Το Vimy Ridge, το Καναδικό Memorial Park και το Vimy Memorial

Αναμνηστικά για τον Vimy Ridge και τους Καναδούς στρατιώτες του Α 'Παγκοσμίου Πολέμου

Τα μνημεία στη μάχη του Vimy Ridge

Το ανερχόμενο καναδικό εθνικό μνημόσυνο Vimy στη βόρεια Γαλλία βρίσκεται στην κορυφή του Hill 145, ο οποίος πολέμησε σκληρά από τους καναδούς στρατιώτες και τη βρετανική αποστολική δύναμη στη μάχη του Vimy Ridge στις 9 Απριλίου 1917. Βρίσκεται στο βόρειο άκρο του λόφου των 240 στρεμμάτων Καναδικό Μνημόσυνο Πάρκο.

Ιστορικό της μάχης

Το 1914, ο Καναδάς, ως τμήμα της βρετανικής αυτοκρατορίας, βρέθηκε σε πόλεμο με τη Γερμανία.

Χιλιάδες Καναδοί στρατολόγησαν και έφθασαν στη Γαλλία για να πολεμήσουν παράλληλα με τους ομολόγους τους από τη Βρετανία και την Κοινοπολιτεία. Στα δυο πρώτα χρόνια, το δυτικό μέτωπο ήταν ένα αδιέξοδο της πολεμικής τροχιάς κατά μήκος της πρώτης γραμμής που έτρεξε για σχεδόν 1.000 χιλιόμετρα από τη βελγική ακτή μέχρι τα σύνορα της Ελβετίας. Το 1917 σχεδιάστηκε μια νέα επίθεση, η οποία αφορούσε τη μάχη του Arras και ως μέρος αυτού, οι Καναδοί στρατιώτες διαδραμάτισαν αποφασιστικό ρόλο στη νέα επίθεση. Το καθήκον τους ήταν να πάρουν το Vimy Ridge, ένα ζωτικό μέρος της γερμανικής άμυνας και στην καρδιά μιας μεγάλης περιοχής παραγωγής άνθρακα.

Το φθινόπωρο του 1916, οι Καναδοί κινήθηκαν στις πρώτες γραμμές. Το Vimy Ridge είχε ληφθεί από τους Γερμανούς νωρίς στον πόλεμο και οι επακόλουθες συμμαχικές δυνάμεις απέτυχαν. Υπήρχε ήδη ένα τεράστιο υπόγειο σύστημα σηράγγων εχθρών και τάφρων, σε απόσταση λίγων μόλις μέτρων από το σημείο όπου τοποθετούνταν οι Καναδοί.

Ο χειμώνας τους δαπανήθηκε για την ενίσχυση των γραμμών, την κατάρτιση για την επικείμενη σύγκρουση και ιδιαίτερα για την εκσκαφή σηράγγων κατά μήκος των καναδικών γραμμών.

Το πρωί της 9ης Απριλίου 1917, στις 5.30πμ χιονίζοντας, κρύο και σκοτεινό. Παράλληλα με την 5η βρετανική διαίρεση, οι Καναδοί έπεσαν έξω από τα χαρακώματα σε γη μη κρατούμενων από κρατήρες κελυφών και συρματοπλέγματα στο πρώτο κύμα στρατιωτών. Η ανδρεία τους ήταν εκπληκτική. οι απώλειές τους αποτρόπαιες: περίπου 3.600 στρατιώτες πέθαναν στο Vimy Ridge και άλλα 7.400 τραυματίστηκαν από μια συνολική καναδική δύναμη μάχης 30.000.

Αλλά η μάχη του Vimy Ridge ήταν μια νίκη και οι δυνάμεις κατέλαβαν ένα άλλο σημαντικό οροπέδιο που ονομάζεται Pimple στις 12 Απριλίου. Οι Καναδοί κέρδισαν τη φήμη τους για επιθετικό πόλεμο που φοβόταν οι Γερμανοί για τον υπόλοιπο πόλεμο και τέσσερις Σταυροί της Βικτώριας απονεμήθηκαν στους καναδούς στρατιώτες που κατέλαβαν τις θέσεις των εχθρικών πολυβόλων.

