Πώς να μοιραστείτε τη σύνδεση στο Internet του ξενοδοχείου σας

Ακόμη και όταν ο διευθυντής θα προτιμούσε να μην το κάνατε

Ενώ οι απεριόριστες συνδέσεις στο Διαδίκτυο με το ξενοδοχείο γίνονται πιο συνηθισμένες σε ορισμένα μέρη του κόσμου, οι πάροχοι καταλυμάτων συχνά εξακολουθούν να επιμένουν να κάνουν τα πράγματα δύσκολα για τους επισκέπτες με πολλαπλές συσκευές.

Η δυνατότητα σύνδεσης μιας ή δύο συσκευών στο δίκτυο μπορεί κάποτε να ήταν ωραία, αλλά πολλοί άνθρωποι έχουν τώρα αρκετά gadget που θα ήθελαν να χρησιμοποιήσουν. Η κατάσταση είναι ακόμα χειρότερη όταν ταξιδεύετε σε ένα ζευγάρι ή μια ομάδα.

Ευτυχώς, όπως τα περισσότερα πράγματα όσον αφορά την τεχνολογία, υπάρχουν τρόποι γύρω από αυτούς τους περιορισμούς. Ακολουθούν αρκετές μέθοδοι κοινής χρήσης της σύνδεσής σας στο διαδίκτυο, ακόμη και αν ο διαχειριστής προτιμά να μην το έχετε κάνει.

Κοινή χρήση δικτύου Wi-Fi

Ο περιορισμός του αριθμού των συσκευών που συνδέονται σε ασύρματο δίκτυο γίνεται συνήθως μέσω κώδικα που πρέπει να εισαχθεί σε ένα πρόγραμμα περιήγησης ιστού. Μόλις χτυπηθεί το όριο, ο κώδικας δε θα λειτουργήσει για νέες συνδέσεις.

Αν ταξιδεύετε με φορητό υπολογιστή με Windows, ο ευκολότερος τρόπος γύρω από αυτόν τον περιορισμό είναι η εγκατάσταση του Hotspot Connectify. Η δωρεάν έκδοση σάς επιτρέπει μόνο να μοιράζεστε δίκτυα Wi-Fi, αλλά αυτό είναι αρκετό για τους περισσότερους ανθρώπους.

Μετά την εγκατάσταση, απλά συνδεθείτε στο δίκτυο του ξενοδοχείου, εισάγετε τον κωδικό σας ως συνήθως και ενεργοποιήστε το Hotspot. Στις άλλες σας συσκευές, απλά συνδεθείτε στο νέο όνομα δικτύου που δημιουργεί το Hotspot και έχετε ρυθμίσει - παρόλο που πρέπει να θυμάστε να μην απενεργοποιήσετε το φορητό υπολογιστή σας ή ό, τι άλλο θα χάσει τη σύνδεσή του.

Αν δεν έχετε μαζί σας φορητό υπολογιστή με Windows, υπάρχει και μια άλλη εναλλακτική λύση. Μια μικρή συσκευή hotspot, όπως το Router Wireless Travel Router της Hootoo, θα σας επιτρέψει να κάνετε το ίδιο πράγμα - ενεργοποιήστε το, ρυθμίστε το για το δίκτυο του ξενοδοχείου και συνδέστε τις άλλες σας συσκευές σε αυτό.

Επειδή είναι τόσο μικρό και φορητό, ο ταξιδιωτικός δρομολογητής Hootoo μπορεί να τοποθετηθεί από όπου και αν παίρνετε το ισχυρότερο σήμα Wi-Fi, ακόμα κι αν αυτό συμβαίνει στο μπαλκόνι ή στην πόρτα.

Μπορεί συνήθως να παραληφθεί για πολύ κάτω από $ 50, και διπλασιάζεται ως μια φορητή μπαταρία για το τηλέφωνό σας ή το tablet σας επίσης.

