Απόκριες στη Lahaina, Maui

Πίσω στην Front Street πάλι για το 2016

Το Halloween επιστρέφει στην Front Street στην Lahaina το 2016. Για έκτη φορά από το 2007, η Lahaina θα φιλοξενήσει επίσημα εορτασμένη γιορτή αποκριών την Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2016.

Πριν κοιτάξουμε τις λεπτομέρειες για το τι θα γίνει κατά τη διάρκεια της αποκριάς στη Lahaina το 2016, πρέπει να κοιτάξουμε λίγο πίσω για να δούμε τι συνέβη τα τελευταία χρόνια που επέτρεψε να γίνει πάλι αυτό το δημοφιλές ετήσιο γεγονός.

Το Mardi Gras του Ειρηνικού: 1989-2007

Από το 1989 έως το 2007, η μεγαλύτερη ημέρα του έτους στη Lahaina ήταν αποκριές. Στο ύψος του, πάνω από 30.000 άνθρωποι συνωστράτωσαν την περιοχή του Front Street, αντλώντας περίπου 3 εκατομμύρια δολάρια στην τοπική οικονομία. Για τα καταστήματα Lahaina, τα εστιατόρια, τα μπαρ και τα τοπικά ξενοδοχεία, αυτή ήταν μια πολύ αναμενόμενη γιορτή.

Ενώ η ετήσια keiki ή η παρέλαση των παιδιών ήταν ευχάριστη, τα πράγματα άλλαξαν μετά το σκοτάδι όταν πολλοί ενήλικες, που συχνά έπρεπε να πίνουν πολλά, εμφανίζονταν σε κακές ομάδες και φορούσαν ανυπόφορα και κάποτε κολακευτικά κοστούμια. Την τελευταία φορά που η γυναίκα μου και εγώ παρακολουθήσαμε το Halloween στη Lahaina, έφυγα λίγο μετά την παρέλαση keiki και μια σύντομη επίσκεψη στο πάρκο Banyan Tree για να φάμε και να δείξουμε την ψυχαγωγία.

Το γεγονός είχε γίνει γνωστό ως το "Mardi Gras of the Pacific" και οι διοργανωτές δεν έκαναν τίποτα για να αποθαρρύνουν αυτό το όνομα και την εικόνα που φέρνει στο νου.

Όλα αυτά άλλαξαν, όταν το 2008 η Επιτροπή Πολιτιστικών Πόρων του Maui ψήφισε να ανακαλέσει την άδεια της επιτροπής δράσης της πόλης Lahaina για τη διοργάνωση της αποκριτικής γιορτής, αφού πολλοί ηγέτες της κοινότητας της αυτόχθονης Χαβάης μίλησαν εναντίον της εκδήλωσης, ισχυριζόμενοι ότι είχε γίνει πάρα πολύ αχρείος, και πολιτισμικά μη ευαίσθητο.

Πολύ ειλικρινά, πολλές από τις αντιρρήσεις ήταν δικαιολογημένες.

Δεν υπάρχει επίσημη γιορτή: 2008-2010

Επομένως, δεν ήταν μια απόλυτη έκπληξη όταν η Επιτροπή έλαβε την ενέργεια που έπραξε. Θα προτιμούσα να συνεργάζονταν με την Επιτροπή Δράσης της κομητείας και της Lahaina για να βασιλεύσουν σε ορισμένες από τις υπερβολές του γεγονότος, αλλά αυτό δεν συνέβαινε.

Από το 2008 έως το 2010 δεν πραγματοποιήθηκε επίσημη εκδήλωση παρόλο που η παρέλαση keiki συνεχίστηκε και πολλά από τα τοπικά μπαρ και εστιατόρια χρηματοδότησαν τους δικούς τους διαγωνισμούς και πάρτι.

Δεν υπήρξε κανένας επίσημος διαγωνισμός κοστουμιού, ούτε κανένας χώρος για φαγητό και ποτό στο πάρκο Banyan Tree Park (που συγκέντρωσε κεφάλαια για μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς) και καμία υπαίθρια ζωντανή μουσική.

Το γεγονός αναγεννιέται: 2011

Το 2011, ο Δήμαρχος του Maui Alan Arakawa, μαζί με το Γραφείο Οικονομικής Ανάπτυξης της επαρχίας Maui και η συντονιστής της Teena Rasmussen, συνεργάστηκαν με την Επιτροπή Δράσης της Πόλης της Lahaina για να εξασφαλίσουν τα απαραίτητα για την επίσημη γιορτή των τοπικών κατοίκων, των επιχειρήσεων και των νησιωτών. επιτρέπει να προχωρήσει σε ένα επίσημα εγκεκριμένο γεγονός που θα είναι ένα "διασκεδαστικό, ασφαλές, φιλικό προς την οικογένεια γεγονός".

Πρέπει να σημειωθεί ότι η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε παρά τις αντιρρήσεις ορισμένων εγγενών ομάδων της Χαβάης και χωρίς αναθεώρηση και έγκριση από την Επιτροπή Πολιτιστικών Πόρων.

Στην επίσημη ανακοίνωση της εκδήλωσης του 2011 από την επιτροπή δράσης της πόλης Lahaina, ο δήμαρχος Arakawa εξήγησε την απόφαση της κομητείας: «Ήταν η επιθυμία της διοίκησής μας να φέρει πίσω μια ασφαλή, διασκεδαστική, φιλική προς την οικογένεια εκδήλωση αποκριών στην Front Street.