Το Καναδικό Μνημόσυνο Πάρκο

Το πάρκο σήμερα, ένα από τα λίγα μέρη στο δυτικό μέτωπο όπου μπορείτε να περιπλανηθείτε μέσα από τα χαρακώματα, είναι ένα παράξενο μίγμα. Είναι όμορφο με το ορεινό τοπίο και τις δασωμένες πλαγιές, μέσα από τις οποίες οι τάφροι στρίβουν και γυρίζουν. Αλλά είναι επίσης ψύξη? τα όστρακα του εχθρού είναι τόσο κοντά και τα 11.285 καναδικά δέντρα και θάμνοι μνημονεύουν τον αριθμό των στρατιωτών που λείπουν ». Υπάρχουν 14 κρατήρες διακεκομμένες γύρω από το πάρκο, γεμάτες από νάρκες των συμμάχων που πυροδότησαν στις 9 Απριλίου. Υπάρχουν σήραγγες κατά τη διάρκεια του πολέμου, τάφροι, κρατήρες και μη εκραγέντα όπλα στην περιοχή, τόσο μεγάλο μέρος της είναι κλειστό.

Το Κέντρο Επισκεπτών έχει περιεκτικές επιδείξεις της μάχης. Είναι οργανωμένη από καναδούς φοιτητές που διεξάγουν επίσης ελεύθερες περιηγήσεις με ξεναγήσεις, εξηγώντας πώς κατασκευάστηκαν οι τάφροι και πήγαν σας μέσα από την περιοχή.

Πρακτικές πληροφορίες

Κέντρο επισκεπτών
Τηλ .: 00 33 (0) 3 21 50 68 68
Ανοιχτό τέλος Ιανουαρίου και Φεβρουαρίου καθημερινά 9 π.μ. Περίοδος Οκτωβρίου 10 π.μ.-6 μ.μ., Τέλος Οκτωβρίου - μέσα Δεκεμβρίου 9 π.μ.


Κλειστές δημόσιες αργίες
Τοποθεσία Βετεράνων

Καναδικό εθνικό μνημείο Vimy

Ανυψωμένο ψηλά στην κορυφή του Hill 145, που καταγράφηκε στις 10 Απριλίου από τα καναδικά στρατεύματα, το τεράστιο μνημείο είναι ένα εντυπωσιακά εντυπωσιακό μνημείο. Το αναμμένο μνημείο με δύο κίονες, που παρατηρείται σε μίλια γύρω από τον εορτασμό, τιμά τη μνήμη της μάχης του Vimy Ridge, που πολέμησε στις 9 Απριλίου 1917 από τέσσερα καναδικά τμήματα μαζί με βρετανούς στρατιώτες. Οι Καναδοί υπηρετούσαν κάτω από το διοικητή τους, ο υπολοχαγός Sir Julian Byng, ο οποίος αργότερα έγινε γενικός κυβερνήτης του Καναδά.

Το μνημείο βρίσκεται στο βόρειο άκρο του καναδικού Memorial Park των 240 στρεμμάτων, το οποίο βρίσκεται στην περιοχή της μάχης. Η γη δόθηκε από μια ευγνώμων Γαλλία στον Καναδά το 1922 με την κατανόηση ότι ο Καναδάς οικοδομήσει ένα μνημείο που τιμά τους Καναδούς στρατιώτες που σκοτώθηκαν στον πόλεμο και θα διατηρούσε τη γη και το μνημείο για πάντα.

Το μνημείο μνημονεύει όχι μόνο εκείνους που πιστοποίησαν στρατιώτες που πέθαναν στο Vimy Ridge. αναγνωρίζει επίσης τους 66.000 Καναδούς που σκοτώθηκαν σε ολόκληρο τον πρώτο παγκόσμιο πόλεμο και τους 11.285 άγνωστους νεκρούς.

