Πεζοπορία στο φαράγγι της Σαμαριάς

Σχεδιάζετε να περάσετε το Φαράγγι της Σαμαριάς στο νησί της Κρήτης στην Ελλάδα; Είτε πάτε μόνοι σας είτε με μια ομάδα, αυτές οι συμβουλές μπορούν να κάνουν τη διαφορά για την ημέρα σας στο Φαράγγι της Σαμαριάς.

Προβλήματα στο φαράγγι της Σαμαριάς

Ενώ δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι περνούν το φαράγγι της Σαμαριάς κάθε εποχή, δεν είναι χωρίς κίνδυνο και μερικά χρόνια υπάρχουν ένα ή δύο θανάσιμα.

Οι καταιγίδες μπορούν να προκαλέσουν φλόγες και οι υψηλές θερμοκρασίες μπορούν να κάνουν τον πυθμένα του φαραγγιού της Σαμαριάς να αισθάνεται - και να είναι - χωρίς αέρα.

Εάν είναι πολύ ζεστό, παραλείψτε την εκδρομή σας, ανεξάρτητα από το τι λέει η ομάδα περιοδεία σας. Συνήθως, οι αρχές του πάρκου θα κλείσουν το φαράγγι, εάν γίνει πολύ ζεστό - αλλά αυτό δεν θα σας βοηθήσει στη μέση.

Οι θερμοκρασίες θα είναι ηπιότερες στην κορυφή του Φαραγγιού της Σαμαριάς λόγω του υψομέτρου και η ωραία ζεστή μέρα στο σνακ μπαρ μπορεί να μετατραπεί σε μια κόλαση στο κάτω μέρος.

Και δεδομένου ότι όλα είναι κατηφορικά, με την πιο απότομη μερίδα στην αρχή, υπάρχει ένας εύκολος τρόπος να επιστρέψετε αν ανακαλύψετε ότι είναι πάρα πολύ για σας. Η μόνη επιλογή σας, στην περίπτωση αυτή, είναι να προσπαθήσετε να φτάσετε στον σταθμό του ποταμού για περίπου το ένα τέταρτο της διαδρομής ή στον ιατρικό σταθμό στο χωριό της Σαμαριάς που βρίσκεται στο άλλο μέρος που βρίσκεται στο μέσο του φαραγγιού και ζητήστε να το βγάλετε από Γάιδαρος.

Φαράγγι Σαμαριάς Συμβουλές για Πεζοπορία

Καλέστε την Ημέρα της Πεζοπορίας

Καλέστε την ημέρα της πεζοπορίας σας στο φαράγγι της Σαμαριάς, ειδικά αν το κάνετε μόνοι σας και όχι ως μέρος μιας λεωφοριακής ομάδας.

Μπορεί να κλείσει για κακές καιρικές συνθήκες, ζεστό καιρό ή την περιστασιακή απεργία των εργαζομένων.

Υπάρχει άφθονο νερό στο Φαράγγι της Σαμαριάς

Δεν θα χρειαστεί να μεταφέρετε περισσότερο από ένα λίτρο μπουκάλι, το οποίο θα ξαναγεμίσετε στις πηγές στην πορεία.

Φόρεμα σε στρώματα

Μπορεί να είναι πολύ πιο δροσερό στην κορυφή του φαραγγιού της Σαμαριάς παρά στο κάτω μέρος.

Τα κατάλληλα υποδήματα

Οι μπότες πεζοπορίας δεν είναι απαραίτητες για τους περισσότερους ανθρώπους που περπατούν το φαράγγι της Σαμαριάς. Ένα μεγάλο μέρος του κατώτερου ίχνους είναι σε στρογγυλεμένο βράχο ποταμών και τα καλά παπούτσια πεζοπορίας φαίνεται να χειρίζονται αυτά καλύτερα από τις μπότες. Εάν έχετε μια επιλογή, ένα καλά αεριζόμενο παπούτσι πεζοπορίας μπορεί να σας βοηθήσει, ειδικά αν είναι ζεστό. Αλλά φορέστε ένα άνετο, καλά σπασμένο παπούτσι και, αν είναι δυνατόν, δοκιμάστε το πρώτα, κατεβαίνοντας σε έναν απότομο λόφο και δείτε πού φαίνεται να υπάρχουν τυχόν απροσδόκητες κηλίδες. Φοράω συχνά διπλές κάλτσες στο φαράγγι, και αυτό φαίνεται να βοηθάει.

