Διακοπές στην Ελλάδα: Τι να περιμένετε το χρόνο

Κάθε μήνα είναι ειδικά για ταξίδια στη Μεσόγειο

Όποια και αν είναι η χρονική περίοδος που σκοπεύετε να ταξιδέψετε στη Μεσόγειο, θα βρείτε σίγουρα μοναδικές γιορτές, πολλές υπαίθριες δραστηριότητες και μερικούς μεγάλους τουριστικούς προορισμούς για να επισκεφτείτε. Ωστόσο, είναι σημαντικό να γνωρίζετε τι να περιμένετε όταν πρόκειται για τον καιρό, ώστε να μπορείτε να πακετάρετε για τις ελληνικές διακοπές σας.

Ο Ιούλιος και ο Αύγουστος είναι οι πιο πολυσύχναστοι μήνες, αλλά έχουν και τα πιο συχνά δρομολόγια προς τα πιο απομακρυσμένα ελληνικά νησιά και τον τέλειο καιρό για υπαίθριες περιπέτειες και ημερήσιες εκδρομές.

Αν σκοπεύετε να εξερευνήσετε τα πολλά φυσικά θαύματα της Ελλάδας ή θέλετε να απολαύσετε μια υπαίθρια εκδρομή στην Αθήνα , προγραμματίστε το ταξίδι σας από τον Απρίλιο έως τον Οκτώβριο, αλλά αν θέλετε να κολυμπήσετε, οι θερμοκρασίες είναι αρκετά ζεστές από τα μέσα Μαΐου μέχρι το Σεπτέμβριο.

Ενώ οι Έλληνες υπάλληλοι του τουρισμού αγωνίζονται ενάντια στην ιδέα ότι υπάρχει πάντα μια «off-season» στην Ελλάδα, ο τουρισμός υποχωρεί από το Νοέμβριο έως τον Μάρτιο. Αναμείνετε χαμηλές τιμές, αλλά πολλά νησιωτικά και παράκτια θέρετρα θα κλείσουν και τα δρομολόγια διαμετακόμισης θα είναι επίσης στο ελάχιστο, καθιστώντας πιο δύσκολο το γρήγορο γύρισμα.

Μηνιαίες θερμοκρασίες: Τι να Pack

Είτε επισκέπτεστε ένα από τα βόρεια χιονοδρομικά κέντρα το χειμώνα είτε κατευθυνθείτε σε μια παρθένα ελληνική παραλία το καλοκαίρι, γνωρίζοντας τι να συσκευάσετε τελικά να βράσει κάτω για να μάθετε τι καιρό θα είναι κατά τη διάρκεια του ταξιδιού σας.

Παρόλο που οι θερμοκρασίες ποικίλλουν από έτος σε έτος, οι μέσες μηνιαίες τάσεις και τα χαμηλά συνήθως παραμένουν ίδια - μην ξεχνάτε ότι οι προορισμοί σε υψόμετρο όπως τα χιονοδρομικά κέντρα είναι συχνά πολύ πιο ζεστοί από τους κατωτέρω μέσους όρους (με βάση τις θερμοκρασίες που αναφέρονται στην Αθήνα, Ελλάδα).

Ιανουάριος

Εάν είστε λάτρης των χειμερινών σπορ, η επίσκεψη στην Ελλάδα τον Ιανουάριο είναι το ύψος της σεζόν του σκι. Ωστόσο, μετά από μια γρήγορη εκκίνηση με την Πρωτοχρονιά και τις Θεοφανίες, ο υπόλοιπος Ιανουάριος είναι σχετικά ήσυχος όσον αφορά τα γεγονότα. Πακέτο ένα ζεστό παλτό και ρούχα που μπορούν να στρωματοποιηθούν για να αποφευχθεί η υπερβολική ζέστη ή πάρα πολύ κρύο στον ψυχρότερο μήνα της Ελλάδας.

Φεβρουάριος

Σε μερικά χρόνια, η περίοδος καρναβάλι ξεκινάει τον Φεβρουάριο, η οποία μπορεί να ζωντανέψει σημαντικά το μήνα. Διαφορετικά, ο μήνας σταδιακά θερμαίνεται, οπότε θα χρειαστεί ακόμα να φέρετε τα πουλόβερ, τα μπλουζάκια και το ελαφρύ σακάκι αν σκοπεύετε να είστε σε εξωτερικούς χώρους.

Μάρτιος

Οι καρναβαλικοί εορτασμοί αρχίζουν συνήθως και οι νωρίς την άνοιξη βροχές φέρνουν αγριολούλουδα καθώς ο καιρός αρχίζει πραγματικά να ζεσταθεί. Μπορεί ακόμα να χρειαστείτε ένα σακάκι εάν σχεδιάζετε να πιάσετε την τελευταία σεζόν του σκι, αλλά να συσκευάσετε στρώματα ενδυμάτων αν θέλετε να επωφεληθείτε από τις τελευταίες τιμές πώλησης χειμώνα σε τοπικά καταστήματα εσωτερικών χώρων.

Απρίλιος

Τον Απρίλιο, ο καιρός βελτιώνεται σε όλη την Ελλάδα, ενώ οι τιμές παραμένουν χαμηλές. Μπορεί να είναι πάρα πολύ ψυχρός για όλους, εκτός από τους πιο όμορφους κολυμβητές, όμως.