Το μνημείο βρίσκεται σε βάση 11.000 τόνων σκυροδέματος. Σχεδιάστηκε από τον γλύπτη του Τορόντου και τον αρχιτέκτονα Walter Seymour Allward το 1925, αλλά χρειάστηκε άλλα 11 χρόνια για να οικοδομήσει. Τέλος, αποκαλύφθηκε στις 26 Ιουλίου από τον Edward VIII, λίγους μήνες πριν από την παραίτησή του. Παρακολουθώντας ήταν ο Γάλλος Πρόεδρος και πάνω από 50.000 καναδικοί και γάλλοι βετεράνοι με τις οικογένειές τους.

Με τα χρόνια το γλυπτό υπέστη ζημιές στο νερό και με μαζική επιχορήγηση από την καναδική κυβέρνηση, έκλεισε το 2002 για εκτεταμένη ανακαίνιση. Αναδημιουργήθηκε στις 9 Απριλίου 2007 από τη Βασίλισσα Ελισάβετ Β ', για την 90η επέτειο της μάχης.

Οι δύο στήλες είναι 45 μέτρα ύψος, ένα συμβολίζει τον Καναδά και φέρει φύλλο σφενδάμου, το δεύτερο διακοσμημένο με λουλούδι που συμβολίζει τη Γαλλία. Κάθε εικόνα γύρω από τη βάση και το μνημείο έχει ιδιαίτερη σημασία. Η ειρήνη και η δικαιοσύνη , τα βαρέλια με βυρσοδεψία και το κλαδί ελιάς, και η θλιβερή, κουτσαρημένη και κουκούλα που εκπροσωπεί τον Καναδά Bereft , τη χώρα που πένθιμο, είναι μόνο μερικές από τις πολλές αναφορές στον πόλεμο και την ειρήνη .

Είναι ένα ιδιαίτερα σημαντικό μνημείο για τους Καναδούς, καθώς αντιπροσωπεύει επίσης την εθνική ενότητα. η μάχη ήταν η πρώτη φορά που και τα τέσσερα τμήματα της Καναδικής Εκστρατευτικής Δύναμης αγωνίστηκαν ως συνεκτική μονάδα.

Πρακτικές πληροφορίες

Το Memorial είναι ανοιχτό όλο το χρόνο και η είσοδος είναι δωρεάν
Οδηγίες Το Vimy βρίσκεται νότια του Lens, έξω από το N17. Αν ταξιδεύετε με το E15 / A26, τραβήξτε την έξοδο 7 με το σήμα Lens. Όλοι οι δρόμοι γύρω από το ξενοδοχείο είναι καλά επισημαίνονται στο Vimy και σε άλλες τοποθεσίες κοντά.

Vemy Ridge Commemoration 2017

Θα γίνουν αναμνηστικά γεγονότα σε όλο τον κόσμο για τον εορτασμό των 100 χρόνων. Αλλά κανένα δεν θα είναι πιο συγκινητικό από το ίδιο το Vimy. Αλλά αν δεν έχετε εγγραφεί, δεν θα μπορείτε να μπείτε στο site. Ελέγξτε τις πληροφορίες από την ιστοσελίδα του Veteran Affairs Canada εδώ.

Περισσότερα για την περιοχή και τον πρώτο παγκόσμιο πόλεμο

Ο Vimy Ridge ήταν μέρος της μάχης του Arras. Αν θέλετε να πάρετε κάποια ιδέα της συγκεκριμένης μάχης, πρέπει να επισκεφθείτε τα έκτακτα λατομεία Wellington .

Τα λατομεία βρίσκονται στο Arras , μία από τις ωραιότερες πόλεις στη βόρεια Γαλλία.

Περισσότερα για τον Α 'Παγκόσμιο Πόλεμο

Κάντε μια περιήγηση στο δυτικό μέτωπο

Περισσότερα Μνημεία του 1ου Παγκοσμίου Πολέμου στη βόρεια Γαλλία

Αμερικανικά μνημεία του Α 'Παγκοσμίου Πολέμου στη Γαλλία

Που να μείνω

Διαβάστε τις κριτικές των πελατών, ελέγξτε τιμές και επιλέξτε ένα ξενοδοχείο για το ξενοδοχείο Arras με TripAdvisor