Χρησιμοποιήστε προστασία ποδιών

Αν έχετε ένα γνωστό hotspot για φουσκάλες, χρησιμοποιήστε moleskin πάνω του πριν ξεκινήσετε την πεζοπορία. Μερικοί άνθρωποι βάζουν επίσης ζελέ πετρελαίου ανάμεσα στα δάκτυλα των ποδιών τους ή φορούν διπλές κάλτσες και φαίνεται ότι βοηθούν επίσης.

Χρησιμοποιήστε ένα Walking Stick

Χρησιμοποιήστε ένα μπαστούνι ή δύο, αν θέλετε. Βρίσκω ένα είναι καλύτερο. Βοηθά στην περιπλάνηση κατά μήκος αυτών των στρογγυλών rocks.There επίσης μερικές σκάλα σκάφη (σκεφτείτε μια σκάλα που τοποθετείται κατά μήκος των βράχων) προς το τέλος, συνήθως μόλις ένα πόδι ή δύο πάνω από το νερό. Δεν είναι δύσκολο να κάνω, αλλά μια έκπληξη για μένα στην πρώτη πεζοπορία μου! Το φθινόπωρο, είναι πιθανό το νερό στον ποταμό Dictynna να είναι ελάχιστο. Αναμείνετε βαθιά νερά την άνοιξη.

Αγοράστε ένα σάντουιτς

Αγοράστε ένα σάντουιτς χωρίς μαγιονέζα στο τραπεζαρία στην κορυφή του Φαραγγιού της Σαμαριάς, τρώτε μισό και στη συνέχεια αποθηκεύστε τα υπόλοιπα όταν φτάσετε στο παλιό χωριό της Σαμαριάς που βρίσκεται στο μέσο του φαραγγιού.

Έχετε μια μέλι μπαρ ή κάποιο άλλο γλυκό μαζί σας για την ενέργεια.

Ξεκινήστε προσεκτικά

Το πιο κατακόρυφο και πιο επιρρεπές στο ατύχημα τμήμα του φαραγγιού της Σαμαριάς βρίσκεται στην αρχή, στο αποκαλούμενο "Ξυλόσκαλο" ή "ξύλινη σκάλα", πράγματι μια σειρά από ρηχά τετράγωνα σκαλοπάτια. Παρακαλούμε μην εμπιστευθείτε το προστατευτικό κάλυμμα με το βάρος σας.

Φέρτε ένα ελαστικό επίδεσμο μόνο στην υπόθεση

Εάν βλέπετε ένα γαϊδούρι και τον κάτοχο του που έρχεται προς το μέρος σας στο Xyloscalo, πιέστε αμέσως τον εαυτό σας στον τοίχο και περιμένετε μέχρι να περάσουν. Μην αφήνετε το γαϊδούρι να σας φτάσει ανάμεσα στον εαυτό του και το μερικές φορές λεπτό ξύλινο κιγκλίδωμα. Επίσης, αποφύγετε να αφήσετε το γαϊδούρι να φτάσει αρκετά κοντά για να πάρει ένα νήμα από τα ρούχα σας μπερδεμένο στις πανοπλίες του, σέρνοντας σας μέχρι να χαλαρώσετε. Εμπιστεύσου με σε αυτό. Δεν είναι διασκεδαστικό.

Φέρτε ένα ελαστικό επίδεσμο μόνο στην υπόθεση

Οι στρογγυλές πέτρες μπορούν να γυρίσουν έναν αστράγαλο.

