Κρουαζιέρα στα νησιά της Ελλάδας

Συχνές ερωτήσεις για το σχεδιασμό της κρουαζιέρας σας στα ελληνικά νησιά

Κάθε κρουαζιέρα περιλαμβάνει σχεδιασμό και τα ελληνικά νησιά είναι ένας θαυμάσιος προορισμός κρουαζιέρας. Ακολουθούν ορισμένες συχνές ερωτήσεις που θα σας βοηθήσουν να προγραμματίσετε την κρουαζιέρα σας στα νησιά της Ελλάδας.

Ποια ταξιδιωτικά έγγραφα χρειάζεστε για την Ελλάδα;

Οι Αμερικανοί πολίτες χρειάζονται διαβατήριο, αλλά όχι Visa.

Ποια είναι η κύρια γλώσσα στην Ελλάδα; Είναι αρκετά αγγλικά;

Η ελληνική είναι η κυρίαρχη γλώσσα, αλλά τα αγγλικά ομιλούνται παντού.

Ποιο νόμισμα χρησιμοποιείται;

Η Ελλάδα χρησιμοποιεί το ευρώ.

Πιστωτικές κάρτες έχουν ληφθεί μερικές θέσεις, αλλά πολλά μέρη προτιμούν μετρητά. Οι μηχανές ATM είναι ευρέως διαθέσιμες. Οι ταξιδιώτες στην Ελλάδα που σκοπεύουν να χρησιμοποιήσουν το ΑΤΜ ή τις πιστωτικές κάρτες τους πρέπει να καλέσουν τον μεταφορέα τους πριν ταξιδέψουν για να βεβαιωθούν ότι η κάρτα τους έχει ρυθμιστεί για να χρησιμοποιηθεί στο εξωτερικό.

Πότε είναι η καλύτερη στιγμή για να επισκεφτείτε τα Ελληνικά Νησιά;

Ο καλύτερος χρόνος για να επισκεφθείτε τα Ελληνικά Νησιά είναι στα τέλη της άνοιξης / αρχές του καλοκαιριού και το φθινόπωρο. Ο καιρός είναι ευχάριστος και δεν είναι πολύ ζεστός. Η δημοφιλέστερη περίοδος επίσκεψης είναι τον Ιούλιο και τον Αύγουστο. Είναι ώρα κόμματος στα νησιά, και όλα πέφτουν. Είναι επίσης πολύ ζεστό στα μέσα του καλοκαιριού, με θερμοκρασίες που κυμαίνονται γύρω στις 100. Οι παραλίες είναι γεμάτες, και τα αρχαία αξιοθέατα είναι γεμάτα από ξενάγηση. Τα περισσότερα κρουαζιερόπλοια επισκέπτονται τα ελληνικά νησιά από τα τέλη της άνοιξης έως το Νοέμβριο

Τι πρέπει να συσκευάσω;

Αν βρίσκεστε σε κρουαζιέρα, θα χρειαστεί να ελέγξετε με τη γραμμή κρουαζιέρας για το βραδινό φόρεμα - επίσημο, άτυπο ή απλό.

Στην ξηρά, θα χρειαστείτε καλά παπούτσια και περιστασιακά, δροσερά ρούχα - οι δρόμοι συχνά είναι λιθόστρωτοι και οι αρχαίοι αρχαιολογικοί χώροι έχουν συχνά ανώμαλο έδαφος. Ένα καπέλο με ευρεία γείσο, αντηλιακό και καλά γυαλιά ηλίου είναι απαραίτητα. Δεδομένου ότι πολλά από τα ελληνικά νησιά είναι σχεδόν άδηλα, (εκτός από τα ελαιόδεντρα) δεν υπάρχει πολύ σκιά.

Όλοι οι αρχαιολογικοί χώροι έχουν μικρή ή και καθόλου σκιά. Ίσως χρειαστείτε ένα πουλόβερ στα τέλη του φθινοπώρου ή νωρίς την άνοιξη. Δεν υπάρχει σχεδόν καμία βροχή στα νησιά από το Μάιο έως το Σεπτέμβριο, και ακόμη και τον Οκτώβριο και τον Νοέμβριο μπορεί να είναι σχετικά ξηρό. Από τον Δεκέμβριο μέχρι τον Φεβρουάριο είναι οι πιο βροχεροί και πιο δροσεροί μήνες.

Τα ελληνικά νησιά μοιάζουν πολύ με την Καραϊβική, καθώς κάθε νησί έχει τη δική του προσωπικότητα και γοητεία. Τα κρουαζιερόπλοια επισκέπτονται διάφορα νησιά, αλλά τα τρία νησιά φαίνεται να βρίσκονται σε πολλά δρομολόγια και να καταδεικνύουν την ποικιλομορφία της περιοχής.

