Τι είναι το Wifi;

Βασική εισαγωγή στη χρήση του Wifi καθώς ταξιδεύετε

Το Wifi σημαίνει "ασύρματη πιστότητα" και αναφέρεται σε ορισμένα είδη ασύρματων τοπικών δικτύων ή WLAN (σε αντίθεση με LAN ή υπολογιστές που είναι συνδεδεμένοι σε δίκτυο μαζί με καλώδια).

Οποιαδήποτε συσκευή έχετε με ασύρματη κάρτα (πιθανότατα το laptop, το τηλέφωνο, το tablet και ο ηλεκτρονικός αναγνώστης) μπορεί να συνδεθεί στο διαδίκτυο μέσω wifi. Και τι είναι μια ασύρματη κάρτα; Είναι βασικά σαν ένα μόντεμ αλλά χωρίς τηλεφωνική γραμμή. Ποια είναι η διαφορά μεταξύ wifi και internet;

Το wifi είναι το ασύρματο δίκτυο στο οποίο συνδέεστε και το οποίο σας επιτρέπει να έχετε πρόσβαση στο διαδίκτυο.

Ως ταξιδιώτης, γνωρίζοντας πού μπορείτε να βρείτε wifi είναι το κλειδί, επειδή η σύνδεση στο Internet κάνει την ταξιδιωτική εμπειρία τόσο ευκολότερη. Όταν μπορείτε να φτάσετε στο διαδίκτυο, μπορείτε να κλείσετε ξενώνα, να βρείτε οδηγίες, να αγοράσετε ένα εισιτήριο, να προσεγγίσετε φίλους και να μοιραστείτε τις φωτογραφίες σας στα κοινωνικά μέσα.

Πώς να βρείτε Wifi Hotspots

Wifi hotspots είναι μέρη όπου μπορείτε να βρείτε wifi, δωρεάν ή με πληρωμή. Τα αεροδρόμια είναι πιθανότατα wifi hotspots, και πολλοί σιδηροδρομικοί σταθμοί, ξενοδοχεία, καφέ και μπαρ έχουν wifi hotspots. Τα καφέ Internet είναι σπάνια, οπότε μην βασίζεστε στη χρήση αυτών που ταξιδεύετε.

Μπορείτε να συνδεθείτε στο δωρεάν wifi σε hotspots όπου wifi προσφέρεται σκόπιμα στο κοινό χωρίς χρέωση. ορισμένα δίκτυα wifi προστατεύονται με κωδικούς πρόσβασης και πρέπει να πληρώσετε ή με άλλο τρόπο να έχετε πρόσβαση για σύνδεση. Γενικά, μπορείτε να συνδεθείτε με πληρωμένο wifi με online πιστωτική κάρτα. η οθόνη σας μπορεί να ανοίξει με μια σελίδα εκκίνησης για τον παροχέα wifi, προσφέροντάς σας επιλογές πληρωμής, εάν προσπαθείτε να συνδεθείτε στο διαδίκτυο σε ένα πληρωμένο wifi hotspot.

Μια χρήσιμη συμβουλή για όταν ταξιδεύετε είναι να κατεβάσετε Foursquare. Πολλά από τα σχόλια και τα σχόλια σε διάφορα εστιατόρια, καφετέριες και μπαρ μοιράζονται τον κωδικό πρόσβασης Wi-Fi, γεγονός που καθιστά online πολύ λιγότερο από μια ταλαιπωρία.

Πόσο συνηθισμένο είναι το δωρεάν Wi-Fi όταν ταξιδεύετε;

Σίγουρα εξαρτάται από τη χώρα στην οποία ταξιδεύετε και, αρκετά αστείο, από το αν ταξιδεύετε με προϋπολογισμό ή όχι.

Πάντα βρήκα περίεργο ότι είναι πολύ πιο εύκολο να βρείτε μια ελεύθερη σύνδεση wifi σε έναν ξενώνα παρά σε ένα πολυτελές ξενοδοχείο. Αν λοιπόν είστε ταξιδιώτης πολυτέλειας, θα θέλατε να βεβαιωθείτε ότι διαθέτετε κάποιο από τον προϋπολογισμό σας για να συνδεθείτε στο διαδίκτυο ή να παραιτηθείτε για να επισκεφθείτε ένα McDonald's ή το Starbucks κάθε τόσο συχνά για να επωφεληθείτε από το δωρεάν Wi-Fi.

Εάν ταξιδεύετε σε έναν προϋπολογισμό και παραμείνετε σε ξενώνες, θα διαπιστώσετε ότι η συντριπτική τους πλειοψηφία έχει δωρεάν wifi και ότι οι ταχύτητες αυξάνονται κάθε χρόνο, έτσι οι συνδέσεις σπάνια θα είναι άχρηστες.

Οποιεσδήποτε εξαιρέσεις; Η Ωκεανία είναι μια περιοχή του κόσμου όπου το wifi είναι αργό και ακριβό. Είναι σπάνιο να βρείτε δωρεάν Wi-Fi σε ξενώνες στην Αυστραλία , τη Νέα Ζηλανδία και αλλού στον Νότιο Ειρηνικό. Βρήκα ακόμη και έναν ξενώνα στην Αυστραλία που χρεώνει $ 18 ανά έξι ώρες wifi!

Σε περίπτωση που ταξιδεύετε με φορητό υπολογιστή;

Υπάρχουν πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα για να φέρετε το φορητό σας μαζί σας όταν ταξιδεύετε, αλλά ως επί το πλείστον συνιστώ να το κάνετε. Κρατήσεις πτήσεων, ανάγνωση αναλύσεων καταλυμάτων, κάλυψη μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, παρακολούθηση ταινιών, αποθήκευση φωτογραφιών ... όλοι είναι τόσο ευκολότεροι σε φορητό υπολογιστή παρά σε τηλέφωνο ή tablet.

Και ναι, μπορείτε να πείτε ότι το ταξίδι με ένα φορητό υπολογιστή καταστρέφει την εμπειρία του ταξιδιού.

Ότι οι ταξιδιώτες ξοδεύουν το χρόνο διακοπής τους σε ξενώνες κοιτάζοντας μια οθόνη αντί να συνομιλούν. Αλλά αυτό δεν πρόκειται να αλλάξει αν ταξιδεύετε με το laptop σας ή όχι. Και πιστέψτε με, το 90% των ταξιδιωτών που θα συναντήσετε σε ξενώνες ταξιδεύουν με φορητό υπολογιστή και υπάρχει ένας καλός λόγος για αυτό. Είναι βολικό, δεν χρειάζεται να είναι υπερβολικά βαρύ και κάνει τα πράγματα online πολύ πιο γρήγορα και πιο εύκολα.

Αυτό το άρθρο έχει επεξεργαστεί και ενημερωθεί από την Lauren Juliff.