Εθνικό Πάρκο Chobe, Μποτσουάνα

Το εθνικό πάρκο Chobe της βορειοδυτικής περιοχής της Μποτσουάνα φημίζεται για την υψηλή πυκνότητα των ελεφάντων . Σε μια πρόσφατη επίσκεψη, έχω δει κυριολεκτικά εκατοντάδες ελέφαντες σε μόλις τρεις ημέρες. Που κολυμπούσαν στον ποταμό Chobe κατά το ηλιοβασίλεμα, προωθώντας τα μικρά τους προς τα εμπρός σε μια πορεία μέσα από το ξηρό τοπίο, και τυχαία απογυμνώνοντας φλοιό από τα δέντρα που δεν είχαν ακόμη καταστραφεί. Είναι ένα αξιοσημείωτο εθνικό πάρκο ανά πάσα στιγμή του χρόνου και δεν αποτελεί έκπληξη το πιο αξιοθέατο πάρκο της Μποτσουάνα.

Εκτός από τους μεγάλους και τους μικρούς ελέφαντες, το Chobe φιλοξενεί όλα τα μέλη του Big 5 , μαζί με τεράστια λοβούς ιππότης, κροκόδειλοι, kudu, lechwe, άγρια ​​σκυλιά, καθώς και πάνω από 450 είδη πουλιών. Ο ποταμός Chobe προσφέρει υπέροχες ευκαιρίες να παρακολουθήσετε το ηλιοβασίλεμα καθώς εκατοντάδες ζώα κατεβαίνουν στις όχθες του ποταμού για την δύση του ηλίου. Η γειτνίαση του Chobe με τους Καταρράκτες Βικτόρια και όλες τις διαθέσιμες δραστηριότητές του είναι ένα πρόσθετο πλεονέκτημα. Εδώ είναι ένας σύντομος οδηγός για το εθνικό πάρκο Chobe, πού να μείνετε, τι να κάνετε και την καλύτερη στιγμή για να επισκεφτείτε.

Τοποθεσία και Γεωγραφία του Εθνικού Πάρκου Chobe
Το εθνικό πάρκο Chobe καλύπτει έκταση 4200 μιλίων και βρίσκεται βόρεια του Δέλτα του Okavango στα βορειοδυτικά της Μποτσουάνα. Ο ποταμός Chobe στο βόρειο άκρο του πάρκου σηματοδοτεί το σύνορο μεταξύ της Μποτσουάνα και της Καμπηνέρας της Ναμίμπια. Εδώ είναι ένας λεπτομερής χάρτης από τον Τουρισμό της Μποτσουάνα. Ο Chobe είναι ευλογημένος με μια ποικιλία οικοτόπων που κυμαίνονται από πολύ εύφορες πλημμυρικές εκτάσεις, λιβάδια και παχιά που συνορεύουν με τον ποταμό Chobe, δάση mopane, δάση και θάμνους.

Απολαύστε και Linyati
Το Savute και τα Linyati είναι καταφύγια άγριας ζωής δίπλα στο εθνικό πάρκο Chobe. Είναι δημοφιλείς για τους επισκέπτες που αναζητούν αποκλειστικά στρατόπεδα (βλ. Παρακάτω) όπου μπορείτε να πάρετε νυχτερινά αυτοκίνητα και να απολαύσετε τα σαφάρι με τα πόδια. Τα περισσότερα στρατόπεδα είναι στρατόπεδα σε αυτές τις περιοχές λόγω της απομακρυσμένης φύσης τους.

Το Savute είναι μια άγονη περιοχή που βρίσκεται στο νότιο τμήμα του Εθνικού Πάρκου Chobe.

