Πόλη Τραμ Circle

Το τραμ City Circle στη Μελβούρνη είναι ένα όφελος για τους επισκέπτες της Μελβούρνης. Λειτουργεί καθημερινά κατά μήκος ενός κυκλώματος της πόλης που περνάει πολλά αξιοθέατα της Μελβούρνης.

Πετάξτε, ξεκουραστείτε

Όχι μόνο είναι το ταξίδι εντελώς δωρεάν στο City Circle Tram αλλά παίρνετε ένα τρέχον σχόλιο για τα σημεία ενδιαφέροντος κατά μήκος της διαδρομής του. Μπορείτε να κατεβείτε από το τραμ σε οποιαδήποτε από τις στάσεις του, ώστε να μπορείτε να επισκεφθείτε τα συγκεκριμένα αξιοθέατα στο στενό χέρι και να πιάσετε το επόμενο.

Αυτό το χαρακτηριστικό "hop on, hop off" είναι παρόμοιο με αυτό των λεωφορείων του Sydney Explorer εκτός από το ότι τα λεωφορεία Explorer ταξιδεύουν σε μεγαλύτερο κύκλο και πρέπει να πληρώσετε για ένα εισιτήριο.

Πόσο συχνά ταξιδεύουν;

Το Τραμ Circle City της Μελβούρνης έχει προγραμματιστεί να φτάσει σε καθορισμένες στάσεις κάθε 12 λεπτά περίπου από τις 10 π.μ. έως τις 18:00 καθημερινά και μέχρι τις 21:00 από Πέμπτη έως Σάββατο. Τα προγράμματα ενδέχεται να αλλάξουν.

Το τυποποιημένο τραμ City Circle έχει ένα ξεχωριστό καφετί χρώμα. Αντικατάσταση ή πρόσθετα τραμ μπορούν να χρησιμοποιηθούν στη διαδρομή και να είναι άλλου χρώματος εντελώς, αλλά θα φέρουν σαφή σήμανση "City Circle Tram."

Το Τραμ Circle City της Μελβούρνης δεν λειτουργεί την Ημέρα των Χριστουγέννων και την Μεγάλη Παρασκευή.

Ποια είναι η διαδρομή City Circle;

Το Τραμ Circle City της Μελβούρνης ταξιδεύει σε μια ορθογώνια διαδρομή κατά μήκος των οδών Flinders, Spring και LaTrobe, στη συνέχεια στο λιμάνι Esplanade στο Docklands - ακριβώς δίπλα στο κέντρο της πόλης της Μελβούρνης. Από το δυτικό άκρο του LaTrobe St παίρνει το σιδηροδρομικό κίνημα στο Docklands Drive στην περιοχή Waterfront City πριν από το διπλασιασμό πίσω για να επανέλθει στην ορθογώνια διαδρομή.