Εξερευνήστε έναν διαφορετικό κόσμο σχετικά με το νησί Krishna του Hare του Fermanagh

Ένας ινδουιστικός ναός, η υποχώρηση και ένα θερμό καλωσόρισμα

Μπορεί να μην το έχετε ακούσει ποτέ, αλλά ο Inis Rath, το νησί Hare Krishna, θα μπορούσε να αποτελέσει μια ικανοποιητική στάση όταν επισκεφθείτε το νομό Fermanagh στη Βόρεια Ιρλανδία, νότια του Enniskillen , ακριβώς πέρα ​​από τα σύνορα από το County Cavan . Θα πάρετε κυριολεκτικά ένα πορθμείο σε έναν διαφορετικό κόσμο. Και θα γίνετε πολύ ευπρόσδεκτοι και εκεί.

Inis Rath (επίσης παρατσούκλι και σηματοδοτημένο ως Hare Krishna Island) είναι ένα μικρό νησί στο Lough Erne.

Όπου κάποτε οι πλούσιοι ιδιοκτήτες γης και οι καλεσμένοι τους απολάμβαναν γυρίσματα, αυτές οι μέρες είναι πιο ειρηνικές. Γιατί ενώ οι Stags είναι ακόμα εκεί κατά καιρούς, οι Λαγανοί έχουν αναλάβει - όχι τα μακρυάχορτα, τα γούνινα, όμως. Ιδρύθηκε από την ISKCON, τη Διεθνή Εταιρεία για τη Συνειδητότητα Krishna (γνωστό και ως Κίνημα Hare Krishna στους περισσότερους ανθρώπους), είναι ένα κέντρο για την ινδουιστική πίστη, ένα φυσικό καταφύγιο, ένα εκπαιδευτικό κέντρο και ένα καταφύγιο.

Λαμβάνοντας το πλοίο στο ναό

Η πρόσβαση στο Inis Rath δεν είναι τόσο εύκολη - από το A509 στο Derrylin θα πρέπει να πάρετε τον Ballyconnell Road, ακολουθώντας τις πινακίδες κατά περιόδους εντελώς ρουστίκ δρόμους μέχρι να φτάσετε σε ένα μικρό πάρκινγκ στο άκρο του δρόμου, σε Lough Erne. Με τα σημάδια που σας λένε ότι είστε ευπρόσδεκτοι να επισκεφτείτε το Inis Rath, ακόμα και αν απλά να απολαύσετε τη φύση - υπάρχουν δασικές εκδρομές γύρω από το νησί και ευρύχωρες εκτάσεις με όμορφα διαμορφωμένους κήπους.

Αλλά θα πρέπει να πάρετε το αργό σκάφος ... ένα πλοίο τρέχει σε καθορισμένες ώρες τις Κυριακές, και θα βρεθείτε μέσα σε λίγα λεπτά σε μια φαινομενικά συνολική απομόνωση, ελεύθερη να κάνει ό, τι σας αρέσει. Τις άλλες ημέρες θα χρειαστεί να καλέσετε το κουδούνι ή να χτυπήσετε μπροστά (+442867723878 ή +447827504332 από το κινητό σας ή από τη χερσόνησο της Βόρειας Ιρλανδίας, 048-6772-3878 από σταθερό στη Δημοκρατία της Ιρλανδίας).

Όμως, το να είσαι ελεύθερος να κάνεις ό, τι σου αρέσει έχει τα όριά του - καθώς το Inis Rath είναι ένα ιδιωτικό νησί, θα πρέπει να τηρείς ορισμένους κανόνες εδώ. Αυτά περιλαμβάνουν το κάπνισμα, την κατανάλωση αλκοόλ και την κατανάλωση κρέατος, τα οποία είναι σαφώς σηματοδοτημένα. Αυτοί οι κανόνες ισχύουν επίσης για εκείνους που ταξιδεύουν στην Lough Erne και χρησιμοποιούν την προβλήτα του Inis Rath ως στάση.

