Αεροδρόμια της Ιρλανδίας: πλήρης κατάλογος για τον ταξιδιώτη

Πετώντας στην Ιρλανδία; Θα προσγειωθείτε σε ένα από αυτά τα αεροδρόμια

Αεροδρόμια στην Ιρλανδία για να πετούν είναι κυρίως Δουβλίνο και Μπέλφαστ Διεθνές, αν και Shannon εξακολουθεί να κατέχει τη δική του για διατλαντικές πτήσεις. Ωστόσο, δεν πρόκειται για ολόκληρη την ιρλανδική αεροπορική σκηνή. Η Ιρλανδία έχει αρκετά αεροδρόμια που μπορεί να ενδιαφέρουν τον τουρίστα. Ωστόσο, πολλά από αυτά εξυπηρετούνται μόνο από πτήσεις μικρών αποστάσεων, τα περισσότερα από τα οποία εκτελούνται στο Ηνωμένο Βασίλειο και στην ηπειρωτική Ευρώπη. Εδώ θα βρείτε μια λίστα με τα ιρλανδικά αεροδρόμια προς και από τα οποία εκτελούνται τακτικές πτήσεις (ή, σε ορισμένες περιπτώσεις, ήταν - φαίνεται ότι αυτά τα αεροδρόμια φαίνεται να ισχύουν σε πολλές εκδόσεις και σε χάρτες), με αυστηρά αλφαβητική σειρά :

Αεροδρόμια των Νήσων Αράν

Υπάρχουν αεροδρόμια για το Inis Mór, το Inis Meáin και το Inis Óirr, σκεφτείτε μικρό αεροδρόμιο στο πίσω μέρος του πέρατος και έχετε την εικόνα. Τα αεροδρόμια δεν παρέχουν τίποτα περισσότερο από βασικές εγκαταστάσεις για αεροπορικές μετακινήσεις και εκδρομές αναψυχής, δεν θα θέλετε να περάσετε πολύ χρόνο εδώ. Οι εγκαταστάσεις μεταφορών στις Νήσους Aran είναι πολύ περιορισμένες, επομένως θα πρέπει να περπατήσετε, να κάνετε ποδήλατα ή να χρησιμοποιήσετε ένα καλάθι με άλογα για να φτάσετε από και προς τα αεροδρόμια. Εάν σχεδιάζετε να μείνετε στα νησιά Aran, ρωτήστε για τη μεταφορά κατά την κράτηση της διαμονής σας. Οι μόνοι προορισμοί που εξυπηρετούνται από τα αεροδρόμια των νησιών Aran είναι το αεροδρόμιο Connemara Regional Airport.

Περισσότερες πληροφορίες και χρονοδιαγράμματα πτήσεων μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα της Aer Arann Islands.

Διεθνές Αεροδρόμιο του Μπέλφαστ

Το Διεθνές Αεροδρόμιο του Μπέλφαστ βρίσκεται στο Aldergrove, κοντά στο Nutts Corner. Δεν είναι σχεδόν κοντά στο Μπέλφαστ, αλλά στην ανατολική ακτή του Lough Neagh.

Η απόσταση οδήγησης από το Μπέλφαστ είναι μεταξύ 30 και 60 λεπτών. Εκτός από αυτό το ελαφρύ κτύπημα, το Μπέλφαστ θα ικανοποιήσει τις ανάγκες των περισσότερων ταξιδιωτών, είναι ένα αρκετά σύγχρονο, ευρύχωρο και γενικά καλά οργανωμένο αεροδρόμιο. Οι εγκαταστάσεις των επιβατών περιλαμβάνουν εστιατόρια και καταστήματα. Ο Διεθνής Αερολιμένας του Μπέλφαστ βρίσκεται κεντρικά μέσα στη Βόρεια Ιρλανδία και είναι καλά σηματοδοτημένος από το Μπέλφαστ και τους κύριους δρόμους - από τα Μ2 και Α57 ή (αν έρχονται από τα δυτικά ή νότια) τα Μ1 και Α26.

Αρκετές λεωφορειακές γραμμές προς το αεροδρόμιο είναι σε λειτουργία, ο πλησιέστερος σιδηροδρομικός σταθμός είναι Antrim, έξι μίλια από το αεροδρόμιο. Οι προορισμοί που εξυπηρετούνται από το Διεθνές Αεροδρόμιο του Μπέλφαστ είναι το Ηνωμένο Βασίλειο, η ηπειρωτική Ευρώπη, η Ισλανδία, τα Κανάρια Νησιά, καθώς και η Βόρεια και Κεντρική Αμερική.