Η περιοχή διχοτομείται από το κανάλι Savuti, ένα ζωντανό σώμα νερού που ρέει και πάλι αφού στεγνώσει για δεκαετίες. Το Savuti έχει ανοικτές πεδιάδες, οι οποίες είναι οι μόνιμες κατοικίες του ελέφαντα, του λιονταριού και της κηλίδας της ύαινας. Μια λοφώδης περιοχή φιλοξενεί τους πίνακες San Bushmen. Μεγάλα κοπάδια της ζέβρας του Burchell επισκέπτονται την περιοχή στα τέλη του καλοκαιριού (Φεβρουάριος - Μάρτιος). Το Savute ήταν ο ιδανικός προορισμός κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, αλλά με το Savute Channel που προσφέρει πλέον νερό όλο το χρόνο, η περίοδος ξηρασίας (Απρίλιος - Οκτώβριος) είναι επίσης εξαιρετική στιγμή για να επισκεφθείτε.

Το Linyati είναι μια περιοχή πλούσια σε άγρια ​​ζώα, βόρεια του Δέλτα του Okavango, που τροφοδοτείται από τον ποταμό Kwando. Το Linyati είναι διάσημο για τον μεγάλο πληθυσμό των ελεφάντων καθώς και για τον άγριο πληθυσμό σκύλων του. Ο καλύτερος χρόνος για να επισκεφθείτε είναι κατά τη διάρκεια της ξηρασίας (Απρίλιος - Οκτώβριος), όταν η κύρια πηγή νερού είναι ο ποταμός Kwando, όπου τα ζώα συγκεντρώνονται για να πιουν.

Κασάνε
Ακριβώς έξω από τα σύνορα του Εθνικού Πάρκου Chobe βρίσκεται η μικρή πόλη Kasane. Το Kasane είναι μια μονοκινητική πόλη, αλλά είναι ιδανική για την προμήθεια των προμηθειών στα (δύο) αξιοπρεπή σούπερ μάρκετ και τα καταστήματα μπουκαλιών. Υπάρχει ένα ινδικό / πίτσα εστιατόριο απέναντι από το Spar που μπορώ να συστήσω για ένα καλό γεύμα ή δείπνο. Ένα ταχυδρομείο, αρκετές τράπεζες και μερικά καταστήματα χειροτεχνίας ολοκληρώνουν την εμπειρία του Kasane.

Καλύτερος χρόνος για να επισκεφθείτε το εθνικό πάρκο Chobe
Η καλύτερη στιγμή για να επισκεφθείτε το Chobe είναι κατά την ξηρή περίοδο από τον Απρίλιο έως τον Οκτώβριο . Τα ταψιά στεγνώνουν και τα ζώα τείνουν να συγκεντρώνονται κοντά στις όχθες του ποταμού, καθιστώντας ευκολότερο να τα εντοπίσουν. Η ξηρή περίοδος σημαίνει επίσης ότι τα δέντρα και οι θάμνοι χάνουν τα φύλλα τους και τα χόρτα είναι σύντομα, καθιστώντας πολύ πιο εύκολο να δείτε ακόμα περισσότερο τον θάμνο για να εντοπίσετε την άγρια ​​φύση. Αλλά η "πράσινη εποχή" μετά τις βροχές ξεκινάει από το Νοέμβριο έως το Μάρτιο είναι επίσης πολύ ανταμείβοντας, Αυτή είναι η εποχή του χρόνου που γεννιούνται τα μικρά και τίποτα δεν μπορεί να είναι πιο γλυκό από το μωρό ζέβρα, warthogs και ελέφαντες. Το Birdlife είναι επίσης καλύτερο όταν το πράσινο και το νερό του από τον Νοέμβριο έως τον Μάρτιο, καθώς τα μεταναστευτικά σμήνη έρχονται να επισκεφθούν.

Τι να δείτε στο εθνικό πάρκο Chobe
Ο Chobe είναι διάσημος για τις τεράστιες κοπάδιες των ελεφάντων, ενώ τα άλλα μέλη του Big Five είναι επίσης γνωστά.

Την τελευταία μου επίσκεψη είδα λεοπάρδαλη, λιοντάρι, βουβάλι, καμηλοπάρδαλη, kudu και τσακάλι σε ένα μόνο πρωινό παιχνίδι πρωινού. Το Chobe είναι επίσης ένα υπέροχο μέρος για να εντοπίσετε ιππότες μέσα και έξω από το νερό, ακόμα και κατά τη διάρκεια της ημέρας. Είναι επίσης ένα από τα λίγα μέρη που θα δείτε Puku, Waterbuck και Lechwe.

