Το Μουσείο του Μεγάλου Παγκοσμίου Πολέμου στο Meaux

Μια νέα ματιά στον πρώτο παγκόσμιο πόλεμο

Μια αξιόλογη συλλογή

Το Μεγάλο Πολεμικό Μουσείο (Le Musée de la Grande Guerre) εγκαινιάστηκε στις 11 π.μ. την Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2011, μια ευοίωνο ώρα και μέρα. Σηματοδοτεί τους εορτασμούς της μνήμης για το τέλος του Α Παγκοσμίου Πολέμου την Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 1945, όταν υπογράφηκε η Ειρήνη μεταξύ της Γερμανίας και των Συμμάχων. Όσοι ενδιαφέρονται για τον Α 'Παγκόσμιο Πόλεμο θα πρέπει να προσπαθήσουν να φτάσουν στο Compiègne στην Πικαρδία για να δουν τον μάλλον τρομερό τόπο και το Μνημείο της Εκεχειρίας όπου τελικά τελείωσε ο πόλεμος και όπου υπογράφηκε η Ελεημοσύνη - σε ένα παλιό σιδηρόδρομο.

Η τεράστια συλλογή, ένα ποικίλο μίγμα περίπου 50.000 αντικειμένων και εγγράφων, συγκεντρώθηκε από έναν άνθρωπο, έναν αυτοδίδακτο ιδιωτικό συλλέκτη και εμπειρογνώμονα στον πρώτο παγκόσμιο πόλεμο Jean-Pierre Verney. Ξεκινώντας τη συλλογή του στα τέλη της δεκαετίας του 1960, ο στόχος της Verney ήταν να πει τις ιστορίες του λαού της εποχής. Αποκτήθηκε από την τοπική κυβέρνηση της Meaux το 2005 και είναι μία από τις μεγαλύτερες συλλογές της Ευρώπης.

Ο μεγάλος πόλεμος σε ένα νέο φως

Εκτός από τη διορατικότητα που δίνει στις ζωές όσων έχουν εμπλακεί στη σύγκρουση, το Μεγάλο Πολεμικό Μουσείο δείχνει πόσο γρήγορα η ζωή και οι συνθήκες άλλαξαν μεταξύ της πρώτης Μάχης του Μαρνίου το 1914, περισσότερο όπως το κομμάτι του Γαλλο-Πρωσικού πολέμου 1870, και η δεύτερη Μάχη της Marne τέσσερα χρόνια αργότερα, όταν οι τεχνικές πρόοδοι είχαν αλλάξει τον πόλεμο από κάθε αναγνώριση. Ήταν, με κάθε έννοια, το τέλος της παλαιάς τάξης και την αρχή του κόσμου όπως το γνωρίζουμε σήμερα.

Εξωτερικά στέκεται το αμερικανικό μνημείο Liberty in Distress από τον Frederick MacMonnies, ανεγερμένο στη μνήμη των στρατιωτών που έπεσαν στις δύο μάχες της Marne. Παρουσιάστηκε στη Γαλλία από τις Ηνωμένες Πολιτείες το 1932.

Γιατί το Meaux;

Η μάχη του Marne ήταν μία από τις εκστρατείες εκκίνησης στον Α 'Παγκόσμιο Πόλεμο. Ήταν πολέμησε τον Σεπτέμβριο του 1914 στην ύπαιθρο γύρω από το Meaux, σε ένα μέτωπο που εκτείνεται από Senlis στο Verdun.

Ήταν σκληρά αγωνισμένος, ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια της Μάχης του Ourcq. Σήμερα, οι δήμοι της Pays de Meaux και της γύρω περιοχής (Barcy, Chambry, Chauconin-Neufmontiers, Varreddes, Villeroy, Etrépilly και άλλοι) θυμούνται ακόμα με τα νεκροταφεία τους γεμάτα από πολεμικούς τάφους.

Τι να δεις

Το μουσείο έχει σχεδιαστεί ως ένα ταξίδι στο χρόνο, με εξηγήσεις στα γαλλικά, αγγλικά και γερμανικά, και είναι εύκολο να πλοηγηθείτε και να καταλάβετε. Αρχίζετε σε έναν άλλο κόσμο - στις απομακρυσμένες ημέρες του τέλους του 19ου αιώνα και στον πόλεμο του 1870 Franco Prussian, και μεταβείτε στο 1914. Είναι μια υποβλητική ματιά σε μια διαφορετική εποχή, της ζωής στις ημέρες των μεγάλων σπιτιών και των υπηρέτρων, αραιά σχολεία και εργοστάσια που διευθύνονται από άνδρες που αντιμετωπίζουν καθημερινά κινδύνους από μη προστατευμένα μηχανήματα - και καμία κοινωνική ασφάλιση.

Το δεύτερο τμήμα, από το 1914 έως το 1918 Μάχες της Marne, ομαδοποιείται γύρω από το «grand nef». Το μεγάλο ναό ανασυνθέτει το πεδίο της μάχης με ένα γαλλικό τάφρο, γερμανικό τάφρο και ανάμεσα στη φοβερή γη χωρίς ανθρώπους. Μια εντυπωσιακή επίδειξη τάξεων από τάξεις αεροσκαφών και δεξαμενών θα σας οδηγήσει μέσα από την καρδιά του.

Το τελευταίο τμήμα σας μεταφέρει από το 1918 έως το 1939 με όλες τις αυταπάτες της νίκης, όλες τις μεγάλες ελπίδες και τις αργές αποκαλύψεις των αποτυχιών που οδήγησαν στον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο.