Εκτός από τα φυσικά του αξιοθέατα, ο Inis Rath στεγάζει έναν ινδουιστικό ναό στο κεντρικό κτίριο (το οποίο είναι το παλιό κυνηγητικό καταφύγιο, ένα γοητευτικό βικτοριανό λείψανο από μόνο του) - όχι μόνο οι δυτικοί απόγονοι του κινήματος Hare Krishna το χρησιμοποιούν, αλλά και πολλοί Ινδοί που κατοικούν στην Ιρλανδία. Το συνολικό συναίσθημα είναι πολυπολιτισμικό, φιλικό και συνολικά φιλόξενο - οι επισκέπτες θα βιώσουν την αποδοχή τους, μπορεί να συλληφθούν, αλλά ποτέ δεν θα πιέζονται να συμμετάσχουν σε οποιαδήποτε θρησκευτική τελετή. Από την άλλη πλευρά ... κανείς δεν θα σας ρίξει έξω εάν θέλετε να ζήσετε τις τελετές, αρκεί να συμπεριφέρεστε με σεβασμό.

Παροχές στο νησί του Χάρι Κρίσνα

Οι επισκέπτες του Inis Rath θα πρέπει να έρθουν έτοιμοι και να φέρουν μερικά δικά τους πράγματα - πάρτε μερικά σνακ (αλλά αποφύγετε οτιδήποτε μη χορτοφαγικό, παρακαλώ ... ώστε να μην υπάρχει βόειο κρέας) και λίγο νερό ή παρόμοια ποτά (σίγουρα χωρίς αλκοόλ) αν σκοπεύετε να περάσετε χρόνο εδώ.

Δεν υπάρχει κατάστημα στο νησί. Στην πραγματικότητα, εκτός από την οικολογική τουαλέτα, οι ανέσεις στις οποίες μπορείτε να βασιστείτε είναι σχεδόν μηδενικές. Θα πάρετε ένα αναζωογονητικό ποτό με νερό στο scullery, αλλά αυτό είναι το μόνο που μπορείτε να υπολογίζετε αξιόπιστα.

Αν φέρνετε παιδιά ... υπάρχει μια μεγάλη παιδική χαρά ανάμεσα στο ναό και το παλιό boathouse (το οποίο, μαζί με την προβλήτα, θα πρέπει να είναι εκτός των ορίων για παιδιά χωρίς επίβλεψη).

Γιατί θα επισκεφθεί κανείς το νησί του Κρησφύγετου

Εκτός από την προφανή απάντηση, δηλαδή να ενταχθούν οι απόγονοι στη λατρεία;

Η πρώτη απάντηση που έρχεται στο μυαλό είναι ... η φύση. Αν και (ή ίσως επειδή) μόνο μερικώς διαμορφωμένο, και εν μέρει δοθεί πέρα ​​από την άγρια ​​άγρια ​​φύση, ο Inis Rath είναι μια χαρά που πρέπει να διερευνήσουμε. Υπάρχουν περίπατοι γύρω από το νησί με διάσπαρτες απεικονίσεις από την ινδουιστική μυθολογία, που σας οδηγούν σε παλιά δάση, στην υδάτινη ομορφιά και μέσα από θάμνους που είναι απλά υπέροχοι στην άνθιση.

Εάν θέλετε να ξεφύγετε από τη φασαρία της καθημερινής ζωής ή χρειάζεστε ένα διάλειμμα από το συνηθισμένο τουριστικό μονοπάτι, κατευθυνθείτε προς τον Inis Rath. Δεν υπάρχουν συστοιχίες.

Inis Rath Essentials:

Διεύθυνση - Ναός του Χέρε Κρίσνα, Νήσος Κρίσνα, Ντεριλλίν, Νομός Fermanagh, BT92 9GN
Τηλέφωνο - 028-67723878 (οι ώρες λειτουργίας παρέχονται καθημερινά μεταξύ 4:30 π.μ. και 8:30 μ.μ. στην ιστοσελίδα)
Ιστοσελίδα - www.krishnaisland.com
Πλοήγηση - για GPS ή δορυφορικά συστήματα πλοήγησης, οι συντεταγμένες στο πλοίο Govindadwipa προς Inis Rath είναι N 54 ° 11.482'-W 007 ° 29.409'- μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε τον UK Postcode BT92 9GN