Το Lightning Rod της Dollywood Thunders Παρελθόν Ξύλινα Σουβέρ

Κρατώντας το λόφο του ανελκυστήρα σε ύψος 45 μίλια ανά ώρα, το Lightning Rod κρατά μακριά από το ξεκίνημα και ποτέ δεν αφήνει επάνω. Το πρώτο παγκοσμίως ξεκίνημα ξύλινο καράβι, οι στιγμές ανοίγματος του είναι απλώς ένα προοίμιο στο ορχηστρικό χάος που πρόκειται να ακολουθήσει.

Γρήγορα χτυπά 73 MPH και πλοηγεί μερικές σοβαρά over-banked στροφές και άλλα wacky στοιχεία που στέλνουν το τρένο και τους επιβάτες του προς και από πίσω. Παρόλα αυτά, το Lightning Rod παραμένει εκπληκτικά ομαλό κατά τη διάρκεια του ταξιδιού του - παρά το γεγονός ότι τα ξύλινα σκεύη είναι γνωστό ότι δίνουν αξιοσημείωτα δύσκολες βόλτες.

Και ερεθίζει απελπιστικά στιγμές λαμπρό χρόνο ομιλίας κατά μήκος του τρόπου. Η εταιρεία Dollywood και κατασκευαστής βόλτα Rocky Mountain Construction (RMC) έχουν καταγράψει αστραπή σε μια περιπέτεια.

Ride Στατιστικά και πληροφορίες

Ζεστή ράβδο

Βρίσκεται στο τμήμα ρετρό Jukebox Junction του πάρκου, η διαδρομή έχει ένα ζεστό θέμα ράβδου. Για να εισέλθουν στην ουρά, οι επιβάτες μπαίνουν στον σταθμό εξυπηρέτησης ενός πολύ καλά εξοπλισμένου βενζινάδικου στα μέσα του αιώνα. Περνάνουν μια ζεστή ράβδο στην οθόνη και άλλα αγωνιστικά αντικείμενα καθώς φτάνουν μέχρι το σταθμό φόρτωσης. Το οδηγό αυτοκίνητο έχει το εμπρόσθιο άκρο μιας κοφτερόχρωμης, πυροσβεστικής, γεμάτης με κεφαλές, έγχυσης-απορροφημένης θερμής ράβδου κολλημένης επάνω της.

Το τρένο αναχωρεί από το σταθμό, στρογγυλεύει μια στροφή και πλησιάζει τη βάση του λόφου του ανελκυστήρα. Προς το παρόν συνήθως θα ασχοληθεί με μια παραδοσιακή ανελκυστήρα αλυσίδας, οι γραμμικοί σύγχρονοι κινητήρες αντλούν το χτύπημα και θα δώσουν ένα τράνταγμα ηλεκτρομαγνητικής πρόωσης. Αυτό στέλνει το τρένο της Lightning Rod να αναβλύζει το λόφο και οι επιβάτες του να αναπνέουν.

Γεγονός διασκέδασης: Ένας περίεργος κροκόδειλος ψηλά στην κορυφή του λόφου είναι εκεί για να βοηθήσει να κρατήσει τους αδέσποτους μακριά. Τα παράσιτα έχουν μερικές φορές φτιάξει φωλιές στα άλλα σουβέρ του πάρκου. Όχι ότι οι αναβάτες της Lightning Rod θα είχαν μεγάλη πιθανότητα να δουν τη δομή καθώς πετάνε με μανία.

Μετά το γεμάτο κίνηση, η αμαξοστοιχία απελευθερώνεται σε μια ψιλοκομμένη μικρή πτώση, σκαρφαλώνει σε ένα μικρό λόφο και έπειτα πέφτει. Βυθίζει 165 πόδια σε τριχωτό 73 μοίρες. Αυτό δίνει στην Lightning Rod αρκετό oomph για να χτυπήσει 73 mph. Δίνει επίσης Dollywood δικαιώματα καυχησιολογίας για τον τίτλο του ταχύτερου ξύλινου καταρράκτη στον κόσμο (τουλάχιστον κατά το χρόνο που άνοιξε για πρώτη φορά).

Από εκεί, το καράβι ανεβαίνει μέσα από στοιχεία με ανόητα ηχητικά ονόματα, όπως "σπάσιμο κύματος στροφής" και "εξωτερικό τραπεζοειδές καπέλο". (Τα ονόματα είναι ευγενικοί από το ανόητο όνομα RMC.) Μετάφραση: Τραβούνε πέρα ​​από τους 90 βαθμούς και δίνουν πολλά πλευρικά G-δυνάμεις. Προς το τέλος της πορείας, το Lightning Rod προσφέρει ένα τετραπλάσιο στοιχείο, το οποίο στέλνει τα τρένα να πέφτουν όχι δύο φορές, όχι τρεις φορές, αλλά τέσσερις φορές σε γρήγορη διαδοχή. Αυτό ακολουθείται από μια τελική στροφή πάνω από τράπεζα πριν το τρένο επιστρέψει στο σταθμό.

Σε τροχιά για το μεγαλείο του καραβιού

Με δεδομένη την ιστορία της RMC, δεν είναι πραγματικά έκπληξη το γεγονός ότι το Lightning Rod είναι μια τόσο ένδοξη διαδρομή.

