την ώρα κάθε μέρα της εβδομάδας και φτάνουν στην Σεγκόβια στο σταθμό Guiomar, ο οποίος απέχει αρκετά από τους πιο δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς.

Για να εξασφαλίσετε ότι έχετε την καλύτερη προσφορά για την αγορά σας, φροντίστε να κλείσετε το εισιτήριο τρένου σας τουλάχιστον δύο μήνες νωρίτερα καθώς οι τιμές αρχίζουν να ανεβαίνουν πιο κοντά στις ημερομηνίες αναχώρησης. Ειδικά δεδομένου ότι αυτό έχει πλέον γίνει το πιο δημοφιλές μέσο ταξιδιού μεταξύ Μαδρίτης και Segovia, θα θελήσετε να βεβαιωθείτε ότι δεν πληρώνετε ένα ασφάλιστρο μόνο και μόνο επειδή περίμενε να αγοράσετε τα εισιτήριά σας.

Να φτάσετε στην Σεγκόβια με λεωφορείο

Παρόλο που ο ιστότοπος που πωλεί εισιτήρια λεωφορείου για το μεγαλύτερο μέρος της Ισπανίας είχε κακή φήμη επειδή ήταν επιρρεπής σε σφάλματα και ήταν γεμάτη σφάλματα, η La Supulvedana ενημέρωσε το περιβάλλον χρήστη για να είναι πολύ πιο εύκολο και πιο γρήγορο να πλοηγηθεί. Επίσης, ενώ οι υπηρεσίες λεωφορείων αποτελούσαν την ίδια τιμή με τις υπηρεσίες τρένων, το κόστος των λεωφορείων είναι πλέον φθηνότερο, καθιστώντας μια διαδρομή με λεωφορείο προς την Σεγκόβια μια βιώσιμη επιλογή αν δεν σας πειράζει να περάσετε επιπλέον 30 λεπτά σε μια ώρα κατά τη μεταφορά.

Τα λεωφορεία παρέχουν επίσης την ευκαιρία να διαλύσετε το ταξίδι σας και να ζήσετε μερικές μικρότερες πόλεις, ειδικά αν κάνετε κράτηση για μια ξενάγηση. Μια τέτοια περιοδεία, η οποία σταματά στην Avila, μια πόλη της οποίας τα τείχη που προστατεύονται από την UNESCO είναι τα πιο εντυπωσιακά στην Ισπανία, είναι ένας εξαιρετικός τρόπος να δείτε την Segovia και να αξιοποιήσετε στο έπακρο το χρόνο ταξιδιού σας. Οι εκδρομές όπως αυτές είναι συνήθως φθηνότερες από ό, τι θα περίμενε κανείς, και μπορείτε να πάρετε έναν πλήρη κατάλογο περιηγήσεων που προσφέρονται με την επίσκεψη στο "Περιηγημένες εκδρομές της Avila και Segovia" του Viator.

Υπάρχουν επίσης μερικοί εξαιρετικοί αμπελώνες κοντά στην Σεγκόβια που δέχονται εκδρομές από ταξιδιώτες λεωφορείων από τη Μαδρίτη. Εάν είστε οπαδός του εξαιρετικού φαγητού, του κρασιού και των μοναδικών εμπειριών, φροντίστε να κάνετε μια ξενάγηση όπως το Segovia Wine Tour από τη Μαδρίτη, το οποίο περιλαμβάνει μια πολιτιστική περιήγηση στο Segovia καθώς και ένα γεύμα τριών πιάτων (με κρασί ) και μια επίσκεψη VIP σε ένα οινοποιείο.

Να φτάσετε στην Segovia με το αυτοκίνητο

Όταν πρόκειται να οδηγήσετε τον εαυτό σας - ή χρησιμοποιώντας μια από τις δημοφιλέστερες εφαρμογές rideshare όπως το BlaBlaCar - το 90 χιλιόμετρο από τη Μαδρίτη στην Σεγκόβια διαρκεί περίπου μία ώρα αν ακολουθήσετε τον A-6 στον δρόμο διοδίων AP-61 στην πόλη ή λίγο περισσότερο αν πάρετε το A-6 στο N-603 αντ 'αυτού. Αυτή η διαδρομή σας μεταφέρει σε αρκετές μικρότερες πόλεις που αξίζει να εξερευνήσετε (αν έχετε το χρόνο), όπως το Hontoria, το Los Angeles de San Rafael, το Guadarrama, το Alpedrete, το Collado Villalba, το Toerrelodones και το Las Rozas.

Εναλλακτικά, μπορείτε να πάρετε την πιο ανατρεπτική και γραφική ανατολική διαδρομή του M-607 στο CL-601, που περνάει από τα Quitapesares, το Real Sitio de San Ildefonso (σπίτι του Palacio Real de la Granja de San Ildefonso), το Valsaín, το Cerceda, Το Colmenar Viejo, το Navacerrada και το γραφικό Parque Regional Cuenca Alta Manzanares.

Θυμηθείτε ότι μπορεί να χρειαστείτε μια διεθνή άδεια οδήγησης για ενοικίαση και οδήγηση αυτοκινήτου στην Ισπανία, οπότε φροντίστε να ελέγξετε τις απαιτήσεις της Ισπανίας για ενοικιάσεις αυτοκινήτων και να λάβετε αυτή τη μορφή αναγνώρισης πριν ξεκινήσετε το ταξίδι σας. Επίσης, η ενοικίαση αυτοκινήτου είναι μακράν η πιο ακριβή επιλογή, οπότε αν χρειαστεί να πραγματοποιήσετε ένα γρήγορο ταξίδι στην Σεγκόβια από τη Μαδρίτη, ίσως να εξετάσετε ένα λεωφορείο ή ένα τρένο.

Άλλοι τρόποι να φτάσετε στην Σεγκόβια

Παρόλο που δεν υπάρχουν απευθείας πτήσεις από τη Μαδρίτη προς την Σεγκόβια, υπάρχει ένας τρόπος να ταξιδέψετε αεροπορικώς μεταξύ των δύο πόλεων: μια βόλτα με αερόστατο Segovia. Αναπτύξτε μια από τις πιο όμορφες πόλεις της Ισπανίας και δείτε μια πραγματική προοπτική για το πόσο μεγάλα διάσημα αξιοθέατα όπως το υδραγωγείο και το παραμυθένιο κάστρο είναι.

Με μια προαιρετική παραλαβή από την Μαδρίτη, αυτός είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να φτάσετε στην Σεγκόβια και να δείτε την πόλη με μοναδικό τρόπο. Εναλλακτικά, μπορείτε να ζητήσετε από την εταιρεία περιοδείας να σας αφήσει στην Σεγκόβια όταν ολοκληρώσετε τη βόλτα και πάρετε ένα τρένο πίσω στη Μαδρίτη μετά την ημέρα σας στην πόλη.

Για περισσότερους πόρους στη Μαδρίτη και τη Σεγκόβια , δοκιμάστε ένα από αυτά τα " 100 πράγματα που πρέπει να κάνετε στη Μαδρίτη . Δεν έχει σημασία πόσο αποφασίζετε να φτάσετε εκεί, θα θελήσετε να σχεδιάσετε το ταξίδι σας στην Ισπανία πριν πάτε για να εξασφαλίσετε ότι θα αξιοποιήσετε στο έπακρο σε αυτήν την ευρωπαϊκή χώρα.