Εκδηλώσεις και φεστιβάλ της Βενετίας τον Ιούνιο

Από τη Festa della Repubblica στην Μπιενάλε, η Βενετία πηδάει τον Ιούνιο

Ο Ιούνιος είναι ένας τεράστιος μήνας για φεστιβάλ σε όλο τον κόσμο και η Βενετία δεν αποτελεί εξαίρεση. Πιο συγκεκριμένα, αυτός είναι ο μήνας που ξεκινά η Μπιενάλε της Βενετίας (κάθε άλλο έτος, σε περίεργα έτη). Επίσης, σημειώστε ότι η 2η ημέρα της Δημοκρατίας είναι εθνική εορτή, τόσο πολλές επιχειρήσεις, συμπεριλαμβανομένων μουσείων και εστιατορίων, θα κλείσουν.

Ακολουθεί μια επισκόπηση μερικών από τα μεγαλύτερα ετήσια και εξαμηνιαία φεστιβάλ που γιορτάζουν οι Βενετοί τον Ιούνιο και πώς μπορείτε να τα παρακολουθήσετε ή να τα παρακολουθήσετε ως τουρίστες.

2 Ιουνίου: Festa della Repubblica (Ημέρα Δημοκρατίας)

Αυτή η μεγάλη εθνική εορτή είναι παρόμοια με την Ημέρα της Ανεξαρτησίας στις Ηνωμένες Πολιτείες ή την Ημέρα της Βαστίλης στη Γαλλία . Η Festa della Repubblica μνημονεύει την Ιταλία να γίνει Δημοκρατία το 1946 μετά το τέλος του Β Παγκοσμίου Πολέμου. Η πλειοψηφία ψήφισε υπέρ της Δημοκρατίας (αντί για μοναρχία) και λίγα χρόνια αργότερα, η 2η Ιουνίου κηρύχθηκε αργία ως η ημέρα της ίδρυσης της Ιταλικής Δημοκρατίας.

Οι τράπεζες, πολλά καταστήματα και κάποια εστιατόρια, μουσεία και τουριστικά αξιοθέατα θα κλείσουν ή θα έχουν τροποποιημένες ώρες την 2η Ιουνίου. Εάν σχεδιάζετε να επισκεφτείτε έναν ιστότοπο ή ένα μουσείο, ελέγξτε τον ιστότοπό του εκ των προτέρων για να δείτε αν είναι ανοιχτό.

Στην Ιταλία, η Ημέρα της Δημοκρατίας χαρακτηρίζεται από παρέλαση, συναυλίες και φεστιβάλ, συμπεριλαμβανομένων των εκδηλώσεων πυροτεχνημάτων. Ενώ οι μεγαλύτεροι εορτασμοί συμβαίνουν στην πρωτεύουσα της Ρώμης , πολλοί επισκέπτες από άλλες περιοχές της Ιταλίας έρχονται στη Βενετία αυτήν την ημέρα για να ξεφύγουν από τους ξένους τουρίστες.

Μπιενάλε της Βενετίας

Στις αρχές Ιουνίου (κάθε δύο χρόνια σε περιττά έτη) είναι η Μπιενάλε της La.

Η πολυήμερη παράσταση της σύγχρονης τέχνης διαρκεί μέχρι το Νοέμβριο.

Ο κεντρικός χώρος της Μπιενάλε είναι το Giardini Pubblici (δημόσιοι κήποι), όπου μόνιμα περίπτερα για περισσότερες από 30 χώρες έχουν εκθέσεις, παραστάσεις και εγκαταστάσεις που συνδέονται με την έκθεση Biennale art expo, η οποία λαμβάνει χώρα γύρω από την πόλη σε διάφορα μουσεία και γκαλερί .

Εκτός από την έκθεση τέχνης, η Μπιενάλε περιλαμβάνει μια σειρά χορού, ένα καρναβάλι για παιδιά, ένα σύγχρονο μουσικό φεστιβάλ, ένα φεστιβάλ θεάτρου και το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας.

Διαβάστε περισσότερα για τη Μπιενάλε της Βενετίας .

Palio των τεσσάρων Αρχαίων Ναυτικών Δημοκρατιών

Αν θέλετε να δείτε μια κούρσα με βάρκα με μεσαιωνική φημισμένη περιήγηση, αναζητήστε το Palio των τεσσάρων Αρχαίων Ναυτικών Δημοκρατιών, το οποίο η Βενετία φιλοξενεί τον Ιούνιο κάθε τέσσερα χρόνια. Το Il Palio delle Quattro Antiche Repubbliche Marinare είναι ένα ετήσιο παραδοσιακό ρεκέτο που μετατοπίζει θέσεις μεταξύ των τεσσάρων αρχαίων ναυτικών δημοκρατιών: τη Βενετία, τη Γένοβα, το Αμάλφι και την Πίζα.

Πριν από τον διαγωνισμό ιστιοπλοΐας είναι μια παρέλαση, στην οποία οι συμμετέχοντες κάνουν μεσαιωνικό φόρεμα να περπατούν στους δρόμους, γεμάτοι με φορέα σημαίας, άλογα, ντραμς και τρομπετίστες.

Corpus Domini

Ακριβώς 60 ημέρες μετά το Πάσχα , οι Καθολικοί γιορτάζουν το Corpus Domini, το οποίο τιμά την Αγία Ευχαριστία. Στη Βενετία, αυτή η γιορτή περιλαμβάνει συνήθως μια μακρά πομπή μέσα και γύρω από την πλατεία του Αγίου Μάρκου. αυτή η πομπή πιστεύεται ότι είναι η παλαιότερη πομπή Corpus Domini στην Ιταλία, που χρονολογείται από το 1317.

Νύχτα τέχνης Βενετία

Για να χτυπήσει το καλοκαίρι, η Βενετία κρατά το βράδυ του Σαββάτου δωρεάν εισόδους μουσείων, ειδικές εκδηλώσεις και συναυλίες που διαρκούν μέχρι τα μεσάνυχτα ή αργότερα, όπως και οι White Nights που πραγματοποιήθηκαν σε άλλες ευρωπαϊκές πόλεις.