Κοινή χρήση ενσύρματου δικτύου

Ενώ το Wi-fi καθίσταται πρότυπο σχεδόν παντού, ορισμένα ξενοδοχεία εξακολουθούν να διαθέτουν φυσικές πρίζες δικτύου (επίσης καλούμενες θύρες Ethernet) σε κάθε δωμάτιο. Ενώ τα τηλέφωνα και τα tablet δεν έχουν εύκολο τρόπο σύνδεσης σε ενσύρματα δίκτυα, οι περισσότεροι φορητοί υπολογιστές επιχειρήσεων εξακολουθούν να διαθέτουν θύρα RJ-45 για να συνδέσουν ένα καλώδιο.

Αν το δικό σας, και υπάρχει ένα καλώδιο δικτύου για να χρησιμοποιήσετε, η κοινή χρήση της σύνδεσης είναι πολύ εύκολη. Τόσο φορητοί υπολογιστές με Windows όσο και Mac μπορούν εύκολα να δημιουργήσουν ένα ασύρματο hotspot από ένα ενσύρματο δίκτυο.

Απλά συνδέστε το καλώδιο (και πληκτρολογήστε τους κωδικούς που χρειάζεστε) και, στη συνέχεια, μεταβείτε στην Κοινή χρήση Internet στο Mac ή στην Κοινόχρηστη σύνδεση στο Internet στα Windows για να ρυθμίσετε ένα ασύρματο δίκτυο για κοινή χρήση με τις υπόλοιπες συσκευές σας.

Και πάλι, αν δεν ταξιδεύετε με μια συσκευή που μπορεί να συνδεθεί σε ένα φυσικό δίκτυο, μπορείτε να αγοράσετε ένα ειδικό gadget για να κάνετε το ίδιο πράγμα. Ο δρομολογητής ταξιδιού Hootoo που αναφέρθηκε παραπάνω μπορεί να μοιράζεται τόσο ενσύρματα όσο και ασύρματα δίκτυα, ένα χαρακτηριστικό που αξίζει να αναζητήσει για να προσφέρει την πιο ευελιξία.

Εάν βρεθείτε τακτικά ενσύρματα δίκτυα, αξίζει να συσκευάσετε ένα σύντομο καλώδιο δικτύου όταν ταξιδεύετε, αντί να στηρίζεται σε αυτό που παρέχεται από το ξενοδοχείο.

Άλλες εναλλακτικές λύσεις

Αν προτιμάτε να αποφύγετε εντελώς το Internet στο ξενοδοχείο (αν είναι πολύ αργή ή ακριβή, για παράδειγμα), υπάρχει άλλη επιλογή. Αν δεν περιαγωγή και έχετε υψηλό επίδομα δεδομένων στο σχέδιο κυττάρων σας, μπορείτε να ρυθμίσετε τα περισσότερα smartphones και ταμπλέτες ως ασύρματο hotspots για να μοιραστείτε τη σύνδεσή τους 3G ή LTE με άλλες συσκευές.

Στο iOS, μεταβείτε στις Ρυθμίσεις> Κινητά , έπειτα πιέστε Προσωπικό Hotspot και ενεργοποιήστε το. Για τις συσκευές Android, η διαδικασία είναι παρόμοια - επισκεφτείτε τις Ρυθμίσεις και , στη συνέχεια, πατήστε 'Περισσότερα' στην ενότητα ' Ασύρματα και Δίκτυα '. Πατήστε στο " Tethering and portable hotspot ", στη συνέχεια ενεργοποιήστε το " Portable hotspot Wi-Fi ".

Βεβαιωθείτε ότι έχετε ορίσει έναν κωδικό πρόσβασης για το hotspot, ώστε άλλοι επισκέπτες του ξενοδοχείου να μην μπορούν να χρησιμοποιήσουν όλα τα δεδομένα σας και να επιβραδύνουν τη σύνδεση. Μπορείτε επίσης να αλλάξετε το όνομα του δικτύου σε κάτι πιο αξέχαστο, καθώς και να τροποποιήσετε μερικές άλλες ρυθμίσεις.

Απλά να γνωρίζετε ότι ορισμένες εταιρείες κυττάρων απενεργοποιούν την ικανότητα να προσδεθείτε όπως αυτό, ειδικά στις συσκευές iOS, επομένως κάντε διπλό έλεγχο προτού σχεδιάσετε να το εμπιστευτείτε.