Πώς να μείνετε συνδεδεμένοι ενώ ταξιδεύετε στο εξωτερικό

Πώς να χρησιμοποιήσετε το φορητό υπολογιστή και το τηλέφωνό σας για να πραγματοποιείτε τηλεφωνικές κλήσεις και να λαμβάνετε ηλεκτρονικά

Επικεφαλής στο εξωτερικό για να σπουδάσουν ή να παίξουν και πρέπει να παραμείνουν συνδεδεμένοι με την οικογένεια, τους φίλους και / ή τους καθηγητές; Ευτυχώς, είναι εξαιρετικά εύκολο να παραμείνετε συνδεδεμένοι ενώ ταξιδεύετε. Wi-Fi μπορεί να βρεθεί σχεδόν παντού αυτές τις μέρες, και αν δεν είστε επικεφαλής σούπερ απομακρυσμένες, δεν θα έχετε πολλές δυσκολίες στην εύρεση μιας σύνδεσης στο internet και να πάρει on-line.

Δείτε πώς μπορείτε να τηλεφωνήσετε στο σπίτι, είτε βρίσκεστε στο Amazon είτε στο κέντρο του Άμστερνταμ.

Εύρεση Διαδικτύου ενώ ταξιδεύετε

Πρακτικά κάθε ξενώνας ή ξενοδοχείο που θα επιλέξετε να μείνετε θα έχει μια δωρεάν σύνδεση στο internet με την οποία μπορείτε να συνδεθείτε με το laptop σας καθώς ταξιδεύετε. Απλά φροντίστε να ελέγξετε αν πρόκειται για καταγεγραμμένο κατάλυμα πριν κλείσετε την παραμονή σας, αν αυτό είναι σημαντικό για εσάς. Αν επιλέξετε να μείνετε στα διαμερίσματα Airbnb, θα έχετε σχεδόν εγγυημένη σύνδεση στο διαδίκτυο και καθώς δεν θα μοιράζεστε τον τόπο με δεκάδες άτομα, θα έχετε και πολύ υψηλότερες ταχύτητες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι πιο απομακρυσμένοι προορισμοί που επιλέγετε να ταξιδέψετε, είναι τόσο λιγότερο πιθανό να φτάσετε στο διαδίκτυο, και τόσο πιο ακριβό θα είναι αν βρείτε κάποιο διαδίκτυο. Η Αυστραλία και η Νέα Ζηλανδία προσφέρουν βραδέως και ακριβό Wi-Fi που σπάνια είναι δωρεάν σε ξενώνες και άλλα μέρη του Νότιου Ειρηνικού, όπως οι Νήσοι Κουκ ή στην Καραϊβική, μπορούν να αποδειχθούν εξαιρετικά ακριβά για το Διαδίκτυο.

Επιπλέον, όσο λιγότερη είναι η υποδομή μιας χώρας, τόσο πιο πιθανό είναι να αντιμετωπίσετε προβλήματα στο διαδίκτυο. Είχα τρομερές ταχύτητες στο διαδίκτυο όταν ταξίδευα πρόσφατα στη Ναμίμπια, την Τανζανία, τη Ρουάντα, τη Μοζαμβίκη και την Τόνγκα.

Τι είναι το Internet Cafes;

Πίσω στις παλιές μέρες του ταξιδιού, έπρεπε να βρίσκετε ένα internet cafe για να φτάσετε στο διαδίκτυο και να στείλετε email στους φίλους σας, αλλά είναι πολύ σπάνιο να βρεθούν στον κόσμο τώρα.

Εάν δεν θέλετε να πάρετε μαζί σας ένα φορητό υπολογιστή, αλλά εξακολουθείτε να θέλετε να παίρνετε online, θα είστε καλύτερα να συσκευάζετε ένα smartphone ή απλά να βασίζεστε στον παλιό επιτραπέζιο υπολογιστή που συνήθως μπορείτε να βρείτε σε κοινόχρηστα δωμάτια ξενώνα. Εάν χρειάζεστε διαδίκτυο, κατευθυνθείτε στο Starbucks ή στο McDonald's και χρησιμοποιήστε το δωρεάν Wi-Fi για όσο διάστημα θέλετε. Δεν θυμάμαι την τελευταία φορά που έβλεπα ακόμη και ένα internet cafe ενώ ταξίδευα!

