Ανατολική αγορά στην Ουάσιγκτον, DC

Η Ανατολική Αγορά χτίστηκε το 1873 και σήμερα είναι μία από τις λίγες δημόσιες αγορές που αφέθηκαν στην Ουάσιγκτον, DC. Η αγορά των αγροτών προσφέρει φρέσκα προϊόντα και λουλούδια, αλλαντικά, αρτοσκευάσματα, κρέας, ψάρι, πουλερικά, τυριά και γαλακτοκομικά προϊόντα. Το Γεύμα Αγοράς είναι γνωστό για τα κέικ καβούρι του και τα τηγανητά βατόμουρου. Τα Σαββατοκύριακα, η Αγορά Αγροτών στην Ανατολική Αγορά κινείται σε εξωτερικούς χώρους. Εκδηλώσεις Τεχνών & Χειροτεχνίας πραγματοποιούνται τα Σάββατα και η αγορά της ατμόσφαιρας προσελκύει πλήθος τις Κυριακές.

Το Κοινοτικό Ίδρυμα Capitol Hill χρηματοδοτεί δωρεάν συναυλίες το Μάιο, Ιούνιο, Σεπτέμβριο και Οκτώβριο στο γωνιακό αίθριο της 7ης και της Βόρειας Καρολίνας, SE. Η Βόρεια αίθουσα ανακαινίστηκε το 2009 και προσφέρει χώρο εκδηλώσεων 4.000 τετραγωνικών ποδιών.

Εσωτερικοί έμποροι: South Hall Market - κρέας, πουλερικά, θαλασσινά, προϊόντα, ζυμαρικά, ψητά, λουλούδια και τυριά.

Τέχνες και χειροτεχνία: Έργα ζωγράφων, γλύπτες, ανεξάρτητοι σχεδιαστές, ξυλουργοί, κοσμηματοπωλεία, αγγειοπλάστες και φωτογράφοι.

Ανοιχτή αγορά τροφίμων: Νωπά προϊόντα από αγροκτήματα στο Μέριλαντ, Πενσυλβάνια, Βιρτζίνια και Δυτική Βιρτζίνια. Η Αγροτική Αγορά Αγροτών της Ανατολικής Αγοράς κάθε Τρίτη από τις 3-7 μ.μ.

Flea Market: Η αγορά της ατμόσφαιρας στην Ανατολική αγορά πραγματοποιείται στην 7η οδό SE μεταξύ C Street και Pennsylvania Avenue SE κάθε Κυριακή όλο το χρόνο από τις 10 π.μ. έως τις 5 μ.μ. Η υπαίθρια αγορά χαρακτηρίζεται από τέχνες, βιοτεχνίες, αντίκες, συλλεκτικά αντικείμενα και εισαγωγές από όλο τον κόσμο κόσμος.

Διεύθυνση, Ώρες και βασικές πληροφορίες

7η οδός & Βόρεια Καρολίνα, SE
Ουάσιγκτον
(202) 544-0083

Η Ανατολική Αγορά βρίσκεται στο Καπιτώλιο περίπου επτά τετράγωνα δυτικά του Καπιτώπου και ένα τετράγωνο βόρεια του Σταθμού Μετρό της Ανατολικής Αγοράς.

Η στάθμευση κοντά στην αγορά είναι περιορισμένη. Ο ελεύθερος χώρος στάθμευσης στο δρόμο διατίθεται τις Κυριακές στις Πενσυλβανία και Βόρεια Καρολίνα Avenues SE και σε άλλους κοντινούς δρόμους.

Γκαράζ στάθμευσης βρίσκεται κοντά στη βόρεια πλευρά του 600 μπλοκ της Pennsylvania Ave. Σημειώστε ότι η 7η οδός μεταξύ C και Βόρεια Καρολίνα είναι κλειστή για τα οχήματα τα Σαββατοκύριακα.

South Hall: Τρίτη-Σάββατο 7 π.μ. έως 6 μ.μ., Κυριακή 9 π.μ. έως 4 μ.μ.
Αγορά ψύλλων: Κυριακή 10 π.μ. έως 5 μ.μ.
Αγορά Τεχνών & Χειροτεχνίας: Σάββατο & Κυριακή 9 π.μ. έως 6 μ.μ.
Γραμμή αγροτών: Σάββατο και Κυριακή 7 π.μ. έως 4 μ.μ.

Μια καταστροφική πυρκαγιά κατέστρεψε την ιστορική ανατολική αγορά το 2007. Οι ηγέτες των πόλεων, με επικεφαλής τον Δήμαρχο Adrian M. Fenty, δεσμεύθηκαν να υποστηρίξουν άμεσα την ανακαίνιση και την αποκατάσταση της αγοράς για τους εμπόρους και την τοπική κοινότητα. Η ανακαίνιση αποκατέστησε την οροφή και έκανε πολλές αναβαθμίσεις διατηρώντας τα ιστορικά χαρακτηριστικά του κτιρίου. Η Ανατολική Αγορά έλαβε το βραβείο εξαιρετικού έργου από τον Σύνδεσμο Δομικών Μηχανικών του Μητροπολιτικού Ουάσινγκτον.

Ιστοσελίδες: Ανατολική αγορά: easternmarket-dc.org και The Flea στην Ανατολική αγορά: easternmarket.net.