Ταξιδεύοντας με ηλεκτρονικές συσκευές

Πάρτε το φορητό υπολογιστή σας, το κινητό τηλέφωνο ή το e-reader στο επόμενο ταξίδι σας

Οπουδήποτε ταξιδεύετε, πιθανότατα θα δείτε κάποιον - ή μερικούς μερικούς - να μιλήσει σε ένα κινητό τηλέφωνο, να δακτυλογραφήσει έναν φορητό υπολογιστή ή να δημιουργήσει μηνύματα κειμένου. Οι ηλεκτρονικές συσκευές μπορούν να είναι εξαιρετικά χρήσιμες, ιδιαίτερα για την καταγραφή των ταξιδιών σας και την επικοινωνία με την οικογένεια και τους φίλους σας πίσω στο σπίτι, αλλά έρχονται με μερικά μειονεκτήματα. Θα πρέπει να τα επαναφορτίσετε, για ένα πράγμα, και πρέπει επίσης να μπορείτε να τα μεταφέρετε και να τα διατηρήσετε ασφαλή.

Ας δούμε πιο προσεκτικά το ταξίδι με ηλεκτρονικές συσκευές.

Πρόσβαση στο Internet και κινητό τηλέφωνο

Οι ηλεκτρονικές συσκευές σας δεν θα σας βοηθήσουν πολύ εάν δεν μπορείτε να συνδεθείτε στο διαδίκτυο ή σε δίκτυο κινητής τηλεφωνίας. Ο καλύτερος τρόπος προετοιμασίας για τη χρήση του κινητού τηλεφώνου, του tablet ή του φορητού υπολογιστή σας στο ταξίδι σας είναι να αρχίσετε να εξετάζετε τη συνδεσιμότητα πολύ πριν από την ημερομηνία αναχώρησης.

Αν σχεδιάζετε να φέρετε έναν φορητό υπολογιστή στο ταξίδι σας, ελέγξτε εάν υπάρχει δωρεάν ασύρματη πρόσβαση στο Internet στο ξενοδοχείο σας ή σε μια κοντινή βιβλιοθήκη ή εστιατόριο. Πολλά ξενοδοχεία προσφέρουν πρόσβαση στο internet με ημερήσια χρέωση. μάθετε τι θα πληρώσετε προτού δεσμευθείτε να χρησιμοποιήσετε αυτήν την υπηρεσία.

Τα ασύρματα ζεστά σημεία είναι μια εναλλακτική λύση για να βασίζονται σε δημόσια πρόσβαση στο διαδίκτυο ή δίκτυα ξενοδοχείων. Συνήθως, τα καυτά σημεία έχουν οικονομικό νόημα μόνο για τους συχνούς ταξιδιώτες, επειδή πρέπει να αγοράσετε το καυτό σημείο και να εγγραφείτε σε ένα μηνιαίο σχέδιο δεδομένων. Εάν φέρετε μαζί σας ένα καυτό σημείο, αναμένετε να πληρώσετε επιπλέον για διεθνή κάλυψη.

Η τεχνολογία κινητού τηλεφώνου διαφέρει από χώρα σε χώρα. Ελέγξτε το κινητό σας για να δείτε αν θα λειτουργήσει στον προορισμό σας. Εάν διαθέτετε ένα "κλειδωμένο" κινητό τηλέφωνο ΗΠΑ και σχεδιάζετε να ταξιδέψετε στην Ευρώπη ή την Ασία, ίσως χρειαστεί να νοικιάσετε ή να αγοράσετε ένα κινητό τηλέφωνο GSM για χρήση στο ταξίδι σας. Όποια επιλογή και αν επιλέξετε, μην κάνετε το λάθος να στέλνετε δεκάδες φωτογραφίες στο σπίτι μέσω κινητού τηλεφώνου ή βίντεο συνεχούς ροής στο τηλέφωνό σας.

Η χρήση πάρα πολύ δεδομένων θα αυξήσει δραστικά τον λογαριασμό κινητού τηλεφώνου σας.

Για να εξοικονομήσετε χρήματα, σκεφτείτε να χρησιμοποιήσετε το Skype αντί του κινητού σας τηλεφώνου για να κάνετε διεθνείς τηλεφωνικές κλήσεις.

