Χρεωστική κάρτα - Μην ταξιδεύετε χωρίς αυτήν

Μια Χρεωστική Κάρτα είναι ένα Βασικό Ταξίδι

Οι χρεωστικές κάρτες είναι εύκολες στη χρήση και τη μεταφορά, τα τέλη είναι ονομαστικά και είναι εύκολο να ακυρωθεί εάν χάσετε ή κλαπεί όταν βρίσκεστε στο εξωτερικό. Για αυτούς τους λόγους μόνο, είναι ένα απόλυτο ταξίδι ουσιαστικό και έχω ταξιδεύει με δικά μου (και όχι πιστωτικές κάρτες) για έξι χρόνια και μετρώντας. Ας πάρουμε στις λεπτομέρειες γιατί πιστεύω ότι είναι ένα πραγματικό ταξίδι ουσιώδες.

Τι είναι μια χρεωστική κάρτα;

Μια χρεωστική κάρτα διαφέρει από μια πιστωτική κάρτα κατά το ότι μια χρεωστική κάρτα συνδέεται απευθείας με τον λογαριασμό σας.

Το ποσό χρημάτων που μπορείτε να δαπανήσετε, συνεπώς, περιορίζεται στο ποσό των χρημάτων που έχετε στην τράπεζά σας.

Πώς λειτουργεί μια χρεωστική κάρτα;

Όταν χρησιμοποιείτε μια χρεωστική κάρτα, η συναλλαγή χρεώνει (αποσύρει) το ποσό της συναλλαγής από τον λογαριασμό σας, συνήθως την ίδια ημέρα. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια χρεωστική κάρτα για να πάρετε μετρητά από μηχανές ΑΤΜ ή να τα πετάξετε σαν μια πιστωτική κάρτα σε καταστήματα ή εστιατόρια. Επειδή μπορείτε να ξοδέψετε μόνο το ποσό των χρημάτων που έχετε στο λογαριασμό σας, δεν υπάρχει λόγος να πληρώσετε ένα λογαριασμό στο τέλος κάθε μήνα.

Πώς να δημιουργήσετε έναν προϋπολογισμό ταξιδιού με μια χρεωστική κάρτα

Φυσικά, δεν μπορείτε να βασιστείτε στη χρεωστική σας κάρτα για όλες τις διεθνείς συναλλαγές σας - φανταστείτε να παίζετε με έναν πωλητή δρόμου στο αγροτικό Νεπάλ , να κερδίσετε το σωστό τίμημα και στη συνέχεια να προσπαθήσετε να τους δώσετε πλαστικό! Σε πολλές αναπτυσσόμενες χώρες, θα ανακαλύψετε γρήγορα ότι τα μετρητά εξακολουθούν να είναι βασιλιά, ειδικά για συναλλαγές χαμηλής αξίας.

Οι απομακρυσμένοι ξενώνες και τα πολυάριθμα εστιατόρια στις αναπτυσσόμενες χώρες δεν δέχονται πιστωτικές κάρτες (που είναι ο τρόπος προβολής των χρεωστικών καρτών σε πολλά μέρη), οπότε θα πρέπει να βεβαιωθείτε ότι έχετε πάντα μετρητά εκτός από τη χρεωστική σας κάρτα. Ακόμη και ορισμένες πιο ανεπτυγμένες χώρες, όπως η Ιαπωνία, αναμένουν να πληρώσετε σε μετρητά για τα πάντα, από τη διαμονή μέχρι τα γεύματα.

Εδώ είναι το πώς ταξιδεύω: έχω πάντοτε τη χρεωστική κάρτα μου για μένα, αλλά έχω επίσης μια κατάθεση μετρητών επίσης. Συνήθως θα κατευθυνθώ σε ένα ΑΤΜ σε μια νέα χώρα και θα κάνω μια απόσυρση μόλις φτάσω - συνήθως περίπου $ 200-300. Φέρνω και την τράπεζα μετρητών και χρεωστικών καρτών γύρω και χρησιμοποιώ όποιον έχει νόημα για τον τόπο που είμαι. Στις αναπτυσσόμενες χώρες, θα είναι μετρητά τις περισσότερες φορές. για οπουδήποτε αλλού, θα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη χρεωστική σας κάρτα σε πολλά μέρη, όπως οι Ηνωμένες Πολιτείες.

Επιπλέον, είναι λογικό να διαχωρίζετε τα μετρητά σας σε πολλαπλά σημεία καθώς ταξιδεύετε. Κρατήστε μερικά στο σακίδιο σας, μερικά στο πακέτο σας, μερικά στην τσέπη σας, και κάποια στο παπούτσι σας. Με αυτόν τον τρόπο, αν τυχαίνει να έχετε τραυματιστεί, θα έχετε εφεδρικά μετρητά που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να πάρετε κάποιο φαγητό και διαμονή ενώ βρίσκετε έναν τρόπο να επικοινωνήσετε με την τράπεζά ή την οικογένειά σας για βοήθεια.

Πώς να πάρετε μια χρεωστική κάρτα

Είναι πιθανό ότι προσφέρθηκε αυτόματα μια χρεωστική κάρτα όταν ανοίξατε τον λογαριασμό σας. Αν δεν έχετε λογαριασμό ελέγχου, ανοίξτε ένα τώρα. Αναζητήστε μια τράπεζα που δεν χρεώνει τα τέλη λογαριασμού και ζητάει χρεωστική κάρτα.