Η Ελλάδα έχει εκατοντάδες συναρπαστικά νησιά, το καθένα με δικά της αξιοθέατα και μνήμες. Τα κρουαζιερόπλοια επισκέπτονται περίπου τις δώδεκα νησιά και τα πλοία θα σας οδηγήσουν σε ακόμη περισσότερα. Τα τρία νησιά που αναφέρονται παρακάτω είναι από τα πιο δημοφιλή.

Θήρα

Αυτό είναι ένα από τα πιο εντυπωσιακά νησιά του κόσμου, και η προσέγγιση από τη θάλασσα είναι θαυμάσια. Η Σαντορίνη είναι ένα από τα καλύτερα λιμανάκια μακριά στον κόσμο.

Τα πλοία πλέουν σε μια αρχαία ηφαιστειακή καλντέρα που σχηματίστηκε όταν το ηφαίστειο ξέσπασε το 1500 π.Χ. και η πρωτεύουσα των Φηρών κάθεται ψηλά σε ύψος 1500 ποδιών στα βράχια που βλέπουν στον κρατήρα. Για να φτάσετε από το κρουαζιερόπλοιο στα Φηρά, πρέπει να πάρετε ένα τελεφερίκ ή να περπατήσετε ή να οδηγήσετε ένα γαϊδουράκι μέχρι την κορυφή. Μας είπαν ότι ήταν καλύτερο να οδηγήσετε ένα γαϊδουράκι και όχι κάτω, επειδή τροφοδοτούνται στο κάτω μέρος και δεν έχουν φρένα! Μπορείτε επίσης να περπατήσετε πάνω και κάτω, αλλά είναι περίπου 600 βήματα και πρέπει να χρησιμοποιήσετε τη διαδρομή γαϊδάρου.

Υπάρχουν 2 κύριες ακτοπλοϊκές εκδρομές στη Σαντορίνη:

Η Οία διαθέτει πολλά καταστήματα χειροτεχνίας και χειροτεχνίας, ενώ τα Φηρά φαίνεται να έχουν κοσμηματοπωλείο σε κάθε γωνιά. Παρακολουθώντας το ηλιοβασίλεμα από ένα καφέ είναι μια δημοφιλής βραδινή δραστηριότητα. Υπάρχουν πολλά εξαιρετικά εστιατόρια στα Φηρά και την Οία κατά μήκος της άκρης του βράχου με θέα στη θάλασσα. Και βλέποντας το ηλιοβασίλεμα στην Οία είναι μια αξέχαστη εμπειρία.

Ρόδος

Αυτό το νησί είναι πολύ δημοφιλές στους Ευρωπαίους τουρίστες και είναι πλούσιο σε ιστορία που ήταν το σπίτι των Ιπποτών του Αγίου Ιωάννη που έφυγαν από την Ιερουσαλήμ τον 13ο αιώνα. Τα κρουαζιερόπλοια ελλιμενίζουν λίγο έξω από τους τοίχους της παλιάς πόλης, σε απόσταση πέντε λεπτών με τα πόδια. Εκτός από τους πλούσιους ιστορικούς της χώρους, η Ρόδος έχει υπέροχες παραλίες.

Η πιο δημοφιλής ακτοπλοϊκή εκδρομή στη Ρόδο απέχει 45 λεπτά με το λεωφορείο από το αρχαίο χωριό της Λίνδου , το οποίο έχει μια εκπληκτική ακρόπολη με θέα στη θάλασσα και την παλιά πόλη. Ο περίπατος (ή ο γάιδαρος) στην κορυφή της ακρόπολης των 400 ποδών είναι απότομος και αργός, αλλά οι απόψεις και τα ερείπια στην κορυφή είναι ενδιαφέροντα και αξίζουν την πεζοπορία. Πολλοί πωλητές που πωλούν κυρίως σεντόνια στρέφουν το μονοπάτι προς τα πάνω, ώστε να μπορείτε να κάνετε παύση και να ψωνίζετε και να πιάσετε την αναπνοή σας στο δρόμο προς τα επάνω. Το χωριό της Λίνδου, στους πρόποδες της ακρόπολης, είναι γεμάτο με τουριστικά μαγαζιά και η κοντινή παραλία είναι τέλεια εικόνα.

Η παλιά πόλη Η Ρόδος διαθέτει εκατοντάδες καταστήματα και εστιατόρια, πολλά από τα οποία είναι ανοιχτά το βράδυ αν το κρουαζιερόπλοιο ακουμπάει μια μέρα στην άλλη. Οι καλές αγορές περιλαμβάνουν χρυσά και ασημένια κοσμήματα, δέρμα, γούνες, σφουγγάρια, δαντέλες, χαλιά, σεντόνια και χαλιά. Το παλάτι των Μεγάλων Δασκάλων αξίζει τον περίπατο στην κορυφή του λόφου στην παλιά πόλη και θεωρήσαμε ότι η εισφορά μας για 6 ευρώ δαπανήθηκε καλά.