Περισσότερες πληροφορίες και χρονοδιαγράμματα πτήσεων μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα του Διεθνούς Αεροδρομίου του Μπέλφαστ.

Αεροδρόμιο του Ντέρι

Το αεροδρόμιο του Derry City βρίσκεται στο Eglinton, County Derry, και ένα μικρό αεροδρόμιο με βασικές εγκαταστάσεις - περισσότερο χώρο διέλευσης από ό, τι ένα μέρος για να περνούν χρόνο εθελοντικά. Το αεροδρόμιο βρίσκεται 7 μίλια βορειοανατολικά του Ντέρι στο Α2 (προς την κατεύθυνση Coleraine). Το Ulsterbus εκμεταλλεύεται διάφορες υπηρεσίες μεταξύ του αεροδρομίου και της κύριας αποβάθρας λεωφορείων Foyle Street στο Derry, οι οποίες επίσης εξυπηρετούν από και προς τη Limavady. Με το τρένο, η Derry Duke Street θα ήταν η πιο εύκολη σύνδεση. Οι προορισμοί που εξυπηρετούνται από το αεροδρόμιο του City of Derry είναι η Γλασκώβη, το Λίβερπουλ, το Λονδίνο και το Faro (Πορτογαλία).

Περισσότερες πληροφορίες και χρονοδιαγράμματα πτήσεων μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα του αεροδρομίου City of Derry Airport.

Περιφερειακό αεροδρόμιο Connemara

Το Connemara Regional Airport βρίσκεται κοντά στην πόλη Inverin, περίπου 17 μίλια δυτικά της πόλης Galway. Πρόκειται για ένα μικρό αεροδρόμιο με πολύ βασικές εγκαταστάσεις για επιβάτες.

Μπορείτε να φτάσετε στο περιφερειακό αεροδρόμιο Connemara οδικώς μέσω του R336, υπάρχει επίσης ένα λεωφορείο από το Kinlay House Hotel στο Galway City. Οι μόνοι προορισμοί που εξυπηρετούνται από το περιφερειακό αεροδρόμιο Connemara είναι τα νησιά Inis Mór, Inis Meáin και Inis Óirr. Υπάρχει πραγματικά μόνο ένας λόγος για να πετάξετε από εδώ - για να επισκεφθείτε τα νησιά Aran.

Περισσότερες πληροφορίες και χρονοδιαγράμματα πτήσεων μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα της Aer Arann Islands.

Αεροδρόμιο του Κορκ

Το αεροδρόμιο του Cork βρίσκεται στην οδό Kinsale και έχει αναβαθμιστεί εκτενώς με ένα υπερσύγχρονο τερματικό κτίριο και μια εξαιρετικά βελτιωμένη υποδομή. Αυτό ισοδυναμεί με καλές υποδομές επιβατών, χώρο και λογικές ανέσεις στους χώρους ψώνια και φαγητό / σνακ. Το αεροδρόμιο απέχει 5 μίλια έξω από το Cork City και είναι καλά επισημασμένο σε τοπικό επίπεδο, οι υπηρεσίες Air Coach που διευθύνουν το λεωφορείο Eireann συνδέουν το αεροδρόμιο του Cork και το σταθμό λεωφορείων Parnell Place του Cork.

Ο κοντινότερος σιδηροδρομικός σταθμός βρίσκεται στο Cork City - όχι σε κοντινή απόσταση με τα πόδια. Οι προορισμοί που εξυπηρετούνται από το αεροδρόμιο του Cork είναι το Ηνωμένο Βασίλειο, η ηπειρωτική Ευρώπη και οι Κανάριοι Νήσοι.

Περισσότερες πληροφορίες και χρονοδιαγράμματα πτήσεων μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα του αεροδρομίου του Cork.

Αεροδρόμιο Donegal

Το αεροδρόμιο Donegal βρίσκεται στο Kincasslagh και διαθέτει ένα μικρό, μοντέρνο τερματικό κτίριο στη μέση του πουθενά - αρκετό για να περάσει ένας αριθμός επιβατών που δεν περιμένουν πάρα πολλές ανέσεις και παροχές ούτως ή άλλως. Από Letterkenny πάρτε την επικεφαλίδα N56 προς την κατεύθυνση της Dunfanaghy / Dungloe και ακολουθήστε τις πινακίδες για Gweedore, το αεροδρόμιο σηματοδοτείται τοπικά. Οι προορισμοί που εξυπηρετούνται από το αεροδρόμιο Donegal είναι το Δουβλίνο και η Γλασκώβη.

