Ρωτήστε ένα νέο Jerseyan: Τι είναι Jughandle;

Το Νιου Τζέρσεϋ είναι λίγο περίεργο (υπάρχει μια ολόκληρη σειρά ιστοτόπων / βιβλίων αφιερωμένη στις ιδιαιτερότητές του, τελικά). Είναι τόσο περίεργο που υπάρχουν πάνω από 600 περιπτώσεις του κράτους ζητώντας από τους οδηγούς να γυρίσουν δεξιά όταν θέλουν να στρίψουν αριστερά: κάτι που η υπόλοιπη χώρα μπορεί να μην είναι σε θέση να τυλίξει το κεφάλι της γύρω. Ναι, αυτοί οι τύποι στροφών, jughandles, υπάρχουν σε ορισμένες άλλες πολιτείες, αλλά το New Jersey, μακράν, έχει τα περισσότερα.

Πώς λειτουργεί αυτό, ρωτάτε; Αυτό το New Jerseyan θα σας γεμίσει με το "The Jersey Left".

Η Μηχανική

Θα ξέρετε ότι ένα jughandle έρχεται όταν βλέπετε μια υπογραφή "Όλες οι στροφές από τη δεξιά λωρίδα" ή "U και αριστερή στροφή". Υπάρχουν τρία τυποποιημένα είδη jughandles, σύμφωνα με το New Jersey Department of Transportation.

"Ο τύπος Α είναι το πρότυπο jughandle" . Πετάτε τον αυτοκινητόδρομο πλησιάζοντας μια διασταύρωση όπου θα θέλετε να στρίψετε αριστερά. Μια ράμπα στα δεξιά εμφανίζεται πριν από τη διασταύρωση, σημειωμένη με το σύμβολο "Όλες οι στροφές από τη δεξιά λωρίδα". Πάρτε αυτή την ράμπα, καμπύλη γύρω, και διασχίστε την εθνική οδό κατευθείαν στον προορισμό σας (ή κάντε μια αριστερή στην άλλη πλευρά της εθνικής οδού για μια στροφή). Αυτός είναι ο πιο κοινός τύπος jughandle.

"Ο τύπος Β είναι μια παραλλαγή χωρίς διασταυρωμένη οδό που διαπερνά το jughandle, καμπυλώνει 90 μοίρες αριστερά για να συναντήσει τον κεντρικό δρόμο και χρησιμοποιείται είτε σε μια διασταύρωση" Τ "είτε για μια στροφή μόνο στροφής". Σκεφτείτε αυτό σαν τον Τύπο Α, εκτός από το ότι δεν υπάρχει επιλογή να πάτε κατευθείαν σε ένα διασταυρωμένο δρόμο.

Είναι μια ευκαιρία για μια στροφή από τις δύο πλευρές.

"Ο τύπος C είναι η τυπική αντίστροφη jughandle." Αυτός ο τύπος jughandle περιλαμβάνει τον ίδιο τύπο ράμπας από τον τύπο Α, εκτός από το ότι έρχεται μετά την εν λόγω διασταύρωση. Θα βγείτε προς τα δεξιά και θα συγχωνευθείτε με την αρχική διασταύρωση στη διασταύρωση.

Αυτοί είναι οι τύποι jughandles που φαίνονται λίγο καρυδιού στους Χάρτες Google.

Ακόμα έχετε πρόβλημα με την απεικόνιση; Ο Star-Ledger συνέταξε ένα χέρι-dandy διάγραμμα.

Η κατασκευή του Jughandle στο New Jersey χρονολογείται από τη δεκαετία του 1940 και οι New York Times τις αναφέρουν για πρώτη φορά το 1959. Σχεδιάστηκαν για να μειώσουν την κίνηση στους κύριους δρόμους, αλλά με την πληθώρα των αυτοκινήτων που κυκλοφορούν στο δρόμο, πολλοί οδηγοί δεν είναι οπαδοί.

Γιατί είναι υπέροχοι

Τα αριστερόστροφα οχήματα δεν φράζουν τη γρήγορη λωρίδα σε πολλούς αυτοκινητόδρομους του κράτους, επιτρέποντας έτσι στην κίνηση να κυκλοφορεί πιο ελεύθερα.

Οι οδηγοί που δεν στρέφονται δεν χρειάζεται να περιμένουν τα σήματα προς τα αριστερά για να πραγματοποιήσουν κύκλο πριν προχωρήσουν.

Φανταστείτε να κάνετε μια αριστερή στροφή μπροστά από έναν αυτοκινητόδρομο τριών λωρίδων. Η εκτροπή της κυκλοφορίας σε έναν δρόμο ελεγχόμενο με φανάρι βελτιώνει σημαντικά την ασφάλεια.

Τι γίνεται αν κάποιος προσπαθεί να κάνει μια σωστή στροφή την ίδια στιγμή που προσπαθείτε να κάνετε μια αριστερά; Οι Jughandles απομακρύνουν πλήρως τη σύγκρουση.

Γιατί δεν είναι τόσο σπουδαίοι

Ενώ οι jughandles βελτιώνουν συνολικά την ασφάλεια, η σύγχυση κατά τη στροφή μπορεί να αποτελέσει πρόβλημα ανησυχίας για τους οδηγούς εκτός δρόμου ή τους οδηγούς αριστεράς λωρίδας που ίσως να μην δίνουν προσοχή και να προσπαθούν να σκαρφαλώνουν σε πολλαπλές λωρίδες προς τα δεξιά, κάνουν τη σειρά τους.

Ορισμένες jughandles είναι απλά πολύ σύντομες. Η κίνηση μπορεί να ενισχύσει σημαντικά, ειδικά εάν τα μεγάλα φορτηγά βρίσκονται στο μίγμα.

Οι οδηγοί ενδέχεται να μπουν στον πειρασμό να γυρίσουν δεξιά στο jughandle και στη συνέχεια δεξιά πάλι στην αρχική εθνική οδό για να "χτυπήσουν" ένα κόκκινο φως.

Πώς νιώθεις για jughandles; Πείτε μας στο Facebook ή το Twitter.