Πώς λειτουργούν οι διεθνείς τηλεφωνικές κάρτες για ταξιδιώτες;

Μπορείτε να αγοράσετε τηλεφωνικές κάρτες στη χώρα που θα επισκεφθείτε για να κάνετε διεθνείς κλήσεις ενώ ταξιδεύετε ή μπορείτε να αγοράσετε διεθνείς τηλεφωνικές κάρτες πριν φύγετε από το σπίτι σας. Θα καταλάβουμε γιατί δεν πρέπει να ασχοληθείτε με αυτά τα παρακάτω, αλλά εάν είστε πεπεισμένοι ότι χρειάζεστε μια τηλεφωνική κάρτα, εδώ πρέπει να ξέρετε:

Υπάρχουν δύο τύποι διεθνών τηλεφωνικών καρτών: προπληρωμένες ή τιμολογημένες μηνιαίως. Με τους περισσότερους μεταφορείς, απλά θα καλέσετε έναν αριθμό χωρίς χρέωση για να συνδεθείτε.

Προπληρωμένα πλεονεκτήματα τηλεφωνικής κάρτας:

Και τα μειονεκτήματα:

Προπληρωμένοι πόροι τηλεφωνικών καρτών:

Εάν επιλέξετε να ταξιδέψετε με τηλεφωνικές κάρτες;

Εγώ προσωπικά δεν θα ήθελα, και μετά από έξι χρόνια ταξιδιού, δεν έχω συναντήσει ακόμα κανέναν που τους χρησιμοποιεί ενώ είναι εν κινήσει. Είναι χρονολογημένες, ακριβές και περιττές στην εποχή του Facebook, του Skype και του WhatsApp. Όταν είναι τόσο εύκολο να διατηρείτε επαφή με τους ανθρώπους, οι τηλεφωνικές κάρτες είναι ξεπερασμένες.

Η μόνη εξαίρεση που μπορώ να σκεφτώ θα ήταν αν ξέρατε ότι θα χρειαστεί να τηλεφωνήσετε και κατευθυνθήκατε κάπου όπως το Μυανμάρ, το οποίο έχει σφοδρές ταχύτητες στο διαδίκτυο (μου χρειάστηκαν έξι ώρες για να κατεβάσετε ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που περιείχε μόνο μία παράγραφο του κειμένου χωρίς τις εικόνες να υπάρχουν συνδεδεμένες εκεί!) και προσφέρει τοπικές κάρτες SIM σε υπερβολικά δαπανηρή τιμή, οπότε δεν θα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Skype για να πραγματοποιήσετε μια τηλεφωνική κλήση.

Εκτός από αυτό, το Skype, το WhatsApp ή το Google Voice μέσω μιας σύνδεσης στο internet είναι μια πολύ καλύτερη, ευκολότερη και φθηνότερη επιλογή για τους ταξιδιώτες.

Πώς να βεβαιωθείτε ότι το τηλέφωνό σας θα λειτουργήσει στο εξωτερικό

Για να καταλάβετε τις κάρτες SIM και τα τηλέφωνα GSM (Global System for Mobile Communications), πρέπει να καταλάβετε πώς λειτουργούν τα κινητά τηλέφωνα στο εξωτερικό (και γιατί μπορεί να μην λειτουργούν για εσάς και το κινητό σας τηλέφωνο ΗΠΑ).

Τα προβλήματα με τη χρήση κινητού τηλεφώνου στις ΗΠΑ στο εξωτερικό είναι τα εξής:

Έτσι - για να αποφύγετε τέτοιες χρεώσεις περιαγωγής, πρέπει να έχετε ένα ξεκλειδωμένο τηλέφωνο GSM, ώστε να μπορείτε να αγοράσετε τοπικές κάρτες SIM για αυτό όταν βρίσκεστε σε άλλες χώρες.

Τι είναι μια κάρτα SIM, αν και;

Τα τηλέφωνα GSM καλούν για ένα συγκεκριμένο τύπο διεθνών κινητών τηλεφώνων - η quad band που μιλάμε παραπάνω είναι καλύτερο - και ένα τσιπ υπολογιστή που ονομάζεται κάρτα SIM (Subscriber Identity Module). μια κάρτα SIM είναι το μέγεθος ενός νύχι με ενσωματωμένο κύκλωμα που έχει εισαχθεί σε ένα κινητό τηλέφωνο GSM για να πάρετε υπηρεσία κινητής τηλεφωνίας στο δίκτυό σας GSM.

