Το Secret Garden Tour: Ένα από τα καλύτερα του Maui

Ένας μακρόχρονος κάτοικος του Maui (μέσω του Τέξας), ο Duane Sparkman πήρε μια απεριόριστη αγάπη για τη φύση και την εφάρμοσε στην δουλειά του ως αβλαβή (και εξαιρετικά μετριοπαθής) τίτλο του Διευθυντή Εξωραϊσμού στο Τμήμα Μηχανικών του The Westin Maui Resort & Spa.

About.com είχε πρόσφατα την απροσδόκητη ευχαρίστηση να συναντηθεί με τον Sparkman, έναν πραγματικό αναγεννησιακό άνθρωπο, στο γραφικό υπαίθριο εστιατόριο Relish Burger Bar του θέρετρου.

Παντρεμένος με τον ντόπιο Maui της ένατης γενιάς, τα παιδιά του, με υπερηφάνεια τονίζει, είναι η δέκατη γενιά. Η οικογένεια κατοικεί σε ένα σπίτι που ήταν αρχικά νοσοκομείο. Ο Σπάρκμαν είναι επικεφαλής ενός θαυμάσιου ενημερωτικού και εκπαιδευτικού προγράμματος ξενάγησης που είναι πιο ενδιαφέρον από ό, τι ακούγεται.

«Είμαι πιο παθιασμένος με τα φυτά της φυσικής Χαβάης και τον πολιτισμό της Χαβάης», λέει ο Sparkman, του οποίου η δουλειά του επιτρέπει να «εισαγάγει περισσότερα εγχώρια φυτά για πολιτιστική εκπαίδευση και λειτουργία». Μοιράζεται ιστορίες με επισκέπτες του νησιού και νησιωτικούς επισκέπτες, . Ο Σπάρκμαν, αν και δραματικός όταν συζητά για τη φυσική ζωή των φυτών και την πολιτιστική και γεωργική ιστορία του νησιού, είναι λιγότερο έντονη όταν πιέζεται να μιλήσει περισσότερο για τη συμμετοχή και την τεράστια γνώση του. Για περισσότερο από δύο δεκαετίες ήταν ιδιωτικό τοπίο, το οποίο του έδωσε μια εξαιρετική ευκαιρία να μάθει για τη μητρική και την περιβαλλοντικά ακμάζουσα φυτική ζωή.

Ο Σπάρκμαν έχει πρωτοπόρους, καθώς και υποβοηθούμενους, σε πρωτοβουλίες και προσπάθειες εθελοντισμού, οι οποίες περιβάλλουν τη βιωσιμότητα και τη διατήρηση. Ο στόχος του είναι να διαφοροποιήσει το Westin από άλλα θέρετρα. Ήταν υπεύθυνος για το σχεδιασμό της λέξης "Westin" στην παραλία με τα πόδια και το Hanging Green Wall στην είσοδο του λόμπι.

Ο Sparkman εισήγαγε ένα "Κήπο του Σεφ" στο θέρετρο. Αυτός και η ομάδα μηχανικών του ανακυκλώνουν επίσης, μέσω των πωλήσεων, τυχόν φυτά που έχουν αφαιρεθεί.

Η αγάπη του για τον Maui είχε ως αποτέλεσμα τη συμμετοχή του στις προσπάθειες για τη συνεχή μείωση του αποτυπώματος άνθρακα και για τη διατήρηση και την αποτροπή της εξαφάνισης των απειλούμενων ειδών.

Κατά τη διάρκεια της βοτανικής περιοδείας του θερέτρου, οι επισκέπτες μαθαίνουν για τα φυτά και την άγρια ​​φύση που είναι αυτόχθονες στα νησιά, και τα φυτά που εισήγαγαν πολυνήσιοι ταξιδιώτες.