Χρειάζονται λίγες μέρες έως δύο εβδομάδες για να λάβετε μια χρεωστική κάρτα αφού την παραγγείλετε. Όταν φτάσει η κάρτα, υπογράψτε την πλάτη για να την επικυρώσετε.

Εάν είναι δυνατόν, αναζητήστε μια χρεωστική κάρτα που δεν χρεώνει τέλη για διεθνείς αναλήψεις. Εάν πρόκειται να ταξιδεύετε συχνά, θα εξοικονομείτε $ 5 ανά ανάληψη σε τέλη εάν μπορείτε να βρείτε μια τράπεζα που σας επιστρέφει αυτά τα ποσά.

Πώς να επιλέξετε έναν αριθμό PIN χρεωστικής κάρτας

Η χρεωστική σας κάρτα συνοδεύεται από ένα PIN (προσωπικό αναγνωριστικό αριθμό), ο οποίος μπορεί να αλλάξει σε έναν αριθμό που μπορείτε εύκολα να θυμάστε. Απομνημονεύστε το. αν πρέπει να το γράψετε, κρατήστε το ξεχωριστό από την κάρτα σας. Μην επιλέγετε έναν προφανή αριθμό, όπως τα γενέθλιά σας, για να μειώσετε τις πιθανότητες κάποιος άλλος να μπορεί να μαντέψει τον κωδικό σας PIN αν λάβει την κάρτα σας.

Εάν χάσετε την χρεωστική σας κάρτα ...

Αν η κάρτα σας χάσει ή κλαπεί, καλέστε την τράπεζά σας το συντομότερο δυνατόν (το Skype είναι μια καλή, φθηνή επιλογή για διεθνείς κλήσεις από οπουδήποτε μπορείτε να βρείτε έναν υπολογιστή) προτού κάποιος άλλος ξοδέψει τα χρήματά σας.

Γράψτε τον αριθμό της τράπεζάς σας πριν φύγετε από το σπίτι και κρατήστε το σε μερικές θέσεις - το περιοδικό σας, τον οδηγό σας. Δημιουργήστε μια διεθνή διεύθυνση αλληλογραφίας σαλιγκαριών πριν φύγετε από την πατρίδα σας, έτσι ώστε η τράπεζά σας να σας στείλει μια διαφορετική κάρτα εάν χάσετε ή κλαπεί η δική σας ή απλά να μεταφέρετε πολλαπλές χρεωστικές κάρτες, έτσι ώστε αν ακυρωθεί, δεν θα πρέπει να ανησυχείτε να σας αποστέλλονται πριν συνεχίσετε να ταξιδεύετε.

Πότε να χρησιμοποιήσετε την χρεωστική σας κάρτα

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια χρεωστική κάρτα στα περισσότερα μέρη του κόσμου - και έξω από τις Ηνωμένες Πολιτείες, είναι συνήθως αποδεκτή οπουδήποτε μπορείτε να πληρώσετε με πιστωτική κάρτα. Χρησιμοποιώ τη δική μου σε εμπορικά κέντρα στο εξωτερικό, σε εστιατόρια, καφέ και μπαρ, για να πληρώσω για διαμονή και πτήσεις. Η μόνη φορά που δεν το χρησιμοποιώ είναι όταν προσπαθώ είτε να χρησιμοποιήσω τα μετρητά μου, αν πληρώνομαι για τροφή στο δρόμο ή αγοράζω κάτι από μια αγορά.

Σχετικά με τα τέλη χρεωστικής κάρτας και τα τέλη συναλλαγών στο εξωτερικό

Τα διεθνή ΑΤΜ θα χρεώνουν μια χρέωση όταν χρησιμοποιείτε τη χρεωστική σας κάρτα. το ποσό καθορίζεται από τον ιδιοκτήτη ΑΤΜ. Τα περισσότερα τέλη είναι κάτω από $ 5 - μια ειδοποίηση για το μηχάνημα ΑΤΜ θα σας πει ποια είναι η χρέωση. Περισσότερο από 3 δολάρια είναι πάρα πολύ, οπότε αναζητήστε ένα άλλο για να δείτε εάν μπορείτε να βρείτε μια καλύτερη συμφωνία.

Το πραγματικό πρόβλημα με μια χρεωστική κάρτα προέρχεται από τη δική σας τράπεζα - ο εκδότης της κάρτας μπορεί να σας χρεώσει μέχρι και 3% για μια ξένη συναλλαγή, συμπεριλαμβανομένης της απόσυρσης από την ΑΤΜ. Καλέστε την τράπεζά σας πολύ πριν πάτε - αν δεν σας αρέσει η χρέωση, καλέστε και ρωτήστε τι άλλες τράπεζες χρεώνουν για ξένες συναλλαγές που πραγματοποιούνται με χρεωστική κάρτα. να είστε βέβαιος να ρωτήσετε τι, αν υπάρχουν, τα τέλη που η τράπεζα θα χρεώσει για μια απόσυρση ΑΤΜ που γίνεται σε ξένο έδαφος, ακόμη και σε μια διεθνή τράπεζα.

Αυτό το άρθρο έχει επεξεργαστεί και ενημερωθεί από την Lauren Juliff.