Οι κάτοικοί μας και οι έμποροι το ζήτησαν και η διοίκησή μου εργάστηκε σκληρά με πολλές κοινοτικές ομάδες, οργανώσεις και κυβερνητικές υπηρεσίες για να φέρει πίσω αυτό το γεγονός ".

Η κα Rasmussen εξήγησε σε μια ιστορία στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Maui ότι ο νομός θα ασχολείται έντονα με την εκδήλωση για να εξασφαλίσει ότι ο εορτασμός του 2011 θα ήταν ένα "διασκεδαστικό, ασφαλές, φιλικό προς την οικογένεια γεγονός".

Τα γεγονότα του 2011 και του 2012 πέρασαν τη δοκιμή και φαίνεται, τουλάχιστον για τώρα, ότι το γεγονός έχει πράγματι ξαναγεννηθεί.

Λεπτομέρειες για την εκδήλωση του 2016

Η φετινή διοργάνωση θα ξεκινήσει το μεσημέρι στο Campbell Park όταν κυκλοφορούν επίσημα παπούτσια 2016. Τα έσοδα από τις πωλήσεις του T-shirt του 2015 θα ωφελήσουν το 2016 Lahaina Halloween Celebration. Αυτές οι πωλήσεις θα συνεχιστούν μέχρι τις 10:00 μ.μ. Στις 4:00 μ.μ. θα ξεκινήσουν στο Campbell Park φαγητό, ζωγραφική προσώπου και δραστηριότητες για τα παιδιά.

Η γιορτή του 2016 θα μπει σε πλήρη εξέλιξη με την 38η ετήσια παρέλαση Keiki Halloween Costume που υποστηρίζεται από τους Soroptimists του West Maui, τους Rotary Clubs της Lahaina και το Εθνικό Ίδρυμα Νεφρού της Χαβάης.

Τα παιδιά θα συναντηθούν στις 4:15 μ.μ. κοντά στη διασταύρωση της οδού Παπαλάουα για να παρατάξουν την παρέλαση. Η ίδια η παρέλαση ξεκινά στις 4:30 μ.μ., προχωρώντας κατά μήκος της Front Street, πέρα ​​από το Κέντρο Κινηματογράφου Wharf και τελειώνοντας στο Banyan Tree Park. Οι εορτασμοί θα περιλαμβάνουν το The Lahainaluna High School Marching Band. Ο Δήμαρχος Maui Alan Arakawa και η σύζυγός του Ann θα συμμετάσχουν στις εκδηλώσεις.

Θα δημιουργηθεί μια σκηνή όπου τα παιδιά θα μπορούν να αποδείξουν τα κοστούμια τους, θα λάβουν μια κορδέλα για συμμετοχή και μια δωρεάν τσάντα καλούδια για να ξεκινήσουν τη νύχτα τους για κόλπο ή θεραπεία.

Θα υπάρχουν επιπλέον φωτιστικά και τουαλέτες τοποθετημένα σε όλη την οδό Front Street και η αστυνομική υπηρεσία Maui θα είναι σε ετοιμότητα.

Οι βραδινές δραστηριότητες θα ξεκινήσουν στις 5:00 μ.μ. στο Campbell Park με ζωντανή μουσική μέχρι τις 9:00 μ.μ.

Πάνω στο Banyan Tree Park, ο DJ Serna θα φιλοξενήσει μουσική από τις 6:30 μ.μ. έως τις 9:30 μ.μ.

Από τις 6:00 μ.μ. έως τις 8:45 μ.μ. ένας διαγωνισμός ενδυμάτων ενηλίκων θα πραγματοποιηθεί σε μια σκηνή κάτω από το Banyan Tree. Οι νικητές θα ανακοινωθούν στις 9.30 μ.μ. Η εγγραφή στο διαγωνισμό κοστουμιών ($ 20 δολάρια ανά άτομο) θα γίνει στο Pioneer Inn Retail Store στην οδό Hotel μεταξύ 6:00 μ.μ. και 20:45 μ.μ.

Συμβουλές για όσους συμμετέχουν το 2016

Εδώ είναι μερικές συμβουλές για όσους παρευρίσκονται στο Halloween στη Lahaina:

Πάρτε μια αίσθηση για αυτό που μπορείτε να δείτε με τη συλλογή φωτογραφιών μας από μια γιορτή του προηγούμενου έτους.

Το Front Street είναι η Lahaina, το 2011, που ορίστηκε ως ένας από τους Μεγάλους Δρόμους στην Αμερική από την Αμερικανική Ένωση Σχεδιασμού.

Στην ονομασία τους, το APA δηλώνει ότι "τα πακέτα Front Street σε όλα όσα κάνουν τη Lahaina, Lahaina: ξύλινα βιτρίνες, μπαλκόνια δεύτερης ιστορίας, δημόσια πάρκα, γκαλερί τέχνης, εστιατόρια, οικιστικά καταλύματα, τουρίστες φαλαινών, , ηλικιωμένα ζευγάρια που κάνουν πορείες νωρίς το πρωί, ποδήλατα και οχήματα που μοιράζονται το δρόμο, θεία θέα στα μαγευτικά βουνά του δυτικού Maui, στο λιμάνι της Lahaina και στο νησί Lanai, καθώς και σε έναν αρχαιολογικό χώρο που χρονολογείται στο έτος 700. "