Τα πουλία
Πάνω από 460 είδη πτηνών έχουν παρατηρηθεί στο εθνικό πάρκο Chobe, ένα αξιόλογο πρόσωπο. Κάθε επίσημος οδηγός σαφάρι θα γνωρίζει πολλά για τα πουλιά, γι 'αυτό να τους ρωτάτε τι μπορείτε να κοιτάξετε όταν είστε σε κρουαζιέρα ή αυτοκίνητο, αφού ένα ερασιτεχνικό μάτι μπορεί να δυσκολευτεί να διακρίνει μεταξύ των ειδών. Η λάμψη του χρώματος από ένα carmine bee-eater είναι υπέροχη, αλλά η επισήμανση ενός αφρικανικού skimmer είναι εξίσου συναρπαστική όταν γνωρίσετε τα χαρακτηριστικά του. Έπρεπε να συναντηθώ με μερικούς ζωηρόχρους πουλιά σε μια πρόσφατη επίσκεψη στο Chobe που ήταν φανταστική. Μέσα σε μια περίοδο δύο ωρών εντοπίσαμε περισσότερα από 40 είδη πτηνών, συμπεριλαμβανομένων των αρπακτικών, των αετών και των ιπποδρομιών.

Τι να κάνετε στο εθνικό πάρκο Chobe
Η άγρια ​​φύση είναι η νούμερο ένα έλξη στον Chobe. Τα καταλύματα και οι κατασκηνώσεις προσφέρουν τρεις ώρες σαφάρι, τρεις φορές την ημέρα σε ανοικτά οχήματα. Σας επιτρέπεται να πάρετε το δικό σας όχημα στο πάρκο, αλλά θα πρέπει να είναι 4x4. Κατά την περίοδο της ξηρασίας ειδικότερα (από τον Απρίλιο έως τον Οκτώβριο), ακόμη και μια μέρα με σαφάρι μεσημέρι μπορεί να αποδώσει μια μεγάλη ποσότητα παρατηρήσεων καθώς η άγρια ​​ζωή κατευθύνεται προς τον ποταμό Chobe για ένα ποτό καθώς η μέρα χτυπάει. Στη μέση της κίνησης θα έχετε τη δυνατότητα να βγείτε από το όχημά σας για ένα ποτό και σνακ για να τεντώσετε τα πόδια σας, συνήθως στις όχθες του ποταμού κατά τη διάρκεια της ξηρής περιόδου.

Οι κρουαζιέρες στο Safari είναι ένα από τα σημαντικότερα σημεία κάθε επίσκεψης στο Chobe. Τα μεγαλύτερα κρουαζιερόπλοια συνήθως πλέουν στον ποταμό Chobe το πρωί ή το απόγευμα και χρειάζονται περίπου τρεις ώρες. Στο σκάφος διατίθενται ποτά και σνακ και μπορείτε να πάτε στην επίπεδη οροφή για καλύτερες ευκαιρίες φωτογραφιών. Σας συνιστούμε να ενοικιάσετε ένα μικρό σκάφος για το πάρτυ σας, αν είναι δυνατόν. Σας δίνει μεγαλύτερη ευελιξία για να φτάσετε κοντά σε ένα λόφο της ιππότης, μια ομάδα ελεφάντων ή οποιαδήποτε άλλη άγρια ​​φύση στις όχθες του ποταμού. Εάν είστε ένας έντονος φορέας, ένα μικρό σκάφος σας δίνει την ευκαιρία να μείνετε στάσιμο και να θαυμάσετε τους αφρικανούς skimmers, τους αετούς ψαριών και τον οικοδεσπότη άλλων θαυμάσιων πτηνών που ζουν εδώ.

