Ο ζωολογικός κήπος Artis Royal

Ως ένα από τα τρία πιο δημοφιλή αξιοθέατα στο Άμστερνταμ, ο ζωολογικός κήπος Artis Royal δεσμεύεται να εντυπωσιάσει με τον συνδυασμό των ζώων και της ατμόσφαιρας. Ιδρύθηκε το 1838 ως ίδρυμα μόνο μέλη, ο ζωολογικός κήπος άνοιξε αργότερα τις πόρτες του στο κοινό. από τότε, γίνεται ένας αγαπημένος προορισμός τόσο για οικογένειες όσο και για άτομα, με πάνω από 1,2 εκατομμύρια επισκέπτες κάθε χρόνο. Ο ζωολογικός κήπος εξακολουθεί να διατηρεί μεγάλο μέρος της ιστορικής αρχιτεκτονικής του, από το Wolvenhuis (Wolf House) και το Masmanhuisje (τώρα το Ibis abode), και τα δύο πριν από το ζωολογικό κήπο, στο φανταστικό ενδιαιτημένο Ενυδρείο, που θεωρείται ένα από τα πιο θαυμάσια μνημεία του ζωολογικού κήπου .

Παρά την ιστορικότητά του, ωστόσο, οι άοκνες βελτιώσεις στο ζωολογικό κήπο το έχουν διατηρήσει σύμφωνα με τα σύγχρονα πρότυπα.

Ο μνημειώδης ζωολογικός κήπος φιλοξενεί 900 είδη πάνω από τα τεράστια 14 στρέμματα (35 στρέμματα), καθένα από τα οποία είναι πιο εντυπωσιακό από το επόμενο. Η ποικιλία των ειδών είναι εξαιρετική, από τις καμήλες που ενθουσιάζουν τους επισκέπτες μόνο βήματα πέρα ​​από την μαγευτική είσοδο του ζωολογικού κήπου, στους κροκόδειλους που παραμονεύουν και οι λεμούριοι που φαίνονται στα μακρινά σημεία του εδάφους. Ένα καθημερινό πρόγραμμα εκδηλώσεων ενισχύει τις επισκέψεις ζωολογικού κήπου, από ενημερωτικές συναντήσεις με τζωγοκεντρητές μέχρι παραστάσεις του πλανητάριου. Τα μωρά ζώα ανακοινώνονται με πολύ φαντασία στην ιστοσελίδα του ζωολογικού κήπου, έτσι ώστε οι επισκέπτες να μπορούν να παρακολουθήσουν τις τελευταίες γεννήσεις, αλλά σημειώνουν ότι μερικοί δεν κάνουν το δημόσιο ντεμπούτο τους μέχρι πολλούς μήνες. Τα ειδικά περίκλειστα είναι αφιερωμένα σε ερπετά, ψάρια, έντομα και πεταλούδες.

Οι επισκέπτες του ζωολογικού κήπου μπορούν να επιλέξουν να αφιερώσουν μια μέρα στο Plantage, τη γειτονιά όπου βρίσκεται το Artis, για να αξιοποιήσουν στο έπακρο τα αξιοθέατα που πρέπει να δουν, όπως το Βοτανικό Κήπο Hortus Botanicus , το οποίο κάποτε περιείχε τα φαρμακευτικά βότανα και τα φυτά που η Ολλανδική Εταιρεία Ανατολικής Ινδίας χτύπησε πίσω από τις αποικίες. το καταξιωμένο Μουσείο Verzetsmuseum (Ολλανδικό Μουσείο Αντίστασης), ένα αφιέρωμα στους ολλανδούς πολίτες που προσπάθησαν να αντισταθούν στην ναζιστική κατοχή. το Tropenmuseum (Μουσείο Tropics), όπου οι οικογένειες μπορούν να ανακαλύψουν εξωτικές τέχνες και πολιτισμούς. και την πρώην εβραϊκή συνοικία , μαρτυρία της εβραϊκής κοινότητας και της συνεισφοράς τους στο Άμστερνταμ.

Διαβάστε περισσότερα για το Plantage on Amsterdam Travel.

Συμβουλή: Περάστε τα μέτρια γεύματα του ζωολογικού κήπου και ξεκινήστε για μεσημεριανό γεύμα: κάθε εισιτήριο Artis είναι ένα πέρασμα ημέρας που επιτρέπει επανειλημμένες καταχωρήσεις για τους επισκέπτες που έχουν τα χέρια τους σφραγισμένα με τη σφραγίδα επανεισόδου του ζωολογικού κήπου, έτσι ώστε οι επισκέπτες να τρέξουν με τα εστιατόρια του Plantage. Σας συνιστώ το Burger Meester, που βρίσκεται ακριβώς κάτω από το δρόμο στο Plantage Kerklaan 37, για ένα ξεχωριστό μεσημεριανό γεύμα γκουρμέ με βάση το κρέας ή χορτοφάγους χάμπουργκερ και σαλάτες.

Artis Royal Zoo Επισκέπτης Πληροφορίες

Plantage Kerklaan 38-40
1018 CZ Amsterdam

Εισπράξεις

Τα εισιτήρια διατίθενται στην είσοδο ή στο online box office.

Πάρτε εκεί