διαδικτυακή ασφάλεια

Αν αποφασίσετε να χρησιμοποιήσετε δωρεάν ασύρματη πρόσβαση στο διαδίκτυο για να διατηρήσετε επαφή με την οικογένεια και τους φίλους σας, θυμηθείτε ότι οι πληροφορίες που πληκτρολογείτε, όπως οι κωδικοί πρόσβασης και οι αριθμοί λογαριασμού, δεν είναι ασφαλείς. Μην τράπεζα ή αγοράσετε ηλεκτρονικά εάν χρησιμοποιείτε μια δωρεάν υπηρεσία WiFi. Τα στοιχεία του λογαριασμού σας μπορούν να ληφθούν από οποιονδήποτε πλησίον, ο οποίος διαθέτει τον κατάλληλο εξοπλισμό. Η αντιμετώπιση της κλοπής ταυτότητας είναι ακόμα πιο δύσκολη όταν βρίσκεστε μακριά από το σπίτι. Λάβετε μέτρα για την προστασία των προσωπικών σας πληροφοριών όταν ταξιδεύετε.

Εξετάστε το ενδεχόμενο να ρυθμίσετε μια διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου μόνο για ταξίδια που θα χρησιμοποιείτε ενώ ταξιδεύετε. Μπορείτε να στείλετε μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στους φίλους και την οικογένειά σας χωρίς να ανησυχείτε ότι ο βασικός σας λογαριασμός ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ενδέχεται να διακυβευτεί.

Ασφάλεια του αεροδρομίου

Εάν πάρετε φορητό υπολογιστή μέσω ασφάλειας αεροδρομίου στις Η.Π.Α. ή τον Καναδά, θα χρειαστεί να το αφαιρέσετε από την περίπτωσή του και να το τοποθετήσετε μόνοι σας σε πλαστικό κάδο για ανίχνευση ακτίνων Χ, εκτός αν έχετε TSA PreCheck. Αν αυτή η διαδικασία είναι δύσκολη για εσάς, σκεφτείτε να αγοράσετε μια θήκη φορητού υπολογιστή TSA. Αυτή η περίπτωση αποσυνδέει και επιτρέπει στους διαλογείς ασφαλείας να εξετάζουν τον υπολογιστή σας.

Δεν μπορείτε να βάλετε τίποτε άλλο, όπως ένα ποντίκι, σε αυτή την περίπτωση.

Σύμφωνα με το blog της TSA, μικρές συσκευές, όπως οι ηλεκτρονικοί αναγνώστες (Nook, Kindle, κ.λπ.) και τα iPads, μπορούν να παραμείνουν στη σακούλα μεταφοράς σε όλη τη διάρκεια της διαδικασίας προβολής.

Καθώς πλησιάζετε στο σημείο ελέγχου της οθόνης, σύρετε το laptop σας κατά μήκος της μεταφορικής ζώνης του σαρωτή ακτίνων Χ. Βάλτε το μακριά μετά από εσάς και έχουν σαρωθεί, κάντε αυτό πριν βάλτε τα παπούτσια σας και συγκεντρώνοντας τα υπάρχοντά σας έτσι ώστε να ξέρετε πού είναι ο φορητός σας υπολογιστής.

Καθώς περνάτε από την περιοχή ελέγχου ασφαλείας, αφιερώστε χρόνο και γνωρίστε τους ανθρώπους γύρω σας. Κοιτάξτε το φορητό σας υπολογιστή και το πορτοφόλι ή το πορτοφόλι σας, ειδικά όταν βάζετε τη ζώνη, το σακάκι και τα παπούτσια σας. Οι κλέφτες αγαπούν να αρπαχτούν σε περιφρονημένους ταξιδιώτες.

Πρόσβαση στο Internet με πτήση

Ορισμένες αεροπορικές εταιρείες, όπως η Southwest Airlines, η Delta Air Lines, η United Airlines, η American Airlines και η Air Canada, προσφέρουν πρόσβαση στο διαδίκτυο σε ορισμένες ή όλες τις πτήσεις τους.

Σε ορισμένες περιπτώσεις, η πρόσβαση στο διαδίκτυο είναι δωρεάν, αλλά πολλές αεροπορικές εταιρείες χρεώνουν την υπηρεσία αυτή. Οι τιμές διαφέρουν ανάλογα με το μήκος της πτήσης. Να θυμάστε ότι, ακόμα και στα 39.000 πόδια, τα προσωπικά σας στοιχεία δεν είναι ασφαλή. Αποφύγετε την εισαγωγή κωδικών πρόσβασης, αριθμών πιστωτικών καρτών και αριθμών τραπεζικών λογαριασμών κατά τη διάρκεια της πτήσης σας.

