Μουσείο εκεχειρίας και μνημείο στο Compiegne της Πικαρνίας

Η τοποθεσία

Το δάσος της Compiègne είναι ένα γαλήνιο μέρος - το οποίο κάνει να συναντάμε το Memorial της Εκεχειρίας κάτι από ένα σοκ. Αρχικά βλέπετε το βαριά συμβολικό και τεράστιο μνημείο της Αλσατίας της Λορένης - ένα τεράστιο γλυπτό που απεικονίζει ένα σπαθί που κόβει τον αυτοκρατορικό αετό της Γερμανίας. Πάρκο σε ένα μικρό πάρκινγκ και περπατήστε κατά μήκος ενός δασωμένου μονοπατιού και είστε σε μια εξαιρετική εκκαθάριση. Μπροστά σας σιδηροδρομικές διαδρομές οδηγούν στο κέντρο του μνημείου, κομμάτια που χρησιμοποιήθηκαν για να φέρουν δύο σιδηροδρομικά βαγόνια εδώ το 1918.

Από τη μια πλευρά υπάρχει ένα άγαλμα του στρατάρχη Foch και μπροστά, ανάμεσα σε μια δεξαμενή και ένα όπλο, στέκεται σε ένα άκαμπτο, χαμηλό, λευκό κτίριο με σημαίες στο μέτωπο, που μοιάζουν μάλλον σαν ένα σχολείο.

Το Μουσείο Εκεχειρίας

Το μικρό, ανόητο κτίριο που βλέπετε φιλοξενεί το Μουσείο Εγκληματολογίας. Ανακαινίστηκε εγκαίρως για το 2018. Εδώ θα δείτε ένα αντίγραφο ενός σιδηροδρομικού αμαξιδίου που μοιάζει με το γνήσιο πράγμα. Η αρχική μεταφορά ήταν όπου ο στρατάρχης Φοχ και οι αξιωματικοί του, ο οποίος περιλάμβανε τον Άγγλο Πρώτο Κύριο του Ναυαρχείου Sir Rosslyn Wemyss και τον Γάλλο Αρχηγό του Επιτελείου, τον στρατηγό Weygand, συναντήθηκαν με τους Γερμανούς να υπογράψουν την Ειρήνη για να τερματίσουν τη φρίκη που ήταν Παγκόσμιος Πόλεμος Ι. Η εκεχειρία υπογράφηκε στις 11 Νοεμβρίου στις 11μμ.

Μετά την μεταφορά φτάνετε σε ένα άλλο τμήμα που καλύπτει τον Α 'Παγκόσμιο Πόλεμο. Κίτρινα άρθρα εφημερίδων, φωτοαντίγραφα, παλιές φωτογραφικές μηχανές που σας δείχνουν εικόνες από τα διάφορα μέτωπα, σημαίες, αντικείμενα από κοχύλια, παλιές ταινίες υπνητικού φιλμ και άλλα είναι εξαιρετικά υποδηλωτικά του Α' Παγκοσμίου Πολέμου .

Υπάρχουν επίσης αμερικανικά αντικείμενα, όπως και αντίγραφα εφημερίδων από το Raleigh της Βιρτζίνια, που έστειλαν σημαντικό αριθμό Αμερικανών στρατιωτών, περιγράφοντας την πορεία του πολέμου. Είναι η απλότητα της απεικόνισης και των αντικειμένων που επηρεάζουν και σας προσελκύει ως επισκέπτη σε αυτά τα γεγονότα του παρελθόντος.

