Πάσχα στην Ιταλία

Η Μεγάλη Εβδομάδα είναι μια σημαντική περίοδος θρησκευτικής τήρησης στην Ιταλία

Εάν είστε αρκετά τυχεροί για να είστε στην Ιταλία για το Πάσχα, δεν θα δείτε το περίφημο λαγουδάκι ή θα πάτε για ένα κυνήγι αυγών του Πάσχα. Αλλά το Πάσχα στην Ιταλία είναι μια τεράστια γιορτή, δεύτερος μόνο με τα Χριστούγεννα στη σημασία που έχει για τους Ιταλούς. Ενώ οι μέρες που οδηγούν στο Πάσχα στην Ιταλία περιλαμβάνουν πανηγύρια και μάζες, η Pasqua, όπως λέγεται στα ιταλικά, είναι μια χαρούμενη γιορτή με τελετουργίες και παραδόσεις. Το La Pasquetta , τη Δευτέρα μετά την Κυριακή του Πάσχα , είναι επίσης δημόσια αργία σε όλη την Ιταλία.

Πάσχα με τον Πάπα στη Ρώμη στον Άγιο Πέτρο

Την Μεγάλη Παρασκευή ο Πάπας γιορτάζει τη Via Crucis ή τους Σταυρούς Σταυρού στη Ρώμη κοντά στο Κολοσσαίο. Ένας τεράστιος σταυρός με καυστήρες φωτιάς φωτίζει τον ουρανό καθώς οι σταθμοί του σταυρού περιγράφονται σε πολλές γλώσσες. Στο τέλος, ο Πάπας δίνει μια ευλογία. Πάσχα μάζα πραγματοποιείται σε κάθε εκκλησία στην Ιταλία, με το μεγαλύτερο και πιο δημοφιλές γιορτάζεται από τον Πάπα στη Βασιλική του Αγίου Πέτρου. Ο παπικός νομός, η οντότητα που είναι υπεύθυνη για την οργάνωση παπικών ακροατών, συνιστά την παραγγελία δωρεάν εισιτηρίων, τουλάχιστον 2-6 μηνών εκ των προτέρων.

Διαβάστε περισσότερα για την εβδομάδα του Πάσχα στο Βατικανό και στη Ρώμη .

Μεγάλη Παρασκευή και Πάσχα Εβδομάδες στην Ιταλία

Υπαίθριες θρησκευτικές πομπές πραγματοποιούνται στις ιταλικές πόλεις την Παρασκευή ή το Σάββατο πριν από το Πάσχα και μερικές φορές την Κυριακή του Πάσχα. Πολλές εκκλησίες έχουν ειδικά αγάλματα της Παναγίας και του Ιησού που μπορεί να παραδοθούν στην πόλη ή να εμφανιστούν στην κεντρική πλατεία.

Οι συμμετέχοντες στο παρελθόν είναι συχνά ντυμένοι με παραδοσιακές αρχαίες φορεσιές και τα κλαδιά ελιάς χρησιμοποιούνται συχνά μαζί με τα φοινικόδεντρα στις πομπές και για τη διακόσμηση των εκκλησιών.

Η Enna, στη Σικελία, έχει μια μεγάλη πομπή την Μεγάλη Παρασκευή, με περισσότερους από 2.000 φράγκους ντυμένους με αρχαία ενδύματα περπατώντας στους δρόμους της πόλης.

Το Τράπανι, επίσης στη Σικελία, είναι ένα καλό μέρος για να δείτε πομπές, που πραγματοποιήθηκαν αρκετές ημέρες κατά τη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας. Η πομπή της Μεγάλης Παρασκευής, Misteri di Trapani , είναι 24 ώρες. Αυτές οι πομπές είναι πολύ περίπλοκες και αρκετά δραματικές.

Αυτό που πιστεύεται ότι είναι η παλαιότερη πομπή της Μεγάλης Παρασκευής στην Ιταλία είναι το Chieti στην περιοχή Abruzzo. Η πομπή, με το Secchi's Miserere που παίζεται από 100 βιολιά, κινείται πολύ.