Περισσότερες πληροφορίες και χρονοδιαγράμματα πτήσεων μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα του αεροδρομίου Donegal.

Αεροδρόμιο Δουβλίνου

Το αεροδρόμιο του Δουβλίνου βρίσκεται στο North County Dublin, κοντά στο προάστιο των σπαθιών. Πιθανοποιημένο στις καλύτερες στιγμές, μπορεί να είναι θετικά κλειστοφοβικό κατά τις ώρες αιχμής, με καθυστερήσεις, ιδιαίτερα κατά τον έλεγχο ασφάλειας. Ο αερολιμένας του Δουβλίνου έχει τώρα δύο εκσυγχρονισμένα τερματικά κτίρια με καλές υποδομές επιβατών, από εστιατόρια έως ψώνια Το αεροδρόμιο του Δουβλίνου βρίσκεται κοντά στην ανταλλαγή μεταξύ του M50 και του M1, με σήμανση από το Δουβλίνο και τοπικά. Αρκετές υπηρεσίες λεωφορείων τόσο σε τοπικό όσο και σε εθνικό επίπεδο συνδέονται με το αεροδρόμιο του Δουβλίνου - δείτε την ειδική σελίδα μας για πληροφορίες σχετικά με τις δημόσιες συγκοινωνίες προς το αεροδρόμιο του Δουβλίνου . Οι προορισμοί που εξυπηρετούνται από το αεροδρόμιο του Δουβλίνου περιλαμβάνουν τα ιρλανδικά αεροδρόμια, το Ηνωμένο Βασίλειο, την Continental Europa, την Αμερική, τη Βόρεια Αφρική και τις Καναρίους Νήσους, καθώς και τη Μέση Ανατολή.

Περισσότερες πληροφορίες και χρονοδιαγράμματα πτήσεων μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα του αερολιμένα του Δουβλίνου.

Αεροδρόμιο του Galway

Μετά από μια εντυπωσιακή εμπορική προσγείωση, το αεροδρόμιο του Galway αναγκάστηκε να αναστείλει κάθε εμπορική κίνηση. "Μέχρι την περαιτέρω ειδοποίηση", όπως λέει ο ιστοχώρος εδώ και αρκετό καιρό τώρα.

Περισσότερες πληροφορίες και χρονοδιαγράμματα πτήσεων μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα του αεροδρομίου Galway.

George Best Αεροδρόμιο του Μπέλφαστ Σίτι

Το George Best Belfast City Airport βρίσκεται στο Ανατολικό Μπέλφαστ, κοντά στην συνοικία Titanic, και μια σύγχρονη, μικρότερη, μερικές χρήσιμες εγκαταστάσεις μεταφοράς, όχι πραγματικά τουριστικό προορισμό. Έφτασε μέσω της οδού A2, Byend Pass του Συϊντάμ, μεταξύ του Μπέλφαστ και του Holywood, με το Translink να λειτουργεί με Airlink από τον τερματικό σταθμό του αεροδρομίου στο κέντρο λεωφορείων του Μπέλφαστ. Οι υπηρεσίες λεωφορείων επίσης λειτουργούν μεταξύ του αεροδρομίου και του παρακείμενου σιδηροδρομικού σταθμού στο Sydenham με συνδέσεις με τους κεντρικούς σταθμούς και τους σταθμούς Victoria του Μπέλφαστ. Οι προορισμοί που εξυπηρετούνται από το George Best Belfast City Airport είναι το Ηνωμένο Βασίλειο και η ηπειρωτική Ευρώπη.

Περισσότερες πληροφορίες και χρονοδιαγράμματα πτήσεων μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα του George Best Belfast City Airport.

Ιρλανδία Δυτικό Αεροδρόμιο Knock

Το αεροδρόμιο West Ireland βρίσκεται κοντά στο Charlestown, κοντά στο Knock. Βασικά ένα από τα μεγαλύτερα αεροδρόμια της Ιρλανδίας και χτισμένο στη μέση του πουθενά, αυτό ήταν το όνειρο του Monsignor Horan. Ο κληρικός ξεκίνησε το έργο για να εξυπηρετήσει τους προσκυνητές που κατευθύνονται προς το Μαριανό Παρεκκλήσι στο Knock. Οι εγκαταστάσεις και οι υποδομές είναι βασικές και προσανατολισμένες προς τις ομάδες προσκυνητών και όχι στους συμβατικούς τουρίστες. Το αεροδρόμιο Knock επισημαίνεται τοπικά, μερικά λεωφορεία εξυπηρετούν το αεροδρόμιο. Οι προορισμοί που εξυπηρετούνται από το αεροδρόμιο West Ireland Knock περιλαμβάνουν το Ηνωμένο Βασίλειο, την ηπειρωτική Ευρώπη, τις Καναρίους Νήσους, καθώς και τα μαριανά ιερά στη Φατίμα, τη Λούρδη και το Μεντουγκόριε.