Με άλλα λόγια: πρόκειται για μια μικρή κάρτα που τοποθετείτε στο τηλέφωνό σας, η οποία σας επιτρέπει να συνδεθείτε σε ένα δίκτυο και ως εκ τούτου να κάνετε τηλεφωνικές κλήσεις ή να χρησιμοποιήσετε το διαδίκτυο.

Πώς λειτουργούν οι κάρτες SIM;

Οι κάρτες SIM σάς επιτρέπουν να πραγματοποιείτε τηλεφωνικές κλήσεις στη χώρα στην οποία βρίσκεστε, να σας παρέχουμε δεδομένα ώστε να μπορείτε να συνδεθείτε στο διαδίκτυο και να σας παράσχουμε έναν τοπικό τηλεφωνικό αριθμό. Είναι διαθέσιμες σε κάθε χώρα σε όλο τον κόσμο - τις περισσότερες φορές, απλά εμφανίζεστε, κατευθυνθείτε σε ένα κατάστημα ευκολιών ή στο κατάστημα με κινητά τηλέφωνα, ζητάτε μια τοπική κάρτα SIM με δεδομένα (και κλήσεις εάν τα χρειάζεστε - οι περισσότεροι ταξιδιώτες δεν κάνουν επειδή μπορούν απλά να χρησιμοποιήσουν το Skype), και θα είναι καλό να πάτε. Τις περισσότερες φορές, το προσωπικό στο κατάστημα κινητής τηλεφωνίας θα ρυθμίσει ακόμη και την κάρτα SIM και το τηλέφωνό σας για να βεβαιωθείτε ότι λειτουργεί πριν φύγετε από το κατάστημα. Εάν δεν λειτουργεί μετά από μισή ώρα, μπορείτε να επιστρέψετε στο κατάστημα για να ζητήσετε βοήθεια.

Μπορείτε επίσης να αγοράσετε μάρκες SIM εκ των προτέρων, αλλά αυτό δεν είναι συνήθως απαραίτητο. Μπορείτε να πάρετε συνήθως τις κάρτες SIM από το αεροδρόμιο ή να βρείτε ένα κατάστημα που τους πουλάει κοντά στο ξενώνα σας. Σε περίπτωση αμφιβολίας, ρωτήστε το προσωπικό του ξενώνα όπου μπορείτε να αγοράσετε ένα, και θα είναι σε θέση να σας κατευθύνει προς τη σωστή κατεύθυνση.

Πού μπορώ να πάρω ένα ξεκλείδωτη τηλέφωνο GSM;

Εάν δεν μπορείτε να αποκτήσετε το τηλέφωνό σας ξεκλειδωμένο για ταξίδια, το επόμενο βήμα σας θα πρέπει να είναι να αγοράσετε ένα ξεκλειδωμένο τηλέφωνο στο Amazon. Μια από τις καλύτερες επιλογές για τους ταξιδιώτες είναι το κινητό τηλέφωνο Moto G4 - κοστίζει λιγότερο από $ 200, έρχεται με 32GB αποθήκευσης και δεν είναι πολύ χειρότερο από ένα κορυφαίο smartphone σειράς. Θα μπορείτε να φτάσετε στο διαδίκτυο χρησιμοποιώντας το δωρεάν hostel Wi-Fi, ή ακόμα και να παραλάβετε τις τοπικές κάρτες SIM καθώς ταξιδεύετε, προκειμένου να έχετε φτηνά δεδομένα καθώς εξερευνάτε μια νέα πόλη.

Πώς να ξεκλειδώσετε το τρέχον τηλέφωνο σας

Το πρώτο σας βήμα θα πρέπει να είναι να μιλήσετε στον πάροχο τηλεφώνου σας. Σε πολλές περιπτώσεις, θα μπορούν να ξεκλειδώσουν το τηλέφωνό σας για εσάς - ειδικά αν έχετε αγοράσει το τηλέφωνό σας οριστικά και δεν είστε συνδεδεμένοι με σύμβαση.

Εάν ο πάροχος υπηρεσιών σας αρνηθεί να σας βοηθήσει, υπάρχουν συνήθως αδέξια μικρά πάγκους στις αγορές όπου μπορείτε να αφήσετε το τηλέφωνό σας με έναν τύπο που μπορεί να ξεκλειδώσετε το τηλέφωνό σας για εσάς. Έχω χρησιμοποιήσει αυτές τις υπηρεσίες πριν και κατάφεραν να ξεκλειδώσουν το τηλέφωνό μου για μένα μέσα σε λίγες ώρες.