Ενδέχεται

Δεδομένου ότι τα περισσότερα σχολεία σε όλο τον κόσμο εξακολουθούν να είναι στη σύνοδο κατά τη διάρκεια αυτού του μήνα, ο Μάιος προσφέρει μια φθηνή και χωρίς πλήθος εμπειρία σε έναν από τους καλύτερους καιρικές συνθήκες του έτους.

Ιούνιος

Συνδυάζοντας το καλύτερο της άνοιξης με θερμότερες θερμοκρασίες το καλοκαίρι και ακόμα μια συμφωνία, ο Ιούνιος είναι το τέλος της εποχής του "ώμου", που σημαίνει ότι είναι η τελευταία σου ευκαιρία να πιάσεις μερικές φτηνές προσφορές σε φθηνότερες διακοπές.

Ιούλιος

Ο Ιούλιος είναι ένας από τους πιο ζεστούς μήνες του έτους και ένας από τους πιο ακριβούς στα καταστήματα. ξεκινώντας από αυτό που είναι γνωστό ως "υψηλή εποχή", ο Ιούλιος είναι επίσης πολύβουος με πλήθη και δραστηριότητες. Θυμηθείτε να συσκευάσετε ένα μαγιό και ελαφρύτερο ρουχισμό γιατί αυτό το μήνα γίνεται αρκετά ζεστό.

Αύγουστος

Ο Αύγουστος είναι ένας ακόμη καυτός, πολυάσχολος μήνας στην Ελλάδα, καθώς είναι μια από τις "υψηλές εποχές" της χώρας. Το Φεστιβάλ της Μαρίας και η γιορτή της Κοίμησης της Θεοτόκου στις 15 Αυγούστου συχνά συγχέει τα ταξιδιωτικά δρομολόγια για τις ημέρες που προηγούνται και αμέσως μετά την γιορτή, επομένως σχεδιάστε επιπλέον χρόνο ταξιδιού στο ταξίδι σας στα μέσα Αυγούστου.

Σεπτέμβριος

Ο Σεπτέμβριος είναι ένας ακόμη σπουδαίος μήνας για τον ανεξάρτητο ταξιδιώτη του προϋπολογισμού, επειδή είναι η αρχή μιας άλλης εποχής ώμων στη χώρα.

Οκτώβριος

Ο ζεστός καιρός παραμένει τα περισσότερα χρόνια στο πρώτο δεκαπενθήμερο του Οκτωβρίου, ενώ οι τιμές των τουριστικών καταλυμάτων και των τουριστικών αξιοθέατων αρχίζουν να μειώνονται σιγά σιγά στην εποχή των ώμων στα τέλη του φθινοπώρου.

Νοέμβριος

Οι δροσεροί, κυρίως καθαροί καιρικές συνθήκες και μια πραγματικά "ελληνική" Ελλάδα βρίσκονται τον Νοέμβριο. Τα ταξίδια στα μικρότερα ελληνικά νησιά έχουν ιδιαίτερο σχεδιασμό.

Δεκέμβριος

Εάν προγραμματίζετε διακοπές διακοπών στην Ελλάδα, ο Δεκέμβριος είναι ο μήνας για να το κάνετε. Αν και ο χειμώνας έχει ήδη εισέλθει, οι θερμοκρασίες παραμένουν σχετικά ζεστές στις παράκτιες πόλεις. Ακόμα, θα θελήσετε να συσκευάσετε ένα ελαφρύ σακάκι και μερικά στρώματα ρούχων για να νικήσετε τη χειμερινή ψύχρα.

Εκδηλώσεις και "Εποχές" στην Ελλάδα

Ενώ το Καρναβάλι, τα Θεοφανία και το Φεστιβάλ της Μαρίας γιορτάζονται σε ολόκληρη την Ελλάδα, υπάρχουν αρκετές μικρότερες τοπικές εκδηλώσεις για να εξερευνήσετε ανάλογα με το τμήμα της χώρας που επισκέπτεστε. Ωστόσο, όπως και οι περισσότεροι τουριστικοί προορισμοί, οι εποχές στην Ελλάδα δεν είναι μόνο η άνοιξη, το καλοκαίρι, ο χειμώνας και η πτώση-για τον ταξιδιώτη, οι εποχές καταρρέουν λίγο διαφορετικά και περιλαμβάνουν την εποχή των "υψηλών σεζόν" και "εποχή ώμων".

Οι εποχές του ώμου είναι εξαιρετικές για τους κυνηγούς ευκαιρίας και αυτούς που επιθυμούν να αποφύγουν τα πλήθη κορυφής. Απρίλιος, Μάιος και αρχές Ιουνίου υπολογίζονται για την εποχή των ώμων άνοιξη? το φθινόπωρο, είναι από τα μέσα Σεπτεμβρίου μέχρι τον Οκτώβριο.

Επίσης, το όνομα μιας αγαπημένης ταινίας που στρέφεται στην Ελλάδα , η "Υψηλή περίοδος" αποτελείται από τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο και χαρακτηρίζεται από τις υψηλότερες τιμές, τα καλύτερα ταξίδια, τα μεγαλύτερα πλήθη και τις πιό ζεστές θερμοκρασίες.