Φόρτιση ηλεκτρονικών συσκευών

Θα χρειαστεί τελικά να επαναφορτίσετε το κινητό σας τηλέφωνο, tablet ή φορητό υπολογιστή . Φέρτε το φορτιστή στο ταξίδι σας και θυμηθείτε να φέρετε έναν προσαρμογέα βύσματος ή / και έναν μετατροπέα τάσης εάν ταξιδεύετε στο εξωτερικό. Τα περισσότερα καλώδια φόρτισης χρειάζονται μόνο προσαρμογείς πρίζας, όχι μετατροπείς.

Αν έχετε μια στάση στο αεροδρόμιο, σκεφτείτε να επαναφορτίσετε την ηλεκτρονική σας συσκευή εκεί. Ορισμένα αεροδρόμια διαθέτουν μόνο μερικές αποθήκες. Στις μέρες των πολυάσχολων ταξιδιών, ενδέχεται να μην μπορείτε να συνδέσετε τη συσκευή σας, επειδή θα χρησιμοποιηθούν όλα τα σημεία πώλησης. Άλλα αεροδρόμια προσφέρουν σταθμούς πληρωμής ανά χρήση ή δωρεάν. ( Συμβουλή: Ορισμένα αεροδρόμια διαθέτουν αυτόματα μηχανήματα αυτόματης πώλησης, τα οποία κοστίζουν χρήματα, αλλά έχουν επίσης δωρεάν σταθμούς φόρτισης σε άλλες τοποθεσίες. Περπατήστε στο τερματικό σας και διερευνήστε τις επιλογές σας πριν πληρώσετε για να επαναφορτίσετε το τηλέφωνο ή το φορητό υπολογιστή σας).

Ορισμένα αεροπλάνα διαθέτουν ηλεκτρικές πρίζες που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε, αλλά δεν πρέπει να υποθέσετε ότι θα έχετε τη δυνατότητα να επαναφορτίσετε τις ηλεκτρονικές σας συσκευές κατά τη διάρκεια της πτήσης σας, ειδικά εάν πετάτε στην οικονομική θέση.

Εάν ταξιδεύετε με λεωφορείο, ενδέχεται να είστε σε θέση να επαναφορτίσετε το φορητό υπολογιστή, το tablet ή το κινητό σας κατά τη διάρκεια του ταξιδιού σας. Το λαγωνικό , για παράδειγμα, προσφέρει ηλεκτρικές πρίζες στα λεωφορεία του.

Στις ΗΠΑ, τα αμαξοστοιχίες της Amtrak παρέχουν συνήθως ηλεκτρικές πρίζες μόνο στην πρώτη θέση και την κατηγορία επιχειρήσεων. Η VIA Rail του Καναδά προσφέρει ηλεκτρικές πρίζες στην Οικονομία και την Επιχειρηματική Θέση στα τρένα διαδρομής Windsor-Québec City.

Αν δεν είστε σίγουροι αν θα μπορείτε να επαναφορτίσετε εύκολα το κινητό ή το tablet σας, μπορείτε να αγοράσετε ένα φορτιστή έκτακτης ανάγκης και να το φέρετε μαζί σας. Οι φορτιστές έκτακτης ανάγκης είναι είτε επαναφορτιζόμενες είτε με μπαταρία. Μπορούν να σας δώσουν αρκετές ώρες χρήσης κινητού τηλεφώνου ή tablet.

Ενώ είναι θαυμάσιο να είστε σε θέση να ταξιδέψετε και να διατηρείτε ακόμα σε επαφή με την οικογένεια και τους συναδέλφους σας, πρέπει επίσης να εξετάσετε το ενδεχόμενο να κλαπεί το κινητό ή το φορητό σας τηλέφωνο. Και πάλι, η έρευνα εκ των προτέρων θα αξίζει τον κόπο σας. Λαμβάνοντας ένα ακριβό φορητό υπολογιστή ή PDA σε μια περιοχή που είναι γνωστή για το έγκλημα ζητάει πρόβλημα.

Φυσικά, μπορεί να χρειαστεί να φέρετε μαζί σας τις ηλεκτρονικές σας συσκευές για επαγγελματικούς λόγους ή για άλλους σημαντικούς λόγους.

Θα θελήσετε να λάβετε μερικές βασικές προφυλάξεις για να αποφύγετε την κλοπή.