Ο θρύλος του χάρτου βελανιδιάς: το επίσημο κρατικό δέντρο του Κοννέκτικατ

Η ιστορία πίσω από το πιο διάσημο δέντρο του Κοννέκτικατ

Το Charter Oak είναι το επίσημο Κρατικό Δέντρο του Κοννέκτικατ. Μια εικόνα του διάσημου Charter Oak επιλέχθηκε για να εμπλουτίσουν το πίσω μέρος της πολιτειακής συνοικίας του Κοννέκτικατ, που κόπηκε το 1999. Ποια είναι η ιστορία πίσω από αυτό το διάσημο δέντρο;

Τον Μάιο του 1662, το Κονέκτικατ έλαβε τη Βασιλική του Χάρτα από τον βασιλιά της Αγγλίας Charles Charles II. Αυτό το σημαντικό νομικό έγγραφο χορήγησε στην αποικία τα δικαιώματά της στην αυτοδιοίκηση.

Ένα τέταρτο αιώνα αργότερα, οι βασιλικοί εκπρόσωποι του βασιλιά James II προσπάθησαν να αδράξουν τον χάρτη.

Λοιπόν, οι κάτοικοι του Κοννέκτικατ δεν επρόκειτο να πάρουν αυτό που ξαπλώνει, αν και οι Βρετανοί απειλούσαν να χωρίσουν το κράτος και να χωρίσουν τα εδάφη του μεταξύ Μασαχουσέτης και Νέας Υόρκης.

Στις 26 Οκτωβρίου 1687 ο Sir Edmund Andros, ο οποίος είχε διοριστεί από το Στέμμα ως κυβερνήτης ολόκληρης της Νέας Αγγλίας, έφθασε στο Χάρτφορντ για να ζητήσει τον χάρτη. Καλή προσπάθεια. Αυτό που συνέβη κατά τη διάρκεια της επίδειξης του βράχου στην Ταβέρνα του Μπάτλερ δεν μπορεί ποτέ να εξακριβωθεί, αλλά το αποτέλεσμα είναι ότι, εν μέσω έντονων συζητήσεων μεταξύ των ηγετών του Κοννέκτικατ και της βασιλικής περιήγησης για την παράδοση του Χάρτη, το δωμάτιο βυθίστηκε στο σκοτάδι όταν τα κεριά που φωτίζονταν ανατράπηκαν.

Ήταν ένα ατύχημα ή ένας μανιώδης χειρισμός που σχεδίαζαν προσεκτικά οι κακόβουλοι υπερασπιστές των δικαιωμάτων του Κονέκτικατ; Μπορεί να μην γνωρίζουμε ποτέ, αλλά αυτό που γνωρίζουμε είναι ότι ένας παθιασμένος Ομηροποιός, ο καπετάνιος Joseph Wadsworth, ο οποίος ήταν τοποθετημένος έξω από την ταβέρνα, βρήκε τον εαυτό του στην κατοχή του Χάρτη κατά το επόμενο χάος στο σκοτάδι.

Ο Wadsworth έλαβε τον εαυτό του για να κρύψει το χάρτη με ασφάλεια μέσα σε μια μεγαλοπρεπή βελανιδιά στο κτήμα Wyllys στο Χάρτφορντ. Το μεγαλόπρεπο δέντρο ήταν ήδη πάνω από 500 χρόνια όταν υπηρετούσε τον θεαματικό του ρόλο ως κρύπτη για το πολύτιμο έγγραφο. Η τολμηρή κίνηση του Wadsworth χρησίμευσε για τη διαφύλαξη όχι μόνο του εγγράφου αλλά και των δικαιωμάτων των αποίκων.

Έτσι, το δέντρο κέρδισε το ψευδώνυμό του - το "Charter Oak". Το σεβαστό δέντρο ήταν ένα υπερήφανο σύμβολο του Κοννέκτικατ για άλλα 150 χρόνια μέχρι να ανατραπεί κατά τη διάρκεια μιας καταιγίδας στις 21 Αυγούστου 1856. Η περιφέρειά του έκτοτε ήταν 33 πόδια. Το σύμβολο διανέμεται χάρη στο πρόγραμμα κρατικών νοικοκυριών του Νομισματοκοπείου των ΗΠΑ.

Το Χάρτη του Δρυμού Ζει

Αν επισκέπτεστε το Χάρτφορντ, μπορείτε να δείτε το Μνημείο της Χάρτας Δρυός στη διασταύρωση της χάρτης Oak Oak Avenue και του Charter Oak Oak, κοντά στο σημείο όπου το δέντρο ήταν κάποτε. Το μνημείο ήταν αφιερωμένο το 1905.

Τι συνέβη με το ξύλο από το πιο διαβόητο δέντρο της Νέας Αγγλίας; Ήταν λαξευμένο σε πολλά αναμνηστικά συμπεριλαμβανομένης της Καρέκλας Oak Charter. Στις δωρεάν ξεναγήσεις ή εκδρομές με ξεναγό στο κτήριο του Κοννέκτικατ, μπορείτε να δείτε αυτό το περίτεχνο κάθισμα, από το οποίο προεδρεύει ο κυβερνητικός υποδιοικητής του κράτους κατά τις συνεδριάσεις της Γερουσίας.

Εάν είστε πραγματικά για ένα κυνήγι θησαυρού δέντρο, ταξίδι στο κράτος σε αναζήτηση των απογόνων Charter Oak. Τα αξιοσημείωτα δέντρα του Κοννέκτικατ διατηρούν μια λίστα με βελανιδιές που πιστεύεται ότι είναι απόγονοι του Oak Charter.