Γρήγορα γεγονότα στη Δήμητρα

Ελληνική θεά της γεωργίας

Η θεά Δήμητρα γιορτάστηκε σε όλη την Ελλάδα. Εξομολογεί την αφοσιωμένη μητέρα και είναι ιδιαίτερα ιερή σε μητέρες και κόρες.

Η εμφάνιση της Δήμητρας: Συνήθως μια ευχάριστη ώριμη γυναίκα, γενικά με ένα πέπλο πάνω από το κεφάλι της αν και το πρόσωπό της είναι ορατό. Συχνά μεταφέροντας το σιτάρι ή το Κέρατο της. Μερικές εικόνες της Δήμητρα δείχνουν ότι είναι πολύ όμορφη. Μπορεί να εμφανιστεί καθισμένη σε θρόνο ή να περιπλανηθεί στην αναζήτηση της Περσεφόνης.

Τα Σύμβολα και τα Χαρακτηριστικά της Δήμητρας: Ένα αυτί σιταριού και το Κέρατο της Πλούσιας (Αραβοσίτου).

Σημαντικός χώρος επίσκεψης στο Ναό: Η Δήμητρα ήταν σεβαστή στην Ελευσίνα, όπου εκτελούνται εθιμοτυπικές τελετές που ονομάζονται Ελευσίνια Μυστήρια για επιλεγμένους συμμετέχοντες. Αυτά ήταν μυστικά. προφανώς, κανείς δεν έσπασε ποτέ τους όρκους τους και περιέγραψε τις λεπτομέρειες και έτσι το ακριβές περιεχόμενο των τελετών εξακολουθεί να συζητείται ακόμα και σήμερα. Η Ελευσίνα βρίσκεται κοντά στην Αθήνα και μπορεί ακόμα να την επισκεφθεί, αν και δυστυχώς περιβάλλεται από βαριά βιομηχανία.

Δύναμη της Δήμητρας : Η Δήμητρα ελέγχει τη γονιμότητα της γης ως θεά της Γεωργίας. δίνει επίσης ζωή μετά το θάνατο σε εκείνους που μαθαίνουν τα Μυστήρια της.

Αδυναμίες της Δήμητρας: Όχι να περνάει ελαφρά. Μετά την απαγωγή της κόρης της Περσεφόνης, η Δήμητρα αμαυρώνει τη γη και δεν θα αφήσει τα φυτά να αναπτυχθούν. Αλλά ποιος μπορεί να την κατηγορήσει; Ο Δίας έδωσε στον Άδη την άδεια να "παντρευτεί" την Περσεφόνη, αλλά χασμουρητά! δεν το ανέφερε στη μητέρα της.

Ο τόπος γέννησης της Δήμητρας: Δεν είναι γνωστός

Σύζυγος της Δήμητρας: Δεν παντρεύτηκε. είχε σχέση με τον Ιάσονα.

Τα παιδιά της Δήμητρας: Περσεφόνη, επίσης γνωστή ως Κορέ, η κοπέλα. Ο Δίας γενικά λέγεται ότι είναι ο πατέρας της, αλλά σε άλλες εποχές, φαίνεται ότι η Δήμητρα κατάφερε χωρίς κανέναν άλλον εμπλεκόμενο.

Βασική ιστορία της Δήμητρας: Η Περσεφόνη αρπάζει ο Άδης. Η Δήμητρα την ψάχνει, αλλά δεν μπορεί να την βρει, και τελικά σταματά όλη τη ζωή να μεγαλώνει στη γη.

Ο Παν δείχνει τη Δήμητρα στην έρημο και αναφέρει τη θέση της στον Δία , ο οποίος στη συνέχεια ξεκινά τις διαπραγματεύσεις. Τελικά, η Δήμητρα παίρνει την κόρη της για ένα τρίτο του χρόνου, ο Άδης την παίρνει για ένα τρίτο, και ο Δίας και οι άλλοι Ολυμπιονίκες έχουν τις υπηρεσίες της ως χειροποίητο το υπόλοιπο της εποχής. Μερικές φορές αυτό είναι ένα απλούστερο χωρισμό, με μαμά να πάρει έξι μήνες και Hubby να πάρει τα άλλα έξι.

Ενδιαφέροντα γεγονότα της Δήμητρας: Μερικοί μελετητές πιστεύουν ότι οι τελετουργίες μυστηρίου της Δήμητρα προέρχονται από αυτές της αιγυπτιακής θεάς Ίσις. Στους Γκρεκο-ρωμαϊκούς χρόνους, μερικές φορές θεωρούνταν ότι είναι οι ίδιες ή τουλάχιστον έντονα παρόμοιες θεές.
Οι αρχαίοι Έλληνες θα μπορούσαν επίσης να αφιερώσουν φρεσκάδα στη Δήμητρα, παρόμοια με κάποιον που λέει "Θεός ευλογεί!" Ένα απροσδόκητο ή έγκαιρο φτάρνισμα θα μπορούσε να θεωρηθεί ότι έχει φανταστικό νόημα ως μήνυμα από τη Δήμητρα, ίσως να εγκαταλείψει την υπό συζήτηση ιδέα. Αυτό μπορεί να είναι η προέλευση της φράσης "να μην φτερνιστείς", να μην αποφευχθεί ή να ληφθεί ελαφρά.

Γρηγορότερα γεγονότα για τους Έλληνες Θεούς και Θεές:

Οι 12 Ολύμπιοι - Θεοί και θεές - Έλληνες Θεοί και Θεές - Θέσεις Θεού - Οι Τιτάνες - Αφροδίτη - Απόλλωνα - Άρης - Άρτεμις - Αταλάντα - Αθηνά - Κενταύροι - Κυκλώπες - Δήμητρα - Διονύσιος - Έρως - - Ηρακλής - Ερμής - Κρόνος - Μέδουσα - Νίκη - Παν Πανδώρα - Πήγασος - Περσεφόνη - Ποσειδώνας - Ρέα - Σελήνη - Δία .

Βρείτε βιβλία για την ελληνική μυθολογία: Κορυφαίες επιλογές για βιβλία για την ελληνική μυθολογία

Σχεδιάστε το δικό σας ταξίδι στην Ελλάδα

Πτήσεις προς και από την Ελλάδα: Αθήνα και άλλη Ελλάδα Πτήσεις στο Travelocity - Ο κωδικός αεροδρομίου για το Διεθνές Αεροδρόμιο Αθηνών είναι ATH.

Βρείτε και συγκρίνετε τιμές για: Ξενοδοχεία στην Ελλάδα και τα Ελληνικά νησιά

Κάντε κράτηση για τα ταξίδια της ίδιας μέρας γύρω από την Αθήνα

Κρατήστε τα δικά σας σύντομα ταξίδια γύρω από την Ελλάδα και τα ελληνικά νησιά