Μέσα σε λίγα χρόνια, ο πρωτοποριακός κατασκευαστής βόλτων ανέστειλε τη βιομηχανία κατασκευάζοντας εξαιρετικά ομαλές και απλά υπέροχες ξύλινες σουβέρ. Η μηχανική ακρίβειας και οι εξαιρετικές διατάξεις αποτελούν μέρος της θαυμάσιας. Αλλά αυτό που πραγματικά θέτει τα ξύλινα σκεύη της RMC είναι τα πατενταρισμένα κομμάτια της.

Μπορείτε να διαβάσετε σχετικά με το κομμάτι "IBox" που χρησιμοποιεί η εταιρία για να αναβαθμίσει τα υποβαθμισμένα ξύλινα σουβέρ στο άρθρο μου " Τι είναι ένα υβριδικό ξύλινο και χαλύβδινο τρακτέρ; " Το Lightning Rod, ωστόσο, χτίστηκε από το έδαφος και ενσωματώνει Το κομμάτι "Topper" της RMC. Επειδή περιλαμβάνει μια μπάντα από χάλυβα πάνω ξύλινες στοίβες κομμάτι, Lightning Rod εξακολουθεί να θεωρείται ξύλινη περιπέτεια. Αλλά επειδή η ζώνη του χάλυβα είναι πολύ ευρεία και καλύπτει πλήρως το ξύλο, η διαδρομή είναι σε θέση να συμπεριφέρεται περισσότερο σαν χαλύβδινη περιπέτεια.

Αυτό εξηγεί γιατί το ξύλο Dollywood είναι τόσο ομαλό. (Αν και είναι μια ωραία βόλτα, το άλλο ξύλινο καράβι του πάρκου, Thunderhead, προσφέρει μια πιο χαρακτηριστική τραχύς-και-tumble εμπειρία.)

Το Lightning Rod δεν είναι τόσο ομαλό όσο μερικά από τα υβριδικά καροτσάκια της RMC όπως το Iron Rattler στο Six Flags Fiesta του Τέξας και ιδιαίτερα το μεταξένιο λείο Twisted Colossus στο Six Flags Magic Mountain . Αλλά είναι στο ίδιο επίπεδο με τον Γολιάθ στις Six Flags Great America . (Παρεμπιπτόντως, η πορεία του Tennessee έδωσε το ρεκόρ ταχύτητας από το Γολιάθ να φτάνει μόλις 1 MPH γρηγορότερα). Όπως το Lightning Rod, το Six Flags είναι ένα ξύλινο coaster που χρησιμοποιεί το Topper. Σε αντίθεση με το Goliath και τα περισσότερα πρόσφατα σουβέρ τύπου RMC, η διαδρομή του Dollywood Topper δεν περιλαμβάνει αναστροφές. Αλλά έχει κάτι που δεν έχουν αυτές οι βόλτες - και όλα τα άλλα ξύλινα σκεύη - ένα μαγνητικό σύστημα εκτόξευσης.

Υπάρχουν πολλά ανοιγόμενα σουβέρ από χάλυβα, οπότε δεν είναι όλα αυτά τα μυθιστορήματα. Ακόμα, είναι μια άγρια ​​εμπειρία για να καταρρίψετε το τι θα πρέπει να είναι μια οδηγία, click-clack-κλικ λόφο ανελκυστήρα. Κατά το πρώτο έτος λειτουργίας του, το άνοιγμα του Lightning Rod καθυστέρησε και υπέστη πολλά downtime μετά το άνοιγμα του. Τα προβλήματα προφανώς προέκυψαν από το πρωτότυπο σύστημα εκτόξευσης ξύλου.

Το Lightning Strikes ιδιαίτερα καλά τη νύχτα

Η ρεκόρ που διανύει, συνεχίζει την εξέλιξη του Dollywood σε έναν προορισμό βόλτα συγκίνησης. Γνωστή για την άφθονη ζωντανή μουσική και την κορυφαία παράσταση (τι άλλο θα περιμένατε από την Dolly Parton;) καθώς και μια μεγάλη συλλογή οικογενειακών βόλτων, το πάρκο επεκτάθηκε επιθετικά και πρόσθεσε μηχανές συγκίνησης παγκόσμιας κλάσης, αναστρέφοντας την πτέρυγα της πτέρυγας, το Wild Eagle, το 2012. Σε μια αναπνοή 73 mph, σε συνδυασμό με την επίδραση του συστήματος εκτόξευσης, το Lightning Rod παίρνει συγκινήσεις σε ένα εντελώς νέο επίπεδο, ωστόσο.

Βρίσκεται στους πρόποδες των Καπνιστών Όρη, το Dollywood περιλαμβάνει πολλές αλλαγές στο ύψος. Όπως και με τα περισσότερα από τα άλλα σουβέρ του πάρκου, το ξυλουργείο είναι τοποθετημένο σε λοφώδες έδαφος και χρησιμοποιεί τη φυσική τοπογραφία. Ορισμένες από τις διαδρομές είναι ορατές από τη μέση, αλλά το μεγαλύτερο μέρος τους είναι κρυμμένο. Το μυστήριο βοηθάει την εμπειρία να είναι ενθουσιώδης. Αγκάλιασμα του εδάφους κάνει επίσης την ταχύτητα φαίνεται ακόμα πιο γρήγορα.

Οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας είναι μια καλή στιγμή για να οδηγήσετε Lightning Rod. Αλλά μια νυχτερινή βόλτα, η οποία προσθέτει το σάβανο του σκοταδιού, ανεβαίνει τον παράγοντα αγωνίας και τη σχετική ταχύτητα. Είναι ακόμα πιο εκτός ελέγχου - αλλά με καλό τρόπο - τη νύχτα.