Περισσότερες πληροφορίες και χρονοδιαγράμματα πτήσεων μπορείτε να βρείτε στο δικτυακό τόπο Ireland West Airport Knock.

Αεροδρόμιο Kerry

Το Kerry Airport βρίσκεται κοντά στο Farranfore στην κομητεία Kerry και έγινε γνωστό κυρίως από την Ιρλανδία από την Ryanair. Είναι ένα ωφέλιμο αεροδρόμιο που επωφελείται από φτηνές πτήσεις και τοποθεσία, μια διευκόλυνση διέλευσης. Οι περισσότεροι επιβάτες δεν θα θέλουν να περάσουν πολύ χρόνο εδώ. Το αεροδρόμιο φέρει σήμανση τοπικά και από το Killarney, εύκολα προσβάσιμο μέσω του N23. Το λεωφορείο Eireann παρέχει απευθείας υπηρεσίες από το αεροδρόμιο ή μέσω του Farranfore, ο πλησιέστερος σιδηροδρομικός σταθμός βρίσκεται στο Farranfore - όχι σε κοντινή απόσταση με τα πόδια και με περιορισμένη υπηρεσία. Οι προορισμοί που εξυπηρετούνται από το αεροδρόμιο Kerry είναι το Δουβλίνο, το Λονδίνο (Luton και Stanstead) και το Hahn (Γερμανία).

Περισσότερες πληροφορίες και χρονοδιαγράμματα πτήσεων μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα του αεροδρομίου Kerry.

Αεροδρόμιο Shannon

Το αεροδρόμιο Shannon βρίσκεται στην εκβολή του ποταμού Shannon στην κομητεία Clare και κατασκευάστηκε αρχικά για να αντικαταστήσει τη βάση υδροπλάνων Foynes και να διευκολύνει το διατλαντικό ταξίδι με περιορισμένες προμήθειες καυσίμων. Φαίνεται ακόμα αρκετά χρηστικό σε μέρη. Οι εγκαταστάσεις επιβατών εξαντλούνται ουσιαστικά από την περιοχή bar-cum-restaurant και το αφορολόγητο κατάστημα (τα αφορολόγητα καταστήματα εφευρέθηκαν στην Shannon). Το αεροδρόμιο Shannon βρίσκεται περίπου 15 μίλια από το Limerick και το Ennis, μέσω της γραμμής N18. Το λεωφορείο Eireann παρέχει συνδέσεις προς και από όλες τις μεγάλες πόλεις της Ιρλανδίας, το Citylink παρέχει μια βολική υπηρεσία μεταξύ του αεροδρομίου Shannon και του Galway City. Οι προορισμοί που εξυπηρετούνται από το αεροδρόμιο Shannon περιλαμβάνουν το Ηνωμένο Βασίλειο, την ηπειρωτική Ευρώπη, τις Καναρίους Νήσους και τη Βόρεια Αμερική.

Περισσότερες πληροφορίες και χρονοδιαγράμματα πτήσεων μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα του αεροδρομίου Shannon.

Αεροδρόμιο του Σλίγκο

Το βαρέως επιδοτούμενο αεροδρόμιο Sligo στο Strandhill ήταν άλλο θύμα της οικονομικής ύφεσης, σήμερα χρησιμεύει ως αεροδρόμιο για πτήσεις αναψυχής και ως βάση SAR για το Ιρλανδικό Λιμενικό Σώμα.

Περισσότερες πληροφορίες και χρονοδιαγράμματα πτήσεων μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα του αεροδρομίου Sligo.

Αεροδρόμιο Waterford

Το αεροδρόμιο Waterford βρίσκεται στο Killowen της κομητείας Waterford και πρόσφατα έχει ανακαλυφθεί εκ νέου για τουριστική χρήση, με βασικές αλλά επαρκείς εγκαταστάσεις. Το αεροδρόμιο είναι σηματοδοτημένο τοπικά και από το Waterford City (περίπου πέντε μίλια μακριά). Οι προορισμοί που εξυπηρετούνται από το αεροδρόμιο Waterford είναι το Birmingham και το Λονδίνο (Luton).

Περισσότερες πληροφορίες και χρονοδιαγράμματα πτήσεων μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα του αεροδρομίου Waterford.