Εάν τραυματίσετε τον εαυτό σας έτσι ώστε να μην μπορείτε να περπατήσετε, η μόνη διέξοδος είναι ο γάιδαρος εκκένωσης (που συχνά μοιράζεται τη συμβολοσειρά με το γαϊδουράκι σκουπιδιών - δεν συνιστάται).

Δεν είναι δύσκολο, αλλά μακρύς

Κανένα από τα φαράγγια της Σαμαριάς δεν είναι πραγματικά "σκληρό", εκτός από το μήκος. Υπάρχει μόνο ένα σημείο που μπορεί να αισθάνεστε ότι χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε τα χέρια σας και μόνο ένα πολύ κοντό ανηφορικό τμήμα - σκέφτεστε πενήντα πόδια.

Εγγραφείτε

Υπάρχει ένα μητρώο ίχνους στο χωριό της Σαμαριάς στο φαράγγι - οι περισσότεροι άνθρωποι το χάσουν. Βρίσκεται στα αριστερά της γέφυρας προς τα κτίρια. Αυτό είναι επίσης όπου μπορείτε να δείτε τα δαμάσκηνα kry kri.

Δεν είναι μέχρι όλα αυτά; Πάρτε τον "Εύκολο Τρόπο"!

Επειδή πολλοί άνθρωποι θέλουν να δουν τα δραματικά «Σιδερόπορτες» ή «Σιδηρές Πύλες» όπου τα τείχη του Φαράγγι ανεβαίνουν στον ουρανό και το μονοπάτι περνά μέσα από ένα άνοιγμα μόνο 9 μέτρων, οι τουριστικές εταιρείες προσφέρουν τη δυνατότητα να μεταβούν στη Χώρα Σφακίων, με πλοίο στην Αγία Ρουμέλη. και περπατώντας από το φαράγγι από εκεί. Οι Σιδερόπορτες είναι περίπου μια ώρα και μισή μέσα στο φαράγγι.

Τριάδα Φαράγγι Σαμαριάς

Το όνομα του φαραγγιού της Σαμαριάς είναι πιθανότατα από την αρχαία μάλλον μινωική λέξη Σαμαρά, που σημαίνει «χείμαρρο», αλλά η συνήθης εξήγηση που προσφέρεται είναι ότι προέρχεται από την εκκλησία της Αγίας Μαίρης του αιγυπτιακού που βρίσκεται κοντά στο χωριό της Σαμαριάς.

Η προφορά είναι sa-mar-YA, όχι sa-mar-ee-a.

Στην αρχαιότητα, το φαράγγι ήταν το σπίτι ενός διάσημου μαντείου που προσέλκυσε προσκυνητές από όσο πιο μακριά ήταν η Λιβύη . Υπήρχε ένας ναός στον Απόλλωνα στο Caeno , που συνήθως θεωρείται ο χώρος του σταθμού εκγύμνασης , και ακόμη πιο αρχαίος στην Ντιτίννα και στην κόρη του Βρετομάρτη, μινωικές θεές που κάποτε κυβερνούσαν το φαράγγι.

Αν ταξιδεύετε την άνοιξη, θα παρατηρήσετε τις δύσοσμες, δραματικές Dragon Lillies, τεράστιες βαθύ κόκκινες ακίδες που ανεβαίνουν από τα κλασσικά φύλλα και τους κηλιδωτούς μίσχους. Αυτά θεωρήθηκαν ιερά στον Απόλλωνα, αλλά πιθανότατα ήταν αρχικά ιερά στον Βρετόμαρτη. Το άρωμα του φασολιού τους προσελκύει μύγες που γονιμοποιούν τα λουλούδια όπως οι μέλισσες.

Το γιγάντιο γκρίζο βουνό στην αρχή του Φαραγγιού, το Γίγλιο ή τον Σαπμήνη, θεωρήθηκε ως ο θρόνος του Δία στην Κρήτη, αλλά και η θέση που χρησιμοποιούσε για τη διεξαγωγή ιπποδρομιών. Οι μεγάλοι ογκόλιθοι στο κάτω μέρος του φαραγγιού λέγεται ότι είναι οι κεραυνοί του.