Πράγματα που πρέπει να κάνετε τον Οκτώβριο στη Βενετία της Ιταλίας

Οποιαδήποτε στιγμή είναι μια καλή στιγμή για να επισκεφτείτε τη συναρπαστική, ρομαντική και εντελώς μοναδική πόλη της Βενετίας, αλλά αν θα είστε εκεί τον Οκτώβριο, προσθέστε αυτά τα γεγονότα στη λίστα υποχρεωτικών αναγκών σας. Τα περισσότερα από αυτά τα γεγονότα πραγματοποιούνται κάθε Οκτώβριο. Μπορείτε να δείτε μια όπερα (το πολιτιστικό δώρο της Ιταλίας στον κόσμο), να χαλαρώσετε με ένα κρασί στο Festa del Mosto, να αγωνιστείτε σε μαραθώνιο ή να παρακολουθήσετε ένα από τα καλύτερα σύγχρονα φεστιβάλ τέχνης στον κόσμο.

Ο Οκτώβριος είναι μια καλή εποχή του χρόνου για να επισκεφθείτε, επειδή υπάρχουν λιγότεροι τουρίστες και φθηνότερες τιμές ξενοδοχείων.

Όπερα στο Teatro La Fenice

Η Ιταλία είναι η γενέτειρα της όπερας και η περίφημη όπερα της Βενετίας Teatro La Fenice είναι ένα εξαιρετικό μέρος για να δείτε ένα ακόμη και αν δεν είστε λάτρης. Τα δρομολόγια και τα εισιτήρια είναι διαθέσιμα στις ιστοσελίδες Teatro La Fenice και Select Italy. Μην ξεχάσετε να συσκευάσετε κάτι ωραίο να φορέσετε. Εάν παρακολουθείτε την πρώτη νύχτα, απαιτείται ένα μαύρο κοστούμι για άντρες και ένα κομψό φόρεμα για τις γυναίκες. διαφορετικά, μπορεί να σας απομακρυνθεί.

Festa del Mosto

Το πρώτο σαββατοκύριακο του Οκτωβρίου, οι Βενετοί περνούν μια μέρα στη χώρα στο νησί Sant'Erasmo, το μεγαλύτερο νησί της λιμνοθάλασσας. Το Sant'Erasmo είναι το σημείο όπου εμφανίζεται η πρώτη πίεση κρασιού και όπου καλλιεργείται μεγάλο μέρος της παραγωγής της περιοχής. Οι δραστηριότητες περιλαμβάνουν γευσιγνωσία νέων προϊόντων, παρακολούθηση της συναυλίας κωπηλασίας και ακούγοντας μουσική. Θα δούμε από πρώτο χέρι πώς οι Βενετοί τρώνε, πίνουν και χαλαρώνουν.

Ο Μαραθώνιος της Βενετίας

Συσκευάστε τα παπούτσια για τον Μαραθώνιο της Βενετίας, που συμβαίνει την τέταρτη Κυριακή του Οκτωβρίου. Αυτή η διεθνώς αναγνωρισμένη φυλή, η οποία ξεκίνησε το 1986, ξεκινά από την ηπειρωτική χώρα και καταλήγει στη διάσημη πλατεία του Αγίου Μάρκου . Η διαδρομή περιλαμβάνει το Ponte della Libertà (γέφυρα της ελευθερίας), τη γέφυρα που συνδέει τη Βενετία με την ηπειρωτική χώρα και το Parco San Giuliano, ένα μεγάλο αστικό πάρκο με θέα στη λιμνοθάλασσα της Βενετίας.

Απόκριες στη Βενετία

Η Βενετία μπορεί να μην έρχεται στο μυαλό σας όταν σκέφτεστε το Απόκριες, αλλά η πικρία και η μυστηριώδης ατμόσφαιρα της πόλης αυξάνουν σίγουρα τον τρομακτικό παράγοντα αυτή τη φορά του χρόνου. Αν και το Απόκριες δεν είναι ιταλική γιορτή , έχει γίνει δημοφιλές, ιδιαίτερα μεταξύ των νέων ενηλίκων. Θα δείτε διακοσμητικά αποκριών στα παράθυρα των καταστημάτων και μπορείτε να βρείτε κοστούμια σε μπαρ, εστιατόρια και νυχτερινά κέντρα στη μοντέρνα αμμουδιά Lido.

Για κάτι ανατριχιαστικό, ίσως να εξετάσετε την περιοδεία μυστικών δρομολογίων του παλατιού, όπου θα δείτε τα μυστικά περάσματα του παλατιού, τις φυλακές, το θάλαμο βασανιστηρίων και την αίθουσα ερωτήσεων. Μια άλλη επιλογή είναι η επίσκεψη στο νησί San Michele , όπου θάβονται οι νεκροί της Βενετίας.

La Biennale

Από τον Ιούνιο μέχρι το Νοέμβριο, κατά τη διάρκεια περιττών αριθμών, εμφανίζεται η υπερβολική σύγχρονη τέχνη της Μπενάλε της Βενετίας . Αυτή η αριστοκρατική πολιτιστική εκδήλωση ξεκίνησε το 1895 και τώρα συγκεντρώνει πλήθος περισσότερων από μισό εκατομμύριο ετησίως για να δουν έργα διεθνών καλλιτεχνών.