Περισσότερα για το γιατί θα πρέπει να ταξιδέψετε με ένα ξεκλειδωμένο τηλέφωνο και πώς μπορεί να σας εξοικονομήσει χρήματα.

Σχετικά με δορυφορικά τηλέφωνα

Τα περισσότερα δορυφορικά τηλέφωνα είναι εντελώς περιττά για ταξιδιώτες. Η μόνη φορά που θα χρειαστεί κάποιος πραγματικά είναι αν πηγαίνεις μακριά από την πεπατημένη διαδρομή. Για παράδειγμα, οι μόνοι ταξιδιώτες που γνώρισα που ταξίδευαν με δορυφορικό τηλέφωνο είναι ένας τύπος που πεζοπορεί στο Αφγανιστάν και ένας άλλος τύπος που πεζοπορεί σε απομακρυσμένες περιοχές της Γροιλανδίας. Χρησιμοποίησαν το τηλέφωνό τους για ασφάλεια σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης και για να διατηρούν επαφή με φίλους κάθε τόσο συχνά.

Εν ολίγοις, τα δορυφορικά τηλέφωνα είναι ακριβά, βαριά και μόνο απαραίτητα αν κάνετε κάποιες σοβαρές μετακινήσεις, δεν θα έχετε καθόλου δεδομένα ενώ είστε εκεί και ανησυχείτε για την ασφάλειά σας.

Δημιουργία δωρεάν τηλεφωνικών κλήσεων με το Skype

Πώς έζησα ποτέ χωρίς το Skype; Χάρη σε αυτή την υπηρεσία, πραγματοποιώ συχνά διεθνείς τηλεφωνικές κλήσεις για πένες και εάν το άτομο που καλώ έχει το Skype, η κλήση θα είναι δωρεάν. Πριν φύγω για να ταξιδέψω, έχω δημιουργήσει τους γονείς μου με ένα λογαριασμό Skype και τώρα να έρθετε σε επαφή μαζί τους πολλές φορές την εβδομάδα ενώ είμαι εν κινήσει.

Εάν δεν είστε εξοικειωμένοι με αυτό, το Skype είναι μια εφαρμογή VoIP (Voice over Internet Protocol) που σας επιτρέπει να πραγματοποιείτε τηλεφωνικές κλήσεις στο τηλέφωνο ή στο φορητό υπολογιστή σας. Πραγματοποιήστε λήψη της εφαρμογής, αγοράστε κάποια πίστωση εάν την χρειάζεστε και μπορείτε να πάτε με τηλεφωνήματα από σχεδόν οπουδήποτε και σχεδόν παντού. Δεδομένου ότι ταξιδεύω με φορητό υπολογιστή και τηλέφωνο, μπορώ να συνομιλώ με την οικογένειά μου δωρεάν, ανεξάρτητα από το πού βρίσκομαι στον κόσμο.

Τι γίνεται με την αποστολή μιας κάρτας ή επιστολής;

Αυτό είναι εκπληκτικά εύκολο να γίνει στο εξωτερικό, οπότε αν χρειαστεί να κρατάτε επαφή με γράμμα ή απλά θέλετε να στείλετε μια κάρτα για να αφήσετε κάποιον να ξέρει ότι σκέφτεστε για αυτά, δεν χρειάζεται να πανικοβληθείτε. Υπάρχουν ταχυδρομικά γραφεία σε ολόκληρο τον πλανήτη και ποτέ δεν έχω αγωνιστεί για να βρω ένα οπουδήποτε στον κόσμο. Εάν πρέπει να στείλετε μια ταχυδρομική κάρτα, συνήθως μπορείτε να αγοράσετε γραμματόσημα από τα τουριστικά καταστήματα όπου μπορείτε να τα αγοράσετε. Μόλις έχετε μια σφραγίδα, μπορείτε να την πάρετε σε ένα ταχυδρομείο ή απλά να το τοποθετήσετε σε ένα ταχυδρομικό κουτί που έχετε εντοπίσει γύρω από την πόλη.

Αυτό το άρθρο έχει επεξεργαστεί και ενημερωθεί από την Lauren Juliff.