Η ταπείνωση των γαλλικών στον Β Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο δεύτερος χώρος καλύπτει τα γεγονότα του 1940, τα οποία στους Γάλλους ήταν μια πολύ διαφορετική ιστορία. Η μάχη της Γαλλίας χάθηκε. ο εχθρός βρισκόταν στο Παρίσι και η Γαλλία έμενε να μειωθεί στο μισό. Υποβλήθηκε αίτημα για ανακωχή και εδώ στο δάσος σε αυτό που ονομάστηκε Παλιά της Εκεχειρίας, οι γαλλικές και γερμανικές αντιπροσωπείες συναντήθηκαν στις 21 Ιουνίου 1940. Οι συνομιλίες διεξήχθησαν στην ίδια τη σιδηροδρομική μεταφορά που ήταν η σκηνή της Γερμανίας η ήττα τότε συμφωνήθηκε η ανακωχή - ένας σκόπιμος και εξαιρετικά αποτελεσματικός χώρος για τη γαλλική ταπείνωση.

1940-1945

Κατά τη γερμανική κατοχή της Γαλλίας, από το 1940 έως το 1944, ο χώρος καθαρίστηκε και η μεταφορά μεταφέρθηκε στο Βερολίνο. Αργότερα, καθώς ο πόλεμος πήγε άσχημα για τη Γερμανία, μεταφέρθηκε στο δάσος της Θουριγγίας και καταστράφηκε από πυρκαγιά τον Απρίλιο του 1945 από μια χώρα που φοβόταν την επανάληψη της διαπραγμάτευσης και υπογραφής του 1918 για την Εμετορία.

Το τελευταίο κεφάλαιο

Αυτό δεν ήταν το τέλος της ιστορίας για την εκκαθάριση των δασών που είναι γνωστή ως η Πελλιά της Εκεχειρίας. Την 1η Σεπτεμβρίου 1944 απελευθερώθηκε η Compiègne. Τον Νοέμβριο, ο στρατηγός Marie-Pierre Koenig, ο πιο γνωστός ελεύθερος Γάλλος ηγέτης μετά τον στρατηγό ντε Γκωλ , οδήγησε μια στρατιωτική παρέλαση στην Glade που παρακολουθούσαν πλήθη που περιλάμβαναν βρετανούς, αμερικανούς και πολωνούς αξιωματούχους.

Στις 11 Νοεμβρίου 1950 ανοίχθηκε επισήμως ένας σιδηροδρομικός αμαξίδιο που περιέχει τα αντικείμενα που βλέπετε σήμερα.

Μια άλλη υπενθύμιση των φρικτών του πολέμου

Όταν φύγετε, υπάρχει μια ακόμα ήσυχη γωνιά που πρέπει να επισκεφτείτε. Από τον κεντρικό δρόμο προς την Compiègne, υπάρχει μια δασική διαδρομή με σήμανση που σας μεταφέρει σε μια ταφόπλακα. Σηματοδοτεί το σημείο του τελευταίου τρένου από Compiègne προς Buchenwald στις 17 Αυγούστου 1944, που μεταφέρουν 1.250 άνδρες στο στρατόπεδο θανάτου.

Βασικές πληροφορίες

Για να φτάσετε εκεί: Αφήστε το Compiègne στα ανατολικά στο Ν 31. Στον κυκλικό κόμβο Aumont, περικλείστε το D546 στον κυκλικό κόμβο του Francport και στον χώρο στάθμευσης αυτοκινήτων.
Τηλ .: 00 33 (0) 3 44 85 14 18
www.musee-armistice-14-18.fr
Ανοιχτό: Απρίλιο έως μέσα Σεπτεμβρίου καθημερινά 10 π.μ.-6μμ
Μέσα Σεπτεμβρίου έως Απριλίου καθημερινά (εκτός Τρίτης) 10 π.μ. - 5:30 μ.μ.

Είσοδος: Ενήλικας 5 ευρώ, παιδί 3 ευρώ

Περισσότερα για την Compiègne

Compiègne είναι μια ενδιαφέρουσα πόλη για να επισκεφθείτε με ένα παλάτι που χτίστηκε από Napoleon που εκτείνεται σε διάφορα κτίρια και περιλαμβάνει ένα μουσείο αυτοκινήτων. Είναι λιγότερο γνωστό από πολλές γαλλικές πόλεις και έχει μια ευχάριστη τοπική αίσθηση σε αυτό και μερικά αξιοπρεπή ξενοδοχεία και εστιατόρια.