Επιλέξτε τη διαδρομή σας

Υπάρχουν δύο διαδρομές μέσω του μουσείου. Ο πρώτος διαρκεί 90 λεπτά. ο δεύτερος παίρνει μισή ή ολόκληρη ημέρα. Αξίζει να κάνετε το χρόνο για τη μεγάλη επίσκεψη (και μπορείτε να παραλείψετε τα μέρη). Υπάρχουν τόσα πολλά που βλέπουν εδώ και δεν είναι μόνο στατικά. μπορείτε να μυρίσετε τις τάφρους, να χρησιμοποιήσετε τις διαδραστικές οθόνες, να περπατήσετε πέρα ​​από τη σειρά των ρυθμίσεων δωματίων, τοποθετώντας τον πόλεμο στο πλαίσιο, παρακολουθώντας ταινίες αρχείου και τρισδιάστατες διατάξεις και ακούγοντας τους ήχους της μάχης.

Σημαντικά Θέματα

Τα θέματα αναλαμβάνουν ένα μεγάλο μέρος του μουσείου, από τον νέο πόλεμο που χρησιμοποιεί τεχνολογικές εξελίξεις που άλλαξαν το πρόσωπο των αγώνων στο καθοριστικό ρόλο που έπαιξαν οι γυναίκες στη σύγκρουση. Υπάρχει μια ενότητα σχετικά με την καθημερινή ζωή στα χαρακώματα, και ένα συγκλονιστικό και σκοτεινό τμήμα που ονομάζεται Σώματα και Ψυχές , που απεικονίζουν πώς η ακραία βία του πολέμου οδήγησε σε ζωτικές επιστημονικές και ιατρικές προόδους.

Οι προθέσεις και ο λοιπός εξοπλισμός που σχεδιάστηκε για τον ανάπηρο πόλεμο ήταν αρκετά πρωτόγονοι. Οι ενώσεις έφτασαν , όπως η Union des Blessés de la Face et de Tête, που δημιουργήθηκε το 1921 από τρεις βετεράνους με σοβαρές τραυματισμούς του προσώπου που ήταν αποφασισμένοι να βοηθήσουν τους παραμορφωμένους συντρόφους τους.

Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής Συμμετοχή στον Α Παγκόσμιο Πόλεμο

Υπάρχει επίσης ένα καλό τμήμα για τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής. Η αμερικανική δύναμη αποστολής ήταν ζωτικής σημασίας στην τελική νίκη και η ιστορία καλύπτεται σε ένα ειδικό τμήμα το οποίο έχει αναπαράσταση ενός αμερικανικού στρατοπέδου.

Καθημερινή ζωή

Ένα πιο αθόρυβο τμήμα ασχολείται με τα καθημερινά αντικείμενα από το μέτωπο και το μέτωπο του σπιτιού. Ξεκινώντας ως τρόπος για την καταπολέμηση της πλήξης και για να κάνει τη ζωή ευκολότερη με αντικείμενα όπως αναπτήρες και λάμπες πετρελαίου, τα αντικείμενα γρήγορα εξελίχθηκαν σε «τέχνη τάφρων», πραγματικά έργα τέχνης όπως τα ευχάριστα μαντολίνια που κατασκευάζονται από κράνη Adrian.

Το ήξερες?

Υπήρχαν:

Πρακτικές πληροφορίες

Route de Varreddes
Meaux
Seine-et-Marne
Τηλ .: 00 33 (0) 1 60 32 14 18
Δικτυακός τόπος
Αδεια
Ενηλίκων 10 ευρώ; μαθητές κάτω των 26 ετών, ηλικιωμένοι άνω των 65 ετών, βετεράνοι πολέμου, μέλη του στρατού 7 ευρώ, κάτω των 18 ετών, 5 ευρώ. δωρεάν για παιδιά κάτω των 8 ετών, καθηγητές και επιμελητές μουσείων
Οικογενειακό εισιτήριο: 2 ενήλικες και 2 παιδιά κάτω των 18 ετών 25 ευρώ
Οι περιηγήσεις ήχου είναι στα γαλλικά, αγγλικά ή γερμανικά

Ωρες λειτουργίας
Μάιο έως Σεπτέμβριο καθημερινά εκτός από την Τρίτη 9.30 π.μ.-6.30 μ.μ. Από τον Οκτώβριο έως τον Απρίλιο καθημερινά εκτός από την Τρίτη από τις 10 π.μ.
Κλειστή την Τρίτη 1 Ιανουαρίου, 1η Μαΐου, 25 Δεκεμβρίου

Το Μουσείο διαθέτει ένα καφέ για ελαφριά σνακ και ποτά και ένα καλό βιβλίο και κατάστημα δώρων

Περιπέτεια μάχης

Υπάρχει μια περιοδεία μάχης δύο έως δύο ωρών που μπορείτε να πάρετε, πηγαίνοντας από το Μνημείο των Νεκρών στο Meaux και παίρνοντας σε διάφορες τοποθεσίες για να τερματίσετε πίσω στο Meaux.
Κρατήσεις: Seine-et-Marne Tourisme
Τηλ .: 00 33 (0) 1 60 39 60 49
Δικτυακός τόπος
Πληροφορίες σχετικά με το γύρο μάχης
Υπηρεσία Patrimoine-Art et Hitoire
19 rue Bossuet
Meaux
Τηλ .: 00 33 (0) 1 64 33 24 23 ή 00 33 (0) 1 64 33 02 26

Πώς να φτάσετε στο Meaux

Το Meaux απέχει 42 χιλιόμετρα (26 μίλια) ανατολικά του Παρισιού.

Αξιοθέατα στην περιοχή

Από το Meaux, υπάρχουν τρεις εκδρομές που προτείνω. Μείνετε μια μέρα στην άλλη και κάντε ένα καλό σαββατοκύριακο ή μια εκδρομή 2 έως 3 ημερών από το Παρίσι.