Ορισμένες πόλεις, όπως το Montefalco και ο Gualdo Tadino στην Ούμπρια, κρατούν ζωντανά πασικά παιχνίδια κατά τη διάρκεια της βραδιάς της Μεγάλης Παρασκευής. Άλλοι έβαλαν σε διαδραστικές εκδηλώσεις σταθμούς του Σταυρού, ή Via Crucis. Όμορφες πομπές φαναριών φωτιάς πραγματοποιούνται στην Ούμπρια σε πόλεις λόφων όπως το Ορβιέτο και η Ασίζη .

Το Πάσχα στη Φλωρεντία και το Scoppio del Carro

Στη Φλωρεντία, το Πάσχα γιορτάζεται με το Scoppio del Carro (Έκρηξη του καροτσιού). Ένα τεράστιο, διακοσμημένο βαγόνι μεταφέρεται στη Φλωρεντία από λευκά βοοειδή μέχρι να φτάσει στη βασιλική της Santa Maria del Fiore στο ιστορικό κέντρο της Φλωρεντίας.

Μετά από μάζα, ο Αρχιεπίσκοπος στέλνει ένα πυραμίδα σε σχήμα πυρήνα στο καρότσι γεμάτο πυροτεχνήματα, δημιουργώντας μια εντυπωσιακή οθόνη. Μια παρέλαση των ερμηνευτών σε μεσαιωνικά κοστούμια ακολουθεί.

La Madonna Che Scappa στην περιοχή Piazza Abruzzo

Η Σουλμόνα, στην περιοχή Abruzzo , γιορτάζει την Κυριακή του Πάσχα με την La Madonna Che Scappa στην Piazza .

Την Κυριακή του Πάσχα οι άνθρωποι φορούν πράσινο και λευκό, χρώματα ειρήνης, ελπίδας και ανάστασης και συγκεντρώνονται στην κεντρική πλατεία. Η γυναίκα που παίζει τη Virgen Mary είναι ντυμένη με μαύρο χρώμα. Καθώς μετακινείται στο σιντριβάνι, απελευθερώνονται τα περιστέρια και η γυναίκα ξαπλώνει ξαφνικά στο πράσινο. Η μουσική και η γιορτή ακολουθούν.

Μεγάλη Εβδομάδα στο νησί της Σαρδηνίας

Το νησί της Σαρδηνίας είναι ένα μέρος της Ιταλίας που είναι γεμάτο παράδοση και ένα καλό μέρος για να γνωρίσετε τα φεστιβάλ και τις διακοπές. Λόγω της μακρόχρονης σύνδεσης με την Ισπανία, ορισμένες παραδόσεις του Πάσχα συνδέονται στενά με το ισπανικό Semana Santa .

Πασχαλινό φαγητό στην Ιταλία

Δεδομένου ότι το Πάσχα είναι το τέλος της εποχής του Πολέμου, που απαιτεί θυσίες και εφεδρεία, τα τρόφιμα παίζουν μεγάλο ρόλο στις εορταστικές εκδηλώσεις. Παραδοσιακά φαγητά του Πάσχα στην Ιταλία μπορεί να περιλαμβάνουν αρνίσιο ή κατσικίσιο, αγκινάρες και ειδικά ψωμιά Πάσχας που ποικίλλουν από περιοχή σε περιοχή.

Τα ψωμιά Pannetone και Colomba ( σκεύος σε σχήμα περιστεριού) συχνά δίδονται ως δώρα, όπως είναι τα κοίλα αυγά σοκολάτας που συνήθως έρχονται με μια έκπληξη μέσα.

Δευτέρα του Πάσχα στην Ιταλία: La Pasquetta

Τη Δευτέρα του Πάσχα, μερικές πόλεις κρατούν χορούς, δωρεάν συναυλίες ή ασυνήθιστα παιχνίδια, που συχνά περιλαμβάνουν αυγά. Στην ομώνυμη πόλη του Πανικού, το τυρί είναι το αστέρι. Το Ruzzolone παίζεται από τροχαίο τεράστιους τροχούς τυριών, βάρους περίπου 4 κιλών, γύρω από τα τείχη του χωριού. Ο στόχος είναι να πάρετε το τυρί σας γύρω από την πορεία χρησιμοποιώντας τον μικρότερο αριθμό κτυπήματος. Μετά το διαγωνισμό τυριού, υπάρχει μια μπάντα στην πλατεία και φυσικά το κρασί.

Διαβάστε περισσότερα για την πόλη του Panicale .