Πρωτομαγιά στην Ελλάδα

Μια ανθισμένη διακοπή για τους Έλληνες

Η Πρωτομαγιά της Ελλάδας μπορεί να αποτελέσει έκπληξη για τους Αμερικανούς τουρίστες και για άλλους που δεν είναι συνηθισμένοι στο ευρωπαϊκό πάθος για αυτήν την ημέρα, το οποίο μπορεί να γιορτάσει αρκετά δυνατά για να διαταράξει κάποια ταξιδιωτικά σχέδια. Πώς θα επηρεάσει η Day Day τα δικά σας ταξιδιωτικά σχέδια στην Ελλάδα;

Τι συμβαίνει την Πρωτομαγιά στην Ελλάδα

Η Πρωτομαγιά ονομάζεται πρωτόγαγια στα ελληνικά. Η πρώτη μέρα είναι επίσης η Διεθνής Ημέρα Εργατών, μια πρώτη γιορτή που έγινε δημοφιλής από τη Σοβιετική Ένωση ως αργία για τους εργαζόμενους.

Αν και έχει χάσει πολλούς από τους αρχικούς κομμουνιστικούς συλλόγους της, εξακολουθεί να τιμάται έντονα στις χώρες του πρώην σοβιετικού μπλοκ και σε άλλα μέρη της Ευρώπης. Μπορείτε να αναμένετε ότι οι ομάδες και τα συνδικάτα των εργαζομένων θα είναι ενεργά σήμερα. οι μείζονες απεργίες προγραμματίζονται μερικές φορές για την Ημέρα του Μαΐου.

Δεδομένου ότι η μέρα του Μαΐου αντιστοιχεί στην κορυφή της εποχής των λουλουδιών, τα λουλούδια και τα φεστιβάλ είναι κοινά και κάθε μεγάλος δήμος θα βάλει κάτι για να τιμήσει την ημέρα. Η πόλη του Ηρακλείου στο μεγάλο νησί της Κρήτης βάζει σε μια λουλούδια της πόλης ... και μπορεί να το έχει κάνει εδώ και μερικές χιλιάδες χρόνια. Οι αρχαίοι Μινωίτες πιστεύεται ότι έχουν γιορτάσει έναν από τους δύο σημαντικούς εορτασμούς της "Πρωτοχρονιάς" για αυτή τη φορά. το άλλο ήταν τον Οκτώβριο. Ένα φεστιβάλ λουλουδιών για τον άγριο νεαρό Έλληνα θεό Διονύσιο επίσης γιορτάζεται αυτή τη στιγμή.

Ένας πολύ κοινός εορτασμός είναι η κατασκευή ενός στεφάνου Μαΐου από τα τοπικά αγριολούλουδα που στη συνέχεια κρέμεται σε πόρτες, μπαλκόνια, σε ξωκλήσια και σε πολλά άλλα μέρη.

Καθώς οδηγείτε μέσα από τις πόλεις και τα χωριά, κρατάτε το βλέμμα τους για να κρέμονται από μπαλκόνια και τοίχους. Γενικά αφήνονται να στεγνώσουν και θα καούν περίπου την εποχή του Θερινού ηλιοστασίου, της γιορτής του Αγίου Ιωάννη του Harvester στις 24 Ιουνίου.

Πώς θα επηρεάσει την ημέρα μου τα ταξιδιωτικά μου σχέδια στην Ελλάδα;

Ορισμένα δρομολόγια μεταφοράς μπορεί να είναι ελαφρώς διαφορετικά, αλλά η μεγαλύτερη επίπτωση είναι πιθανό να είναι παρελάσεις ή διαμαρτυρίες που διακόπτουν την κυκλοφορία σε μεγάλες περιοχές του μετρό στο κέντρο της πόλης.

Τα περισσότερα μνημεία, μουσεία και αξιοθέατα, καθώς και κάποια καταστήματα, θα κλείσουν. τα εστιατόρια θα τείνουν να είναι ανοικτά το βράδυ τουλάχιστον.

Ένα όμορφο πράγμα για την Πρωτομαγιά στην Ελλάδα είναι ότι συνήθως σηματοδοτεί και την αρχή πραγματικά όμορφο καιρό στην Ελλάδα και τα ελληνικά νησιά. Τα νερά θερμαίνονται, τα λουλούδια ανθίζουν, τα πλήθη είναι ελαφριά και οι τιμές είναι ακόμα χαμηλές.

Είναι η Πρωτομαγιά πάντοτε την πρώτη Μαΐου;

Στις σπάνιες περιπτώσεις που η Ελληνική Κυριακή του Πάσχα πέφτει επάνω ή πλησίον του πρώτου Μαΐου, οι αρχαιότερες, κοσμικές και μάλιστα κάπως παγανιστικές διακοπές "Φεστιβάλ των Λουλουδιών" που συνδέονται μιά φορά με τη Δήμητρα και την Περσεφόνη μπορεί να καθυστερήσουν ή να προγραμματιστούν μέχρι το επόμενο Σαββατοκύριακο.