Γειτονιά Collinwood του Κλίβελαντ

Η γειτονιά Collinwood του Κλίβελαντ, που οριοθετείται κατά προσέγγιση από τη λίμνη Erie στα βόρεια και η E 131η και η E 185th Streets στα ανατολικά και τα δυτικά, έγινε μέρος της πόλης το 1910. Η περιοχή της ευρύτερης περιοχής προσελκύει πολυάριθμες μεταναστευτικές κοινότητες κατά τα πρώτα και τα μέσα του 20ου αιώνα, από την εργασία που βρίσκεται στα ναυπηγεία των σιδηροδρόμων και τις μονάδες παραγωγής εκεί. Μεταξύ αυτών ήταν Ιταλοί, Σλοβένοι, Πολωνοί, Κροάτες και άνθρωποι της περιοχής της Απαλαχίας.

Από τη δεκαετία του 1960 έχει αναπτυχθεί και μια αρκετά μεγάλη αφρικανική-αμερικανική κοινότητα. Το περιοδικό "Travel + Leisure" αποκαλείται Collinwood μία από τις "καλύτερες μυστικές γειτονιές" της Αμερικής.

Ιστορία

Το Collinwood χωρίζεται σε τσέπες οικιστικών κοινοτήτων, που ονομάζονται North Collinwood, South Collinwood και Euclid / Green.

Το πιο αξιοσημείωτο περιστατικό στην ιστορία του Collinwood είναι η σχολική πυρκαγιά του 1908, όπου σκοτώθηκαν 172 παιδιά και άλλα τρία. Η τραγωδία οδήγησε σε σημαντικές μεταρρυθμίσεις ασφάλειας σχολείων γύρω από τις Ηνωμένες Πολιτείες. Υπάρχει ένα μνημείο για τα θύματα αυτής της τραγωδίας στο νεκροταφείο Lakeview του Κλίβελαντ .

δημογραφικά στοιχεία

Σύμφωνα με την αμερικανική απογραφή του 2010, η Collinwood έχει 34.220 κατοίκους. Η πλειοψηφία (62,5%) είναι αφροαμερικανικής καταγωγής. Το μέσο εισόδημα των νοικοκυριών είναι 27.286 δολάρια.

Εκδηλώσεις

Το Collinwood είναι γνωστό για το καλοκαιρινό E 185th Street Festival και το Waterloo Art Festival, που πραγματοποιείται κάθε Ιούνιο. Το Collinwood φιλοξενεί επίσης μηνιαίες περιπάτους τέχνης.

Εκπαίδευση

Οι κάτοικοι του Collinwood είναι μέλη της Δημοτικής Σχολής του Κλίβελαντ. Το Collinwood είναι επίσης το σπίτι της Καθολικής Βίλας St. Angela / St. Το Γυμνάσιο του Ιωσήφ στη λεωφόρο Lakeshore.

Διάσημοι κάτοικοι

Μεταξύ των αξιοσημείωτων κατοίκων, παρελθόντος και σήμερα, του Collinwood είναι ένας παίκτης ακορντεόν που κερδίζει το Grammy, Frankie Yankovic.

Collinwood στον Λαϊκό Πολιτισμό

Το Collinwood ήταν το σκηνικό για την ταινία του 2002 "Welcome to Collinwood" με τους George Clooney και William H. Macy. Κάποιες από τις σκηνές γυρίστηκαν στη γειτονιά.