Οι άλλες προσπάθειες του Sparkman:

Ο διευθυντής επικοινωνιών της Coral Reef Alliance, Marissa Stein, λέει για τον Sparkman, "Είναι ένας πραγματικός υποστηρικτής για το περιβάλλον και έχει αλλάξει τις πρακτικές τοπίου του Westin για να μειώσει τον αντίκτυπό τους στον παραθαλάσσιο ύφαλο. Χρησιμοποιεί λίπασμα αντί για χημικά, κατασκευάζει κήπους με βροχή και σχεδιάζει το τοπίο για να πιάσει το νερό των καταιγίδων και ετοιμάζει το ξενοδοχείο να χρησιμοποιεί ανακυκλωμένο νερό στο τοπίο του. Με αυτόν τον τρόπο, δημιουργεί ένα πιο βιώσιμο μέλλον για το Westin και δημιουργεί συστήματα που θα οδηγήσουν σε εξοικονόμηση κόστους μακροπρόθεσμα. Και το τοπίο μοιάζει πιο όμορφο - τα φυτά είναι πιο υγιεινά και το γρασίδι είναι πιο πράσινο ".

Ο Stein σημείωσε ότι ο Sparkman είναι ιδανικός συνεργάτης και εκπρόσωπος, δήλωσε η Marissa. "Το τοπίο του είναι ένα κρίσιμο κομμάτι του ahupua'a-είναι η τελευταία γραμμή άμυνας, το ακίνητο που βρίσκεται πιο κοντά στους κοραλλιογενείς υφάλους. Το τοπίο του έχει σχεδιαστεί για να συλλέγει τα ιζήματα και να αποτρέπει την απορροή των ομβρίων υδάτων είναι ένας σημαντικός παράγοντας για την αποκατάσταση της υγείας της λεκάνης απορροής. Και έχει επιδείξει επιτυχία-βάζοντας κοραλλιογενείς υφάλους στην πρώτη γραμμή των αποφάσεων και των ενεργειών του, επηρεάζει θετικά την επιχείρηση και ενισχύει την εμπειρία του φιλοξενούμενου ", ανέπτυξε.

Αυτή η απέραντη εμπειρία κορυφώνεται με το Botanical Tour του Sparkman, που πραγματοποιήθηκε στο Westin Maui την Πέμπτη στις 10 π.μ. και είναι ανοιχτό στους επισκέπτες του θέρετρου, τους τουρίστες και τους κατοίκους της περιοχής. "Θα συναντηθούμε στο κεντρικό λόμπι του The Westin Maui Resort & Spa και θα περπατήσουμε στο παραθαλάσσιο θέρετρο των 12 στρεμμάτων για να δείτε σχεδόν 50 είδη χλωρίδας και πανίδας», εξηγεί. Είναι μια μοναδική εμπειρία και πραγματοποιήθηκε στο θέρετρο των 87.000 τετραγωνικών μέτρων, ανάμεσα στους κήπους, τα ρέματα και τους καταρράκτες, τα φλαμίνγκο από τη Χιλή και τα αυτόχθονα πολιτιστικά φυτά όπως τα Ναουπάκα και τα φυτά κανό της Χαβάης, όπως το ζαχαροκάλαμο, αυτόχθονα στη Νέα Γουινέα. Εκτός από τις συζητήσεις για τα φυτά (- που δείχνουν σε ένα οικείο φυτό, λέει, "Aloe Vera, για παράδειγμα ... Ενθαρρύνω τους επισκέπτες να το χρησιμοποιήσουν για τη θεραπεία τραυμάτων και ηλιακών εγκαυμάτων, αλλά, τους αφήνω επίσης να γνωρίζουν ότι πρέπει να πλένουν καλά φυτείστε με νερό πριν εφαρμόσετε το τζελ, αφού οι άνθρωποι πρέπει να είναι σίγουροι ότι είναι καθαρό και ότι δεν μεταφέρουν το MRSA στο δέρμα τους "), συζητά το τοπικό περιβάλλον (το θέρετρο, το νησί) και τα ταξίδια πολυνησιακών ταξιδευτών. Και τι θα μπορούσε να είναι το καλύτερο κομμάτι; Σε ένα σύμπαν όπου όλα είναι - όσο όμορφα - τόσο δαπανηρά, το Botanical Tour του Sparkman είναι δωρεάν!

"Θέλω μόνο να κάνω το σωστό για το περιβάλλον", λέει ο Sparkman. "Αν ο υφάλων αυτός πεθάνει, τι έκανα; Δεν έκανα το σωστό. Ο ωκεανός είναι το κόσμημα. Αυτό είναι το πράγμα που προσπαθούμε να σώσουμε. Δεν είναι για μένα. "