Όσοι ενδιαφέρονται να δουν το αρχαίο χάλκινο άγαλμα των 100 ποδιών του Κολοσσού της Ρόδου θα απογοητευθούν - έχουν εξαφανιστεί εδώ και αιώνες. Αυτό το θαύμα του αρχαίου κόσμου υποτίθεται ότι μπορεί να έχει διασχίσει το λιμάνι του Μανδράκι, σε μικρή απόσταση με τα πόδια από το λιμάνι του κρουαζιερόπλοιου και την Παλιά Πόλη.

Μύκονος

Η Σαντορίνη έχει τη θεαματική φυσική ομορφιά και τα αρχαιολογικά της ερείπια. Η Ρόδος έχει ιστορία, καλό ψώνια και όμορφες παραλίες. Η Μύκονος έχει ένα τοπίο λευκών σπιτιών και λιθόστρωτων δρόμων . Έχει επίσης φήμη νησιώτικου νησιού, ειδικά τον Ιούλιο και τον Αύγουστο. Δεν θα βρείτε πολλά αρχαία ερείπια στη Μύκονο, αλλά έχει μια γοητευτική ποιότητα με γραφικά δρομάκια γεμάτα με μαγαζιά και καφετέριες. Το νησί έχει επίσης μεγάλη καταδυτική φήμη και μερικές υπέροχες παραλίες. Η λήψη φωτογραφιών από τις εκκλησίες και τους ανεμόμυλους στη Μύκονο και η περιήγηση στις πολυάριθμες γκαλερί είναι δραστηριότητες διασκέδασης.

Αν είστε τυχεροί, μπορείτε επίσης να δείτε μια μασκότ της Μυκόνου, τον Πέτρου τον Πελεκάνο.

Για όσους χρειάζονται μια "αποτύπωση" αρχαιολογικών ερειπίων, οι ακτοπλοϊκές εκδρομές στη Μύκονο ταξιδεύουν στο κοντινό νησί της Δήλου, το οποίο ήταν κάποτε το θρησκευτικό και εμπορικό κέντρο του Αιγαίου. Άλλες ακτοπλοϊκές εκδρομές θα σας οδηγήσουν σε μία από τις διάσημες παραλίες ή καταδύσεις.

Κρουαζιέρες στην Ελλάδα και τα Ελληνικά Νησιά

Ποια κρουαζιερόπλοια φέρουν τα Ελληνικά Νησιά και το Αιγαίο; Οι ταξιδιώτες που σχεδιάζουν μια κρουαζιέρα στα ελληνικά νησιά έχουν την επιλογή τους από όλα τα είδη κρουαζιερόπλοιων - πολυτελή, mainstream και ιστιοφόρα. Σχεδόν κάθε γραμμή κρουαζιέρας που ταξιδεύει στη Μεσόγειο έχει τουλάχιστον μία κρουαζιέρα με λιμάνι στα ελληνικά νησιά. Μια αναζήτηση στο Διαδίκτυο βρήκε τουλάχιστον 500 κρουαζιέρες της ανατολικής Μεσογείου το επόμενο έτος, οι περισσότερες από τις οποίες περιλαμβάνουν την Ελλάδα.

Μπορείτε να κάνετε κρουαζιέρα στην Ελλάδα για μόλις $ 1000 την εβδομάδα. Το αεροπορικό εισιτήριο είναι επιπλέον.

Μεγάλες κυκλικές γραμμές κρουαζιέρας στην Ελλάδα περιλαμβάνουν το Καρναβάλι, τη Διασημότητα, την Κόστα, την Ολλανδία Αμερική, το MSC, τη Νορβηγική, την Πριγκίπισσα και τη Βασιλική Καραϊβική.

Οι μεσαίου μεγέθους γραμμές κρουαζιέρας στην Ελλάδα περιλαμβάνουν τις κρουαζιέρες Azamara Club, Crystal, Holland Holland, Ωκεανία, Ταξίδια της Ανακάλυψης, Ταξίδια στην Αρχαιότητα, Κρουαζιέρες Celestyal και Regent Seven Seas.

Οι γραμμές κρουαζιερόπλοιων μικρών πλοίων περιλαμβάνουν τη Seabourn, το SeaDream Yacht Club, το Silversea, το Star Clippers, τις ποικιλίες Cruises και το Windstar.

Κάντε κράτηση για την κρουαζιέρα των ελληνικών νησιών μέσω ταξιδιωτικού πρακτορείου ή απευθείας με τη γραμμή κρουαζιέρας.

Όπως μπορείτε να δείτε, οι αριθμοί των πλοίων και των γραμμών κρουαζιέρας που ταξιδεύουν στην Ελλάδα είναι όλων των μεγεθών και των ναύλων. Με τόσες πολλές επιλογές, τώρα είναι μια καλή στιγμή να αρχίσετε να σκέφτεστε μια κρουαζιέρα στα Ελληνικά Νησιά!