Επισκόπηση της λίμνης Erie από το Κλίβελαντ

Η λίμνη Erie, η οποία σχηματίζει το βόρειο όριο του Κλήβελαντ, είναι η πιο ρηχή και η νοτιότερη από τις πέντε Μεγάλες Λίμνες. Η λίμνη παρέχει μεταφορά, απασχόληση, φαγητό και αναψυχή σε κατοίκους και επισκέπτες του Βορειοανατολικού Οχάιου. Είναι ένας πλούσιος πόρος και μια πηγή ατελείωτης γοητείας.

Ιστορία

Η λίμνη Erie χαράχθηκε από τους παγετώνες της Μεγάλης Εποχής των Παγετώνων. Αυτό αποδεικνύεται στο Glacial Grooves στο νησί Kelleys , τα μεγαλύτερα παγετώδη αυλάκια στον κόσμο.

Η περιοχή γύρω από τη λίμνη Erie κατοικήθηκε αρχικά από την αμερικανική φυλή Erie, από την οποία παίρνει το όνομά της η λίμνη. Αυτή η ειρηνική φυλή κατακτήθηκε και σκοτώθηκε από τους Ιρόκους τον 17ο αιώνα. Η γη αργότερα κατοικήθηκε από τις φυλές της Οτάβας, του Γουαντότ και του Μίνγκο.

Ο πρώτος Ευρωπαίος που καταγράφει τη λίμνη Erie ήταν ο γάλλος έμπορος και εξερευνητής Louis Jolliet το 1669. Κατά τη διάρκεια του πολέμου του 1812, η ​​λίμνη Erie έπαιξε στρατηγικό ρόλο, πιο γνωστό στη Μάχη της λίμνης Erie, όπου ο Oliver Hazard Perry νίκησε τους Βρετανούς σε μια θάλασσα διαγωνισμό κοντά στο Put-in-Bay . Η νίκη είναι μνημονευμένη με το μνημείο Perry στο νησί του Νότιου Μπάσου.

Λίμνη Erie Γεγονότα

Μερικά στοιχεία για τη λίμνη Erie:

Λίμνη Erie νησιά

Υπάρχουν 24 νησιά στη λίμνη Erie, 9 από τα οποία ανήκουν στον Καναδά.

Ανάμεσα στα μεγαλύτερα και πιο ενδιαφέροντα νησιά είναι το νησί Kelleys, το σπίτι των παγετώνων Grooves. Νότιος Bass Island, σπίτι στο Put-in-Bay ? Το νησί του Τζόνσον, όπου στεγάζεται το νεκροταφείο του εμφυλίου πολέμου. Το νησί Pelee του Καναδά; και το νησί του Μέσου Μπάσου, το σπίτι στο κλειστό οινοποιείο Lonz.

Γεωγραφία και Γεωλογία

Η λίμνη Erie έχει μήκος 241 μίλια και πλάτος 57 μίλια στα μεγαλύτερα σημεία της.

Τροφοδοτείται από τη λίμνη Huron και τη λίμνη St. Clair μέσω του ποταμού Ντιτρόιτ (στα δυτικά) και αποστραγγίζεται στον ποταμό Niagara και στους καταρράκτες του Νιαγάρα στην ανατολή. Άλλοι παραπόταμοι περιλαμβάνουν (δυτικά προς ανατολικά) τον ποταμό Maumee, τον ποταμό Sandusky, τον ποταμό Huron, τον ποταμό Cuyahoga και τον μεγάλο ποταμό.

Η λίμνη Erie δημιουργεί το δικό της μικροκλίμα κατά μήκος των ακτών της (μέσα σε περίπου 10 μίλια εσωτερικά), καθιστώντας αυτή την περιοχή εύφορη και δημοφιλής για οινοποιεία, φυτώρια και οπωροφόρα δέντρα μήλων. Η λίμνη Erie είναι επίσης γνωστή για τις χιονοθύελλες της Lake Effect , αποτέλεσμα των καιρικών συνόλων που αντλούν υγρασία από τη λίμνη και την εναποτίθενται στην ανατολική άκρη, από το Mentor στο Μπάφαλο, με τη μορφή χιονιού.

Παραλίες

Η λίμνη Erie είναι διάστικτη με παραλίες από το νότιο Μίτσιγκαν προς τη Νέα Υόρκη. Ορισμένα είναι άμμος και μερικά αποτελούνται από μικρούς βράχους. Κοντά στο Κλίβελαντ, μερικές από τις πιο δημοφιλείς παραλίες είναι η παραλία Huntington στο Bay Village, η παραλία Edgewater κοντά στο κέντρο της πόλης και το Statelands State Park, κοντά στο Mentor.

Αλιεία

Η λίμνη Erie φιλοξενεί μία από τις μεγαλύτερες εμπορικές αλιείες γλυκού νερού στον κόσμο. Παρόλο που τα περισσότερα από αυτά βασίζονται στον Καναδά, μια μεγάλη εμπορική απόδοση κίτρινου πέρκα ρυμουλκείται ετησίως στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Το Sportsfishing είναι ένα δημοφιλές χόμπι κατά μήκος της λίμνης Erie, ιδιαίτερα την άνοιξη.

Μεταξύ των πιο συνηθισμένων ψαριών είναι το walleye, η κίτρινη πέρκα και το άσπρο μπάσο. Διαβάστε περισσότερα σχετικά με τη λήψη άδειας αλιείας στο Οχάιο .

Λιμάνια

Εκτός από το Κλίβελαντ, μεγάλα λιμάνια κατά μήκος της λίμνης Erie περιλαμβάνουν Buffalo, Νέα Υόρκη. Erie, Pennsylvania; Monroe, Michigan. και Τολέδο.