Πού να μείνετε στο εθνικό πάρκο Chobe
Το καλύτερο μέρος που έχω μείνει στην περιοχή Chobe είναι σε ένα σκάφος σαφάρι πολυτελείας Ichobezi. Μια πραγματικά υπέροχη εμπειρία, την οποία συνιστώ ανεπιφύλακτα. Περάστε τουλάχιστον δύο νύχτες για να αξιοποιήσετε στο έπακρο. Τα σκάφη έχουν πέντε δωμάτια με ιδιωτικό μπάνιο. Νόστιμα γεύματα σερβίρονται στην κορυφή του καταστρώματος και το μπαρ είναι ανοιχτό όλη την ημέρα. Κάθε δωμάτιο διαθέτει το δικό του μικρό σκάφος που θα σας οδηγήσει σε ένα σαφάρι ποταμών μόλις το σκάφος έχει αγκυροβολήσει σε διάφορες όμορφες τοποθεσίες κατά μήκος των όχθες του Chobe. Το κατάλυμα Ichobezi προσφέρει μεταφορά από και προς το Kasane και θα σας βοηθήσει με τις μεταναστευτικές διατυπώσεις, καθώς βρίσκονται στην πλευρά του Ναμίμπια του ποταμού.

Υπάρχει μόνο ένα καταφύγιο μέσα στα όρια του Εθνικού Πάρκου Chobe, το Chobe Game Lodge. Είναι ένα εξαιρετικό μέρος για διαμονή, αλλά δεν έχει την ίδια αποκλειστική αίσθηση με αυτό των καταυλισμών στα αποθεματικά Savute και Linyati (βλ. Παρακάτω). Έμεινα στο Chobe Safari Lodge ακριβώς έξω από τις πύλες του πάρκου, στο Kasane και είχα μια θαυμάσια εμπειρία. Εξαιρετική εξυπηρέτηση, καλοί οδηγοί για τα σαφάρι και υπέροχες κρουαζιέρες του Sundowner, όλα σε πολύ λογικές τιμές. Το Chobe Safari Lodge είναι ένα εξαιρετικό μέρος για οικογένειες που ταξιδεύουν με παιδιά και άτομα που ταξιδεύουν μόνοι τους.

Άλλες συνιστώμενες κατοικίες κοντά στο Εθνικό Πάρκο Chobe περιλαμβάνουν: Queen Zambezi , Sanctuary Chobe Chilwero και Ngoma Safari Lodge.

Πού να μείνετε στο Linyati και Savute
Τα συνιστώμενα στρατόπεδα στο Linyati και στο Savute περιλαμβάνουν: Camp Kings Pool, Duma Tau, Camp Savuti και Camp Linyati Discoverer. Είναι όλα τα αποκλειστικά στρατοπεδωμένα στρατόπεδα που προσφέρουν στους επισκέπτες μια μοναδική εμπειρία θάμνων. Τα στρατόπεδα είναι απομακρυσμένα και προσβάσιμα μόνο από μικρά αεροσκάφη. Αυτά τα στρατόπεδα δεν είναι κατάλληλα για παιδιά κάτω των οκτώ, αλλά κατά τα άλλα αρκετά φιλικά προς την οικογένεια.

Να φτάσετε και να πάτε από το Chobe
Το αεροδρόμιο Kasane έχει τακτικά δρομολόγια τακτικών και τσάρτερ που έρχονται από τις περιοχές Livingstone, Victoria Falls, Maun και Gaborone. Το Savute και το Linyati έχουν τα δικά τους αεροσκάφη για πτήσεις τσάρτερ, το στρατόπεδο ή το καταφύγιο σας συνήθως θα σας βοηθήσει να οργανώσετε τις μεταφορές.

Το Chobe National Park βρίσκεται σε βολική τοποθεσία για όσους θέλουν να συνδυάσουν ένα σαφάρι με μια επίσκεψη στο μαγευτικό Victoria Falls . Οι ημερήσιες εκδρομές μπορούν να κρατηθούν εύκολα μέσω των καταλυμάτων και των κατασκηνώσεων στην πόλη. Χρειάζονται περίπου 75 λεπτά οδικώς για να φτάσετε στη Ζιμπάμπουε ή την Ζάμπια πλευρά του Falls. Το Bushtracks είναι μια εξαιρετική εταιρεία που μπορεί να χρησιμοποιήσει για μεταφορές από και προς τους Καταρράκτες Βικτόρια, έχουν εκπροσώπους σε Kasane, Livingstone και Victoria Falls.